• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 23 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Tudorel Ilie, o nouă expoziţie foto de excepţie
Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”, Asociatia „Millennium” Baia Mare, Asociatia EuroFotoArt Oradea si Uniunea Artistilor Plastici au organizat vernisajul expozitiei de fotografie „Romania – repere culturale”, a artistului fotograf Tudorel Ilie. Expozitia va putea fi vizitata la Salonul Artelor, din cadrul Bibliotecii Judetene.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Angela Crăciun revine în Baia Mare cu o posibilă investiţie
Un monument istoric construit in anul 1834 cu destinatie Cazinou in Baia Mare va deveni Clinica oncologica si de cercetare a cancerului. Anuntul a fost facut de Angela Craciun, investitor si proprietar al imobilului, monument istoric de categorie B, aflat langa Turnul Stefan. Anuntul posibilei investitii a produs cateva valuri, mai ales ca nu prea se stia care este casa in care ar urma sa functioneze viitoarea Clinica.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
„Copiii Marii Uniri” cinstiți în cadrul proiectului „Crăciun în Maramureș”
Evenimentul „Copiii Marii Uniri”, organizat vineri, 21 decembrie, in Sala Maramures a Palatului Administrativ si vernisajul expozitiei de fotografie „Romania din carute” au fost momentele special prevazute de catre autoritatile judetene in cadrul programului „Craciun in Maramures”, pentru a marca faptul ca a X-a editie a acestui proiect se desfasoara in anul in care sarbatorim Centenarul Marii Uniri.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
A fost lansată cartea „100 de ani de la Marea Unire: 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie”
Joi, 20 decembrie 2018, incepand cu ora 10.00, in Sala de conferinte a Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare, director Teodor Ardelean, a avut loc lansarea cartii „100 de ani de la Marea Unire: 100 de personalitati maramuresene care au facut istorie”.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Reprezentanți ai Maramureșului prezenți la a doua ediție a Festivalului „Vasylya” din Ucraina
In intervalul 10 - 13 ianuarie 2019, o delegatie a judetului Maramures alcatuita din prefectul judetului, Vasile Moldovan, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, consilierul judetean Ni­colae Misulec si Cosmin Drulea, directorul de Cabinet al presedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, a onorat invitatia guvernatorului Regiunii Transcarpatia din Ucraina, Hennadiy Moskal, de a participa la a   
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
11 concerte în 11 locații oferite de Paula Seling și Ducu Bertzi în cadrul evenimentului „Crăciun în Maramureș”
In cadrul evenimentului „Craciun in Maramures” ajuns la a X-a editie s-au desfasurat actiuni multiple atat la Muzeul Satului din Baia Mare, cat si in alte locatii din cele patru regiuni etnografice ale judetului Maramures: Țara Codrului, Țara Chioarului, Lapusul Romanesc si Maramuresul Voievodal.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Verjelul sau Jocul în sat
Dupa multa vreme, satul Dumbravita a reinviat o veche traditie din zi de Boboteaza si anume Verjelul sau Jocul in sat. La initiativa preotului paroh Ciocotisan Bogdan, ajutat de Primaria Dumbravita reprezentata de domnul primar Felician Ciceu si domnii Ionuc Cetatean, referent cultural si domnul profesor Cosmin Dobrican, consilier si epitrop al Bisericii, s-a readus bucuria „dantului” asa cum se facea oarecand dupa   
Joi , 20 Decembrie , 2018
Concertul extraordinar de colinde „Astă seară spre-asfințit”
Duminica, 16 decembrie, va ramane cu siguranta in istoria comunitatii din Dumbravita, datorita unui eveniment de exceptie, concertul de colinde „Asta seara spre-asfintit” care s-a intors in Dumbravita, dupa 4 ani, intr-o locatie noua, deosebita: noul Camin Cultural.
Joi , 20 Decembrie , 2018
Concert de colinde „O, ce veste minunată!”, ediţia I
Sambata, 15 decembrie, la Casa de Cultura din Tautii Magheraus a avut loc prima editie a unui eveniment care va deveni cu siguranta traditie: Concertul de colinde „O, ce veste minunata!”, organizat de Parohia Tautii de Jos, Primaria orasului, Casa de Cultura, Liceul Tehnologic „Traian Vuia” si UAC Europe.
Luni , 17 Decembrie , 2018
Târgul Darurilor de Crăciun
In perioada 19 - 21 decembrie 2018, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare va avea loc cea de-a VII-a editie a Targului Darurilor de Craciun. Evenimentul este organizat de Asociatia Nod si este creat pentru comunitatea baimareana, insa oricine este binevenit si primit cu mult drag. Va prezentam, in continuare, artistii care vor participa anul acesta la Targ.
Luni , 17 Decembrie , 2018
Concertul de colinde „Hristos se naște, slăviți-l!”
O seara inaltatoare, in care vestea Nasterii Domnului a rasunat din piepturile grupurilor de colindatori. Pe scurt, asa poate fi descrisa cea de-a IX-a editie a Concertului de colinde „Hristos se naste, slaviti-l!” care a avut loc duminica, 9 decembrie, la Caminul Cultural din Chechis.

Supliment săptămânal

Editoriale

Teodor Ardelean pe 18.01.2019
Biblioteca de idei / O sută de oameni „binecuvântați” dintr-un veac zbuciumat *(V)
Am fi putut sa botezam lucrarea noastra si cu titlul „Maramures. 100 de chipuri din Icoana Centenarului”. Cand oscilezi, insa, intre mai multe variante, foarte bune toate, iese mai mult in evidenta „calitatea” simplitatii. Asa incat am mers pe varianta de fata, chiar daca, prin aceasta cercetare, in fapt, noi am asezat   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 18.01.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa / Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor!
Continuand pe Ioan Botezatorul, care isi sfarsea destinul profetic si invatatoresc prin chemarea la pocainta, Mantuitorul Hristos va incepe si El prin a propovadui pocainta si a vesti Imparatia cerurilor. Despre aceasta va vorbi mereu, sub diferite forme, in decursul celor trei ani cat a propovaduit.
Horia Chiş pe 18.01.2019
Fereastra închisorii / Fabulos
A fost o iarna de poveste. Cel putin pana acum. Zapezi ca pe vremuri, frig tamaduitor si Craciunul cu natura ancestrala.
Nicolae Teremtus pe 18.01.2019
Colțu’ meu / Un nou început
Asa a fost sa fie inceputul noului an. Un nou inceput! Redactia minunatului nostru sapta­ma­nal are o noua redactie. Pe bulevardul Unirii, fata in fata cu minunata noastra Catedrala.
Ioana Lucacel pe 18.01.2019
Jenant, mișeilor! / Badea George, prototipul românului absolut
In februarie se implinesc 100 de ani de la moartea marelui patriot Gheorghe Pop de Basesti. De la un capat la altul, viata si biografia lui reprezinta un model de onoare, curaj si jertfa. Sunt multe, extrem de multe exemple despre cum a inteles Gheorghe Pop de Basesti misiunea si menirea sa.

Parteneri

Lista firmelor din Romania