• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 20 Septembrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Duminică , 15 Septembrie , 2019
Târgul Cepelor, a ajuns la a 49-a ediție în Asuaju de Sus
Primaria si Consiliul Local Asuaju de Sus, in colaborare cu institutia Consiliului Judetean Maramures au organizat, in intervalul 7 – 8 septembrie 2019, traditionalul „Targ al Cepelor”, in cadrul „Festivalul Interjudetean al Cantecului, Dansului si Portului Popular Codrenesc”, editia XLIX.
Duminică , 15 Septembrie , 2019
Reverență la o Aniversare: PS FLORENTIN CRIHĂLMEANU - Anul 60 (n. 17 Septembrie 1959)
Precum intr-o visare lina imi inchid ochii sufletului in­cercand, cu o sincera emo­tie, sa derulez filmul a­min­­­tirilor ce ma leaga de relatia Cultural-crestina cu Inaltul Prelat pe care il aniversam, cu aleasa simtire si cu mare bucurie, acum la impli­nirea unei varste atat de frumoasa.
Marţi , 03 Septembrie , 2019
Inaugurarea punctului de lucru SMURD Şomcuta Mare
In cadru festiv a avut loc ceremonia de inaugurare a punctului de lucru SMURD Șomcuta Mare, aflat in subordinea Detasamentului de Pompieri „Capitan Marchis Adrian” Baia Mare,din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” Maramures.
Marţi , 03 Septembrie , 2019
Marele succes al tinerilor din Cavnic: Campionatul Prieteniei
In perioada 16 – 24 august au fost zile de adevarata sarba­toare pentru tinerii din orasul Cavnic. Cu mic, cu mare, cavnicarii si-au dat intalnire pe te­renul sintetic, unde s-a desfasurat Campionatul Prieteniei. Este vor­ba despre un campionat de fotbal care a fost reinviat de cativa tineri inimosi, dupa mai multi ani de intrerupere.
Marţi , 03 Septembrie , 2019
Festivalul „Tradiții Chiorene” a ajuns la a XII-a ediție
Sambata 24 si duminica 25 august 2019, in comuna Sacalaseni, a avut loc cea de-a XII-a editie a Festivalului „Traditii Chiorene”. Evenimentul a fost organizat de Primaria si Consiliul Local Sacalaseni impreuna cu Asociatia „Ciresarii din Coruia” si in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures.
Marţi , 03 Septembrie , 2019
La Oncești s-a desfășurat a-II-a ediție a „Zilei Dacilor liberi”
Duminica trecuta, onces­te­nii au imbracat straiele de sarbatoare pentru a mar­ca Ziua Comunei On­cesti, respectiv a doua editie a Zilei Dacilor Liberi. Evenimentul a fost organizat de Primaria si Consiliul Local Oncesti, cu sprijinul financiar si logistic al Consiliului Judetean Maramures.
Vineri , 23 August , 2019
Marco Giungi, ambasadorul Italiei în România a fost prezent la cea de-a III-a ediție a „Întâlnirii borșenilor de pretutindeni”
„Romanii si italienii se aseamana foarte mult, deoarece si italienii cunosc povestea imigrarii in alte tari, insa mereu se intorc cu drag acasa la familii, la traditii, la obiceiurile lasate in urma. (...)” Ambasadorul Italiei in Romania,Marco Giungi
Vineri , 23 August , 2019
Picnicul UAC Europe, o sărbătoare de nota 11 la 11 ani de succes și dezvoltare în România
An de an, in 15 august, marea familie UAC Europe sarbatoreste impreuna succesul, in cadrul unui eveniment devenit deja traditie: Picnicul UAC Europe. Prima editie a avut loc chiar in cadrul fabricii si a avut circa 150 de participanti, dar, odata cu dezvoltarea companiei si cresterea numarului de angajati, Picnicul UAC Europe a devenit o sarbatoare de mare amploare. In acest an, sarbatoarea a avut circa 6.000 de participanti:   
Vineri , 23 August , 2019
Hramul Mănăstirii Moisei
Joi, 15 august 2019, ziua praznicului Adormirea Maicii Domnului, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat, de la ora 10,30, Sfanta Liturghie Arhiereasca in Altarul de Vara al Manastirii Moisei, cu ocazia hramului, in fruntea unui mare sobor de preoti si diaconi.
Vineri , 23 August , 2019
Important sprijin financiar acordat de către Consiliul Județean pentru realizarea Festivalului „Roza-Rozalina”
In organizarea Primariei, Con­siliului Local si a Cami-nului Cultural Rozavlea, dar si cu un important sprijin financiar acordat de catre Consiliul Judetean Maramures, Festivalul „Roza-Rozalina” a avut loc in perioada 17 - 18 august 2019, in localitatea Rozavlea. Festivalul a debutat sambata, 17 august, cu incepere de la ora 18.00, cu degustare de mici si bere, dar si cu muzica de calitate si dans.
Vineri , 23 August , 2019
Cea de-a XX-a ediție a Festivalului „Pântru mândra din Botiza”, un real succes
In perioada 17 – 18 august 2019, a avut loc cea de-a XX-a editie a festivalului devenit deja traditie, „Pantru mandra din Botiza”. In organizarea primarului Florea Poienar cei prezenti au asistat, si in acest an, la o parada a celor mai frumoase costume populare, intreaga manifestare stand sub semnul traditiei si al autenticului.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 15.09.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Despre însemnarea cu semnul Sfintei Cruci
Insemnarea cu semnul cinstitei si de viata facatoarei Cruci trebuie facuta cu profund respect si cuviinta, iar nu in batjocura si pacat.
Teodor Ardelean pe 15.09.2019
Biblioteca de idei. Bibliopunktmm
In genetica sociala vietuieste mirabil si admirabil domeniul sig­naleticii intelectuale, care, foar­te probabil, ar face parte din lingvisticile de nisa. Scriu, spre exemplu, expresia compozita bi­bliopunktmm si aceasta pare usor traductibila intr-o herme­neutica simpla.
Ioana Lucacel pe 15.09.2019
Jenant, mişeilor! Prea mici pentru o istorie atât de mare
Asa cum Unirea a fost „momentul de aur” in care generatia de la 1918 si-a demonstrat patriotismul, iar Revolutia din 1989, prilejul prin care o generatie crescuta sub presiunea „cizmei comuniste” si-a demonstrat curajul si setea de libertate, perioada pe care o traim este una in care generatia noastra isi demon­streaza,   
Gazeta de Maramures pe 15.09.2019
Mondo Cane
Ludwig van Beethoven s-a nascut pe data de 16 decembrie in 1770 la Bonn, Germania. Mediul familial nu ii era tocmai favorabil, sub autoritatea capricioasa a tatalui, un cantaret de curte mediocru, alcoolic notoriu.
Horia Chiş pe 15.09.2019
Fereastra închisorii. Un drum de Bucureşti
Poate fi chiar o grea incercare. Fiindca cei putin peste 600 km iti pun nervii in miscare. Dar dai si de bucurii.
Nicolae Teremtus pe 15.09.2019
Colţu meu. Cine poate, oase roade!
Se apropie alegerile prezidentiale si scena politica este impartita intre cazul Caracal si povestea fara sfarsit a unui guvern care se tot reinven­teaza.

Parteneri

Lista firmelor din Romania