• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Ianuarie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Vineri , 22 Ianuarie , 2021
Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Rohia
Duminica, 17 ianuarie 2021, duminica a XXIX-a dupa Sfintele Rusalii, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar, dupa ce cu o zi inainte s-au inchinat si au aprins lumanari, in cimitirul manastirii, la mormintele inaintasilor – Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Justinian, la intrarea in manastire, Parintele Serafim Man,   
Vineri , 15 Ianuarie , 2021
Patru ani de la întronizarea Preasfinţitului Părinte Episcop Iustin ca și chiriarh al locului
Vremurile grele „cern” mereu valorile si, mai ales oamenii, scotandu-ne la iveala, deopotriva, slabiciunile si taria. Maramuresul si maramuresenii au avut mereu binecuvantarea de a avea lideri pe masura vremurilor. Iar, in anul greu care a trecut, singurul lider veritabil, moral si spiritual, a fost PS Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului.
Vineri , 11 Decembrie , 2020
De Sfântul Nicolae, Parohia Ortodoxă „Buna Vestire” a dăruit tablete electronice școlarilor merituoși
Daruind din putinul tau poti schimba cursul unei vieti sau, cum spun sfintii parinti, daruind cu inima poti castiga Raiul… Incercarile resimtite de noi toti, determinate de strania boala, nu par sa fi stirbit cu nimic din proiectele caritabile initiate an de an de Parohia Ortodoxa „Buna Vestire” si de Asociatia Martyria din Baia Mare.
Luni , 07 Decembrie , 2020
Slujba Tedeumului la Catedrala Episcopală din Baia Mare, de 1 Decembrie
„Te binecuvantez, iubita Romanie, tara bucuriilor si durerilor mele, frumoasa tara, care ai trait in inima mea si ale carei carari le-am cunoscut toate. Frumoasa tara pe care am vazut-o intregita, a carei soarta mi-a fost ingaduit sa o vad implinita. Fii tu vesnic imbelsugata, fii tu mare si plina de cinste, sa stai vessnic falnica printre natiuni, sa fii cinstita, iubita si priceputa...”. Regina Maria
Luni , 07 Decembrie , 2020
Povești pentru „copiii singuri”
In clipa in care scriitorul Pamfil Biltiu a aflat ca scriitorul Nicoara Mihali si-a facut o editura, i-a daruit o carte de povesti culeasa de-a lungul timpului de la taranii din Maramures. Volumul intitulat „Batranul Imparat si pasarile dragostei” a aparut ca un dar de Sfantul Nicolae pentru toti copiii iubitori de povesti.
Luni , 07 Decembrie , 2020
De Sărbătoarea Națională
Am recitit recent aceste cuvinte: „Prezentul nostru este rezultatul trecutului nostru. De aceea noi nu avem nici o putere asupra prezentului: el este urmarea logica a trecutului”…
Marţi , 01 Decembrie , 2020
Maramureşul şi Marea Unire: Cronologia unui eveniment istoric
Cu toata amenintarea mitralierelor unguresti, in 22 noiembrie, se tine la Sighet o impunatoare adunare nationala, cu peste 10.000 de participanti, care a proclamat alegerea comitetului „Sfatului National Roman”, compus din 34 de intelectuali, in frunte cu dr. V. Chindris ca presedinte. La aceasta adunare au fost alesi si delegatii care urmau sa-i reprezinte pe maramureseni la marea adunare de la Alba Iulia.
Luni , 09 Noiembrie , 2020
În prima zi a campaniei pentru alegerile parlamentare, președintele Iohannis inaugurează Casa Memorială „Gheorghe Pop de Băsești”
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, se afla azi in vizita in judetul Maramures. Șeful statului raspunde invitatiei presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Ionel Bogdan, cel care a fost si secretar de stat in cabinetul Orban. Presedintele participa la inaugurarea Casei Memoriale „Gheorghe Pop de Basesti” si la prezentarea unui plan de dezvoltare a Regiunii Nord-Vest.
Vineri , 06 Noiembrie , 2020
Klaus Iohannis la inaugurarea Casei Memoriale „Gheorghe Pop de Băsești”
La sfarsitul saptamanii trecute, in Maramures a fost anuntata o vizita prezidentiala. Klaus Iohannis, la invitatia Consiliului Judetean si a primariei Basesti, va participa la inaugurarea Casei Memoriale „Gheorghe Pop de Basesti” din localitatea maramureseana Basesti.
Vineri , 06 Noiembrie , 2020
Patru ani fără Înaltpreasfinţitul Justinian, Sfânta Liturghie Arhierească şi Parastas la Mănăstirea Rohia
Vineri, 30 octombrie 2020, s-au implinit patru ani de la trecerea la Domnul a Inaltpreasfintitului Parinte Justinian, fostul Episcop al Maramuresului si Satmarului. Cu aceasta ocazie, la Manastirea Rohia, pe care a condus-o 30 de ani in calitate de staret, a organizat comemorarea, care a inceput cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie Arhiereasca, oficiata de Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar, la care a   
Vineri , 30 Octombrie , 2020
Ambasadorul Statului Israel în România a oferit 25 de tablete copiilor din programele Hope and Homes for Children
Excelenta Sa David Saranga, ambasadorul Sta­tului Israel in Romania, a vizitat zilele trecute mai multi bene­ficiari ai programelor Hope and Homes for Children si a oferit 25 de tablete copiilor si tine­rilor care, in aceasta perioada, au mare nevoie de sprijin pentru acces la cursurile scolare, in sistem on-line. Dupa ce, anul trecut, a alergat la Maratonul Baneasa Forest Run in sprijinul Hope and Homes for Children,   

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 22.01.2021
Colţu meu. Noul președinte american și prima zi de muncă
Am urmarit depunerea juraman­tului de catre presedintele ales al SUA, Joe Biden, intr-o transmisie televizata. Nu cred ca s-a mai difuzat pe televiziunile romanesti manifestarile prilejuite de acest eveniment atat de important pentru americani, dar si pentru intrea­ga lume.
Ioana Lucacel pe 22.01.2021
Jenant, mişeilor! Despre vaccin, fără dragoste și fără ură
Nu sunt nici coronasceptica, nici antivaccin. Am toate vaccinurile obligatorii si, in principiu, cred ca acestea au repre­zentat un pas urias in medicina. Dar, tot in principiu, nu sunt de acord cu conditio­narile de niciun fel.
Horia Chiş pe 22.01.2021
Fereastra închisorii. Test de normalitate
Vaccinarea s-a transformat dintr-o problema de sanatate publica intr-una de constiinta.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 22.01.2021
Calea, Adevărul şi Viaţa. Despre cuvânt
Mi-am propus sa incep editorialul apeland la cuvantul Mantuitorului Hristos: „Cerul si pamantul vor trece, dar cuvantul Meu nu va trece”.
Gazeta de Maramures pe 22.01.2021
Mondo Cane
La data aparitiei acestui articol, transferul de putere intre prese­dintele perdant, Donald Trump, si presedintele ales, Joe Biden, a avut loc de trei zile. Donald Trump a sustinut tot timpul ca alegerile au fost viciate in defavoarea lui si, in acest sens, s-au depus mii de sesi­zari la instantele americane.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania