• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 15 Noiembrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Marţi , 05 Noiembrie , 2019
Bienala Națională de Arte Plastice „Lascăr Vorel” Piatra Neamț – Un „seismograf” actual al artelor plastice românești
Acum o saptamana am primit vestea de a fi prezent la Piatra Neamt, vineri, 25 octombrie, ora 17.00, la Vernisajul Bienalei Nationale de Arta „Lascar Vorel”, in calitate de premiant de catre coordonatoarea proiectului Bienalei, Doamna Maria Huminiuc. Drumul a fost o binecuvantare a naturii, prin mi­nu­natele armonii autum­nale din defileul Muresului, Lacul Rosu, Cheile Bicazului, simtind din plin, ca pictor, vibratiile   
Marţi , 05 Noiembrie , 2019
De 30 de ani agenţia ta de încredere!
In perioada 21-24 octombrie a avut loc un infotrip cu jurnalisti din toata tara, cu ocazia intalnirii anuale a turoperatorului Paralela 45 cu agentiile proprii si francizate, mai exact 50 de agentii in intreaga tara, fiind cea mai extinsa retea cu proprietar roman. Intalnirea a avut loc la Kaya Palazzo Golf Resort din Belek, o statiune turistica din provincia Antalya, Turcia. Grupul de presa a fost format din jurnalisti din   
Luni , 04 Noiembrie , 2019
Lucian Blaga sărbătorit la Fărcașa - Maramureș Spaţiul mioritic şi sufletul românesc
La sfarsitul lunii septembrie a avut loc in localitatea Farcasa - Maramures, Simpozionul national „Lucian Blaga - Spatiul mioritic, satul si sufletul romanesc”.
Luni , 04 Noiembrie , 2019
Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Rohia şi pomenirea Părintelui Arhiepiscop Justinian
Miercuri, 30 octombrie 2019, la trei ani de la trecerea la Domnul a Parintelui Arhiepiscop Justinian, din incredintarea Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, care a asistat, a fost oficiata Sfanta Liturghie Arhiereasca de catre Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar, in biserica Manastirii „Sfanta Ana” Rohia, inconjurat de un mare sobor de preoti si diaconi.
Luni , 04 Noiembrie , 2019
„Târgul de Sfântul Dumitru” a adus mii de vizitatori la Muzeul Satului
In perioada 26 – 27 octombrie 2019, sub egida „Bun de Maramures” s-a desfasurat cea de a doua editie a „Targului de Sfantul Dumitru”. Evenimentul a avut ca locatie Muzeul Satului – „Satul din deal” si a fost organizat de Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Liviu   
Vineri , 25 Octombrie , 2019
Şcoala Gimnazială „George Coşbuc” a împlinit 50 de ani de la înfiinţare
Recent, a avut loc un spectacol omagial al Scolii Gimnaziale „George Cosbuc”, fosta Scoala Nr. 14. Spectacolul s-a desfasurat la Teatrul Municipal si au fost sarbatoriti 50 de ani de la infiintarea scolii. De fapt, manifestarile organizate de conducerea scolii si a Asociatiei Parintilor s-au derulat pe parcursul a mai multor zile, punctul culminant fiind spectacolul de la teatru. Au fost prezenti prefectul judetului   
Vineri , 25 Octombrie , 2019
Caritas Satu Mare oferă servicii noi în Baia Mare
Recent, a avut loc o prezentare a unui proiect important pentru situatia persoanelor varstnice cu probleme, din Baia Mare. In lipsa unor servicii adecvate pentru batrani, care sa fie oferite de organizatii sau institutii baimarene, o asociatie de caritate din Satu Mare, prezenta in capitala judetului de mai multi ani, vine cu o oferta interesanta pentru cei aflati in nevoi.
Vineri , 25 Octombrie , 2019
Vineri s-au aprins „Un Milion de Stele”
Organizatia Caritas a desfasurat, in Sighetu Marmatiei, evenimentul de solidaritate „Un Milion de Stele”, aflat la a X-a editie.
Vineri , 25 Octombrie , 2019
La Târgu Lăpuș a avut loc cea de-a XIX-a ediție a Festivalului – Concurs „Horea în grumaz”
Duminica, 20 octombrie 2019, a avut loc cea de-a XIX-a editie a Festivalului-Concurs „Horea in grumaz”. Evenimentul s-a desfasurat la Casa de Cultura „Vasile Latis” din Targu Lapus si a fost organizat de Primaria si Consiliul Local Targu Lapus, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures.
Vineri , 18 Octombrie , 2019
100 de ani de excelență în educație marcați prin evenimentul „Centenar Colegiul Național Gheorghe Șincai Baia Mare”
In perioada 14 – 17 octombrie 2019 s-a desfasurat evenimentul „Centenar Colegiul National Gheorghe Șincai Baia Mare”, initiativa oca­zionata de implinirea a 100 de ani de la infiintarea uneia dintre cele mai prestigioase unitati de invatamant din Romania.
Vineri , 18 Octombrie , 2019
George Simion a lansat o nouă carte în Baia Mare
Zilele trecute a avut loc, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare, un eveniment deosebit pentru toti cei care sunt romani adevarati. A fost lansata cartea „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Basescu si Ion Iliescu”, autor George Simion, cunoscut luptator pentru reintregirea Basarabiei cu Romania. Evenimentul a fost prezentat de directorul Bibliotecii, Teodor Ardelean, in prezenta unui   

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 11.11.2019
Fereastra închisorii. Borşa-Rodnei
Un oras cu imprejurimi absolut fa­buloase. Cu un munte fermecator deasupra, care se intinde de la Pietrosul Rodnei pana la enigmaticul Ineu, Borsa ramane unul din cele mai fascinante taramuri.
Teodor Ardelean pe 11.11.2019
Biblioteca de idei. Reunirea Familiei Năsui
Dintre cati romani Nasui cunosc in aceasta lume, toti au convingerea ca se trag din Maramures. E o credinta-puternica, ce demons­treaza ca rada­cinile au rosturi esentiale si la oameni (geotropisme si etnotropisme). De alt­fel, dupa unele statistici, in Mara­mures sunt aproape 300 de purtatori ai numelui de familie Nasui, pe   
Ioana Lucacel pe 11.11.2019
Jenant, mişeilor! Extremist, despre libertate
Un studiu facut de CSOP, in parte­neriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, arata ca 61% dintre romani considera comunismul o idee buna, iar 50% ca inainte de decembrie 1989 era mai bine in Romania.
Gazeta de Maramures pe 11.11.2019
Mondo Cane
Cercetatorii americani si-au incheiat studiul privind tara cu cea mai fericita populatie concluzionand ca este Nigeria. 62 procente dintre nigerienii intervievati au declarat ca sunt fericiti. Studiul a fost facut in 65 de tari. Pe lista fericirii, Mexicul ocupa locul doi, Venezuela pe locul trei si El Salvador pe locul patru.   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 11.11.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Taina Cununiei – Taina înnoirii lumii
Taina Cununiei este una dintre Tainele Bisericii in care se recen­treaza parghiile vietii. Se strang toate energiile lumii, se aduna ca intr-un pantec de unde asteapta sa izbuc­neasca, prin nastere, in afara, in cea mai unica si neobisnuita minune a lumii: fiinta umana.
Nicolae Teremtus pe 11.11.2019
Colţu meu. De ce ar trebui să votăm?
Peste cateva zile se va merge la vot pentru a ne alege presedintele. O alegere importanta deoarece prese­dintele este garantul independentei nationale si este garantul unitatii si al integralitatii teritoriale a tarii.

Parteneri

Lista firmelor din Romania