• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 23 Martie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5631 RON
Dolar american Dolar american
4.2286 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.2689 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4785 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Vineri , 17 Martie , 2017
Un gând pentru Meșterul Gheza Vida Seară cultural-artistică la 104 ani de la nașterea marelui sculptor
In ultima duminica a lunii februarie, in preajma zilei de nastere a sculptorului Gheza Vida, la Atelierul Memorial din Piata Libertatii nr. 17 (Centrul Vechi), ca in fiecare an s-a desfasurat o seara culturala, in amintirea marelui artist, la care a participat un numeros public.
Vineri , 10 Martie , 2017
Săptămâna filmului documentar pentru copii
Scriitorul Nicoara Mihali reia seria evenimentelor dedicate tinerilor. Mai exact, pe par­cursul unei saptamani, elevii din 20 de scoli generale din Baia Mare vor viziona mai multe filme documentare educative.
Vineri , 10 Martie , 2017
Ziua deţinuţilor politici anticomunişti, marcată în Baia Mare
Ziua de 9 martie a fost proclamata „Ziua Detinutilor Politici Anticomunisti din Romania”. Insa, in afara de Biserica, care i-a pomenit pe cei morti in temnitele comuniste, nicio institutie nu a acordat importanta cuvenita acestei zile. AFDPR Baia Mare a marcat aceasta zi prin ridicarea unui parastas in memoria celor care nu mai sunt.
Vineri , 10 Martie , 2017
8 Martie, Ziua Internaţională a Femeii... comuniste?
De ce va mirati? Acesta este adevarul. Ziua de 8 Martie a fost desemnata zi inter­natio­nala a femeii prin eforturile miscarilor sindicale socialiste internationale, si a celor mai implicati comunisti ai vremii.
Vineri , 10 Martie , 2017
Expoziție unicat la Catedrala Episcopală
Pana in Saptamana Luminata, toti cei interesati pot vizita, in Catedrala Episcopala din Baia Mare, o expozitie de icoane realizate de iconari profesionisti.
Vineri , 03 Martie , 2017
Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Rohia soseşte la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”
Vineri, 3 martie 2017, ora 16.00, sosirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului facatoare de minuni de la Manastirea Rohia la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime”.
Vineri , 03 Martie , 2017
160 de copii din programele Hope and Homes for Children au participat la Jocurile Speciale de Iarnă din Cavnic
Marti, 28 februarie, 160 de copii si tineri cu nevoi speciale din serviciile de protectie a copilului din judetul Maramures au participat la cea de-a 17-a editie a Jocurilor Speciale de Iarna, care au avut loc pe partia din Cavnic. Evenimentul sportiv a fost organizat de Hope and Homes for Children Romania si sustinut de Bridges for New Beginnings, SUA.
Vineri , 03 Martie , 2017
Mărţişor pentru „bunicul” din Humuleşti
Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Baia Mare a gazduit expozitia cu martisoare „Martisor - o floare in dar bunicului din Humulesti”, in cadrul evenimentului „Martisor in satul de pe deal”.
Vineri , 24 Februarie , 2017
300 de copii din comuna Dumbrăviţa au fost testaţi gratuit cu spirometrul
In aceasta luna, UAC Europe si Asociatia NEMUS, in parteneriat cu Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare au organizat o actiune gratuita de testare cu spirometrul mobil pentru toti elevii din Dumbravita.
Vineri , 24 Februarie , 2017
Balul Dragobetelui
In data de 15 februarie 2017 elevii claselor a VII-a si a VIII-a au participat la „Balul Dragobetelui”, moment dedicat Dragobetelui si Sfantului Valentin.
Vineri , 24 Februarie , 2017
BALUL INIMILOR. Un eveniment caritabil organizat de Rotaract TEAM Baia Mare
Rotaract TEAM Baia Mare a organizat in 24 februarie editia a III-a a evenimentului caritabil „Balul Inimilor”. Proiectul a fost initiat in urma cu doi ani, ca urmare a campaniei „Doneaza sange, salveaza vieti”.

Supliment săptămânal

Editoriale

Teodor Ardelean pe 17.03.2017
Biblioteca de idei / Studii şi documente româneşti… de la Freiburg!
Prin bunavointa domnului dr. Mirel Giurgiu din Kehl (Germania), prieten si colaborator al Bibliotecii baimarene si al Revistei „Familia romana”, am primit, la 24 ianuarie 2017, Buletinul Bibliotecii Romane din Freiburg, vol. III (XXIV), Serie noua, aferent anului 2016. Peste sapte sute de pagini, pe care le-am lecturat   
Sabin Nemes Bota pe 17.03.2017
Tomograful lui Sabin / Cine-i acolo?
…Cei dominati de ego sunt inocentii care nu doresc decat sa fie fericiti. Le este teama de reprosuri, sunt credinciosi si optimisti pana la utopici, pot fi mistici, romantici si visatori dar pot fi uneori si plictisitori in naivitatea lor. Eroii vor sa faca lumea mai buna pentru a-si putea dovedi propria va­loare, avand o   
Nicolae Teremtus pe 17.03.2017
Restauraţia de la DGASPC Maramureş. „Regina” este adusă pe sus
Printre atatea stiri importante din lumea intreaga a fost una care mi-a atras atentia la un nivel maxim. La DGASPC, mai exact Directia pentru Protectia Copilului, va avea loc o restauratie. Urmeaza readucerea pe tronul directiei economice a fostului director din neagra perioada Boitor, Maria Griguta. Multi ani director economic,   
Ioana Lucacel pe 17.03.2017
Jenant, mișeilor! / (Non)Educaţia omului nou
In perioada interbelica, marele Iuliu Hatieganu, parinte al Universitatii de Medicina si Farmacie din Cluj, le spunea studentilor ca rolul scolii e acela de a cladi caractere, oameni. Si, intr-adevar, generatia de atunci si-a demonstrat din plin taria de caracter si calitatea umana. Azi, habar n-am care e rolul scolii. Dar,   
Ioan Botis pe 17.03.2017
Mă tot mir / Ciacnoris de Piteşti
Deloc surprinzator, unul dintre cei mai prosti parlamentari romani se afla in gradina PSD, grobianul raspunzand la numele Radulescu si prenumele Cata­lin. Omul e de profesie medic, se pare unul chiar foarte priceput, atata de priceput incat preocupatiunea de baza a lui a fost aia de turnare de asfalt si dare de mita. Cat de   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 17.03.2017
Calea, Adevărul și Viața / Crucea cea de viaţă făcătoare
Cea de a treia saptamana a Postului Mare se incheie cu praznuirea cinstitei si de viata facatoarei Cruci, despre care Sfantul Maxim Marturisitorul spunea ca: „Mare este taina Crucii si cine a cunoscut-o a inteles adancul Scripturilor si stiinta tuturor celor vazute si cugetate”.
Horia Chiş pe 17.03.2017
Fereastra închisorii / Deznădejdea…ultima frontieră
Una din cele mai ucigatoare arme ale diavolului, cu care inrobeste cumplit inima omului, este deznadejdea. Picurata cu viclenie sistematica in sufletul nefericit, fertilizata apoi cu inrudite sminteli precum neputinta si insingurarea cea rea, duce de prea multe ori spre punctul final dorit de cel viclean: sinuciderea.

Parteneri

Lista firmelor din Romania