• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 20 Mai 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Marţi , 14 Mai , 2019
Reconstituirea luptei anticomuniste în Maramureș
Tot ce s-a desfasurat la Editia a III-a a Simpozionului National „Veghetori la obarsii – Rezistenta anticomunista din Muntii Țiblesului”, sub auspiciile Academiei Romane, la Dragomiresti, a fost de fapt o reconstituire a luptei anticomuniste din intregul spatiu al Maramuresului. La evenimentul din 3 – 4 mai 2019 de la Dragomiresti au fost prezenti doi academicieni (Alexandru Surdu si Emil Burzo) si 25 de cercetatori,   
Marţi , 14 Mai , 2019
Record! Peste 50 de oameni au schimbat ghiveciul unei plante la Grusonii Party
Nici nu v-ati fi putut gandi ca schimbarea ghiveciului unei plante poate fi motiv de sarbatoare. Ei bine, nu pentru orice planta, ci pentru un cactus urias care are „in talie” peste un metru si jumatate. In Baia Mare a avut loc o premiera nationala: peste 50 de persoane s-au adunat sa schimbe ghiveciul pentru un Echinocactus Grusonii urias. Urmeaza povestea primului Grusonii Party din Romania.
Marţi , 14 Mai , 2019
La Dragomirești a avut loc ediția a XXII-a a Festivalului „Câte flori pe Iza-n sus”
Evenimente culturale, dansuri, cantece si costume populare, asa a trecut prima duminica dupa sarbatoarea Pastilor, in localitatea Dragomiresti, judetul Maramures. Primaria orasului Dragomiresti si Consiliul Judetean Maramures au organizat in parteneriat editia a XXII-a a Festivalului „Cate flori pe Iza-n sus”.
Luni , 06 Mai , 2019
Doi ierarhi vor primi titlul de „Cetățean de onoare al județului Maramureș” din partea aleșilor județeni
La ultima sedinta a Consiliului Judetean, alesii au votat, in unanimitate, ca titlul de „Cetatean de onoare al judetului Maramures” sa fie acordat Inaltpreasfintitului Pa­rinte Iosif Pop, Mitropolitul Ortodox Roman al Europei Occidentale si Orientale, dar si Preafericitului Pa­rinte Lucian Cardinal Muresan, Arhie­piscop Major al Bi­sericii Ro­mane Unite cu Roma, Greco-Catolica. Ședinta a fost condusa de presedintele   
Luni , 06 Mai , 2019
2.000 de pachete pentru 350 de familii
Asociatia Femeilor Ortodoxe „Mironositele Fe­mei” de pe langa Ca­­te­drala Episcopala „Sfan­­ta Treime” din Baia Mare, presedinta Ing. Varvara Pop, preot coordonator Viorel Bud, a organizat, pentru familiile nevoiase din Baia Mare, o actiune caritabila prin care a oferit 2.000 de pachete cu ali­mente de baza pentru 350 de familii, valoarea unui pachet fiind in jur de 100 de lei.
Luni , 06 Mai , 2019
Evenimentul „PAȘTI ÎN MARAMUREȘ” - 2019 a căpătat deschidere internațională
Sfintele Pasti sunt cea mai mare si frumoasa sarbatoare a crestinatatii, care aduce in sufletele tuturor bucurie si lumina, nadejde si dragoste. In Maramures, a doua si a treia zi de Pasti continua sirul traditiilor si obiceiurilor care s-au transmis din batrani, de la o generatie la alta.
Marţi , 30 Aprilie , 2019
Muzeul Satului din Bucureşti, sub Semnele Ceriului
Recent a avut loc la Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, vernisajul expozitiei de arta fotografica „Semnele Ceriului”, realizata de Ilie Tudorel din Baia Mare. Aceasta expozitie itineranta este inchinata boltii ceresti, un subiect fascinant al traditiilor romanesti ce face parte din patrimoniul material si imaterial.
Marţi , 30 Aprilie , 2019
Ambasadorul Hans Klemm, oaspete al Centrului Universitar Nord
Excelenta Sa, Hans Klemm, ambasadorul SUA in Romania a efectuat o scurta vizita in Baia Mare. Oaspetele american a fost invitat la Centrul Universitar Nord sa sustina o conferinta studentilor baimareni.
Luni , 22 Aprilie , 2019
Mărturii despre inginerie, economie şi omenie Lansarea volumului aniversar „Nicolae Bud. Comorile prieteniei”
In impresionanta Aula a Bibliotecii Academiei Romane din Bucuresti, in prezenta academicienilor Razvan Theodorescu, Nicolae Manolescu si Alexandru Surdu, a presedintelui AGIR si al ASTR, Mihai Mihaita, a altor personalitati din lumea stiintei, tehnicii si economiei, a fost lansata cartea „Nicolae Bud. Comorile prieteniei”, o carte care inmanuncheaza nu mai putin de 56 de marturii ale unor ingineri, economisti, ziaristi si   
Luni , 22 Aprilie , 2019
Eveniment cultural maramureșean de anvergură găzduit de Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca
Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat, la Clubul Colegiului Academic, un eveniment cultural de exceptie, inclus in Calendarul manifestarilor dedicate implinirii a o suta de ani de la infiintarea Universitatii Daciei Superioare din Cluj – lansarea lucrarii „O suta de ani de la Marea Unire. O suta de personalitati maramuresene care au facut istorie”, elaborate, in coordonarea directorului Bibliotecii   
Luni , 22 Aprilie , 2019
Concert extraordinar de pricesne „Urcuș spre Înviere. Priceasna – rugăciunea satului românesc”, la Bozânta Mare
Ziua de duminica, 14 aprilie, a fost una deosebita pentru orasul Tautii Magheraus, da­torita unui eveniment deosebit, care incet, dar sigur devine traditie si care a fost organizat cu multa daruire si destoinicie, in acest an, de Parohia Bozanta Mare, preotul paroh Ioan Pop si credinciosii, cu sprijinul UAC Europe: Concertul extraordinar de pricesne „Urcus spre Inviere. Priceasna – rugaciu­nea satului romanesc”.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 14.05.2019
Colţu meu. Comerţ capitalist fără capitalişti!
Ma enerveaza multe in comertul de acum. Nu comunist, ci capitalist. Adica unul asemanator cu cel din vest. In teorie! In practica, lucrurile nu stau chiar asa.
Horia Chiş pe 14.05.2019
Fereastra închisorii. Filantropica
Nu mi-au placut niciodata zgarcitii. Am intalnit oameni cu multe calitati, unele chiar inalte, dar avaritia le fura lumina tuturor.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 14.05.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Rătăcirea mișcării feministe
Sub influenta unor idei dintre cele mai eronate, care au impins-o intr-o grava criza moral-religioasa, lumea de azi se descopera tot mai instrai­nata de sine si incapabila sa-si asume greselile.
Ioana Lucacel pe 14.05.2019
Jenant, mişeilor! Pace
De la romani incoace, omenirea are „boala” de a se raporta la anumite perioade istorice pe care nu le-a trait, dar pe care le idolatrizeaza considerandu-le „epoci de aur”.
Teodor Ardelean pe 14.05.2019
Biblioteca de idei. Energia intelectuală a cărților
Sunt foarte importante pentru Mersul Lumii toate energiile din Univers. Cum, omul, in micimea lui existentiala, nu poate patrunde decat o mica parte din „taine”, ne multumim sa vorbim despre „energie” doar referitor la ce ne da lumina si miscare (energie calorica, energie cinetica, energie eoliana, energie electrica,   

Parteneri

Lista firmelor din Romania