• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Iulie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Luni , 15 Iulie , 2019
Înaltpreasfințitul Părinte † Andrei Andreicuț a fost numit Cetățean de Onoare al Județului Maramureș
Vineri, 5 iulie 2019, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, in prezenta Preasfintitului Parinte Iustin al Maramuresului si Satmarului si a unui sobor de preoti, presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea a decernat titlul de Cetatean de Onoare al Judetului Maramures, Inaltpreasfintitului Parinte † Andrei Andreicut, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului,   
Luni , 15 Iulie , 2019
Zilele Comunei Dumbrăviţa Festivalul portului, dansului şi cântecului de pe Fisculaş - ediția a XIII-a
De 13 ani, dumbravitenii isi promoveaza portul, traditiile, obiceiurile, cantecul si jocul strabun in cadrul unui eveniment de exceptie: Zilele Comunei Dumbravita - Festivalul portului, dansului si cantecului de pe Fisculas.
Luni , 15 Iulie , 2019
La Baia Mare s-a desfăşurat Întâlnirea mitropolitană a tinerilor ortodocşi, sub genericul „Iubesc satul românesc”
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, la Baia Mare a avut loc vineri, 5 iulie 2019, in Anul omagial al satului romanesc in Patriarhia Romana, Intalnirea tinerilor ortodocsi din Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, sub genericul „Iubesc satul romanesc”, la care au participat 1.200 de tineri din toate protopopiatele celor trei eparhii din Mitropolie. Locul   
Luni , 15 Iulie , 2019
Exercițiu combinat desfășurat cu succes la producerea unui accident aviatic pe pista aeroportului internațional
La Aeroportul International Maramures s-a desfasurat un exercitiu combinat de interventie si gestionare a unei situatii de urgenta generate de producerea unui accident de aviatie.
Luni , 08 Iulie , 2019
„Nopți de Sânziene” la Borșa
Primaria Orasului Borsa a organizat luni, 24 iunie, un proiect aflat in programul prioritar al Consiliului Ju­detean Maramures, un eveniment de exceptie care i-a facut pe mara­mu­reseni sa scoata din „lada de zestre” straiele populare.
Luni , 08 Iulie , 2019
Aniversarea Centenarului Jandarmeriei Ardelene în județul Maramureș
Luni, 1 iulie 2019, a fost aniversat Centenarul Jandarmeriei Ardelene in semn de inalta pretuire pentru toti cei care, cu determinare, curaj si daruire au imbracat cu cinste haina militara si s-au remarcat cu profesio­nalism in toate misiunile la care au participat. In cadrul acestui eveniment s-a desfasurat si un ceremonial militar, fiind adusa si expusa in Maramures o replica a sabiei Voievodului Ștefan cel Mare si Sfant.
Luni , 08 Iulie , 2019
„Recital de vară” – regal de muzică populară la Centrul Cultural Sighetu Marmației
Centrul Cultural Sighetu Marmatiei a fost gazda si organizator a unui recital de muzica populara care a incantat publicul spectator.
Luni , 08 Iulie , 2019
„Zilele comunei Cicârlău” au ajuns la a IV-a ediție
In perioada 29-30 iunie 2019, in localitatea Cicarlau s-a desfasurat a IV-a editie a „Zilelor Comunei Cicarlau”, eveniment organizat de Primaria si Consiliul Local Cicarlau, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures. Atmosfera de sarbatoare a fost asigurata prin multitudinea actiunilor cultural-artistice, iar din calitate de partener, Consiliul Judetean Maramures a alocat suma de 25.000 lei, fonduri care au contribuit   
Luni , 08 Iulie , 2019
Zilele comunei Satulung: „Tradiții chiorene, cântece și jocuri populare”
Primaria si Consiliul Local Satulung, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures au organizat un eveniment de exceptie sub egida „Traditii chiorene, cantece si jocuri populare”. Participanti la aceasta actiune, reprezentantii administratiilor locale si judetene, dar si invitatii si colaboratorii prezenti au transmis mesajele lor de apreciere si sustinere pentru proiectele comunitatii din comuna Satulung.
Luni , 01 Iulie , 2019
Episcopia Ortodoxă a Maramureșului a înființat o Bibliotecă și în Torino
Cu binecuvantarea Preasfintitului Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, au fost daruite doua mii de carti Parohiei Moncalieri Torino, din Italia, pentru infiintarea unei biblioteci romanesti. Cartile au ajuns in Italia zilele trecute. Vorbim de a treia biblioteca infiintata in strainatate, in acest an, de catre Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului.
Luni , 01 Iulie , 2019
Zilele orașului Tăuții Măgherăuș, ediția 2019
De Sanziene, orasul Tautii Magheraus a imbracat haine de sarbatoare, printr-un eveniment deosebit, cu oaspeti si invitati de seama, un program diversificat, pentru toate varstele si multa voie buna.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 15.07.2019
Fereastra închisorii. Crimă şi pedeapsă
Doi oameni normali, doi parinti care se iubesc de o viata, ies in parc sa alerge, intr-un orasel banatean.
Gazeta de Maramures pe 15.07.2019
Mondo Cane
Dimitrie A. Sturdza (pe numele complet Dimitrie Alexandru Sturdza-Miclausanu, n. 10 martie 1833, Mi­clauseni, judetul Iasi – d. 8 octombrie 1914, Bucuresti ) a fost academician, om politic si de 4 ori prim-ministru al Romaniei intre anii 1895 - 1909. A fost presedintele Academiei Romane, intre anii 1882 si 1884.
Teodor Ardelean pe 15.07.2019
Biblioteca de idei. O lansare de carte inedită
In „Gazeta” din 29 iunie 2019 publicam in cadrul rubricii de fata cateva ganduri cu privire la Leonard Alexandru Pop si cer­cetarile sale de istorie feroviara.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 15.07.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Sutașul care L-a uimit pe Hristos
In Duminica a patra dupa Rusalii, Biserica face pomenirea vindecarii slugii sutasului din Capernaum. Acest sutas pagan, comandant al unei formatiuni militare alcatuite din o suta de persoane, vine la Hristos si ii cere sa-i vindece sluga.
Nicolae Teremtus pe 15.07.2019
Colţu meu. Curaj pentru Baia Mare
Gara din Baia Mare este unul din punctele de interes pentru baimareni si pentru cei care vin aici cu trenul. Avem o gara in oras, nu la margine de oras sau in afara orasului.
Ioana Lucacel pe 15.07.2019
Jenant, mişeilor! Dependența de comuniste
Au trecut 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989, dar societatea romaneasca, in mare masura, continua sa-si pastreze mentalitatea comunista.

Parteneri

Lista firmelor din Romania