• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 03 Octombrie 2023

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Luni , 25 Septembrie , 2023
Toamna în satul de pe Dealul Florilor
Va mai aduceti aminte de acei ani in care, impreuna cu cei ai casei, pregateati proviziile pentru iarna, iar camara era plina cu de toate? Evident, nu lipsea gustoasa silvoita fara zahar, absolut naturala, fiarta in caldare de arama la foc domol, din lemn batran.
Luni , 25 Septembrie , 2023
Sărbătoarea Toamnei la Groși, un weekend de poveste
Exista un prea-plin al inimii, greu de pus in vorbe. Poate mai simplu de desenat, de conturat cu toate culorile deodata, cat un curcubeu care se-arcuieste perfect peste suflete, ori cat o gradina cu toate poamele coapte, de nu mai stii din care sa-ti ostoiesti setea. Sau, poate, mai simplu de vorbit despre parfum... despre acel parfum in care s-au amestecat si mirosul de pamant uscat, si cel de fan bun, si aromele de fructe   
Luni , 25 Septembrie , 2023
Proiect în valoare de 10 milioane de lei la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare
In luna iulie, au fost demarate lucrarile de executie a proiectului de instalare a unui sistem de detectare a concentratiei de oxigen, precum si modernizarea infrastructurii electrice si de fluide medicale in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare.
Luni , 25 Septembrie , 2023
Workshopuri gratuite de dezvoltare personală pentru tinerii maramureșeni, organizate în cadrul proiectului „Conectat la viitor - sens și dezvoltare”
Consiliul Judetean Maramures, in parteneriat cu Asociatia Asco Forall, organizeaza proiectul „Conectat la viitor-sens si dezvoltare”, prin care tinerii cu varsta cuprinsa intre 14-19 ani din Maramures vor beneficia gratuit de workshopuri teoretice si practice de dezvoltare personala.
Luni , 18 Septembrie , 2023
110 ani de la darea în exploatare a liniei de cale ferată Valea Vișeului - Borșa
Cu o istorie de 110 ani de la inaugurarea liniei ferate Valea Viseului - Borsa, acest traseu feroviar a fost o conexiune cruciala in Romania, masurand 55,2 kilometri in lungime si avand o singura linie neelectrificata. Acesta a facut parte din magistrala CFR 409 si a traversat judetul Maramures, urmand cursul raului Viseu.
Luni , 18 Septembrie , 2023
Deschiderea noului an școlar la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiul Baia Mare
Luni, 11 septembrie 2023, de la ora 8.00, Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, a savarsit Sfanta Liturghie la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, cu ocazia inceperii noului an scolar la Seminarul Teologic Liceal „Sfantul Iosif Marturisitorul”.
Luni , 11 Septembrie , 2023
Baia Mare Half Marathon, a treia ediție
ACS Maramures Runners si Rotary Club Baia Mare organizeaza, in 17 septembrie 2023, cea de-a treia editie a Baia Mare Half Marathon, un eveniment in care putem alerga cu mic cu mare pentru un Maramures cu aer mai curat. Astfel, pentru fiecare kilometru alergat de participanti, Clubul Rotary Baia Mare va planta cate un copac. Maramures Half Marathon incepe sa devina un eveniment asteptat de toti iubitorii de miscare din judet si   
Joi , 31 August , 2023
Sărbătoarea comunității Viile Apei
Duminica, a avut loc a VI-a editie a sarbatorii satelor Viile Apei si Racsa Vii. Primarul orasului Seini, Gabriela Tulbure, explica: „Am sprijinit cu mult drag si am fost alaturi de harnicii hedeni, mai ales de colectivul care cu mult suflet si daruire a organizat editia a VI-a a sarbatorii satelor Viile Apei si Racsa Vii.
Miercuri , 30 August , 2023
EVENIMENTE - Săptămâna Mondială a Apei – Stockholm 2023
In perioada 20 -24 august 2023 capitala Suediei a gazduit Saptamana Mondiala a Apei 2023 la Centrul de Congrese Waterfront pe 14.000 m2 si cu un program plin de sesiuni pe subiecte de mare actualitate precum inovatia, schimbarea comportamentului, tehnologie si guvernare.
Luni , 28 August , 2023
Hora la Prislop, ediția 51 - liant între comunități
Timp de doua zile, la hotarul judetelor Maramures, Suceava si Bistrita-Nasaud a rasunat voia buna. In perioada 19-20 august, cea de-a 51-a editie a Festivalului Interjudetean de Folclor „Hora la Prislop”ˮ a atras in cea mai inalta trecatoare a Carpatilor Orientali mii de oameni dornici sa se bucure de natura, dar si de bogata oferta culturala pregatita de organizatori.
Luni , 21 August , 2023
Hramul Mănăstirii Rohia
Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a savarsit marti, 15 august 2023, de la ora 9.30, Sfanta Liturghie la Manastirea „Sfanta Ana” Rohia, judetul Maramures, cu ocazia hramului si a serbarii centenarului.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 02.10.2023
Colțu’ meu /Partidele și alegerile. Misie grea
Partidele politice se pregatesc pentru alegeri, iar in bulibaseala de acum, cu societatea civila care cere reforma, numai de bine nu poate fi.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 02.10.2023
Calea, Adevărul, Viața
Totusi, vom avea parte si de o judecata dreapta
Ioana Lucacel pe 02.10.2023
Jenant, mișeilor! / Ce a fost va mai fi
Exista insa cazuri cind, datorita ramasitelor burgheze in constiinta oamenilor, a vechilor moravuri, a influentelor pe care le mai exercita conceptiile ostile socialismului...
Gazeta de Maramures pe 02.10.2023
Mondo Cane
Romania lucrului bine furat
Teodor Ardelean pe 02.10.2023
Biblioteca de idei / Diarium Academicum Septentrionis (XXXVIII)
mai 1900. Din Seini, George Achim director executiv al Bancii „Satmareana” ii trimite o scrisoare de felicitare „Inalt Prea Cuviosiei Sale, Domnului Vasile Mangra, vicar la Arad”.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania