• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Joi , 21 Martie , 2019
„Comorile României” au ajuns la diaspora românească din Ungaria
Expozitia de arta fotografica „Comorile Romaniei” a artistului fotograf Ilie Tudorel din Baia Mare a ajuns la romanii din orasul Elek (in romaneste Aletea), situat in zona Gyula, zona cu o populatie romaneasca semnificativa, in cadrul turneului expozitional care pana acum a parcurs toate regiunile istorice ale Romaniei, fiind vizionata de zeci de mii de vizitatori in muzee si alte institutii de cultura.
Joi , 21 Martie , 2019
Canonul cel Mare la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare
Luni, 11 martie 2019, de la ora 17.00, prima zi a Sfantului si Marelui Post al Invierii Domnului, Preasfintitul Pa­rinte Ius­tin, Episcopul Maramure­sului si Sat­ma­rului, a oficiat Slujba Canonului cel Mare al Sfantului Andrei Criteanul in Catedrala Episco­pala „Sfanta Treime” din Baia Mare, inconjurat de un sobor alcatuit din preoti cadre universitare de la Domeniul Teologie Ortodoxa „Justinian Arhiep­iscopul”   
Joi , 21 Martie , 2019
Hramul Mănăstirii „Sfinții 40 de Mucenici” – Memorialul Gherla
Sambata, 9 martie 2019, cand Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, a fost prezent la sarbatoarea hramului Manastirii „Sfintii 40 de Mucenici” – Memoria­lul Gherla, situata pe Dealul Caramidariei, langa cimitirul anonim cu gropi comune al detinutilor   
Vineri , 08 Martie , 2019
„100 de ani de la Marea Unire – 100 de personalităţi maramureşene care au făcut istorie”, la Ulmeni
In Aula „George Enescu” a Liceului Teoretic „George Pop de Basesti” Ulmeni a fost lansat volumul omagial „100 de ani de la Marea Unire – 100 de personalitati maramuresene care au facut istorie”, editat sub egida Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare si a Centrului de Cercetare si Documentare al Academiei Romane, in cadrul programelor culturale „Maramuresul perpetuu” si „Maramuresul la   
Vineri , 08 Martie , 2019
Premiu special pentru dinamică și implicare în activitate, primit de ADIGIDM Maramureș
Revista InfoMediu Europa si Federatia Asociatiilor de Dezvoltare Intercomunitara din Romania au premiat excelenta in protejarea mediului, acordand Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Gestionarea Integrata a Deseurilor Menajere in judetul Maramures (ADIGIDM), in cadrul unei gale, premiul special „Mugur de Verde”, pentru dinamica si implicare in comunitate.
Vineri , 08 Martie , 2019
Regăsește TRASILVANICOOL, la Radio Transilvania
Radio Transilvania, prima retea regionala privata din Romania, da de stire o mare innoire. Reteaua radio se relanseaza, cu un look si un sound nou, cool, ca o adiere plina de prospetime. Regaseste TransilvaniCOOL este noua pozitionare a postului, care din cele 13 statii de emisie va da o voce noua tuturor transilvanenilor.
Luni , 04 Martie , 2019
Consiliul Județean Maramureș a participat la TTR – ediția de primăvară 2019
Consiliul Judetean Maramures a participat la Targul de Turism al Romaniei – editia de primavara, care s-a desfasurat la Romexpo, in Bucuresti, in perioada 21 – 24 februarie 2019. La acest targ a fost promovata oferta turistica a judetului dar si obiceiurile pascale, atat de apreciate de turistii care ajung in Maramures.
Luni , 04 Martie , 2019
Consiliul Județean Maramureș, partener al orașului Borșa în organizarea „Serbărilor Zăpezii”
In cadrul sedintei Consiliului Judetean Maramures de miercuri, 27 februarie 2019, intrunire condusa de prese­dintele Gabriel Zetea, alaturi de vicepresedintii Ioan Doru Dancus si George Moldovan, alesii judeteni au votat pentru aprobarea incheierii unui acord de coo­perare intre Consiliul Jude­tean Maramures si unitatea administrativ-teritoriala Borsa, pentru realizarea in comun a evenimentului „Ser­barile Zapezii”.
Luni , 04 Martie , 2019
CENTRUL CULTURAL SIGHETU MARMAȚIEI PROGRAMUL principalelor manifestări cultural - artistice pe luna martie 2019
1 martie 2019, Biblioteca municipala „Laurentiu Ulici” Expozitie de martisoare, desene si momente artistice dedicate zilei femeii, oferite de catre copii. Organizeaza: Biblioteca Municipala „Laurentiu Ulici”.
Vineri , 22 Februarie , 2019
Consiliul Județean Maramureș participă la TTR – ediția de primăvară 2019
Consiliul Judetean Maramures participa la Targul de Turism al Romaniei – editia de primavara, care se desfasoara la Romexpo, in Bucuresti, in perioada 21 – 24 februarie 2019. La acest targ va fi promovata oferta turistica a judetului dar si obiceiurile pascale, atat de apreciate de turistii care ajung in Maramures.
Vineri , 22 Februarie , 2019
Județul Maramureș – atractiv pentru turiști la a 25-a expoziție internațională anuală de turism IMTM
In perioada 12-13 fe­bruarie 2019 a avut loc cea de-a 25-a expozitie internationala anuala de turism IMTM, cel mai mare targ international profesionist de turism din Estul Mediteranei. Scopul acestui eveniment este de a promova turismul intern si extern si de a consolida relatiile de cooperare dintre entitatile de turism din Israel si cele din restul lumii.

Supliment săptămânal

Editoriale

Stefan Gonczi pe 21.03.2019
Dialoguri virtuale. Să ne cunoaştem fraţii din Regiunea de dezvoltare Centru
Intrebare: Care sunt judetele care compun aceasta regiune de dezvoltare? Raspuns: Judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
Teodor Ardelean pe 21.03.2019
Biblioteca de idei. Instinctul universalității
Desi nu a fost niciodata enumerata printre „instincte”, inclinatia spre universalitate exista si are inca multe energii ascunse. Intr-un fel, in acest element pot fi decelate semnele de identitate dintre om si univers, dar si expresia kayrotica a suferintei produse intr-un „corp cosmic” de neputinte energetice si   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.03.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Frumusețea slujbelor Postului Mare
Pentru multi, daca nu pentru majoritatea crestinilor ortodocsi, Postul Pastelui consta dintr-un numar limitat de reguli si prescriptii formale predominant negative: abtinerea de la anumite alimente, de la fumat, de la petreceri etc. Aceasta nu reprezinta altceva decat gradul nostru de instrainare fata de adevaratul duh al   
Ioana Lucacel pe 21.03.2019
Jenant, mişeilor! Metoda răului mai mare
E drept, se spune ca popoarele care nu invata nimic din istorie sunt condamnate sa o repete. Numai ca noi, romanii, repetam de sute de ani aceleasi greseli si nu invatam nimic. Suntem asemeni unui hamster care se da in roata si asteapta sa ajunga in camera vecina.
Nicolae Teremtus pe 21.03.2019
Colţu meu. Faţa mizerabilă a capitalismului românesc!
M-am lovit in ultima perioada de timp de situatii absurde, in ceea ce am numi ca­pi­talismul maramuresean. Mai multi tineri cauta un loc de munca. Gasesc ceva si plini de speranta incearca sa-si gaseasca un drum spre mai bine.
Horia Chiş pe 21.03.2019
Fereastra închisorii. Lipsire de libertate în mod legal
In loc sa-si traiasca simplu si frumos propria viata, tot mai multi oameni o traiesc de fapt pe a altora.
Gazeta de Maramures pe 21.03.2019
Mondo Cane
De peste 60 de ani, primavara, se organizeaza concursul interna­tional muzical Eurovision. Erau anii de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o Europa devastata care cauta sa se recons­truiasca, o comisie ad hoc in­cearca sa gaseasca idei prin care ar putea sa uneasca tarile Europene de Radio – Televiziune (EBU) in   

Parteneri

Lista firmelor din Romania