• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 05 Iunie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Luni , 25 Mai , 2020
Credincioșii întâmpinați cu flori tricolore la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare
Pe un covor de flori tricolore, emotionati, purtand masti si pastrand distanta, „udati” de „lacrimile Maicii Domnului”, cum a numit PS Iustin ploaia de duminica, credinciosii au putut participa in sfarsit la Sfanta Liturghie, dupa o pauza de cateva saptamani, impusa de starea de urgenta.
Luni , 25 Mai , 2020
Ziua Internațională a muzeelor, cea mai importantă zi
In data de 18 mai este sarbatorita Ziua Internationala a muzeelor, iar tema din acest an este „Muzee pentru Egalitate: Diversitate si Incluziune”.
Marţi , 19 Mai , 2020
Sticla cu poveste de la Muzeul de Etnografie Baia Mare
Știti acele sticle de palinca ce au in ele lucrate un fus, o poarta maramureseana, vartelnite, cruci, scari, fantani sau alte obiecte dintr-o gospodarie taraneasca?
Marţi , 17 Martie , 2020
Zilele Memorialului Gherla
A treia editie a Zilelor Memorialului Gherla, eveniment amplu de comemorare a suferintei detinutilor politici din timpul comunismului, s-a desfasurat in perioada 8-12 martie la Gherla, Nicula si Cluj.
Marţi , 17 Martie , 2020
Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a acordat cea mai înaltă distincţie a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului marelui artist Ştefan Petreuş
Marti, 3 martie 2020, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a acordat artistului Stefan Petreus, la Centrul Eparhial din Baia Mare, in prezenta Permanentei si ostenitorilor Centrului, cea mai inalta distinctie a Episcopiei Maramuresului si Satmarului, „Crucea Voievodala Maramureseana”, cu prilejul implinirii varstei de 80 de ani de viata, in chiar ziua decernarii.
Marţi , 17 Martie , 2020
Ziua Internațională a Femeii sărbătorită la Centrul Cultural Sighetu Marmației
La Centrul Cultural Sighetu Marmatiei au avut loc trei spectacole dedicate Zilei Internationale a femeii!
Vineri , 06 Martie , 2020
Mărţişor Cultural Românesc la Chitighaz (Kétegyháza) – Ungaria
Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures a participat la Casa de Cultura a comunei Chitighaz (Ketegyhaza) – Ungaria, la un eveniment de suflet organizat de Consulatul General al Romaniei la Gyula. Manifestarea a fost organizata intr-una din comunitatile de romani din Ungaria si a fost dedicata sosirii primaverii, dar si promovarii culturii, valorilor, traditiilor si identitatii nationale romanesti in cadrul   
Vineri , 06 Martie , 2020
Eveniment cultural de marcă, în Baia Mare A fost lansat Tratatul de Artă din România - din preistorie în contemporaneitate
A avut loc lansarea monumentalei lucrari „Arta din Romania”, volumele I si II, eveniment care a avut loc in sala M1 a Centrului Millennium din Baia Mare. Lucrarea a aparut la Editura Academiei Romane & Editura Mega Cluj-Napoca, avandu-i ca editori pe academicienii Marius Porumb si Razvan Theodorescu. Lucrarea cuprinde si un amplu capitol semnat de dr. Tiberiu Alexa, care trateaza Centrul Artistic Baia Mare ca fenomen   
Vineri , 06 Martie , 2020
Expoziţia de icoană veche „Chipuri din veac în veci”
„Chipuri din veac in veci”, editia a IV-a.
Vineri , 06 Martie , 2020
Zilele Memorialului Gherla
A treia editie a Zilelor Memorialului Gherla, exercitiu public de comemorare a suferintei detinutilor politici din timpul comunismului, se va desfasura in perioada 8-12 martie la Gherla, Nicula si Cluj. Zeci de mii de oameni au fost victime ale persecutiilor politice din Gulagul romanesc, in cei peste patruzeci de ani de dictatura a partidelor totalitare de extractie stalinista care au controlat Romania dupa cel de-al doilea   
Miercuri , 04 Martie , 2020
Patru zile de promovare intensivă a Maramureșului la Târgul de Turism al României 2020
Patru zile, mii de vizitatori, nenumarate materiale de promovare impartite si numerosi turisti convinsi sa viziteze Maramuresul, intr-o atmosfera de cantec, dans si voie buna - aceasta este, in cateva cuvinte, retrospectiva unei editii de succes a Targului de Turism al Romaniei 2020, eveniment la care judetul Maramures a fost, inca o data, una dintre prezentele favorite.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 01.06.2020
Jenant, mişeilor! Un fleac! Ne-au ciuruit valorile naționale prin formalisme
Daca n-ar fi fost slujbele Bise­ricii si parastasele pentru eroii si fauritorii Romaniei Mari, nici n-am fi simtit in vreun fel ca in 28 mai a fost Ziua Eroilor.
Nicolae Teremtus pe 01.06.2020
Colţu meu. O piaţă pentru băimăreni
Povestea pietei baimarene de alimente „Izvoarele” merge mai departe, chiar daca se spune una sau alta despre ea, despre terenul pe care se afla. Vorbim despre un petic de teren in care se afla piata, acel loc de unde baimarenii isi cumpara legume si fructe, lactate si multe altele. In ultimii ani, chiar si tigari de   
Horia Chiş pe 01.06.2020
Fereastra închisorii. Nu iubesc trădarea, detest trădătorii
A trada nu inseamna doar a scuipa pe adevar. Sau a-ti vinde camaradul, a insela iubirea profunda, a te intoarce impotriva naturii.
Teodor Ardelean pe 01.06.2020
Biblioteca de idei. Teoria mulțimilor
Odata cu toate problemele me­dicale, administrative, sociale, economice etc. aduse de pandemia de COVID-19, revin in actualitate in randul oamenilor de stiinta discutiile despre „multimi”, „adevar”, „sisteme” s.a.m.d.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 01.06.2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. De ce atâta luptă împotriva Euharistiei?
Traim vremuri deloc usoare privitor la viata religios – morala a oamenilor cu credinta in Dumnezeu Cel Unul in Treime, pentru ca, in spatele pandemiei din zilele noastre, se ascund tot felul de atacuri impotriva invataturii si practicii vietii crestine autentice.
Gazeta de Maramures pe 01.06.2020
Mondo Cane
Aminteam saptamana trecuta despre politica Germaniei, in perioada pandemiei, vis-a-vis de migrantii care stau la gardurile virtuale sau reale ale U.E.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania