• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Septembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Vineri , 21 Septembrie , 2018
Maramureșul s-a reunit cu Basarabia la Centenar Fest
Muzica, portul si dansul popular maramuresean au ajuns pe meleaguri basarabene. Centrul Etnocultural Vatra din raionul Straseni a reunit printr-un festival dedicat Centenarului Marii Uniri a Romaniei, peste treizeci de mii de participanti care gandesc si simt romaneste. Romani din toate regiunile istorice s-au reunit prin traditie si cultura.
Vineri , 21 Septembrie , 2018
Oraşul Ulmeni, în sărbătoare. Toamna Someşeană, ediţia a VIII-a
Manifestarea dedicata Zilelor Orasului Ulmeni s-a desfasurat anul acesta in perioada 15-16 septembrie2018. Organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures si al Ansamblului Folcloric National „Transilvania”, evenimentul, intitulat „Toamna Someseana”, a avut parte de mai multe manifestari sportive si cultural-artistice.
Vineri , 14 Septembrie , 2018
Automotorul Astra Trans Carpatic, Trenul Eleganței pe ruta Timişoara – Baia Mare
La sfarsitul saptamanii trecute, in gara Baia Mare a avut loc un eveniment important pentru toti maramuresenii. In statia baimareana a intrat un tren privat, „o Sageata Verde-Galben”, pe relatia Timisoara - Arad - Oradea - Satu Mare - Baia Mare. Trenul elegant, frumos, silentios, impetuos a oprit pe linia intai, iar din el a coborat Valer Blider, presedintele Astra Trans Carpatic, firma care a pus in circulatie trenul   
Vineri , 14 Septembrie , 2018
„Maramureşul Muzical”, un lexicon biobibliografic de nota 10
Zilele trecute a avut loc lansarea unei carti speciale, „Maramuresul muzical”, lexicon biobibliografic, autori Simion Vaida si Lotica Vaida. Volumul a aparut la Editura Muzicala si are peste 45 de pagini. Este dedicat valorilor, performerilor din Maramures, din toate genurile muzicale. Au fost invitati: profesor Cristina Nemes-Bota, profesor Ioan Sacalean, profesor dr. Florian Roatis, directorul Bibliotecii Judetene   
Vineri , 14 Septembrie , 2018
Asuaju de Sus în straie de sărbătoare. Festivalul Cepelor, la a 48 - a ediţie
In localitatea maramureseana Asuaju de Sus a avut loc Festivalul interjudetean al cantecului si dansului popular din Tara Codrului, editia a 48-a, sarbatoarea celor din zona si nu numai. Peste 8000 de maramureseni, satmareni si din alte colturi ale tarii au venit sa sarbatoreasca ceapa si pe cei care o cultiva. Primarul din Asuaj, Vasile Boitor, unul dintre cei mai longevivi primari din tara, a organizat si in acest an,   
Vineri , 14 Septembrie , 2018
ITO Sibiu – Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, 2018
Intalnirea Tinerilor Ortodocsi (ITO), marele eveniment dedicat tinerilor ortodocsi din intreaga lume, organizat exclusiv de Biserica Ortodoxa Romana, a avut loc anul acesta la Sibiu in perioada 6 – 9 Septembrie, sub atenta organizare a Mitropoliei Ardealului, reunind un numar de peste 3000 de tineri.
Vineri , 07 Septembrie , 2018
Sărbătoarea Castanelor 2018
Sarbatoarea Castanelor 2018 va avea loc in perioada 28 septembrie - 7 octombrie. Loca­tiile de desfasurare a mani­festarii sunt cele obisnuite. Bulevardul Unirii, de la intersectia cu bulevardul Traian pana la scena mare de langa BCR, si Centrul Vechi, unde va fi pusa scena mica. Pentru organizarea mani­festarii au fost alocati 2.900.000 lei. Banii provin din sponsorizari si din ta­xele incasate pentru cei care inchiriaza   
Vineri , 07 Septembrie , 2018
Muzeul Iluziilor Optice în Baia Mare
Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformeaza realitatea, o holograma piramidala, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poti canta fara sa il atingi, sunt doar cateva dintre lucrurile care ii asteapta pe vizitatori pentru prima oara in Baia Mare, la primul Muzeu al Iluziilor Optice din Romania, care va fi deschis din data de 21 septembrie si pana in data de 30 septembrie   
Vineri , 07 Septembrie , 2018
A fost dat în folosinţă cel mai modern centru de îngrijire a persoanelor vârstnice din nord-vestul României
Sambata, 1 septembrie 2018, cu incepere de la ora 11.00, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a participat la darea in folosinta a Caminului Rezidential pentru Ingrijirea Persoanelor Varstnice „Bunul Samarinean”, realizat de Primaria si Consiliul Local Coroieni, judetul Maramures, in parteneriat cu Episcopia Ortodoxa Romana a Maramuresului si Satmarului.
Vineri , 07 Septembrie , 2018
7 - 8 septembrie, la Baia Mare. Festivalul Internaţional Coral „Liviu Borlan”
Intre 7 - 8 septembrie 2018, are loc, la Baia Mare, cea de-a opta editie a Festivalului International Coral „Liviu Borlan”. Oaspeti dragi din Bulgaria, Estonia, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia, Ungaria si Romania vin la Baia Mare spre a-l cinsti pe Liviu Borlan si creatia sa. Spre a cinsti muzica corala de calitate.
Vineri , 31 August , 2018
Serbările orașului Cavnic 2018
Serbarile Cavnicului au ajuns anul acesta la a XVI-a editie si, timp de doua zile au oferit cavnicarilor zeci de evenimente, competitii, concerte si multa distractie.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.09.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / De voiește cineva să vină după Mine
Pornind de la aceste cuvinte ale Mantuitorului, am putea intelege ca Hristos isi selectioneaza interlocutorii. Cei ce voiesc sa ia aminte, cu aceia vreau sa stau de vorba. Cei ce nu voiesc, faca ce vor! Insa, celor ce voiesc, acelora am a le spune ceva deosebit.
Nicolae Teremtus pe 21.09.2018
Coltu’ meu / Cum poţi merge 150 de metri cu maşina, în 10 minute!
In urma cu vreo doua luni au inceput niste lucrari pe bulevardul Decebal. Nu era foarte limpede ce urmeaza a se executa. Era doar o gaura, destul de adanca. Apoi a mai aparut una si inca una. In total au fost patru si in dreptul trecerilor de pietoni.
Ioana Lucacel pe 21.09.2018
Jenant, mișeilor! / Păcatul prostiei
„Mii de draci ma furnica vazand cum este confundat crestinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tampa si lasa. O bondieuserie (e expresia lui tante Alice), ca si cum menirea crestinismului n-ar fi decat sa lase lumea batjocorita de fortele raului, iar el sa inlesneasca faradelegile dat fiind ca e prin definitie osandit la   
Horia Chiş pe 21.09.2018
Fereastra închisorii / Hai s-o facem
Asa suna pe romaneste campania anuala de ecologizare, cunoscuta sub sloganul strain let’s do it.
Teodor Ardelean pe 21.09.2018
Biblioteca de idei / Să ne privim în… Oglindă!
Degeaba mergem inainte, daca n-avem privirile indreptate si spre inapoi! Inapoi inseamna trecut, iar trecutul trebuie sa ne fie mereu… prezent!

Parteneri

Lista firmelor din Romania