• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 30 Iunie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Luni , 27 Iunie , 2022
Expoziția „Identitatea românească - Obiceiuri de nuntă din Maramureș” va fi vernisată la Suceava
Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, in parteneriat cu Muzeul Satului Bucovinean din Suceava, a vernisat joi, 23 iunie, de la ora 15.00, expozitia temporara „Identitate romaneasca – obiceiuri de nunta din Maramures”.
Luni , 27 Iunie , 2022
Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” - spectacol la evenimentul „IA Argeșeană și Musceleană”
Ansamblul Folcloric National Transilvania a participat la evenimentul „IA Argeseana si Musceleana”, organizat de Senatul Romaniei, in contextul in care, in fiecare an, pe 24 iunie, celebram „Ziua Universala a Iei”.
Luni , 27 Iunie , 2022
Conferință internațională organizată de Consiliul Județean Maramureș cu prilejul Zilelor Europene ale Arheologiei
Lectori din cinci tari si de pe doua continente au sustinut prezentari in cadrul Conferintei Internationale „Regional Archaeological Testimonials” – Testimoniale arheologice regionale, organizate de Consiliul Judetean Maramures cu prilejul Zilelor Europene ale Arheologiei, in 17 iunie 2022.
Luni , 20 Iunie , 2022
Praznicul Cincizecimii la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, Baia Mare
Duminica, 12 iunie 2022, de praznicul Pogorarii Sfantului Duh, la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” Baia Mare, au oficiat Sfanta Liturghie Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-Vicar.
Luni , 20 Iunie , 2022
Danț la Șură în comuna Groși
Luni, 13.06.2022, a doua zi de Rusalii, a avut loc un important eveniment din viata comunitatii din Grosi: „Dantul la sura”.
Luni , 20 Iunie , 2022
Eveniment caritabil: „Ceai pentru un viitor”
Tineretul National Liberal, organizatia Baia Mare, a derulat a patra editie a evenimentului caritabil „Ceai pentru un viitor”, care s-a desfasurat in 09 iunie 2022, la restaurantul Philia Oazis din Baia Mare.
Luni , 20 Iunie , 2022
Un eveniment de suflet: târnosirea „Catedralei din Peteritea”
Luni, 13 iunie 2022, cand credinciosii ortodocsi praznuiesc Sfanta Treime, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat slujba de tarnosire a Bisericii din Parohia Ortodoxa Peteritea, Protopopiatul Lapus, apoi a savarsit Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, iar la final a rostit cuvantul de invatatura.
Marţi , 14 Iunie , 2022
Vizită arhierească la Palatul din Sighetu Marmației
Marti, 7 iunie 2022, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a efectuat o vizita la Centrul Cultural Pastoral „Sfantul Iosif Marturisitorul” din municipiul Sighetu Marmatiei, cladire ce va fi redata circuitului cultural in luna iulie a acestui an. Aici, Preasfintia Sa, insotit de parintele arhidiacon Teodosie Bud, consilier economic eparhial, si de parintele Ionut Todorca, consilier cultural,   
Marţi , 14 Iunie , 2022
Vizite la Catedrala Episcopală și schitul din Baia Mare
In dupa-amiaza zilei de miercuri, 8 iunie 2022, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei Satmareanul, Arhiereu-vicar, au efectuat doua vizite de lucru la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare si la Schitul „Schimbarea la Fata”.
Marţi , 14 Iunie , 2022
Întâlnirea promoției 1996-2001 a absolvenților Seminarului Teologic Ortodox Baia Mare
Joi, 9 iunie 2022, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a asistat la Sfanta Liturghie savarsita la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, cu prilejul implinirii a 21 de ani de la absolvirea Seminarului Teologic Ortodox „Sfantul Iosif Marturisitorul”, promotia 1996-2001.
Marţi , 14 Iunie , 2022
Concurs de reciclare la Școala Profesională Dumbrăvița: peste 1300 de kg de deșeuri adunate
Saptamana trecuta, a avut loc o noua editie a concursului de reciclare dedicate elevilor Școlii Profesionale Dumbravita. Elevii si cadrele didactice s-au mobilizat exemplar, adunand impreuna peste 1300 de kg de plastic si hartie. Castigatorii vor primi din partea UAC Europe o excursie de o zi.

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 27.06.2022
Mondo Cane
Dumnezeu ne cheama la schimbare/ metanoia/ convertire ca gandire, perceptie si materializare in fapte in viata de zi cu zi. Ori acceptam chemarea ori o refuzam.
Horia Chiş pe 27.06.2022
Fereastra închisorii. Tot mai pustiu
Desi tot mai aglomerata in chipuri, lumea e tot mai pustie in repere. Relatiile intre oameni aluneca spre schimonoseala, o oglinda a anomiei sociale.
Nicolae Teremtus pe 27.06.2022
Colțu' meu. Apa cea de toate zilele
Zilele astea, operatorul de apa potabila Vital indemna populatia sa consume apa cu chibzuinta, sa nu risipeasca, iar in Tautii-Maghe­raus, chiar s-a pus un program de furnizare ciudat, intre orele 17.00-5.00 furnizarea apei fiind oprita. Parca am fi in filmele cu prosti.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 27.06.2022
Calea, adevărul și viața. „Milă voiesc, iar nu jertfă”
Se poate spune ca acest cuvant profetic (Osea 6,6), intarit de Hristos (Matei 9,13), desemneaza punctul de cotitura in intelegerea credintei crestine.
Ioana Lucacel pe 27.06.2022
Era „cătușelor digitale”
Ocupati cu cresterile de preturi, inflatia, razboiul si vacanta, europenii au uitat de covid. In acest timp, in Shanghai, s-a desfasurat un amplu experiment social.
Teodor Ardelean pe 27.06.2022
Din nou despre Volker Wollmann
La rubrica de fata a „Gazetei de Maramures” am scris de mai multe ori despre cercetatorul roman Volker Wollmann, specializat intr-un capitol inedit al stiintei valorificarii mostenirilor culturale in industrie.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania