• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Septembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Luni , 13 Septembrie , 2021
Târgul Cepelor de la Asuajul de Sus la a 50-a ediție. Una de excepție
La sfarsitul saptamanii trecute, a avut loc un eveniment de seama, binecunoscutul si mult asteptatul festival „Targul Cepelor” din Asuajul de Sus, una din comunele de seama ale Țarii Codrului. Ajuns la a 50-a editie, Targul din Asuaj aduce in fiecare an zeci de mii de participanti din Maramures, din Satu Mare, Salaj, Cluj sau din alte parti ale tarii.
Luni , 13 Septembrie , 2021
Tineri mai pregătiți pentru viață în tabăra „Un pas spre viitor”, organizată de Hope and Homes for Children și NN
Fiecare dintre noi avem o poveste, fiecare depasim obstacole. Toti ne nastem cu aripi care ne ajuta sa zburam, indiferent unde crestem. Depinde de noi daca le folosim. Cam acesta a fost mesajul pe care, la cota 1000, Șuior, un grup de 14 tineri din Maramures, Bistrita si Bucuresti, care vor parasi curand sistemul de protectie, l-au prins din zbor. Au facut, la propriu, „Un pas spre viitor”.
Miercuri , 08 Septembrie , 2021
Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș, întâlnire de lucru la Apșa de Jos, Ucraina, cu președintele regiunii Transcarpatia, Oleksiy Petrov
Consolidarea colaborarii intre judetul Maramures si regiunea Transcarpatia, realizarea Podului peste Tisa, dar si a altor proiecte care sa promoveze relatiile cultu­rale, sa sustina invatamantul si sa dezvolte relatiile economice romano-ucrainene au fost principalele teme discutate in cadrul intalnirii.
Miercuri , 08 Septembrie , 2021
Ziua Limbii Române sărbătorită la Apșa de Jos
Unitatea, emotia si esenta au fost cuvintele care au descris sarbatoarea comunitatii de romani din Transcarpatia. Evenimentul, desfasurat marti, 31 august 2021, dedicat Zilei Limbii Romane – propunere legiferata prin Legea nr. 53/2013, a avut loc in Sala de spectacol a Liceului cu predare in limba romana Apsa de Jos si a adunat laolalta, intr-o singura simtire, oameni de cultura, politicieni, profesori, educatori si elevi   
Miercuri , 08 Septembrie , 2021
Hramul Mănăstirii Pietroasa Borșa
Duminica, 29 august 2021, de praznicul Taierea capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a savarsit, impreuna cu Preasfintitul Parinte Timotei, Episcopul Spaniei si Portugaliei, Sfanta Liturghie Arhiereasca la Manastirea Pietroasa Borsa, stareta Maica Stavrofora Ioanichia Timis, cu ocazia hramului sfantului locas de inchinare, in fruntea unui mare sobor de   
Vineri , 03 Septembrie , 2021
Targul Cepelor
Deschiderea oficiala va avea loc duminica, 5 septembrie, la ora 12.00. Dupa prezentarea invitatilor, oficialitatilor si luarilor de cuvant, Primaria si Consiliul Local va invita la masa oferita in cortul de protocol.
Marţi , 31 August , 2021
Festivalul Interjudețean de Folclor „Hora la Prislop”
- un eveniment care reconecteaza oamenii la valorile culturale, la portul popular si la folclorul traditional
Marţi , 31 August , 2021
„BUN DE MARAMUREȘ” DE SFÂNTĂ MĂRIE
Consiliul Judetean Maramures, prin Biroul Relatii Publice, in parteneriat cu Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, Primaria municipiului Baia Mare, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale „Liviu Borlan” Maramures, Asociatia „Bun de Maramures” si Ansamblul Folcloric National „Transilvania” au organizat, in perioada 13 – 15 august 2021, cea de-a VI-a editie a   
Marţi , 31 August , 2021
Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”
Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, in perioada Postului Adormirii Maicii Domnului (1-15 august 2021), Departamentul Comunicatii Media-Online a lansat Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului in casa omului”, editia a doua.
Luni , 23 August , 2021
Hramul Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” Moisei
Duminica, 15 august 2021, praznicul Adormirii Maicii Domnului, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie la Manastirea Moisei, Protopopiatul Viseu, cu ocazia hramului sfantului locas de inchinare si a rostit cuvant de invatatura duhovniceasca in fata miilor de pelerini sositi din tara si din afara ei la manastirea lor de suflet, la care erau obisnuiti sa   
Luni , 23 August , 2021
Concurs de benzi desenate pentru liceenii talentați „România şi UNESCO, arc peste timp”
Comisia Nationala a Romaniei (CNR) pentru Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Știinta si Cultura (UNESCO), in parteneriat cu Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni (DRP), invita toti liceenii romani, atat din Romania, cat si din afara tarii, sa participe la Concursul de benzi desenate Romania la 100 de ani de la aderarea la UNESCO.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 13.09.2021
Colțu' meu. Criza politică în timp de Delta
Actuala criza politica, ca orice criza ce se respecta, a adus demiteri si demisii.
Horia Chiş pe 13.09.2021
Fereastra închisorii. Gura Portiţei
Aproape fortat de imprejurari, plec spre mare cu sentimentul ca imi voi pierde provizoriu muntii.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 13.09.2021
Calea, adevărul și viața. Instituția familiei în vremurile actuale
Ziua de 9 septembrie este cea a pomenirii Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, cei care au dat nastere Fecioarei Maria. Se mai numesc si dumnezeiesti parinti, pentru ca ei au dat nastere aceleia care avea sa-l nasca pe Fiul lui Dumnezeu.
Ioana Lucacel pe 13.09.2021
Jenant mișeilor! Mită și milostenie
Generatiile politice de azi se poarta uneori ca si cum ar fi inventat ei lupta anticoruptie.
Teodor Ardelean pe 13.09.2021
Biblioteca de idei. Un compliniu de fațete identitare
In perioada comunista cea mai crunta lovitura prin politicile de urbanizare au primit-o satele romanesti traditionale, cu deosebire cele mici sau situate la departare de marile orase.
Gazeta de Maramures pe 13.09.2021
Mondo Cane
(Urmare din numarul trecut)

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania