• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 19 Noiembrie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
37,5 de milioane de euro aprobați de Guvernul României pentru investiția UACE de lângă Aeroport
Investitie record in Maramures! Guvernul Romaniei a aprobat in 7 noiembrie 2018, schema de ajutor de stat pentru investitia Universal Alloy Corporation Europe din Tautii Magheraus, langa Aeroportul International Maramures. Investitia totala va fi de aproximativ 130 de milioane de euro, iar Statul Roman va contribui efectiv cu 37,5 de milioane de euro. Este cel mai mare proiect care va fi sustinut de Guvern prin schema de   
Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
Miza: patru miliarde de euro. Exploatarea de la Roşia Montană şi procesul de la Washington!
Departe de ochii romanilor, la sediul Bancii Mondiale din Washington are loc unul dintre cele mai interesante procese in care este implicata Romania. In urma cu mai multi ani, in muntii Apuseni, la Rosia Montana a demarat un proiect minier in care firma canadiano-britanica Gabriel Resources dorea sa exploateze resursele minerale aflate acolo. Este vorba de rezerve de aur, argint si metale rare, cea mai mare rezerva de   
Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
România-Portugalia la rugby, pe Arena Zimbrilor din Baia Mare
La sfarsitul primei decade a lunii noiembrie are loc meciul Romania - Portugalia, la 29 de ani dupa ultimul meci international de rugby care a avut loc in Baia Mare. Atunci a fost o intalnire cu Rusia, acum este un meci de baraj, invingatoarea urmand sa evolueze in editia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.
Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
Expoziţia de artă fotografică „COMORILE ROMÂNIEI”, în Bucureşti
Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO a organizat recent a doua editie a programului bienal „Porti deschise la CNR UNESCO”, in cadrul caruia au fost lansate o serie de proiecte educational-culturale, organizate in parteneriat cu entitati UNESCO din Romania: expozitii de fotografie si sculptura, lansari de carte, proiectii de filme, dezbateri, conferinte, momente artistice.
Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
Memoria lui Iuliu Maniu a fost evocată prin dezvelirea unui monument comemorativ
Un eveniment inaltator dedicat memoriei lui Iuliu Maniu a avut loc vineri, 26 octombrie 2018, in Baia Mare. Monumentul comemorativ Iuliu Maniu a fost dezvelit intr-un cadru solemn de PS Vasile Bizau, episcop eparhial al Maramuresului si Ioan Alin Stoica, presedintele Asociatiei salajenilor din Maramures „Porolissum”.
Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
„Uniți în sunet de fanfară”
Muzica de fanfara a rasunat in orasul Tautii Magheraus, cu ocazia festivalului „Uniti in sunet de fanfara”. La eveniment au participat fanfare din Rodna (jud. Bistrita Nasaud), Satu Mare, Cugir (jud. Alba), Tarnaveni (jud. Mures), alaturi de fanfara „Stibina” din Tautii Magheraus. Festivalul a fost organizat de Asociatia „Comunicati cu Noi”, in parteneriat cu Primaria Orasului Tautii Magheraus si Consiliul Judetean   
Miercuri , 14 Noiembrie , 2018
La mănăstirea Nicula: Amintiri; lacrimi şi flori peste morminte
Motto: „Nu lasa maicuta / Sa pierim pe cale / Caci noi suntem fiii / Lacrimilor Tale...” (Din cantecul pelerinilor in drumul lor spre manastirea Nicula)
Luni , 05 Noiembrie , 2018
26 octombrie 2018 - Ziua Sălăjenilor
Suntem dominati toata viata de tropisme. Ne inconjuram de alti oameni (antropotropisme), tindem spre lumina si iluminare (heliotropisme si fototropisme), credem in Dumnezeu (deotropisme), frecventam biserici (teotropisme) s.a.m.d. Aceste inclinatii sunt firesti si dominante, ne supunem lor indiferent daca stim sau nu in ce situatie tropica sau antropica ne gasim si, pe cale de consecinta, „ascultam de tropismele din noi”   
Luni , 05 Noiembrie , 2018
„Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Justinian a luminat atât de mult, încât a rămas lumina Înaltpreasfinţiei Sale”
Marti, 30 octombrie 2018, la implinirea a doi ani de la trecerea la cele vesnice a Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Justinian, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat slujba Parastasului de pomenire si l-a evocat in timpul Sfintei Liturghii la momentul chinonicului.
Luni , 05 Noiembrie , 2018
O jumătate de veac de la înfiinţarea Jandarmeriei Maramureş
O serie de activitati care marcheaza aniversarea Centenarului Marii Uniri si a celor 50 de ani de la infiintarea Jandarmeriei maramuresene s-au desfasurat marti, 30 octombrie 2018. Pe parcursul lunii octombrie, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures „Pintea Vitezu” a organizat si a desfasurat activitati educative, religioase si sportive.
Vineri , 26 Octombrie , 2018
Invitație în Maramureș transmisă Preşedintelui Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări
O delegatie a Consiliului Judetean Maramures condusa de viceprese­dintele Ioan Doru Dancus se afla in aceasta sapta­mana la Roma si Vatican, unde institutia maramu­reseana deruleaza impreuna cu Ambasada Romaniei pe langa Sfantul Scaun si Ordinul Suveran de Malta, proiectul „Preotul Vasile Lucaciu – promotor al Proiectului Marii Uniri”, dedicat Centenarului Marii Uniri si finantat de Ministerul Culturii.

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioana Lucacel pe 14.11.2018
Jenant, mișeilor! / O Catedrală pentru Centenar
Anul Centenar se apropie de final si, de de­parte, mi se pare ca singurul proiect natio­nal care va vorbi peste alt secol despre anul 2018 este Catedrala Mantuirii Neamului. Insa, cu cat ne apropiem de data inaugurarii – 25 noiembrie 2018 - cu atat exista tot mai multi critici si tot mai multi spectatori care nu se intreaba   
Nicolae Teremtus pe 14.11.2018
Coltu’ meu / Fotografii vechi, politicieni vechi, situaţii noi
Evenimentele politice din ultimele zile m-au determinat sa stau in fata televizorului mai mult decat as fi dorit. Povestea valizei cu documente si multe fotografii poate fi captivanta, daca afli rapid ce este pe acolo. Dar televiziunile, unele, lungesc subiectul si repeta la nesfarsit imagini si hartii de ajungi sa te scarbesti.   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 14.11.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Să iubești pe Dumnezeu și pe aproapele ca pe tine însuți
Ni se pare simplu cand auzim aceste cuvinte rostite de Fiul lui Dumnezeu, dar de fapt este destul de complicat. Ce inseamna sa iubesti pe Dumne­zeu? Sa iubesti ceva ce nu vezi? Cu Dumnezeu ai legatura numai prin ru­ga­ciune. Cu Dumnezeu nu te intal­nesti fata catre fata. Dumnezeu nu are nici o nevoie. Dumnezeu nu iti cere   
Teodor Ardelean pe 14.11.2018
Biblioteca de idei / Trăinicia poporului român
Sub presiunea lucrurilor ce inunda realitatea imediata, spatial si temporal, imi vine foarte des in minte un citat din Eminescu, gasit inca in acea tinerete care era foarte avida de adevaruri: „Neno­ro­cirea cea mai mare care ni se poate intampla nu este ca vom pierde si ramasita unei pretioase provincii pierdute, putem sa   
Horia Chiş pe 14.11.2018
Fereastra închisorii / Păltiniş
Trei zile la Paltinis. Unul din pro­iectele de vacanta pe care il asteptam demult.

Parteneri

Lista firmelor din Romania