• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 25 Iunie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5673 RON
Dolar american Dolar american
4.0905 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.2034 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4773 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Eveniment

Vineri , 16 Iunie , 2017
ZILELE COMUNEI DUMBRĂVIŢA: ,,Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului de pe Fisculaş”. EDIȚIA a XI - a, 02 iulie 2017
An de an, in prima duminica a lunii iulie, comuna Dumbravita se transforma intr-o adevarata scena in aer liber. Aici se aduna toata zona folclorica, denumita Fisculas, adica satele cuprinse intre Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic si raul Lapus, pentru a-si promova traditiile si obiceiurile mostenite din strabuni in cadrul unui eveniment devenit traditie: „Festivalul portului, dansului si cantecului de pe Fisculas”, ajuns la   
Vineri , 16 Iunie , 2017
Desene pe asfalt: culoare şi bucurie
La fel ca in fiecare an, elevii din clasele primare din comuna Dumbravita au fost invitati de UAC Europe si Asociatia NEMUS sa serbeze 1 iunie intr-un mod inedit: prin desene pe asfalt, in curtea „fabricii de avioane”.
Vineri , 09 Iunie , 2017
Expoziție de icoane vechi la Catedrala Episcopală din Baia Mare
Vineri, 2 iunie, a avut loc vernisajul expozitiei, „Margaritare din tezaurul iconografic al Episcopiei Maramuresului si Satmarului”, gazduite in sala-muzeu „Sfintii Martiri Brancoveni” din Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, care ofera o alaturare fericita cu expozitia de carte veche din acelasi spatiu.
Vineri , 09 Iunie , 2017
330 de sportivi din 55 de delegații au concurat în Baia Mare, la Jocurile Naționale Special Olympics România
330 de sportivi din toate judetele Romaniei au concurat zilele acestea in probe de atletism, baschet, bocce si inot, in Baia Mare (judetul Maramures), orasul ales anul acesta ca loc de desfasurare a celei mai importante competitii nationale adresate persoanelor cu dizabilitati intelectuale din Romania.
Vineri , 09 Iunie , 2017
Hramul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare
Duminica, 4 iunie 2017, sarbatoarea imparateasca a Pogorarii Sfantului Duh, Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, a oficiat, cu incepere de la ora 9.30, in Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din Baia Mare, Sfanta Liturghie Arhiereasca cu ocazia hramului acestui important locas de inchinare.
Vineri , 09 Iunie , 2017
Participarea delegației din Maramureș la Adunarea Generală ARE, Sankt Pölten - Austria, 31 mai – 2 iunie 2017
In perioada 31 mai – 2 iunie 2017 s-a desfasurat in Sankt Polten – Austria Adu­narea generala a Ansamblului Re­giu­nilor Europei, o organizatie interna­tionala din care face parte si judetul Maramures inca din anul 1997. Anul acesta, principala activitate ARE – adunarea generala a mem­brilor sai - a avut o importanta spo­rita fiind organizate alegeri pentru noua structura de conducere a organizatiei.
Vineri , 02 Iunie , 2017
Prietenii Spitalului și Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului județean au lansat, de Ziua Copilului, Programul „BabyCare”
Prietenii Spitalului „Dr. Constantin Opris”, Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare si Sectia de Neonatologie au lansat, de 1 Iunie – Ziua Internationala a Copilului, proiectul BabyCare – „Din dragoste pentru copii - de la vis la realitate”.
Vineri , 02 Iunie , 2017
„Nu maşinile, nu profitul, ci oamenii sunt cel mai de preţ bun al firmei RAMIRA”
A III-a editie a „Zilei portilor deschise”la Ramira S.A. Baia Mare
Vineri , 02 Iunie , 2017
RAMIRA S.A., 40 de ani de performanţă economică
Trecutul, prezentul si perspectivele unei firme de top din Maramures
Vineri , 02 Iunie , 2017
Ziua Copilului celebrată de TSD Baia Mare prin acțiunea „Oferă un zâmbet unui copil fără familie”
Tineretul social-democrat din Baia Mare, prin presedintele Ciprian Podar, continua sirul actiunilor sociale cu care ne-au obisnuit in ultima perioada. Astfel, dupa ce in primavara au plantat puieti alaturi de seniorii de la PSD si de Organizatia Femeilor Social-Democrate din Maramures, iar de 8 Martie, Ziua Femeii, au oferit flori doamnelor si domnisoarelor internate pe Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean de Urgenta   
Vineri , 02 Iunie , 2017
Cross-ul UACE, ediţia 2017
Miercuri, 24 mai, a avut loc o noua editie a Cross-ului UACE, un eveniment organizat de 5 ani de Garage Racing, UAC Europe, Asociatia Nemus si Scoala Dumbravita.

Supliment săptămânal

Editoriale

Stefan Gonczi pe 16.06.2017
Dialoguri virtuale / Corolar
Intrebare: Care ar fi concluzia cuprinzatoare privind parcursul economiei romanesti, acum cand s-au dat publicitatii de catre Institutul National de Statistica rezultatele de la finele primului trimestru al acestui an?
Pr. dr. Cristian Stefan pe 16.06.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Muntele Athos – Grădina Maicii Domnului
Muntele Athos (in greaca moderna Άγιοv Όρος - Sfantul Munte) este un munte (2.033 m) si o peninsula (cu lungimea de 60 km si o latime ce variaza intre 8 si 12 km, aria totala fiind de 360 km patrati) in nord-estul Greciei, in regiunea greceasca Macedonia Centrala, unde isi au locul 20 de manastiri, 12 schituri si o   
Horia Chiş pe 16.06.2017
Fereastra închisorii / Învăţături de peste ocean
Revin la o idee mai veche si spun ca din modelul nord-american de justitie si ordine publica este cel mai corect, din care se pot invata multe lucruri bune.
Ioana Lucacel pe 16.06.2017
Jenant, mișeilor! / Poveste
La televizor, un prezentator cu voce baritonala facea apologia demo­cratiei, justitiei si statului de drept, accentuand cuvinte cheie ca si „e-u-ro-pean”, „tra-seu e-u-ro-pean”, „jus-ti-ti-e in-de-pen-den-ta”, „an-ti-co-rup-ti-e”. Ultimul cuvant nu s-a mai auzit pentru ca femeia oprise televizorul si acoperise   
Sabin Nemes Bota pe 16.06.2017
Tomograful lui Sabin / Ego, mei, mihi, me...
... „Aproape toti credem ca avem, sau do¬rim sa avem ceea ce s-ar putea numi «o personalitate sanatoasa». Exista nenu­marate definitii ale acesteia: aveti o personalitate sanatoasa in masura in care cautati, deliberat, binele din fiecare per­soana sau situatie.
Nicolae Teremtus pe 16.06.2017
Coltu’ meu / Roşii maramureşene din Polonia, Ungaria...
Chiar daca subiectul zilei ar fi situatia din PSD, voi scrie la rubrica din minu­natul nostru saptamanal despre o situatie obisnuita din pietele si magazinele ora­sului. Voi scrie despre rosie, o leguma folosita, cautata, necesara in alimentatia noastra. Pietele sunt pline de rosii, care mai de care mai frumoase. Carnoase,   
Ioan Botis pe 16.06.2017
Ma tot mir / Să-ţi dai cu Grindeanu-n Dragnea
Mie mi-a placut circul cand am fost mic si-mi place si acuma, mai ales recentul circ pesedist, cu toate ca mi-ar fi placut sa fie circ cu ceva animalute simpatice, si nu cu porci. Singura chestie care ma deran­jeaza ceva mai tare, rezultanta a circului asta de neam prost, e ca s-a depreciat leul, a slabit saracul si a naparlit.   
Teodor Ardelean pe 16.06.2017
Biblioteca de idei / Noi procese cognologice!
Dintr-o sursa demna de incredere, am aflat ca ziarul New York Times publica intr-o saptamana mai multe informatii decat „a primit” un traitor pe Pamant din secolul al XVIII-lea pe toata durata vietii.

Parteneri

Lista firmelor din Romania