• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 29 Noiembrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Vineri , 20 Noiembrie , 2020
PREMIILE DE EXCELENŢĂ ale GAZETEI DE MARAMUREȘ
GAZETA de Maramures implineste 18 ani. Varsta maturitatii, intelepciunii, discernamantului deplin. Daca saptamanal prezentam realitatile vremurilor in care traim, asa cum sunt, uneori hade, alteori frumoase, uneori triste, revoltatoare, socante, alteori, dimpotriva, cu accente de eroism, entuziaste, inaltatoare, de ziua noastra ne-am obisnuit sa-i premiem pe cei care se remarca in domeniile lor de activitate. „Premiile de   
Vineri , 20 Noiembrie , 2020
Conectarea județului Maramureș la rețelele europene și naționale de autostrăzi - o prioritate pentru liberali
Judetul Maramures va fi conectat la retelele nationale si europene de autostrazi prin realizarea drumurilor expres Baia Mare – Satu Mare si Baia Mare – Jibou.
Vineri , 20 Noiembrie , 2020
Gabriel Zetea (PSD): „Guvernul Orban măsluiește raportările COVID pentru a justifica organizarea alegerilor”
Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, candidatul social-democratilor maramureseni pentru Parlamentul Romaniei sustine ca Guvernul Orban masluieste raportarile COVID-19 pentru a putea justifica organizarea alegerilor.
Vineri , 20 Noiembrie , 2020
Orașul Domnițelor. Din poluare în carantină și iar în carantină
Baia Mare a intrat in carantina pentru doua saptamani, cu posibilitatea prelungirii acestei „stari de bine” daca situatia sanitara o cere. Se pare ca frumosul oras al Domnitelor nu rateaza astfel de binefaceri. La inceputul anului am avut carantina cum a fost in toata tara. Inainte de pandemie am avut probleme cu poluarea, iar inainte de 1989 am avut probleme cu de toate. Municipiul de pe Sasar nu este o exceptie, dar   
Luni , 16 Noiembrie , 2020
Baia Mare, carantinată ad-hoc: haos, incoerență și lipsă de informare
Desi are o rata de infectare mai mica decat Sibiu sau Cluj de exemplu, municipiul Baia Mare a intrat saptamana trecuta in carantina, pentru o perioada de 14 zile, dupa o intreaga epopee tragicomica. In rolurile principale: Institutia Prefectului Maramures si noi, cetatenii aflati la cheremul unor oameni fara coerenta si responsabilitate.
Luni , 16 Noiembrie , 2020
Despre critică, libertate și adevăr
Vasile Alecsandri (1821-1890) – trecut la cele vesnice exact acum 130 de ani si venit pe lume acum aproape doua secole, considerat azi de unii „analisti postmoderni” poet „minor”, demn de a fi uitat – s-a numarat printre fauritorii Romaniei moderne, desi nu a fost tocmai un model de mo­destie si de sfiosenie. Totusi, spre finele vietii, cand i s-a atras atentia ca Eminescu este de departe deasupra lui, suparat   
Vineri , 06 Noiembrie , 2020
La pas, spre o nouă carantină
Cu circa 200 de noi cazuri de imbolnaviri zilnic, Maramuresul a depasit rata de infectare de 3%. Mai mult, Baia Mare se apropie de rata de 5%, iar numarul localitatilor aflate in scenariul rosu creste alarmant. Prezent la sedinta de Guvern de saptamana trecuta, presedintele Iohannis a anuntat restrictii care intra in vigoare de luni. Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures a adoptat deja masuri mai restrictive.   
Vineri , 30 Octombrie , 2020
Călin Bota: „Prin digitalizare trebuie să facem ca interacțiunea cetățeanului cu statul să se facă prin maxim cinci click-uri”
Interviu cu Calin Bota, candidat pe listele PNL Maramures pentru un loc de deputat in Parlamentul Romaniei
Vineri , 23 Octombrie , 2020
Alegerile Parlamentare în Maramureș. Principalii candidați
Alegerile parlamentare din 6 decembrie au intrat in linie dreapta. In saptamana care a trecut, partidele politice au finalizat si au depus listele cu cei care vor candida la Camera Deputatilor si pentru Senat. Va urma o noua campanie electorala de o luna ce va incepe la debutul lunii noiembrie.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 20.11.2020
Fereastra închisorii. Drumul Cătanelor
Un drum prin padure. Chiar mai mult decat atat.
Ioana Lucacel pe 20.11.2020
Jenant, mişeilor! 18 ani
Intr-un discurs istoric din 1916, Nicolae Iorga spunea ca valoa­rea unui lucru poate fi cantarita doar prin prisma a doua chestiuni: cat suflet ai pus in el si cat suflet pleaca din el. Restul e desertaciune. „Shadows and dust”, cum suna o replica din filmul meu preferat, „Gladiatorul”.
Teodor Ardelean pe 20.11.2020
Biblioteca de idei. Iubite binefăcător!*
Din pamantul Sibiului, mereu bogat in rodiri spirituale, ni s-a trimis, prin bunavointa vredni­cului de prietenie Ion Onuc Nemes, cartea „Asociatiunea ASTRA, recuperarea unei Me­morii culturale. I. Intemeietorii”, semnata de Sorana Maier si Pr. Constantin Necula si aparuta cu sprijinul Primariei Sibiu (primar Astrid Cora   
Nicolae Teremtus pe 20.11.2020
Colţu meu. Nici așa nu e bine!
Mai sunt doua saptamani si vreo doua zile pana la alegerile parlamentare, iar campania electorala s-a desfasurat ca si cand nu ar fi fost. Evident, de vina este virusul ne­norocit care umbla peste tot.
Gazeta de Maramures pe 20.11.2020
Mondo Cane
Traim intr-o lume cu o gandire statica, majoritatea oamenilor pleaca de la premisa: aceasta este lumea si trebuie acceptata asa cum este.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 20.11.2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Bunele deprinderi
Am intrat in binecuvantatul Post al Craciunului, o perioada ceva mai lunga, pe care trebuie sa o gandim nu doar ca o renuntare la anumite mancaruri, ci si ca renuntare la dorintele si metehnele rele care ne afecteaza linistea sufleteasca.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania