• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 23 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Vineri , 13 Iulie , 2018
Opinia unui cunoscut avocat penalist băimărean: Modificările Codurilor penale, necesare sau nu?
Modificarea Codului de Procedura Penala si a Codului Penal a iscat discutii interminabile in tot spectrul politic si in societatea civila. De multe luni se spune ca aceste modificari vor fi in favoarea infractorilor si in defavoarea statului de drept. O parte a acestor discutii s-au suprapus cu solicitarea de schimbare a Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA. Iar in ultima perioada s-a spus, in zona publica, ca   
Vineri , 13 Iulie , 2018
Campania umanitară pentru persoanele afectate de inundații se prelungește în Maramureș
Avand in vedere evolutia fenomenelor hidrometeorolo­gice periculoase din ultima perioada care au afectat mai multe judete, prefectul de Maramures a luat decizia de a prelungi campania umanitara pentru persoanele afectate de inundatii.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Spre un Barnevernet românesc
Subiectul „educatiei parentale” nu este politic prin el insusi, dar, daca el tinde sa coalizeze oamenii, atunci el devine politic provocand resentimente fata de politicile occidentale.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Alfabet
Asa-si zicea el, ca-i zice Alfabet, ca n-are scoala. Poate doar pentru socoata, ca de scris, nici vorba. La ce sa-i trebuiasca?…
Vineri , 13 Iulie , 2018
CONDOLEANŢE: Ing. Gheorghe MARCAȘ, un vizionar, dar și un profesionist
Intr-o perioada in care judetul Maramures isi definea noua identitate sociala si pornea pe drumul economiei de piata, ing. Gheorghe MARCAȘ, un vizionar, dar si un profesionist, a indraznit sa porneasca pe un drum necunoscut, ca fondator al Camerei de Comert si Industrie Maramures, o institutie de prestigiu a mediului privat care reprezinta un punct de referinta pentru mediul de afaceri si maramureseni.
Duminică , 08 Iulie , 2018
O sută de ani de viaţă, o sută de ani de România!
La inceputul acestui an, Ministerul Afacerilor Interne a initiat proiectul „O viata cat un centenar”, prin care romanii care au implinit in cursul acestui ani varsta de 100 de ani sa fie sarbatoriti intr-un cadru festiv de catre autoritatile locale, judetene, din zonele in care locuiesc centenarii. Cinci dintre acestia au fost invitati la sediul ministerului, in Bucuresti, unde au fost primiti de catre ministrul Carmen   
Duminică , 08 Iulie , 2018
Cu ce a impresionat Maramureșul la Marea Unire de la Alba Iulia
Gazeta de Maramures continua seria materialelor dedicate Centenarului Marii Uniri. Scriitorul dr. Nicoara Mihali a facut o serie de cercetari pe acest subiect, iar de aceasta data facem o trecere in revista a aspectelor prin care maramuresenii au fost ”in top”, adica in prima linie sau cei dintai in ceea ce priveste detaliile Marii Uniri de la Alba Iulia.
Duminică , 08 Iulie , 2018
Istorii
Si Omul o porni la drum. Satul de ce vazuse si traise Jos, se-ndrepta spre Altundeva. Nestiind insa bine unde va ajunge, se hotari s-o ia in Sus. Si acolo, Mai Sus, la prima rascruce a drumului, spre surprinderea sa, se intalni cu-n Altul, care, venind din Stanga, se indrepta spre Dreapta.
Duminică , 08 Iulie , 2018
Pavăl Moțu
S-o scoti la capat cu Paval Motu nu era greu, dar nici sa te afli in treaba cu el nu era prea usor.
Vineri , 29 Iunie , 2018
„Strategia națională de educație parentală 2018 – 2025” pornește mașinăria infernală de reeducare a părinților
Guvernantii vor sa rezolve problemele de educatie ale copiilor, distrugand familia traditionala, „mentalitatile conservatoare” si promovand „o noua cultura familiala” si „respectul pentru diversitate” I Halucinanta reeducare a parintilor inseamna un buget de 300 de milioane de lei si infiintarea unei retele de educatori parentali I Toate aceste idei revoltatoare au fost cuprinse in proiectul „Strategia nationala   
Vineri , 29 Iunie , 2018
Metamorfoză
Din convoiul prizonierilor, o data ajuns la Moscova, NKVD-ul1 il incarcera pe Nicolae Cojocaru la Butirka2. Iar MVD-ul3, la Krasnaia Presnia, pe Ita-Kura-Iosi-Haru. Mai tarziu, KGB-ul, transferandu-i pe amandoi la Lu­blianka, facu din ei, in scriptele de la registratura, un singur sir de litere: ITAKURAIOSIHARUNICOLAECOJOCARU, pronuntate cine stie cum de fiecare supraveghetor.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 13.07.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Gândurile şi patimile ţinute în taină
Intr-o zi au venit la Avva Theon niste frati. Au mancat impreuna si apoi, cum era obiceiul in astfel de ocazii, au trecut la un colocviu duhovnicesc. Desigur, batranul urma sa le vorbeasca, iar ei, la nevoie, sa puna intrebari. Batranul incepu sa vorbeasca. Si ce tema si-a ales? Despre lacomie si despre tirania gandurilor pe   
Ioana Lucacel pe 13.07.2018
Jenant, mișeilor! / Clișee
De cand suntem mici, suntem obisnuiti sa inca­dram oameni, obiecte, figuri, in categorii, sa-i impartim dupa forme si culori si sa le punem etichete. Și, tot din copilarie, suntem educati ca, daca putem parcurge cu succes si cat mai rapid procesul de recunoastere si incadrare intr-o categorie, cu atat suntem mai inteligenti.
Nicolae Teremtus pe 13.07.2018
Colțu’ meu / Modificări ale Codurilor, o poveste pentru cei mulţi!
Subiectul acestei saptamani a fost pentru mine, modificarile la Codurile penale. Si zbaterea care exista in jurul acestor modificari realizate de Comi­sia Iordache si ceilalti trandafirii ce au lucrat, cel putin cei din prima linie.
Horia Chiş pe 13.07.2018
Fereastra închisorii / Timpurile
In vremurile in care predam filosofia la ultima clasa de liceu, cel mai fascinant subiect de meditatie era timpul.

Parteneri

Lista firmelor din Romania