• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Vineri , 21 Februarie , 2020
Vânătoare de strigoi la Cavnic
Lumini inexplicabile la miezul noptii, fenomene paranormale, aparate electronice care se sting fara motiv, masini care se opresc brusc si iau foc din senin, clipe de groaza, teama, si multe intrebari fara raspuns. Cam acestea sunt, pe scurt, atributele unor intalniri care sfideaza logica si ratiunea, puse pe seama strigoilor. Aparitiile misterioase au loc in Cavnic, linistitul orasel de la poalele Muntilor Gutai.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Decebal Traian Remeş - In Memoriam
A fost unul dintre cei mai importanti politicieni de dupa 1989, a fost presedinte al Consiliului Judetean, a fost consilier, a fost parlamentar, a fost ministru al Finantelor si al Agriculturii, a fost...!
Vineri , 21 Februarie , 2020
Semne de primăvară
Il urmaresc de mult in depozitiile sale ca istoric. Mi-e clar: stie carte si are o deschidere intelectuala de invidiat. Pe deasupra, constatam ca are o capacitate energetica greu de egalat.
Vineri , 21 Februarie , 2020
Suciu de Sus. File de Istorie (i)
Pentru inceput ma voi referi la unele evenimente istorice, care aveau sa influenteze asezarea Suciu de Sus si pe locuitorii sai.
Vineri , 14 Februarie , 2020
Dezmățul pe bani publici descoperit de Curtea de Conturi
Salarii umflate, angajati care efectiv nu au facut nimic, plati nelegale, parfumuri, covrigi si banane cumparate din bani publici, lucrari fictive decontate de Stat. Sunt doar cateva dintre cazurile socante de dezmat pe bani publici descoperite de Curtea de Conturi si „prinse” in ultimul raport public al institutiei. Potrivit documentului, a fost efectuat audit la 3.620 de institutii publice si companii de Stat si au fost   
Vineri , 14 Februarie , 2020
„Maramureșul – între țările generatoare de țări românești”
Ioan Aurel Pop, Presedintele Academiei Romane
Vineri , 14 Februarie , 2020
Graiul românesc
E unul dintre cele mai frumoase omagii aduse zbuciumului nostru, celui mai important, incar­carii noastre cutezatoare de a prinde in cate-un cuvant ceea ce altii au putut cuprinde abia cu un intreg sistem.
Vineri , 14 Februarie , 2020
Nopți albe cu OZN-uri, la Cavnic
Orasul Cavnic vuieste de povesti despre OZN-uri. In ultimele luni am fost contactati de mai multe persoane din acest oras, care ne-au relatat povesti cat se poate de ciudate. Initial, nu le-am dat importanta, dar auzind povesti identice din mai multe surse, am decis sa vi le supunem atentiei.
Vineri , 07 Februarie , 2020
Raport bombă al Curții de Conturi: prejudicii de 6,3 milioane de lei
Plata unor lucrari neexecutate, efectuarea de plati fara documente justificative sau fara respectarea legii, stabilirea eronata a salariilor, sporurilor si primelor etc. I In total, abateri de la legalitate cifrate la peste 44 de milioane de lei si prejudicii de peste 6 milioane de lei. I Pe scurt, acestea sunt concluziile ultimului raport public al Curtii de Conturi, privind finantele publice locale din judetul Maramures.
Miercuri , 05 Februarie , 2020
Liberalii propun Revoluţia redevenţelor pentru exploataţii de suprafaţă. Administraţiile locale aşteaptă!
Avem o tara cu resurse minerale deosebite, indeosebi titei, gaze naturale, sare, aur si argint, alte metale neferoase si feroase, dar si piatra, nisip, pietris, calcar, gresie, marmura, carbune si multe altele. Sunt exploatari in subteran si la suprafata. Aceste bogatii au atras firme si societati din straina­tate, dar avem si investitori romani si nelipsitul investitor: Statul!
Vineri , 24 Ianuarie , 2020
Haos în școli peste 100 de angajați din cadrul ISJ Maramureș, fără loc de muncă
O ordonanta de urgenta care a intrat in vigoare recent a generat haos in sectorul de invatamant. Interzicerea detasarilor din sectorul privat in cel public, a lasat, la nivel national, peste 1.200 de cadre didactice auxiliare sau personal nedidactic pe drumuri. In Maramures, peste 100 de angajati din cadrul ISJ Maramures: contabili, secretare, fochisti, femei de serviciu, soferi etc. au fost pusi pe liber. In prezent s-a ajuns   

Supliment săptămânal

Editoriale

Marcel Petrişor pe 21.02.2020
Perspective de comentariu și interpretare
Avand deci miraculosul grai pe care-l avem, sa incercam sa trecem cu el si la alte perspective de comentariu si interpretare a volutelor gandirii europene.
Nicolae Teremtus pe 21.02.2020
Colţu meu. Răceala cea de toate zilele!
Am fost la unul dintre marile ma­gazine ale Baii Mari, pentru ceva cumparaturi. Dupa cautat si luat de pe raft, m-am pus la rand. Ca nu se poate fara rand. Au „n” case de marcat, dar sunt deschise doar cateva.
Teodor Ardelean pe 21.02.2020
Biblioteca de idei. Viața unui om – istoria unei instituții
Sociologii contemporani au concluzionat ca cel mai important castig al oamenilor este „indicele de rela­tie”. Conexiunile cu ceilalti, reverbe­ratiile, rezonantele, comu­ni­ca­rile, comuniunile si toate celelalte elemente ale unui astfel de „rol” aduc impliniri indivizilor inscrisi in registrele de perfor­manta,   
Horia Chiş pe 21.02.2020
Fereastra închisorii. Madeira
Nu ca Portugalia nu ar fi fru­moasa. Dar insulele ei atlantice, Azore si Madeira, sunt fabuloase…
Gazeta de Maramures pe 21.02.2020
Mondo Cane
Pe cand in tara lui Silviu Brucan (n. Saul Bruckner), cominternist, comunist, national comunist, „reformator”, revolutionar, neocomunist, anticomunist, unul din „ziditorul” Ro­ma­niei post-decembriste, „stupid people” (conform etichetarii lui Saul B. la adresa unei parti din poporul roman) le cauta in ceruri, pe   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.02.2020
Calea, Adevărul şi Viaţa. Criteriul Judecății de Apoi – Iubirea creștină
Cand Hristos va veni sa ne judece, care va fi criteriul judecatii Lui? Parabola Infricosatoarei Judecati ne raspunde: iubirea – nu numai o simpla preocupare umanitara pentru o justitie abstracta si pentru „saracii” anonimi, ci iubirea concreta si personala pentru cel de langa mine, oricine ar fi, pe care Dumnezeu a facut   
Ioana Lucacel pe 21.02.2020
Jenant, mişeilor! Oh, c’est des conneries!
Pur si simplu, cred ca suntem prea mici pentru evenimente si persona­litati mari. Noi, ca natie, nu suntem in stare sa ne ridicam deasupra mediocritatii, polemicii dambo­vi­tene si a barfei, si sa fim, macar din cand in cand, solemni si eleganti.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania