• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 15 Noiembrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Atitudine

Luni , 11 Noiembrie , 2019
4 noiembrie 1919 Un secol de la primele alegeri parlamentare din România Mare
In urma cu 100 de ani, la data de 4 noiembrie 1919, au avut loc primele alegeri parlamentare din Romania Mare, desfasurate pe baza votului universal I Era prima data in istorie cand cetatenii din toate provinciile romanesti aleg un singur Parlament al Romaniei I Mai mult, erau primele alegeri pe baza de vot universal, datorita faptului ca, din iulie 1917, Constitutia Romaniei a fost modificata, cu aceasta ocazie   
Luni , 11 Noiembrie , 2019
Cultura şi ştiinţa românească în contextul globalizării
Acad. EMIL BURZO, Presedintele Filialei Cluj a Academiei Romane
Luni , 11 Noiembrie , 2019
Bazin de înot în comuna Fărcașa
Una dintre cele mai dezvoltate si moderne comune din tara, Farcasa, a demarat constructia unui obiectiv indraznet si curajos: un bazin de inot.
Marţi , 05 Noiembrie , 2019
Cum au votat maramureșenii la prezidențiale, în ultimele trei decenii
Duminica, 10 noiembrie, romanii isi vor alege presedintele I Un exercitiu democratic pe care il fac de 30 de ani, cum stiu ei mai bine I Cati maramureseni s-au prezentat la urne la scrutinele electorale, pe cine au votat si cum au evoluat aceste cifre in ultimii treizeci de ani? I Daca maramuresenii ar fi avut „drept de veto” ar fi fost aceiasi presedintii din ultimele trei decenii? I GAZETA de Maramures va prezinta o   
Vineri , 25 Octombrie , 2019
Aniversare în roz şi roşu Un an de la intrarea pestei porcine africane în Maramureş
Pesta porcina africana (PPA) revine in atentia romanilor, prin masurile pe care Comisia Europeana le va lua in cadrul unei Comisii de experti, intrunite in aceste zile. Potrivit ultimelor date oficiale, tara noastra este cea mai afectata de virusul PPA, intre tarile din Europa de est. O situatie nedorita, prin care industria carnii de porc va fi, este deja, afectata pe termen lung.
Vineri , 25 Octombrie , 2019
Esenţialitatea ordinei
„Cautarea adevarului, adica a esen­tialitatii, la care nu se mai putea ajunge decit pe acest drum al ordinei, devine cea mai arzatoare problema pentru om. Cazut din lumea esentelor in mijlocul feno­menelor si din vesnicie in timp, el isi incepe istoria ca si cum s-ar fi trezit dintr-un lung vis pe care, intuindu-l in zorii ratiunii, incearca mereu sa si-l aminteasca”.
Vineri , 18 Octombrie , 2019
GAZETA de Maramureș va ajunge pe Marte!
GAZETA de Maramures pleaca, vara viitoare, pe Marte! Numele publicatiei noastre va fi stocat pe un microcip care va ajunge pe Planeta Rosie, in cadrul unei misiuni NASA extrem de importante prevazuta a fi lansata in iulie 2020 si care ar urma sa amartizeze pana in februarie 2021. In total, numele a peste 10 milioane de persoane fizice si juridice, din intreaga lume, va ajunge pe Marte. Din tara noastra, au raspuns provocarii   
Vineri , 18 Octombrie , 2019
La o poveste cu un mare prieten al Maramureșului
Interviu cu Excelenta Sa, domnul Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie
Vineri , 11 Octombrie , 2019
„Despre eroi, valori, repere, la trei decenii de libertate şi democraţie în Maramureş”
Maramuresul a demonstrat inca o data ca este „Țara Voievozilor”, a oamenilor liberi, demni si onorabili, fiind primul judet din tara care a marcat, printr-o proiect de anvergura, trei decenii de libertate si democratie. Peste 600 de tineri din toate colturile judetului au participat vineri, la Catedrala Ortodoxa „Sf. Treime” din Baia Mare, la o adevarata lectie de istorie si, mai ales, de viata, in cadrul   
Vineri , 11 Octombrie , 2019
Transilvania de Nord, la răscruce de drumuri (1940-1945) (I)
Articolul de fata prezinta situatia tensionata mentinuta in permanenta de organizatiile maghiare si de conducatorii acestora, in incercarea de a acredita ideea ca Transilvania trebuie sa devina o confederatie autonoma sau sa apartina, in viitor, statului maghiar. In pofida adevarului istoric, a numeroaselor documente statistice privitoare la componenta etnica din regiune (prezente in articol) in perioada 1940-1954, noile forte   
Vineri , 04 Octombrie , 2019
Cândva economia duduia Liniştea din Baia Mare!
In economia unui judet au loc miscari ale firmelor, in sus si in jos, apar radieri, falimente, relocari, este o activitate intensa care arata ca economia respectiva „traieste”. Daca procentul de activitate negativa este mare, sau mai mare, devine o problema.

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 11.11.2019
Colţu meu. De ce ar trebui să votăm?
Peste cateva zile se va merge la vot pentru a ne alege presedintele. O alegere importanta deoarece prese­dintele este garantul independentei nationale si este garantul unitatii si al integralitatii teritoriale a tarii.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 11.11.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Taina Cununiei – Taina înnoirii lumii
Taina Cununiei este una dintre Tainele Bisericii in care se recen­treaza parghiile vietii. Se strang toate energiile lumii, se aduna ca intr-un pantec de unde asteapta sa izbuc­neasca, prin nastere, in afara, in cea mai unica si neobisnuita minune a lumii: fiinta umana.
Teodor Ardelean pe 11.11.2019
Biblioteca de idei. Reunirea Familiei Năsui
Dintre cati romani Nasui cunosc in aceasta lume, toti au convingerea ca se trag din Maramures. E o credinta-puternica, ce demons­treaza ca rada­cinile au rosturi esentiale si la oameni (geotropisme si etnotropisme). De alt­fel, dupa unele statistici, in Mara­mures sunt aproape 300 de purtatori ai numelui de familie Nasui, pe   
Gazeta de Maramures pe 11.11.2019
Mondo Cane
Cercetatorii americani si-au incheiat studiul privind tara cu cea mai fericita populatie concluzionand ca este Nigeria. 62 procente dintre nigerienii intervievati au declarat ca sunt fericiti. Studiul a fost facut in 65 de tari. Pe lista fericirii, Mexicul ocupa locul doi, Venezuela pe locul trei si El Salvador pe locul patru.   
Horia Chiş pe 11.11.2019
Fereastra închisorii. Borşa-Rodnei
Un oras cu imprejurimi absolut fa­buloase. Cu un munte fermecator deasupra, care se intinde de la Pietrosul Rodnei pana la enigmaticul Ineu, Borsa ramane unul din cele mai fascinante taramuri.
Ioana Lucacel pe 11.11.2019
Jenant, mişeilor! Extremist, despre libertate
Un studiu facut de CSOP, in parte­neriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, arata ca 61% dintre romani considera comunismul o idee buna, iar 50% ca inainte de decembrie 1989 era mai bine in Romania.

Parteneri

Lista firmelor din Romania