• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 23 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Terenul Aeroclubului a trecut în administrarea Aeroportului Internațional „Maramureș” prin Hotărâre de Guvern
Dupa ani de asteptari si lupte duse in hatisurile birocratiei, judetul Maramures a repurtat o noua victorie extrem de importanta. Este vorba despre Hotararea adoptata in sedinta de Guvern de joi, 20 decembrie 2018, unde reprezentantii administratiei centrale au decis ca terenul aflat in domeniul public al statului sa treaca in domeniul public al judetului Maramures, pentru a putea fi administrat de Aeroportul International   
Joi , 20 Decembrie , 2018
Ultima şedinţă ordinară a CL Baia Mare
Ultima sedinta ordinara a Consiliului Local Baia Mare a avut loc in ultima zi de joi, inaintea sarbatorilor Craciunului. Multi consilieri, foarte multi daca ne raportam la ultimele sedinte de CL. In sala de sedinte inghesuiala a fost mare deoarece au venit colindatori de la cultul penticostal. Dupa momentul muzical a urmat o sedinta de CL ce se anunta disputata, avand in vedere ca se votau taxe si impozite pentru anul viitor.
Joi , 20 Decembrie , 2018
Ultima ședință din 2018 a CJ Maramureș, sub spiritul sărbătorilor de iarnă
Marti, 18 decembrie, cu incepere de la ora 12.00, plenul Consiliului Judetean Maramures s-a intrunit in cadrul ultimei sedinte ordinare a anului 2018. Cei 32 de consilieri prezenti din totalul de 35 de alesi judeteni au avut parte de o atmosfera calda in deschiderea sedintei plenului, spiritul sarbatorilor de iarna punandu-si amprenta prin Concertul de colinde sustinut de „Corul Madrigaletto” al Colegiului de Arte Baia   
Luni , 17 Decembrie , 2018
Guvernul României a alocat ultima tranșă de bani pentru finanțarea lucrărilor la Aeroportul Internațional „Maramureș”
In decursul anilor 2017 - 2018, Maramuresul a primit de la Guvernul Romaniei suma de 90 de milioane de lei, adica aproximativ 20 de milioane de euro pentru a finanta lucrarile realizate la Aeroportul International „Maramures”. Ultima transa de bani in suma de 14.680.000 de lei (aproximativ 3,2 milioane de euro) a fost alocata in sedinta de Guvern de vineri, 7 decembrie 2018, din Fondul de Rezerva la dispozitia Guvernului.
Luni , 17 Decembrie , 2018
A fost publicată pe SICAP licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor pe Valea Izei și Valea Ruscovei
In luna mai a anului curent, la Palatul Administrativ din Baia Mare au fost semnate, in prezenta presedintelui Con­siliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, doua contracte de finantare extrem de importante pentru reabilitarea drumurilor judetene de pe Valea Izei si Valea Ruscovei.
Luni , 17 Decembrie , 2018
3.365 mii lei a alocat Consiliul Județean pentru echilibrarea bugetelor locale
In sedinta extraordinara a Con­siliului Judetean Maramures care a avut loc vineri, 7 decembrie, plenul a votat pentru aprobarea repartizarii sumelor provenite din neplata cheltuielilor de func­tionare si/sau de capital, in ordinea cronologica a vechimii arieratelor, pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala si pentru susti­nerea proiectelor de infrastructura care necesita cofinantare locala pe anul 2018.
Luni , 17 Decembrie , 2018
Consiliul Județean - partener al acțiunii „Maramureșul și unirea minorităților”
In perioada 7 – 11 decembrie 2018, Asociatia Social - Cultural - Crestina eCreator si Consiliul Judetean Mara­mu­res organizeaza manifestarea „Ma­ra­muresul si unirea minoritatilor”.
Luni , 17 Decembrie , 2018
Consiliul Județean Maramureș este partener în organizarea concursului de înot „Moș Crăciun”
Prin adresa formulata de Asociatia Club Sportiv „Academia de Inot Baia Mare”, presedintele clubului, Andreea Ildiko Domokos a cerut sprijinul Consiliului Judetean Maramures in vederea organizarii celei de-a IV-a editii a concursului de inot „Mos Craciun”. Competitia sportiva se va desfasura in data de 15 decembrie 2018, la Complexul „Drurelax”, fiind dedicata copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 7 ani, din   
Luni , 17 Decembrie , 2018
Consiliul Județean și Clubul Copiilor Sighet, parteneri în proiectul „Cum e datina străbună”
La ultima sedinta a Consiliului Judetean Maramures plenul a aprobat incheierea unui acord de cooperare intre Judetul Maramures, prin Consiliul Judetean si Clubul Copiilor Sighetu Marmatiei, in vederea realizarii in comun a proiectului „Cum e datina strabuna” – Festival de datini si obiceiuri de iarna. Din rezerva bugetara constituita la dispozitia Consiliului Judetean, alesii judeteni au votat pentru finantarea acestei   
Luni , 17 Decembrie , 2018
Sprijin de la Consiliul Județean pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale în comunitățile maramureșene
Plenul Consiliului Judetean ­Ma­­­ra­­mures a aprobat, in sedinta ex­tra­or­dinara de la sfarsitul saptamanii trecute, alocarea unor sume de bani din rezerva bugetara constituita la dispozitia institutiei judetene pentru inlaturarea efectelor unor calamitati naturale, precum si pentru acordarea unor ajutoare catre alte unitati administrativ-teritoriale aflate in situatii de extrema dificultate.
Luni , 03 Decembrie , 2018
Consiliul Județean Maramureș a alocat 1,2 milioane de lei pentru dotări la Aeroportul Internațional „Maramureș”
Intruniti in sedinta ordinara a lunii noiembrie, consilierii judeteni au dezbatut si au votat cele 24 de proiecte aflate pe borderoul ordinii de zi, dar si proiectul aflat la punctul suplimentar. Cu o prezenta de 30 de alesi din totalul de 35 sedinta a fost statutara, iar proiectele supuse votului au fost votate in unanimitate. Intalnirea a fost condusa de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, alaturi   

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 18.01.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa / Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor!
Continuand pe Ioan Botezatorul, care isi sfarsea destinul profetic si invatatoresc prin chemarea la pocainta, Mantuitorul Hristos va incepe si El prin a propovadui pocainta si a vesti Imparatia cerurilor. Despre aceasta va vorbi mereu, sub diferite forme, in decursul celor trei ani cat a propovaduit.
Teodor Ardelean pe 18.01.2019
Biblioteca de idei / O sută de oameni „binecuvântați” dintr-un veac zbuciumat *(V)
Am fi putut sa botezam lucrarea noastra si cu titlul „Maramures. 100 de chipuri din Icoana Centenarului”. Cand oscilezi, insa, intre mai multe variante, foarte bune toate, iese mai mult in evidenta „calitatea” simplitatii. Asa incat am mers pe varianta de fata, chiar daca, prin aceasta cercetare, in fapt, noi am asezat   
Nicolae Teremtus pe 18.01.2019
Colțu’ meu / Un nou început
Asa a fost sa fie inceputul noului an. Un nou inceput! Redactia minunatului nostru sapta­ma­nal are o noua redactie. Pe bulevardul Unirii, fata in fata cu minunata noastra Catedrala.
Ioana Lucacel pe 18.01.2019
Jenant, mișeilor! / Badea George, prototipul românului absolut
In februarie se implinesc 100 de ani de la moartea marelui patriot Gheorghe Pop de Basesti. De la un capat la altul, viata si biografia lui reprezinta un model de onoare, curaj si jertfa. Sunt multe, extrem de multe exemple despre cum a inteles Gheorghe Pop de Basesti misiunea si menirea sa.
Horia Chiş pe 18.01.2019
Fereastra închisorii / Fabulos
A fost o iarna de poveste. Cel putin pana acum. Zapezi ca pe vremuri, frig tamaduitor si Craciunul cu natura ancestrala.

Parteneri

Lista firmelor din Romania