• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 19 Ianuarie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Luni , 17 Ianuarie , 2022
Războiul gunoaielor s-a mutat și în instanțe Drusal Baia Mare a revenit la gunoaie, dar șantajul mizerabil continuă
In ultima luna a anului trecut, Baia Mare a fost „teatrul” unui razboi absurd denumit razboiul gunoaielor, deoarece operatorul de salubritate Drusal a refuzat sa mai ridice gunoiul menajer din oras, pe motiv ca Primaria Baia Mare nu a platit facturile pentru munca prestata in decursul anului 2021. Din acest anunt sec, pasat livratorilor de serviciu, baimarenii au aflat ca vor ramane cu gunoiul la portile blocurilor si ale   
Luni , 20 Decembrie , 2021
Președintele Consiliului Județean Maramureș - întâlnire bilaterală cu mareșalul voievodatului Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl
In cadrul vizitei oficiale in Polonia, presedintele administratiei jude­tene, Ionel Bogdan, a propus maresalului regiunii Podkarpackie, Wladyslaw Ortyl, ca anul viitor, Intalnirea Interregionala a Grupului „Carpati” din cadrul Comitetului European al Regiunilor sa fie organizata in Maramures. Maresalul, in calitate de presedinte si initiator al Grupului „Carpati”, a fost de acord cu aceasta initiativa.
Luni , 13 Decembrie , 2021
Salubritatea stradală e sublimă, dar lipsește cu desăvârșire
Razboiul gunoaielor, o formulare nefericita, in care este vorba despre o disputa intre firma care asigura, un fel de a spune, salubrizarea orasului si administratia locala, respectiv primarul de Baia Mare, Catalin Chereches. O disputa care dureaza de mai multi ani si care a generat nemultumiri in randul baimarenilor si nu numai.
Luni , 15 Noiembrie , 2021
Consiliul Județean Maramureș - proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Maramureș propuse spre finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”
Dezvoltarea si modernizarea infrastructurii rutiere din judetul Ma­ra­mures reprezinta un obiectiv principal pentru executivul Consiliului Judetean Mara­mures.
Luni , 08 Noiembrie , 2021
Vizita președintelui și vicepreședintelui Consiliului Raional Hîncești în Maramureș
Executivul Consiliului Judetean a primit, zilele trecute, vizita presedintelui si vicepresedintelui Consiliului Raional Hincesti, Iurie Levinschi si Lilia Tanase. In cadrul intalnirii, au fost discutate proiectele comune care vor contribui la consolidarea relatiei de colaborare intre Consiliul Judetean Maramures si Raionul Hincesti si, totodata, vor avea un impact benefic asupra dezvoltarii ambelor regiuni.
Luni , 08 Noiembrie , 2021
Consiliul Județean Maramureș – parteneriate cu primăriile Baia Mare, Vișeu de Sus și Borșa pentru dezvoltarea infrastructurii de transport
In sedinta de saptamana trecuta a Consiliului Judetean Maramures, alesii judeteni au aprobat Proiectele de Hotarare care prevad incheierea de acorduri de parteneriat cu primariile Baia Mare, Viseu de Sus si Borsa pentru implementarea proiectelor de dezvoltare si modernizare a infrastructurii rutiere din Maramures.
Miercuri , 13 Octombrie , 2021
Țară, țară, vrem directori de școală!
Dupa luni de amanari si controverse, in sfarsit posturile de directori de scoli ar trebui ocupate prin concurs. In total, 9221 de dosare au fost depuse pentru cele 8652 de posturi disponibile. Exista, insa, scoli in care nimeni nu vrea sa fie director.
Miercuri , 13 Octombrie , 2021
Ionel Bogdan: Aeroportul Internațional Maramureș va opera zboruri externe, de linie, în mod regulat, începând cu anul 2022
Schema de ajutor de stat a Consiliului Judetean Ma­ramures, in valoare de 1,2 milioane de euro, aprobata de Comisia Europeana saptamana trecuta, prevede acordarea unor subventii de pana la 800.000 de euro/intreprindere, accesibile pentru toate companiile aeriene interesate sa opereze cel putin doua noi zboruri interna­tionale pe Aeroportul International Maramures.
Luni , 04 Octombrie , 2021
Maramureșul are proiecte, are bani să înceapă lucrul
La Consiliul Judetean a avut loc o intalnire cu presa baimareana inaintea sedintei ordinare a CJ. Conferinta a fost organizata cu respectarea prevederilor legale in ceea ce priveste siguranta sanitara.
Luni , 27 Septembrie , 2021
ARTeliere la Muzeul Județean de Artă „Centrul Artistic Baia Mare”
Consiliul Judetean Maramures, prin Muzeul Judetean de Arta „Centrul Artistic Baia Mare,ˮ invita copiii si tinerii sa ia parte la atelierele de desen, pictura si modelaj dedicate lor.
Luni , 27 Septembrie , 2021
Consiliul Județean Maramureș, parteneriat cu CNAIR pentru realizarea Podului peste Tisa
Alesii judeteni au votat in unanimitate, in cadrul sedintei Consiliului Judetean Maramures, proiectul de hotarare care prevede incheierea unui Parteneriat de implementare intre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si CJ Maramures, in vederea realizarii proiectului „Pod peste Tisa in zona Teplita din Sighetu Marmatiei”, proiect propus spre finantare prin Programul Operational Infrastructura   

Supliment săptămânal

Editoriale

Gazeta de Maramures pe 17.01.2022
Mondo Cane
Pr. lector universitar Ioan Valentin Istrati scria deunazi: „Draga politicianule ales pentru binele poporului, presat ingrozitor de o oculta anti-oameni, inainte de a vota sau de a semna o mizerie infinita, inchide, te implor, ochii si aminteste-ti pentru o clipa ochii mamei tale. Și fa ce-ti zic ochii ei.”
Teodor Ardelean pe 17.01.2022
Biblioteca de idei. 80 de ani de la nașterea Marelui Imnolog al României!
Mitropolitul nostru, IPS Andrei, prezent la Baia Mare, la aniversarea celor cinci ani de episcop titular ai PS Iustin, ne-a informat ca va sluji in satul Topa Mica (comuna Mihaesti, judetul Cluj), spre a marca momentul crono – 80 de ani de la nasterea marelui poet si om de spirit Ioan Alexandru (25 decembrie 1941).
Pr. dr. Cristian Stefan pe 17.01.2022
Calea, adevărul și viața. Înțelesul creștin al pocăinței
Sfantul Ioan Botezatorul isi sfar­sea destinul profetic si invata­toresc prin chemarea la pocainta. Dupa Botezul din Iordan, Mantuitorul Hristos isi incepea activitatea propovaduind pocainta si vestind Imparatia cerurilor.
Nicolae Teremtus pe 17.01.2022
Colțu' meu. Valul cinci privit cu oarecare indiferență
Un nou an, aceeasi pandemie. Cand ne gandeam si noi ca vor urma vremuri cat de cat normale, a venit varianta omicron si ne-a aratat batul infectarii
Ioana Lucacel pe 17.01.2022
Jenant mișeilor! De la Eminescu citire
„Dar - d-lor! - mi-e rusine sa fiu roman! Dar ce fel de roman! Roman care vrea a-si fi insusit monopolul, privilegiul patriotismului si-a nationalitatei - asa roman de parada mi-e rusine sa fiu. Nationalitatea trebuie sa fie simtita cu inima si nu vorbita numai cu gura.”
Horia Chiş pe 17.01.2022
Fereastra închisorii. Un idol fals
Nu am inteles niciodata cultul ira­tional si desantat pentru sportivi. Zeci de milioane de oameni exta­ziati pentru vreun rachetist de camp sau vreun improscator de mingi.

Parteneri

Lista firmelor din Romania
Radio Transilvania