• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 25 Aprilie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5340 RON
Dolar american Dolar american
4.1702 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.3492 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4552 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Vineri , 21 Aprilie , 2017
Marele jaf din domeniul achiziţiilor publice
Anul trecut, Consiliul National pentru Solutionarea Contes­tatiilor a admis contestatii pentru achizitii care ajung la 8,9 miliarde lei (aproape 2 miliarde euro). Maramuresul se afla la mijlocul clasamentului national cu 47 de contestatii.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
DN 18, povestea nesfârşită a unui drum
Dupa ani buni de blocaje, greve si incurcaturi birocratice, in sfarsit se lucreaza pe DN 18, drum botezat, pe buna dreptate, drept „cel mai prost tronson din Romania”. Cele doua firme care si-au adjudecat contractul de executie au promis ca anul viitor drumul va fi finalizat.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Întâlnire cu parlamentarii pentru modificarea legislației privind acordarea despăgubirilor în cazul distrugerilor provocate de mistreți
In urma numeroaselor sesizari primite din judet, in legatura cu pagube importante produse culturilor agricole sau pa­sunilor de catre mistreti, prefectul ju­de­tului Maramures, Sebastian Mihai Lu­put, a convocat recent, la sediul Institutiei Prefectului, o intalnire la care au fost invitati si senatorii si deputatii de Maramures.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Gabriel Zetea: Administrația locală din Satulung a inaugurat o sală multifuncțională în Finteușu Mic
Marti, 18 aprilie 2017, in a treia zi de Pasti, la Finteusu Mic satenii au avut un nou motiv de sarbatoare. Administratia locala din Satulung a inaugurat o sala multifunc­tionala cu o capacitate de 250 de lo­curi, prima de acest fel din localitate, dotata si utilata la cele mai inalte standarde. Este vorba despre o investitie de aproximativ 500.000 de lei, fi­nantata din bugetul propriu al Con­siliului Local Satulung si cu   
Joi , 13 Aprilie , 2017
Piețele Băii Mari, un nou început. Sperăm!
Recent, primarul interimar al Baii Mari, Marinel Rob, a prezentat o situatie a proceselor administratiei baimarene cu SC Piata Aliment SA, respectiv faptul ca au fost castigate procese prin care Primaria este la un pas de a obtine pietele agroalimentare ale orasului, inapoi.
Joi , 13 Aprilie , 2017
O ședință extraordinară de două ore!
Inaintea sarbatorilor de Paste alesii baimarenilor au fost convocati pentru o noua „extraordinara”. Ședinta a fost fixata la ora 11, iar la „si zece” inca mai veneau consilieri sau cetateni ce doreau sa asiste la sedinta. Șefii din primarie au venit cu dosare sub brat, dar cu zambetul pe buze.
Vineri , 07 Aprilie , 2017
400 de milioane de lei, bugetul judeţului pe acest an
Saptamana trecuta, alesii judeteni s-au intalnit intr-o sedinta extraordinara pentru a aproba bugetul propriu al Consiliului Judetean Maramures. Bugetul este de aproximativ 400 de milioane de lei, din care in jur de 233 de milioane sunt necesari pentru functionare, iar 168 de milioane de lei vor fi directionati pentru dezvoltare.
Vineri , 07 Aprilie , 2017
90 hectare din teritoriul administrativ Baia Mare trec la Dumbrăviţa
Comisia judeteana de fond funciar a dat castig de cauza primariei Dumbravita. Dupa 12 ani, Comisia judeteana de fond funciar a facut dreptate primariei Dumbravita si a recunoscut dreptul de proprietate a comunei Dumbravita pentru 90 hectare de teren aflate momentan pe raza administrativa a Baii Mari.
Vineri , 07 Aprilie , 2017
Trei consilieri PSD și un consilier PER au depus jurământul în plenul Consiliului Județean Maramureș
Vineri, 31 martie 2017, alesii judeteni s-au intalnit intr-o noua sedinta ordinara, pentru a vota 15 proiecte aflate pe ordinea de zi, precum si cinci puncte suplimentare.
Vineri , 31 Martie , 2017
CL Baia Mare, o extraordinară!
A avut loc o noua sedinta extraordinara a Consiliului Local Baia Mare, din ciclul „fara numar”. Dupa sedinta ordinara au ramas unele proiecte de hotarare in suspensie, din motiv de alesi veniti la sedinte sa bruieze bunul mers al administratie locale. Pentru a indrepta ce nu s-a facut a fost convocata o extraordinara. Și tot asa! Acesta este mersul in CL Baia Mare, un fel de „ce se construieste ziua, se darama   
Vineri , 31 Martie , 2017
Majorările salariale „ard” bugetele locale
In aceste zile, consiliile locale dezbat bugetele pe acest an. Pe langa intarzierile foarte mari, bugetele pe 2017 sunt influentate de o serie de prevederi legislative. Cel mai mare impact il au majorarile salariilor bugetarilor din acest an. Cresterile salariale lasa unele primarii fara bani suficienti pentru functionare, fara sa se mai puna problema dezvoltarii.

Supliment săptămânal

Editoriale

Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.04.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Toma credinciosul
Partea a doua a Evangheliei din Du­minica urmatoare Invierii Domnului cuprinde relatarea intalnirii Mantui­torului Hristos cu Toma. De aceea, aceasta Duminica este dedicata Sfantului Apostol Toma, cel intrat in mentalitatea comuna ca Toma „ne­credinciosul”.
Sabin Nemes Bota pe 21.04.2017
Tomograful lui Sabin / Prioritate
Am constatat, oarecum cu surprin­dere, ca se mai pensioneaza o genera­tie de medici si am sentimente am­bigue despre acest moment, plecate de la faptul ca niciodata nu am acceptat sintagma „nu exista om de neinlocuit”. Poate ca, pentru prestatia profesionala si intelectuala, se pot gasi oricand succedanee, dar „nota   
Nicolae Teremtus pe 21.04.2017
Colțu’ meu / O poveste cu drumari fericiţi!
Dintr-o intamplare, zilele trecute m-am aflat in partea de sud a tarii, cu niscai probleme personale. O zona in care nu am fost niciodata. Am plecat de acasa pe vreme buna, soarele zambea prietenos pe un cer albastru de metil, iar coloana de mercur indica in termometru o atmosfera placuta, de primavara autentica. Nici nu am luat   
Teodor Ardelean pe 21.04.2017
Neliniști de poet
„Eu sunt propovaduitor al iubirii de oameni si intre oameni, al iubirii pentru natiunea araba, al iubirii de patrie. Eu sunt predicator al iubirii de natura, al iubirii binelui, al pamantului, al parintilor, al familiei, al vecinilor si prietenilor, al copacului, al marii si al soarelui si, mai presus de toate acestea, al   
Ioan Botis pe 21.04.2017
Ma tot mir / Prezervativ peste capu’ la blondă
Condamnarea Elenei Udrea i-a luat mintile Baselului. Ori nu i le-a luat, dar i le-a scufundat intr-o pacla deasa. In dis­perare de cauza, nestiind cum sa-si salveze iubitica, Marinerul a propus neste amendamente la proiectul legii gratierii. Traienel a propus ca mamele insarcinate sa nu mai faca temnita, ceea ce m-a dus imediat   
Ioana Lucacel pe 21.04.2017
Jenant, mișeilor! / Lacrima adevărului
Toti marii ganditori cred ca suferinta e mult mai importanta, pentru sle­fuirea caracterului, decat fericirea. Steinhardt crede ca numai suferinta asumata crestineste te face sa vezi realitatea dezgolita de „trucaje”, sa treci dincolo de „eu” si sa vezi si suferinta celui de langa tine.

Parteneri

Lista firmelor din Romania