• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 23 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Vineri , 13 Iulie , 2018
Ambasadorul Republicii Turcia, prezent în Maramureș pentru o întâlnire cu mediul de afaceri
Vineri, 6 iulie 2018, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc, in cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, o intalnire de lucru cu ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Excelenta Sa Osman Koray Ertas, insotit de o delegatie din Turcia.
Duminică , 08 Iulie , 2018
Narcis Neaga, directorul general al CNAIR, în vizită de lucru la Consiliul Județean Maramureș, pentru situația drumurilor naționale
Narcis Neaga, directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-a aflat zilele acestea intr-o vizita de lucru in Maramures, fiind insotit de Cristian Andrei, director general adjunct al Directiei Generale Exploa­tare Infra­struc­tura Rutiera, Mihail Basulescu, director Directia Dezvol­tare Drumuri Nationale, poduri si variante ocolitoare si Radu Baruta, director general regional   
Duminică , 08 Iulie , 2018
Toate proiectele supuse votului au primit girul aleșilor județeni la ședința ordinară din luna iunie
Alesii judeteni s-au intalnit joi, 28 iunie 2018, de la ora 12.00, in Sala „Bogdan Voda” a Palatului Administrativ din Baia Mare, pentru a supune votului si a aproba cele 16 proiecte aflate pe ordinea de zi si un proiect la punct suplimentar.
Vineri , 29 Iunie , 2018
Solicitare de înfrăţire între unități administrativ teritoriale din Transcarpatia și Maramureș
Prefectul Vasile Moldovan a participat la un seminar organizat in Ucraina, la Apsa de Jos, de catre Uniunea Regio­nala a Romanilor din Transcarpatia „Dacia”.
Vineri , 22 Iunie , 2018
Parteneriate de colaborare între structurile silvice din Maramureș și regiunea Transcarpatia
O delegatie a fondului de vanat si pa­duri din regiunea Transcarpatia, condusa de directorul adjunct Vasyl Kyj s-a intalnit cu prefectul Vasile Moldovan si directorul adjunct al Directiei Silvice Maramures, Iosif Andreica. Membrii delegatiei ucrai­nene au prezentat situatia referitoare la exploatarea padurilor din arealul administrat. De asemenea, a mentionat despre existenta unui excedent de masa lemnoasa de fag, datorita   
Vineri , 22 Iunie , 2018
Inovarea socială și dezvoltarea IMM-urilor din mediul rural, dezbătute la Sümeg (Ungaria)
In perioada 12-13 iunie 2018, la Sumeg, Ungaria, a avut loc o noua intalnire a partenerilor proiectului „Policies to develop entrepreneurship and innovative SME’s in rural areas” (acronim Rural SME’s).
Vineri , 08 Iunie , 2018
5 milioane de euro a obținut Ocna Șugatag, pe POR, pentru proiectul ETOS
In cadrul unei sedinte extraordinare de Consiliu Local, desfasurata la Ocna Șugatag, primarul Mihai Ivaszuk a adus vesti noi si extrem de imbucuratoare pentru alesii locali, dar si pentru cetatenii zonei. Este vorba despre realizarea unor investitii extrem de importante care vin in uma semnarii contractului de finantare pentru proiectul „Excelenta in Turism – Ocna Șugatag”.
Vineri , 08 Iunie , 2018
Contractul de delegare a gestiunii Serviciului de salubrizare a judeţului Maramureș a fost câștigat de SC Drusal SA
In cadrul sedintei de Consiliu Judetean desfasurata joi, 31 mai, alesii judeteni au aprobat rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli al judetului pe anul 2018, dar si conturile anuale de executie a bugetelor pe anul 2017, pentru bugetul propriu al judetului.
Vineri , 25 Mai , 2018
Cătălin Cherecheș dorește o mai bună colaborare între autoritatea locală și Poliție
Primarul de Baia Mare, Catalin Chereches, s-a intalnit cu presa baimareana pentru a prezenta cateva din cele mai importante proiecte de impact pentru comunitatea baimareana. Primul subiect abordat a fost cel legat de siguranta cetatenilor, avand in vedere ca in ultimul timp au fost evenimente grave, de la crima, la agresiuni si jafuri la unitati bancare.
Vineri , 25 Mai , 2018
Administrația din Vima Mică a inaugurat noul sediu al primăriei
Zilele trecute, in comuna Vima Mica a fost inaugurat noul sediu al primariei. Potrivit edilului Liviu Balint, lucrarile au fost demarate inca din anul 2007, iar din anul 2012, orice investitie a fost oprita. Odata cu preluarea mandatului de primar, in vara anului 2016, seful administratiei locale din Vima a dus o adevarata lupta cu vechiul executant pentru rezilierea contractului, aducerea documentatiilor la zi si atribuirea   
Vineri , 25 Mai , 2018
4,5 milioane de lei finanțare în comuna Vima Mică, pe PNDL2, de la Ministerul Dezvoltării
Un moment important in comuna Vima Mica, pe langa inaugurarea sediului noii primarii, l-a reprezentat semnarea a doua contracte extrem vitale pentru comunitate. Banii vin ca finantare de la Guvernul Romaniei, pentru doua proiecte depuse pe Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua. Presedintele Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, a semnat contractele de finantare alaturi de primarul din Vima Mica,   

Supliment săptămânal

Editoriale

Nicolae Teremtus pe 13.07.2018
Colțu’ meu / Modificări ale Codurilor, o poveste pentru cei mulţi!
Subiectul acestei saptamani a fost pentru mine, modificarile la Codurile penale. Si zbaterea care exista in jurul acestor modificari realizate de Comi­sia Iordache si ceilalti trandafirii ce au lucrat, cel putin cei din prima linie.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 13.07.2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Gândurile şi patimile ţinute în taină
Intr-o zi au venit la Avva Theon niste frati. Au mancat impreuna si apoi, cum era obiceiul in astfel de ocazii, au trecut la un colocviu duhovnicesc. Desigur, batranul urma sa le vorbeasca, iar ei, la nevoie, sa puna intrebari. Batranul incepu sa vorbeasca. Si ce tema si-a ales? Despre lacomie si despre tirania gandurilor pe   
Horia Chiş pe 13.07.2018
Fereastra închisorii / Timpurile
In vremurile in care predam filosofia la ultima clasa de liceu, cel mai fascinant subiect de meditatie era timpul.
Ioana Lucacel pe 13.07.2018
Jenant, mișeilor! / Clișee
De cand suntem mici, suntem obisnuiti sa inca­dram oameni, obiecte, figuri, in categorii, sa-i impartim dupa forme si culori si sa le punem etichete. Și, tot din copilarie, suntem educati ca, daca putem parcurge cu succes si cat mai rapid procesul de recunoastere si incadrare intr-o categorie, cu atat suntem mai inteligenti.

Parteneri

Lista firmelor din Romania