• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 25 Iunie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5673 RON
Dolar american Dolar american
4.0905 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.2034 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4773 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Vineri , 09 Iunie , 2017
Drumuri şi servicii, în Baia Mare
Primarul de Baia Mare, Catalin Chereches a avut o intalnire cu presa baimareana, in care a facut cateva precizari legate de lucrarile pe infrastructura rutiera a municipiului. Fata de alte astfel de intalniri, primarul baimarean a fost cand dur, cand mai linistit, semn ca lucrurile sunt in desfasurare, iar disputele din interiorul Primariei, de asemenea, isi urmeaza cursul.
Vineri , 09 Iunie , 2017
Popicăria din Copalnic Mănăştur, bijuteria popicarilor amatori
Copalnic Manastur este cea mai mare comuna din tara, cu 12 sate componente, iar de cateva zile si cu una dintre cele mai moderne piste de popice. Desi pare inedit, la Copalnic Manastur a existat pista de popice de prin anii ’50-’60, fiind un sport agreat si practicat de multi dintre localnici.
Vineri , 02 Iunie , 2017
Directorii instituțiilor de cultură ale căror contracte de management au fost deja semnate și-au prezentat proiectele plenului Consiliului Județean
Ședinta ordinara a Consiliului Judetean Maramures a avut loc miercuri, 31 mai 2017, cu incepere de la ora 12.00, fiind prezenti 31 din cei 35 de alesi judeteni. Ședinta a fost prezidata de presedintele Consiliului Judetean Maramures, Ga­briel Zetea.
Vineri , 02 Iunie , 2017
Lars-Jörn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt a propus dezvoltarea unor relații turistice între Maramureș și Germania
Lars-Jorn Zimmer – parlamentar al landului Saxony –Anhalt din Germania a fost primit, miercuri seara, de pre­sedintele Consiliului Judetean Mara­mu­res, Gabriel Zetea, alaturi de dele­gatia care l-a insotit la discutii. Un vechi prieten al Maramuresului - prima sa vizita in Maramures fiind in anul 2011-, deputatul german este prese­dintele Asociatiei de Turism din landul Saxony –Anhalt.
Vineri , 02 Iunie , 2017
La CL Baia Mare, o ședință ordinară liniștită
Zilele trecute a avut loc sedinta ordinara a Consiliului Local Baia Mare, o sedinta linistita, fara discutii contradictorii prelungite, fara nervii din ultimele luni. Pare ca s-a revenit la o situatie normala. Speram sa nu se cada in cealalta extrema, cea in care totul si tot trece fara dezbateri, discutii constructive sau opinii critice.
Vineri , 19 Mai , 2017
Marinel Petreuș a semnat contractul de management al Școlii Populare de Artă „Liviu Borlan” Baia Mare
Școala Populara de Arta „Liviu Borlan” Baia Mare a imbracat haine noi. Astfel, in urma concursului desfasurat recent, Marinel Petreus a fost desemnat noul manager al institutiei de cultura.
Vineri , 12 Mai , 2017
Cătălin Cherecheș revine în Primărie
Primarul Catalin Chereches a obtinut in instanta modificarea controlului judiciar, in sensul anularii interdictiei de a-si exercita functia. S-a pus capat, astfel, unor discutii pe aceasta tema.
Vineri , 12 Mai , 2017
Ioan Doru Dăncuș: Aproximativ 40 de misiuni diplomatice au confirmat prezența la „Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș”
La finalul sedintei extraordinare de Consiliu Judetean care a avut loc saptamana trecuta, a luat cuvantul Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures, care este responsabil pentru organizarea evenimentului „Zilele Mara­mu­resului – Haida, hai in Mara­mures”, editia a III-a.
Vineri , 12 Mai , 2017
Consiliul Local între electoral și extraordinar
Saptamana trecuta a avut loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local Baia Mare, intr-o zi frumoasa de primavara, calduroasa. Din pacate, ora de incepere a sedintei a fost decalata din cauza unor alesi care nu respecta ora de incepere. Trecusera 15 minute si inca mai aparea cate un consilier de pe culoarele institutiei.Presedinte de sedinta, unul dintre alesii cu voce inceata. Probabil a fost timorat de microfon sau de   
Vineri , 12 Mai , 2017
Bugetul de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2017 a fost majorat cu 74.585 mii lei
Joi, 11 mai 2017, de la ora 12.00, 26 din cei 35 de consilieri judeteni s-au intrunit in sedinta extraordinara, pentru a vota doua proiecte aflate pe ordinea de zi, un al treilea proiect fiind retras la debutul sedintei.
Vineri , 12 Mai , 2017
Două decenii de dezvoltare
Interviu cu Ioan Romaniuc, primarul comunei Rona de Sus

Supliment săptămânal

Editoriale

Ioan Botis pe 16.06.2017
Ma tot mir / Să-ţi dai cu Grindeanu-n Dragnea
Mie mi-a placut circul cand am fost mic si-mi place si acuma, mai ales recentul circ pesedist, cu toate ca mi-ar fi placut sa fie circ cu ceva animalute simpatice, si nu cu porci. Singura chestie care ma deran­jeaza ceva mai tare, rezultanta a circului asta de neam prost, e ca s-a depreciat leul, a slabit saracul si a naparlit.   
Pr. dr. Cristian Stefan pe 16.06.2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Muntele Athos – Grădina Maicii Domnului
Muntele Athos (in greaca moderna Άγιοv Όρος - Sfantul Munte) este un munte (2.033 m) si o peninsula (cu lungimea de 60 km si o latime ce variaza intre 8 si 12 km, aria totala fiind de 360 km patrati) in nord-estul Greciei, in regiunea greceasca Macedonia Centrala, unde isi au locul 20 de manastiri, 12 schituri si o   
Sabin Nemes Bota pe 16.06.2017
Tomograful lui Sabin / Ego, mei, mihi, me...
... „Aproape toti credem ca avem, sau do¬rim sa avem ceea ce s-ar putea numi «o personalitate sanatoasa». Exista nenu­marate definitii ale acesteia: aveti o personalitate sanatoasa in masura in care cautati, deliberat, binele din fiecare per­soana sau situatie.
Teodor Ardelean pe 16.06.2017
Biblioteca de idei / Noi procese cognologice!
Dintr-o sursa demna de incredere, am aflat ca ziarul New York Times publica intr-o saptamana mai multe informatii decat „a primit” un traitor pe Pamant din secolul al XVIII-lea pe toata durata vietii.
Ioana Lucacel pe 16.06.2017
Jenant, mișeilor! / Poveste
La televizor, un prezentator cu voce baritonala facea apologia demo­cratiei, justitiei si statului de drept, accentuand cuvinte cheie ca si „e-u-ro-pean”, „tra-seu e-u-ro-pean”, „jus-ti-ti-e in-de-pen-den-ta”, „an-ti-co-rup-ti-e”. Ultimul cuvant nu s-a mai auzit pentru ca femeia oprise televizorul si acoperise   
Horia Chiş pe 16.06.2017
Fereastra închisorii / Învăţături de peste ocean
Revin la o idee mai veche si spun ca din modelul nord-american de justitie si ordine publica este cel mai corect, din care se pot invata multe lucruri bune.
Nicolae Teremtus pe 16.06.2017
Coltu’ meu / Roşii maramureşene din Polonia, Ungaria...
Chiar daca subiectul zilei ar fi situatia din PSD, voi scrie la rubrica din minu­natul nostru saptamanal despre o situatie obisnuita din pietele si magazinele ora­sului. Voi scrie despre rosie, o leguma folosita, cautata, necesara in alimentatia noastra. Pietele sunt pline de rosii, care mai de care mai frumoase. Carnoase,   
Stefan Gonczi pe 16.06.2017
Dialoguri virtuale / Corolar
Intrebare: Care ar fi concluzia cuprinzatoare privind parcursul economiei romanesti, acum cand s-au dat publicitatii de catre Institutul National de Statistica rezultatele de la finele primului trimestru al acestui an?

Parteneri

Lista firmelor din Romania