• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Joi , 21 Martie , 2019
Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea participă la Summit-ul Regiunilor și Orașelor din București
In perioada 14-15 martie, peste 500 de lideri europeni (nationali, regionali si locali) se reunesc la Bucuresti, in cadrul celei de-a VIII-a editii a Summit-ului Regiunilor si Oraselor, pentru a dezbate viitorul Europei si rolul regiunilor si oraselor intr-o Uniune Europeana reinnoita.
Joi , 21 Martie , 2019
15 ani de dezvoltare la Moisei. Interviu cu Toader Ștețcu, primarul comunei Moisei
Este unul dintre cei mai respectati si experimentati primari din Maramures. In 15 ani a reusit sa transforme total una dintre cele mai mari si mai frumoase comune din judetul nostru: Moisei. Primarul PNL Toader Ștetcu vorbeste pe larg, intr-un interviu acordat GAZETEI de Maramures, despre principii, proiecte si dezvoltare.
Joi , 21 Martie , 2019
Consilierii județeni și-au dat acordul pentru preluarea unor terenuri în Cavnic, în vederea construirii de parcări auto
La sedinta ordinara de la finalul lunii februarie 2019, consilierii judeteni au votat pentru trecerea unor bunuri din domeniul public al orasului Cavnic, in domeniul public al judetului Maramures, in vederea construirii unor parcari auto.
Joi , 21 Martie , 2019
Propuneri pentru dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele vârstnice
La intalnirea Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru problemele persoanelor varstnice au fost discutate probleme referitoare la serviciile sociale pentru persoanele varstnice, ingrijirea la domiciliu a persoanelor cu nevoi speciale, respectiv un me­moriu depus de catre structurile reprezentative ale rezervistilor din Sistemul National de Ordine Publica si Siguranta Natio­nala. De asemenea, au fost aduse in atentie   
Joi , 21 Martie , 2019
CL Baia Mare blochează investiția CJ în Centrul Cultural Maramureș
Marti, 12 martie 2019, ora. 12.00, Consiliul Judetean Maramures s-a intrunit in sedinta extraordinara pentru a vota cele sapte proiecte aflate pe ordinea de zi. Intalnirea a fost prezidata de seful administratiei judetene, Gabriel Zetea, care i-a avut alaturi de vicepresedintii Ioan Doru Dancus si George Moldovan, dar si pe secretarul judetului, Aurica Todoran.
Vineri , 08 Martie , 2019
Consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea corpului B al Casei Petofi Baia Mare
La sedinta ordinara a Consiliului Judetean Maramures, care a avut loc la finalul lunii februarie 2019, alesii au votat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „Lucrari de reabilitare si amenajare interioare si exterioare la corp cladire B, Casa Petofi Baia Mare”.
Vineri , 08 Martie , 2019
S-au votat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea instalației electrice de utilizare la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor
Pentru asigurarea functionalitatii proiectului „Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures”, in general, si a ope­rationalizarii „Centrului de Management Integrat al Deseurilor” (CMID) din localitatea Sarbi, in particular, este absolut necesara asigurarea proiectarii si executiei lu­cra­rilor pentru realizarea insta­latiei electrice de utilizare a CMID, a declarat seful administratiei   
Vineri , 08 Martie , 2019
Spitalele din subordinea Consiliului Județean vor acorda stimulente financiare lunare personalului medical de specialitate
Spitalul Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare si Spitalul de Boli Infectioase si Psihiatrie Baia Mare au remis Consiliului Judetean Maramures cate o adresa prin care au solicitat aprobarea acordarii, din veniturile proprii ale spitalului, de stimulente financiare lunare pentru personalul medical de specialitate.
Vineri , 08 Martie , 2019
Consiliul Județean Maramureș are 178 de posturi ocupate și 20 vacante, la începutul anului 2019
In urma solicitarii transmise de consilierul judetean Marinel Kovacs, fost presedinte al Consiliului Judetean Maramures in mandatul 2004 – 2008, seful administratiei judetene, Gabriel Zetea a prezentat situatia numarului de posturi vacante si ocupate in perioada 2004 – 2019.
Vineri , 08 Martie , 2019
Reprezentanți ai CJ Maramureș - prezenți la o dezbatere publică pe teme turistice, în Cluj-Napoca
Joi, 28 februarie 2019, o echipa a Biroului de Informare Turistica din cadrul Serviciului Relatii Publice al Consiliului Judetean Maramures a participat, in municipiul Cluj-Napoca, la o dezbatere publica organizata in cadrul proiectului „Politici in Turism pentru o Dezvoltare Durabila”.
Vineri , 08 Martie , 2019
Consiliul Județean Maramureș a transmis aprecieri organizatorilor și participanților la cea de-a XVI-a ediție a MaraMedica
Joi, 28 februarie, a avut loc deschiderea oficiala a celei de a XVI-a editii a manifestarilor stiintifice medicale din cadrul expozitiei MaraMedica 2019. La deschidere au participat oficialitati din Ministerul Sanatatii, reprezentanti din domeniul medical, oficialitati locale si judetene, nenumarati expozanti de produse medicale.

Supliment săptămânal

Editoriale

Horia Chiş pe 21.03.2019
Fereastra închisorii. Lipsire de libertate în mod legal
In loc sa-si traiasca simplu si frumos propria viata, tot mai multi oameni o traiesc de fapt pe a altora.
Gazeta de Maramures pe 21.03.2019
Mondo Cane
De peste 60 de ani, primavara, se organizeaza concursul interna­tional muzical Eurovision. Erau anii de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, intr-o Europa devastata care cauta sa se recons­truiasca, o comisie ad hoc in­cearca sa gaseasca idei prin care ar putea sa uneasca tarile Europene de Radio – Televiziune (EBU) in   
Nicolae Teremtus pe 21.03.2019
Colţu meu. Faţa mizerabilă a capitalismului românesc!
M-am lovit in ultima perioada de timp de situatii absurde, in ceea ce am numi ca­pi­talismul maramuresean. Mai multi tineri cauta un loc de munca. Gasesc ceva si plini de speranta incearca sa-si gaseasca un drum spre mai bine.
Stefan Gonczi pe 21.03.2019
Dialoguri virtuale. Să ne cunoaştem fraţii din Regiunea de dezvoltare Centru
Intrebare: Care sunt judetele care compun aceasta regiune de dezvoltare? Raspuns: Judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
Ioana Lucacel pe 21.03.2019
Jenant, mişeilor! Metoda răului mai mare
E drept, se spune ca popoarele care nu invata nimic din istorie sunt condamnate sa o repete. Numai ca noi, romanii, repetam de sute de ani aceleasi greseli si nu invatam nimic. Suntem asemeni unui hamster care se da in roata si asteapta sa ajunga in camera vecina.
Pr. dr. Cristian Stefan pe 21.03.2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Frumusețea slujbelor Postului Mare
Pentru multi, daca nu pentru majoritatea crestinilor ortodocsi, Postul Pastelui consta dintr-un numar limitat de reguli si prescriptii formale predominant negative: abtinerea de la anumite alimente, de la fumat, de la petreceri etc. Aceasta nu reprezinta altceva decat gradul nostru de instrainare fata de adevaratul duh al   
Teodor Ardelean pe 21.03.2019
Biblioteca de idei. Instinctul universalității
Desi nu a fost niciodata enumerata printre „instincte”, inclinatia spre universalitate exista si are inca multe energii ascunse. Intr-un fel, in acest element pot fi decelate semnele de identitate dintre om si univers, dar si expresia kayrotica a suferintei produse intr-un „corp cosmic” de neputinte energetice si   

Parteneri

Lista firmelor din Romania