• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 24 Octombrie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Administrație

Vineri , 13 Octombrie , 2017
Ziua națională a produselor agroalimentare românești a fost sărbătorită și la Consiliul Județean Maramureș
Presedintele Consiliului Jude­tean, Gabriel Zetea a participat la Ziua Nati­o­nala a Produselor Agroalimentare Romanesti, in organizarea Directiei pentru Agricul­tura Judeteana (DADR) Maramures. Evenimentul instituit prin legea 168/2017 va avea loc anual, in data de 10 octombrie. Intalnirea a fost stabilita in sala „Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures. In cuvantul sau adresat invitatilor, seful administratiei   
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Tarom, povestea unui dezastru care se acutizează
Pierderile uriase, tarife exorbitante si cifre care dau masura unui dezastru previzibil: pierderile Tarom reportate pana in 2012, de 1,67 miliarde lei, s-au adancit cu mai mult de o jumatate de milion pana la sfarsitul anului trecut. Printre cauzele care au dus la acest rezultat dezastruos se numara insuficienta implicare a managerilor si cheltuielile de exploatare.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Sorin Bota a iniţiat un proiect de Lege privind transportul ecologic
Proiectul de Lege privind transportul ecologic, initiat de deputatul PSD Maramures, Marius Sorin Bota si depus in Parlament inca din primavara anului trecut, de pe vremea cand era senator, a primit aviz favorabil in Comisia pentru mediu si echilibru ecologic din Camera Deputatilor.
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Aleșii județeni au aprobat proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ
Ședinta extraordinara a Consiliului Judetean Maramures a avut loc miercuri, 4 octombrie 2017, de la ora 9.00, pe ordinea de zi fiind cinci proiecte de hotarare. Cvorumul de sedinta a fost asigurat prin prezenta a 22 de consilieri dintr-un total de 35 de alesi judeteni.
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Un aviz mic pentru minister, o blocadă imensă pentru Maramureş
Cel mai asteptat proiect al judetului, redeschiderea Aeroportului International Maramures se impiedica de un aviz din partea Ministerului Justitiei! Dupa 2 ani de demersuri in care celelalte institutii guvernamentale si-au dat acordul, lipsea doar un ultim aviz pentru ca o suprafata de teren sa treaca din domeniul public al statutului in domeniul public al judetului pentru a putea fi inchis complet perimetrul Aeroportului cu   
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Creşterile salariale au dezechilibrat bugetele locale
Cresterile salariale din sectorul bugetar si a contributiilor catre stat au creat dezechilibre majore in bugetele primariilor. Cele mai multe primarii din Maramures sunt la limita cu fondurile disponibile si asteapta salvarea de la Guvern, printr-o rectificare bugetara.
Vineri , 06 Octombrie , 2017
Castaniada mult amânată, la final
Sarbatoarea Castanelor din acest an a ajuns sa fie motiv de cearta intre consilieri, politicieni, intre administratia municipiului de pe Sasar si ziaristi. Practic, toata lumea s-a certat cu toata lumea. In acest context, sarbatoarea de suflet a baimarenilor a ajuns sa produca stres, nervi si discutii in spatiul public. Un fel de telenovela cu final neprevazut!
Vineri , 06 Octombrie , 2017
„Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” promovat printr-un nou site
Consiliul Judetean Maramures a finalizat de curand noul site dedicat prezentarii si promovarii proiectului „Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”.
Marţi , 03 Octombrie , 2017
Lascăr Pană va fi numit post-mortem cetățean de onoare al județului Maramureș
Miercuri, 27 septembrie 2017, alesii judeteni s-au intalnit in sedinta ordinara a lunii in curs, pentru a discuta si a vota 16 proiecte aflate pe ordinea de zi si trei proiecte de pe lista suplimentara. Ultimul punct suplimentar a constat in prezentarea raportului privind situatia patrimoniului locativ din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures, raport adus in atentia consilierilor   
Marţi , 03 Octombrie , 2017
Preşedintele Ucrainei a promulgat legea care închide şcolile româneşti din Ucraina
In ciuda tuturor demersurilor, presedintele Ucrainei a promulgat controversata Lege a Educatiei care condamna practic la disparitie scolile cu predare in limba materna din Ucraina, inclusiv pe cele romanesti.
Vineri , 22 Septembrie , 2017
Parlamentul României cere Ucrainei să garanteze românilor dreptul la învățământ în limba maternă
Senatul si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna, au adoptat o declaratie a Parlamen­tului Romaniei referitoare la noua lege a educatiei din Ucraina prin care se limiteaza dreptul mino­ritatilor de a studia in limba ma­terna. In textul declaratiei Parlamentului se cere, printre altele, solutionarea cat mai grabnica a actualei situatii. Tot in sedinta de miercuri s-a aprobat o delegatie de parlamentari care sa plece   

Supliment săptămânal

Editoriale

Parteneri

Lista firmelor din Romania