• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 21 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Marţi , 17 Iulie , 2018
Prelungire Apel de selecţie - M 5/6A Sprijinirea de activități neagricole
Asociatia GAL Valea Somesului anunta prelungirea sesiunii pentru masura M5/6A Sprijinirea de activitati neagricole, lansata in perioada 04.06.2018 -06.07.2018, cu prelungire 1 pana la data de 03.08.2018, pana la data de 03.09.2018.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Gazeta de Maramureș (790)
Gazeta de Maramures (790)
Vineri , 13 Iulie , 2018
Opinia unui cunoscut avocat penalist băimărean: Modificările Codurilor penale, necesare sau nu?
Modificarea Codului de Procedura Penala si a Codului Penal a iscat discutii interminabile in tot spectrul politic si in societatea civila. De multe luni se spune ca aceste modificari vor fi in favoarea infractorilor si in defavoarea statului de drept. O parte a acestor discutii s-au suprapus cu solicitarea de schimbare a Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA. Iar in ultima perioada s-a spus, in zona publica, ca   
Vineri , 13 Iulie , 2018
Campania umanitară pentru persoanele afectate de inundații se prelungește în Maramureș
Avand in vedere evolutia fenomenelor hidrometeorolo­gice periculoase din ultima perioada care au afectat mai multe judete, prefectul de Maramures a luat decizia de a prelungi campania umanitara pentru persoanele afectate de inundatii.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Ambasadorul Republicii Turcia, prezent în Maramureș pentru o întâlnire cu mediul de afaceri
Vineri, 6 iulie 2018, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc, in cabinetul presedintelui Consiliului Judetean Maramures, Gabriel Zetea, o intalnire de lucru cu ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Excelenta Sa Osman Koray Ertas, insotit de o delegatie din Turcia.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Corpul de Control al MAI, la Composesoratul Borşa. Control!
Zilele trecute, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a poposit in Baia Mare. A urmat un control la Comisia de Fond Funciar Maramures cu privire la documentele, actele Composesoratului Borsa si povestea celor 17.000 de hectare de padure obtinute in instanta de acest Composesorat..
Vineri , 13 Iulie , 2018
Schimbare de gardă la Tribunalul Maramureș
Incepand cu data de 15 iulie 2018, functia de presedinte al Tribunalului Maramures va fi indeplinita de judecatorul Stamate-Tamasan Nicolae, vicepresedinte al institutiei, numit in functie la data de 4 iulie 2018, de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Eveniment cultural maramureşean la Cluj-Napoca
Lansarea recentei carti a lui Teodor Ardelean „Ganduri pentru... o biblioteca de idei”, petrecuta in Cluj-Napoca, la sediul Filialei Uniunii Scriitorilor, s-a constituit intr-o manifestare de suflet a elitelor intelectuale transilvane, adunate acolo spre a-l onora si asculta pe directorul Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare. Cartea cuprinde cele aproape o suta cincizeci de tablete publicate de Teodor   
Vineri , 13 Iulie , 2018
Colțu’ meu / Modificări ale Codurilor, o poveste pentru cei mulţi!
Subiectul acestei saptamani a fost pentru mine, modificarile la Codurile penale. Si zbaterea care exista in jurul acestor modificari realizate de Comi­sia Iordache si ceilalti trandafirii ce au lucrat, cel putin cei din prima linie.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Jenant, mișeilor! / Clișee
De cand suntem mici, suntem obisnuiti sa inca­dram oameni, obiecte, figuri, in categorii, sa-i impartim dupa forme si culori si sa le punem etichete. Și, tot din copilarie, suntem educati ca, daca putem parcurge cu succes si cat mai rapid procesul de recunoastere si incadrare intr-o categorie, cu atat suntem mai inteligenti.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Biblioteca de idei / Arcul lui Hadrian (II)
(continuare din numarul trecut)
Vineri , 13 Iulie , 2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Gândurile şi patimile ţinute în taină
Intr-o zi au venit la Avva Theon niste frati. Au mancat impreuna si apoi, cum era obiceiul in astfel de ocazii, au trecut la un colocviu duhovnicesc. Desigur, batranul urma sa le vorbeasca, iar ei, la nevoie, sa puna intrebari. Batranul incepu sa vorbeasca. Si ce tema si-a ales? Despre lacomie si despre tirania gandurilor pe care le tinem in taina, si nu le dezvaluim, si cat de violente si puternice si agresive sunt, atata   
Vineri , 13 Iulie , 2018
Spre un Barnevernet românesc
Subiectul „educatiei parentale” nu este politic prin el insusi, dar, daca el tinde sa coalizeze oamenii, atunci el devine politic provocand resentimente fata de politicile occidentale.
Vineri , 13 Iulie , 2018
Festivalul portului, cântecului și dansului de pe Fisculaș
Duminica 8 iulie 2018, locuitorii comunei Dumbravita au imbracat straie de sarbatoare pentru a aniversa a XII-a editie a Zilelor comunei – Festivalul portului, cantecului si dansului de pe Fisculas.