• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 30 Iunie 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 27 Iunie , 2022
GAZETA de Maramureș (977)
GAZETA de Maramures (977)
Luni , 27 Iunie , 2022
În Cărbunari - Florica și Vasile Chira, magicienii lutului
Intr-o perioada complicata din punct de vedere politic, economic si sanitar am simtit nevoia de a iesi din aceasta zona, ca sa gasim subiecte mai aparte si mai aproape de sufletul nostru. Aveam nevoie de aer curat, de liniste, de frumusete, de pricepere, de tot ce inseamna inteligenta.
Luni , 27 Iunie , 2022
VIZIUNEA PSD privind noul model fiscal: echitate socială și solidaritate între contribuabili
PSD considera ca scopul principal al reformarii sistemului fiscal din Romania este de a reduce inechitatile sociale si de a asigura solidaritatea sociala intre contribuabili. Astfel, trebuie indeplinite concomitent doua conditii esentiale: veniturile supradimensionate trebuie SUPRAIMPOZITATE, iar veniturile mici trebuie sa beneficieze de impozite mai mici.
Luni , 27 Iunie , 2022
Instrument pentru combaterea speculei
„Statul roman isi creeaza un instrument util prin care sa combata si sa sanctioneze specula, stocarea marfurilor sau limitarea productiei pentru crearea de penurie si vanzarea la suprapret sau practicarea unor preturi nejustificat de mari.”
Luni , 27 Iunie , 2022
Soluțiile pentru creșterea excesivă a prețului carburanților sunt plafonarea și descurajarea speculei de către instituțiile statului, prin mijloace legale
Senatorul Sorin Vlasin a explicat: „Cresterea pretului nu este justificata de pretul barilului de petrol.
Luni , 27 Iunie , 2022
Se deschide un nou punct de eliberare cărți de identitate în comuna Groși
Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Maramures informeaza ca incepand cu data de 18 iulie 2022, se va deschide Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor Grosi (Maramures) care va deservi cetatenii din comuna Grosi, cu cele trei sate component
Luni , 27 Iunie , 2022
Războiul „Educației sexuale” în școli a ajuns la final
Inceput in urma cu aproape doi ani, „razboiul” pe tema introducerii educatiei sexuale in scoli a ajuns la final. Camera Deputatilor a decis ca Educatia sexuala va fi predata ca educatie sanitara, incepand din clasa a VIII-a si doar cu acordul scris al parintilor. Proiectul de lege merge la presedinte pentru promulgare. Ramane de vazut daca Klaus Iohannis va cere din nou reexaminarea sau nu.
Luni , 27 Iunie , 2022
Colțu' meu. Apa cea de toate zilele
Zilele astea, operatorul de apa potabila Vital indemna populatia sa consume apa cu chibzuinta, sa nu risipeasca, iar in Tautii-Maghe­raus, chiar s-a pus un program de furnizare ciudat, intre orele 17.00-5.00 furnizarea apei fiind oprita. Parca am fi in filmele cu prosti.
Luni , 27 Iunie , 2022
Cum reușesc ungurii să mențină cel mai mic preț la combustibil din Europa?
In timp ce, in Romania, pretul combustibilului a sarit in aer, in tara vecina, Ungaria, pretul este de circa 1,2 euro pe litru de benzina. Cam cat plateau si romanii inainte de scumpire. Cum reusesc ungurii sa mentina cel mai mic pret din Europa? Și, mai ales, ce poate face Romania pentru a reduce pretul carburantilor?
Luni , 27 Iunie , 2022
Era „cătușelor digitale”
Ocupati cu cresterile de preturi, inflatia, razboiul si vacanta, europenii au uitat de covid. In acest timp, in Shanghai, s-a desfasurat un amplu experiment social.
Luni , 27 Iunie , 2022
Europenii au o imagine pozitivă față de UE
Razboiul Rusiei impotriva Ucrainei a consolidat sprijinul public pentru UE, indica sondajul Eurobarometru de primavara al PE, publicat in urma cu cateva zile. Sondajul Eurobarometru al Parlamentului European a fost realizat intre 19 aprilie si 16 mai 2022 in randul a 26.578 de respondenti, din cele 27 de state membre ale UE. Sondajul a fost realizat fata in fata si completat cu interviuri online, acolo unde a fost necesar.   
Luni , 27 Iunie , 2022
Din nou despre Volker Wollmann
La rubrica de fata a „Gazetei de Maramures” am scris de mai multe ori despre cercetatorul roman Volker Wollmann, specializat intr-un capitol inedit al stiintei valorificarii mostenirilor culturale in industrie.
Luni , 27 Iunie , 2022
Dublă sărbătoare în Episcopia Maramureșului și Sătmarului
Joi, 23 iunie, a fost zi de aleasa sarbatoare in eparhia noastra, avand loc un dublu eveniment: sarbatorirea a 61 de ani de viata a Preasfintitului Parinte Episcop Iustin si sedinta de constituire a Adunarii Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului, mandatul 2022-2026.
Luni , 27 Iunie , 2022
Mondo Cane
Dumnezeu ne cheama la schimbare/ metanoia/ convertire ca gandire, perceptie si materializare in fapte in viata de zi cu zi. Ori acceptam chemarea ori o refuzam.
Luni , 27 Iunie , 2022
Excelență, numele tău este astăzi Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare
Fiecare an scolar a devenit o poveste despre provocari si reusite, iar bilantul final recompenseaza elevii merituosi prin rezultate de exceptie, care ii recomanda ca pe niste invingatori. Media 10 incununeaza efortul si determinarea acelora care au devenit exemplari prin conduita si prin pregatirea lor temeinica.