• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 24 Octombrie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 13 Octombrie , 2017
Gazeta de Maramureș (753)
Gazeta de Maramures (753)
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Legendele toamnei tătarilor
In urma cu 300 de ani, in toamna anului 1717, Maramuresul si maramuresenii scriau una dintre cele mai glorioase pagini de istorie locala. Niciun alt moment din istoria locala nu e presarat cu atatea legende ca si ultima invazie a tatarilor. I De la povesti despre batrane care au inecat tatari in butoiul cu moare, la hoti care au furat salul cu fire de matase si aur al capeteniei tatare de sub saua calului, la metode   
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Ziua națională a produselor agroalimentare românești a fost sărbătorită și la Consiliul Județean Maramureș
Presedintele Consiliului Jude­tean, Gabriel Zetea a participat la Ziua Nati­o­nala a Produselor Agroalimentare Romanesti, in organizarea Directiei pentru Agricul­tura Judeteana (DADR) Maramures. Evenimentul instituit prin legea 168/2017 va avea loc anual, in data de 10 octombrie. Intalnirea a fost stabilita in sala „Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures. In cuvantul sau adresat invitatilor, seful administratiei   
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Şcolile româneşti luate cu asalt de Kiev sub ochii larg închişi ai autorităţilor române
Scolile romanesti din Ucraina sunt abandonate practic de autoritati. * Dupa promulgarea celebrei Legi a educatiei care desfiinteaza practic treptat invatamantul cu predare in limba materna, in loc sa ia masuri, autoritatile romane se multumesc sa „monitorizeze” situatia. * Deja comunitatile de romani din Ucraina se plang ca au fost luate cu asalt de autoritatile ucrainene.* Nu face nimeni, nimic?
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Tarom, povestea unui dezastru care se acutizează
Pierderile uriase, tarife exorbitante si cifre care dau masura unui dezastru previzibil: pierderile Tarom reportate pana in 2012, de 1,67 miliarde lei, s-au adancit cu mai mult de o jumatate de milion pana la sfarsitul anului trecut. Printre cauzele care au dus la acest rezultat dezastruos se numara insuficienta implicare a managerilor si cheltuielile de exploatare.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Căruţaşii din Cupşeni şi amenzile!
In localitatea maramureseana Cupseni au fost mai multe cazuri in care localnicii proprietari de carute au fost opriti de catre echipaje ale Poli­tiei, verificati si amendati pentru faptul ca aceste echipaje nu sunt dotate corespunzator. Amenzile sunt mari, ajung pana la 1300 de lei. Avand in vedere faptul ca, cei de la tara au in general, venituri modeste, a fost imposibil pentru cei amendati sa plateasca amenda. Printre cei   
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Sorin Bota a iniţiat un proiect de Lege privind transportul ecologic
Proiectul de Lege privind transportul ecologic, initiat de deputatul PSD Maramures, Marius Sorin Bota si depus in Parlament inca din primavara anului trecut, de pe vremea cand era senator, a primit aviz favorabil in Comisia pentru mediu si echilibru ecologic din Camera Deputatilor.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Coltu’ meu / Oraşul viu şi oraşul amorţit
Obligat de niste probleme personale, am fost pana in Cluj. A trebuit sa fiu la Aero­portul de acolo la o ora matinala, inainte de ora 6, pentru a ma intalni cu un prieten ce venea de departe. Drumul pana in Cluj a fost bun, foarte bun chiar.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Jenant, mișeilor! / Iubindu-l pe Dostoievski
Omul este nefericit pentru ca nu stie ca este fericit. Numai din acest motiv. Aceasta e totul, totul! Cel care constata aceasta, acela va fi fericit imediat, in aceeasi clipa.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Biblioteca de idei / Valentin Lipatti – cărturar eminent și diplomat excelent!
In toate timpurile, cei mai buni diplomati romani au fost mari oameni de cultura. Incepand cu Vasile Alecsandri, Dimitrie Bolintineanu, Ion Ghica, Mihail Kogal­niceanu, Alexandru Odobescu… si conti­nuand cu Nicolae Titulescu, Lucian Blaga, Mircea Eliade… Dar, daca privim mai profund in istorie, trebuie sa incepem cu Nicolae Milescu (1636-1708), Constantin Cantacuzino (1640-1716) si Dimitrie Cantemir (1673-1723).
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Roșiile dulci și parfumate ale fermei Bîrlea
Agricultura Maramuresului este destul de saraca, zona nefiind potrivita pentru culturile de cereale. Grau si porumb se gasesc doar la tarani, in culturile familiale. Dar nordul tarii a devenit in ultimii ani producator de legume si fructe. Fermele legumicole sunt in toate partile judetului si sunt afaceri de succes pentru maramuresenii ce au pus pariu cu agricultura. Asa este ferma de legume a familiei Birlea din Tulghies,   
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Standarde pentru Baia Mare
I Municipiul Baia Mare in parteneriat cu Asociatia Filantropica „Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul”, Scoala generala „Nicolae Balcescu” Baia Mare si Penitenciarul Baia Mare au lansat proiectul „Standarde pentru Baia Mare - Incluziune si integrare fara discriminare”.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
„Ce faci când nu mai știi ce să faci cu copilul tău?”
Zilele trecute, zeci de baimareni au avut, timp de cateva ore, o alta pers­pectiva asupra vietii de parinte in compania educatorului parental Meda Morariu. Gazduit de Centrul Multifunc­tional Rivulus Pueris, evenimentul „Ce faci cand nu mai stii ce sa faci cu copilul tau?” a trecut in revista cativa factori care influenteaza modul in care parintii isi cresc copiii si cum „apar” ei prin ochii copiilor.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Tomograful lui Sabin / Candoare
Istoricul Carlo Cipolla a formulat cateva postulate despre prostie, se pare, mult mai daunatoare decat ne-am obisnuit noi sa credem. Este o realitate ca subestimam intotdeauna numarul idiotilor care ne inconjoara si adeseori, omul care pare destept si rational la prima vedere, se dovedeste a fi un idiot sadea.
Vineri , 13 Octombrie , 2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Ştiinţă şi/sau credinţă
In zilele noastre tot mai multe voci se intreaba: in ce masura isi mai justifica religia ratiunea de a fi si daca mai este ea agreata intr-o lume tot mai evident do­minata de stiinta. Nu cumva a ajuns religia ceva perimat, la care ar trebui sa renuntam definitiv? S-a facut chiar afir­matia ca adevarata religie a secolului 21 va fi stiinta, iar sacerdotii ei, savantii.