• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 26 Septembrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Joi , 24 Septembrie , 2020
Cele 2.500 de voturi magice!!!
Am trecut prin viata, confruntandu-ma atat cu lucruri bune, dar si cu cele mai putin placute. Depinde din ce unghi privesti problemele. Din perspectiva pesimistului sau cea a optimistului? Sunt asemenea voua cei care cititi acest articol. Cu probleme zilnice, cu intrebari care ma chinuie, dar am solutii care sa ne rezolve tuturor macar o parte din greutatile unui viitor foarte complicat.
Joi , 24 Septembrie , 2020
Gazeta de Maramureş (892)
Gazeta de Maramures (892)
Joi , 24 Septembrie , 2020
Un eveniment istoric, de înaltă ținută academică, într-un an special: Dublă lansare la Catedrala episcopală din Baia Mare
In acest an, Romania a marcat sau ar fi trebuit sa marcheze doua momente istorice importante: 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon si 80 de ani de la Dictatul de la Viena. Din pacate, cu exceptia bisericii si a catorva institutii de cultura, foarte putine, nimeni nu a marcat si nici macar nu a vorbit despre aceste evenimente. Noi consideram ca cinstirea inaintasilor, a istoriei si a memoriei este o obligatie de   
Joi , 24 Septembrie , 2020
Dragi maramureșeni,
Privesc in urma si ma gandesc la tot ceea ce am facut pentru Maramures, dar si la tot ceea ce stiu ca mai pot sa ofer judetului nostru. Am luptat cu fiecare celula a corpului pentru a rasplati increderea cu care mara­muresenii m-au onorat acum patru ani de zile si inchei acest mandat cu fruntea sus, dar si cu o dorinta profunda de a-mi continua proiectele in interesul Maramuresului.
Joi , 24 Septembrie , 2020
Coaliția pentru Maramureș a lansat candidații pentru primăriile de pe Valea Izei
Candidatii Coalitiei pentru Maramures pentru primariile de pe Valea Izei au fost lansati in cursa pentru alegerile locale care vor avea loc duminica, 27 septembrie.
Joi , 24 Septembrie , 2020
Cel mai tânăr candidat al PNL la șefia unui Consiliu Județean are un plan de 1 miliard de euro pentru județul Maramureș
Ionel Bogdan este cel mai tanar candidat liberal pe care PNL il propune la sefia unui Consiliu Judetean. Din aceasta postura, Ionel Bogdan, care este si prese­dintele PNL Maramures, a prezentat recent cel mai ambitios program pentru dezvoltarea judetului din ultimii 30 de ani – „Planul lui Bogdan”. Acest program prevede atra­gerea a 1 miliard de euro in Maramures in urmatorii patru ani. Banii, potrivit tanarului   
Joi , 24 Septembrie , 2020
Oameni noi, de valoare, în echipa PMP
Partidul Miscarea Populara a propus pentru Consiliul Judetean Mara­mures o echipa puternica din care fac parte si oameni cu experienta in politica, dar si doi oameni noi, care nu au mai candidat pana acum pentru o functie publica…
Joi , 24 Septembrie , 2020
Județul Maramureș aderă la Asociaţia Europeană a Regiunilor Transfrontaliere
In sedinta ordinara a Consiliului Judetean Maramures din luna septembrie, la propunerea presedintelui institutiei, Gabriel Zetea, alesii judeteni au aprobat ade­rarea judetului Maramures, prin Consiliul Judetean Maramures, la Asociatia Europeana a Regiunilor Transfrontaliere.
Joi , 24 Septembrie , 2020
Prin votul din 27 septembrie, Baia Sprie poate să revină pe drumul dezvoltării, a demnității și a respectului
Vreme de aproape un deceniu, cat Dorin Vasile Pasca a condus destinele orasului, Baia Sprie a cunoscut o dezvoltare fara precedent, in toate domeniile de activitate si, mai ales, si-a recastigat prestigiul binemeritat in judet si in tara.
Joi , 24 Septembrie , 2020
Colţu meu. Trebuie să votăm
Mai sunt cateva zile si vom sti cine va conduce judetul, Baia Mare in urmatorii patru ani. Nu cred ca vor fi scoruri incredibile, iar prezenta la vot va fi destul de modesta. Cred! Am vorbit cu mai multi prie­teni si imi spuneau ca nu vor merge sa voteze din motive de pandemie.
Joi , 24 Septembrie , 2020
Jenant, mişeilor! Generația pandemică a fricii
Motto: „Cei care vor renunta la libertatea esentiala pentru a dobandi o farama de siguranta pe moment nu merita nici libertate, nici siguranta.” - Benjamin Franklin
Joi , 24 Septembrie , 2020
Biblioteca de idei. Cu privirea spre bibliotecile din Sfera Nordică
In urma cu aproape doua decenii faceam cunostinta cu frumusetile tinuturilor nordice participand la un pelerinaj prin Danemarca, Suedia si Norvegia. Eram „calatori dedicati” pe urmele Sfintei Brigitta dar interesul dominant a fost cel do­cu­mentar - cognologic.
Joi , 24 Septembrie , 2020
La Petrova, Convorbiri culturale 2020, ediția a XXXIV-a
Editia din acest an a Convorbirilor culturale pe­trovene, organizata de Cenaclul de Cultura si Arta „Mihai Eminescu”, Fundatia „Prof. Univ. Dr. Gheorghe Bilascu” si Editura „Țara Maramu­resului” s-a desfasurat in 17 septembrie 2020, dupa mai multe amanari impuse de criza sanitara.
Joi , 24 Septembrie , 2020
O sâmbătă academică și cu parfum medieval
Sambata, 19 septembrie 2020, incepand cu ora 10.00, la „Centrul Documentar Expozitional al Nobilimii Romane Maramuresene” din orasul Viseu de Sus, s-a desfasurat simpozionul cu tema „Corifei, apostoli, martiri ai nobilimii maramuresene: Gavrila Iuga, Alexandru Filipascu, Livia Piso Filipascu”.