• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 17 August 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 14 Iulie , 2017
Gazeta de Maramureș (740)
Gazeta de Maramures (740)
Vineri , 14 Iulie , 2017
Afacerea pădurilor din Borșa - zeci de milioane de euro, falsuri, zeci de procese. Se așteaptă DNA!
In plina disputa politica cu privire la guvern si partidul de guvernamant, in nordul tarii se desfasoara unul dintre cele mai interesante cazuri de retrocedari de paduri, de la Revolutie pana acum. Locul de desfasurare este in Borsa, cel mai celebru oras romanesc, acolo unde legea este pusa in sertar, acolo unde clanurile de mafioti stau la masa cu autoritatile statului, acolo unde bataia, armele de foc, drogurile si alte   
Vineri , 14 Iulie , 2017
Curtea de Conturi: raport „bombă” în sănătate
Dezastru si dezinteres in sanatate! Un raport al Curtii de Conturi privind activitatea Ministerului Sanatatii in perioada 2011-2015 releva ca, in ciuda infrastructurii spitalicesti vechi si departe de standardele moderne, sefii Ministerului Sanatatii au preferat sa stea cu banii in conturi in loc sa-i investeasca in cladiri si aparatura. De asemenea, acestia au manifestat un minim interes pentru a utiliza fondurile europene   
Vineri , 14 Iulie , 2017
„Războiul” deşeurilor, în faza de soluţii temporare
16 iulie 2017 este data limita impusa de Comisia Europeana pentru inchiderea gropilor neconforme. Cum mega-proiectul „Sistem Integrat de Management al Deseurilor in judetul Maramures” nu este inca finalizat, s-au cautat solutii temporare pentru rezolvarea problemei. Pana la finalizarea proiectului vor fi realizate doua platforme temporare, una la Sighetu Marmatiei si una la Satu Nou de Jos.
Vineri , 14 Iulie , 2017
Coltu’ meu / Domnului Barbul, cu toată dragostea unui sfert de cartier
S-a finalizat parcarea din fata Semi­lunei, o poveste despre intentia administratiei de a modifica strazile de pe langa blocul Semi­luna. Am scris despre subiect in momentul in care oamenii au iesit sa protesteze impo­triva intentiei respective. Atunci s-a hotarat sa fie inchis gangul dintre Semiluna si primul bloc de pe bulevardul Decebal. Si aici ne-a lovit administratia, pe cei care lo­cuim in aceste blocuri.
Vineri , 14 Iulie , 2017
Jenant, mișeilor! / Povestioară
Se spune ca odata, intr-un sat, un copil, intr-o noapte, a visat Raiul…
Vineri , 14 Iulie , 2017
A învins normalitatea!
Victorie a normalitatii si adevarului! Unita, comunitatea din Barsana a scris o pagina a demnitatii nationale, aparandu-si eroul. Dupa mesajele ferme de sustinere, primarul comunei Barsana, Teodor Stefanca spune raspicat ca numele scolii „Mircea Vulcanescu” si bustul marelui filosof raman neschimbate.
Vineri , 14 Iulie , 2017
Morile Mătieș, o afacere cu gust bun
Miresu Mare este una din comunele nordului in care se face agricultura adevarata. Localitatea are peste 8000 de hectare de teren arabil, pe care sunt culturi de grau, porumb, floarea soarelui, cartofi si legume de tot felul. Cei care lucreaza pamantul sunt oameni cu credinta in Dumnezeu si dragoste pentru pamant, o poveste pe care o intalnim peste tot si din care rasare miracolul vietii pentru viata. Pamantul ne da hrana si   
Vineri , 14 Iulie , 2017
Biblioteca de idei / Vatra „limbii noastre”
Din framantarile de veacuri ale nasterii Limbii Romane au iesit spre nemurire o Vatra Romaneasca, o limba si o cinstire. Iar peste toate acestea, ca semn de profunda vietuire, prin imne si ode, ne luminam in fire. Sunt podoabe pe care trebuie sa le imbracam zilnic pe dinlauntrurile noastre, sunt bogatii ce-si arata rostul mai ales cand ne simtim saraci cu duhul.
Vineri , 14 Iulie , 2017
Tomograful lui Sabin / Hai salut!
(urmare)
Vineri , 14 Iulie , 2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Realitatea păcatului
Nimic nu este mai dificil decat sa incerci sa-i vorbesti omului de azi despre realitatea pacatului. Dupa ce a ajuns la niste performante remarcabile in stiinta, in cultura sau in arta, toate acestea te fac sa intrebi in ce masura mai este dispus omul secolului XXI, atat de puternic impregnat de amprenta pozitivismului, sa ia aminte asupra unei chestiuni de ordin strict teologic?
Vineri , 14 Iulie , 2017
Rămas bun, Augustin Buzura
Pentru mine a fost „unchiu’ Augustin”. Pentru literatura romana este si va ramane BUZURA. Pentru mine a fost „unchiu’ Augustin”, cel care venea din cand in cand acasa in Berinta, si pe care bunica, marunta si iute, incerca sa-l cuprinda cu manutele ei aspre si noduroase, de parca voia sa-l inabuse, sa-l acopere cu totul. „Dragu’ mamiii!” - si i se lumina toata faptura aceea palida si osoasa, din care te   
Vineri , 14 Iulie , 2017
MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe
Verucile vulgare
Vineri , 14 Iulie , 2017
Consiliul Județean Maramureș va susține organizarea celei de-a doua ediții a taberei internaționale de handbal
In cursul zilei de luni, 10 iulie 2017, pre­se­dintele Consiliului Judetean Mara­mures, Gabriel Zetea a avut o in­talnire cu Valentin Ghionea, organizatorul primei tabere internationale de handbal, in vederea unei viitoare colaborari in ceea ce priveste organizarea celei de-a II-a editii a Ghionea Valentin’s Interna­tional Handball Camp.
Vineri , 14 Iulie , 2017
MedSpria - povestea dezvoltării continuă
Interviu cu Maria Pop, managerul MedSpria SA