• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Februarie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 19 Februarie , 2021
Gazeta de Maramureş (910)
Gazeta de Maramures (910)
Vineri , 19 Februarie , 2021
Războiul „Educației sexuale” în școli și miza crucială pentru viitorul copiilor
De aproape un an, in Romania se duce un adevarat „razboi rece” * Miza este una extrem de importanta: educatia sexuala in scoli sau, mai exact, necesitatea acordului parintilor pentru aceasta materie * Anul trecut, in plina stare de urgenta, presedintele Romaniei a promulgat legea care introduce educatia sexuala in scoli, fara a mai fi nevoie de acordul parintilor * Ulterior, parlamentul a modificat legea, dar presedintele   
Vineri , 19 Februarie , 2021
Sens și contrasens în mass-media maramureșeană, națională
2020 va ramane in memoria colectiva sub numele de anul pandemiei, iar in istorie se va numi anul in care a inceput lupta cu puternicul virus COVID – 19. Deocamdata nu se stie care va fi sfarsitul acestei batalii. In acest context, 2020 a fost un an deosebit de rau pentru toate domeniile, pentru toate profesiile. Unele au fost afectate mai mult, altele mai putin sau aproape deloc.
Vineri , 19 Februarie , 2021
După 20 de ani… Teodor Ardelean
Colectivul Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare
Vineri , 19 Februarie , 2021
Eliminarea pensiilor speciale, între propagandă, normalitate și ipocrizie
Saptamana trecuta, Parlamentul a votat eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Evident, toate formatiunile politice si-au asumat aceasta „victorie”, care insa ar putea ramane una formala. Ce se afla, insa, in spatele acestui proiect folosit ca propaganda electorala? Cat de constitutional poate fi si ce economie poate aduce la bugetul de stat, real? Aflati raspunsurile la aceste intrebari in materialul urmator.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Colţu meu. Picătura din oceanul privilegiilor din România
Eliminarea pensiilor parlamentarilor ar fi o stire a momentului, daca va ramane asa. Ca este si o cale de atac si, cu siguranta, vor fi unii care vor uza de ea. Amuzant a fost faptul ca au inceput sa curga mesajele parlamentarilor cu privire la acest succes, sa zicem asa.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Jenant, mişeilor! Anormalitatea devenită normalitate
Asemeni unui copil razgaiat, care a primit totul de-a gata de la parinti si care acum nu mai are alta preocupare decat sa-si alunge „plictiseala” cu fel de fel de senzatii tari, societatea ro­maneasca si occidentala de azi, inca nemacinata de foame si de alte probleme reale, incearca sa construiasca „noul normal”.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Vasile Marian – un groșean în capitala imperială
Putini dintre locuitorii comunei stiu ca un grosean isi desfasoara de multa vreme activitatea artistica si pedagogica in capitala imperiala – Viena, ca membru al celor mai renumite orchestre simfonice, ca profesor de oboi si muzica de camera la Conservatorul „Prayner”.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Războiul ideologiilor cu Hristos
Toate ideologiile secolelor XX si XXI - nazismul, comunismul si globalismul ecologist si socialist - sunt izvodite de oameni, care au fost si sunt manati de invidie fata de Hristos, Dumnezeu-Omul, Cel ce a cucerit inimile a doua miliarde trei sute de milioane de oameni pe Terra - crestinii.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Județul Maramureș, promovat în cadrul primei ediții virtuale a Târgului de Turism al României
Sub imperiul restrictiilor impuse de pandemia de coronavirus, manifestarile traditionale dedicate turismului autohton capata o forma inedita. Targul de Turism al Romaniei, un eveniment care se organiza bianual la Bucuresti, in cadrul Romexpo, se desfasoara de aceasta data online, in perioada 18-21 februarie, 2021.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Elogiu elogiatorului filosofiei românești (I)
In 24 februarie 2021, academicianul Alexandru Surdu ar fi implinit 83 de ani. Sarbatorirea „celui mai bun prieten al Maramuresului” se face, in acest an, fara a putea rosti „VIVAT! CRESCAT! FLOREAT!”, intrucat „Nemuritorul” a plecat (la 11 decembrie 2020) spre nemurirea din vesniciile cele luminoase ale istoriei Neamului Romanesc.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Învingătorul din preajma noastră
In ultima perioada, Nicolae Bud, fostul parlamentar maramuresean si unul dintre specialistii recunoscuti in minerit, s-a aplecat asupra scrierii unor carti fie de specialitate, fie de eseuri. In asteptarea unei lucrari monumentale despre mineritul din nord, aflata in lucru, va prezentam volumul „Veghea ca provocare”, o carte in care sunt redate articole-eseu scrise de Nicolae Bud in ultimii trei ani. Cartea se bucura    
Vineri , 19 Februarie , 2021
Mondo Cane
Cicero spune ca, in general, batranetea e socotita odioasa pentru patru motive: primul este ca trebuie sa te retragi din viata activa. Contraargumentele lui Cicero sunt de ordinul urmator: retragerea e, de fapt, o sansa, pentru ca poti sa te dedici integral vietii contemplative.
Vineri , 19 Februarie , 2021
Calea, Adevărul şi Viaţa. Întrecerea de sine
Traim zilele in care se cere tot mai mult performanta, indife­rent de domeniu. Nu poate fi considerat un lucru rau, ci, dimpotriva, este un fapt benefic pentru progres, pentru o compe­titie onesta, pentru a avea prilejul sa te autodepasesti mereu.
Vineri , 19 Februarie , 2021
4 februarie. Noua împărțire administrativ-teritorială a României din anul 1968
La data de 14 februarie 1968, in Plenara Comitetului Central al Partidului Comunist Roman, se hotaraste desfiintarea impartirii administrativ-teritoriale copiate in anul 1950 dupa model sovietic si revenirea la fostele structuri teritorial-administrative din perioada interbelica.