• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Octombrie , 2018

Profesorii nu mai au voie sa primească cadouri sau să ofere meditații elevilor de la clasă

Ministerul Educaţiei a adoptat Codul de etică pentru profesorii din învățământul preuniversitar, care interzice meditațiile contra cost pentru elevii de la clasă, dar și acceptarea unor sume de bani sau alte bunuri materiale din partea școlarilor.

În Monitorul Oficial a fost publicat deja Ordinul Ministerului Învăță­mântului 4831 din 30 august privind aprobarea Codului-cadru de etică al personalului didactic din învățământul preuniversitar.
Concret, profesorilor le este interzisă orice activitate care generează corupție, precum „fraudarea exa­menelor, solicitarea, acceptarea sau colectarea de către personalul didactic a unor sume de bani, cadouri sau prestarea anumitor servicii,
în vederea obţinerii de către
beneficiarii direcţi ai educaţiei de tratament preferenţial ori sub ameninţarea unor sancţiuni, de orice natură ar fi acestea”.

De asemenea, dascălii nu mai au voie să dea meditații contra cost elevilor de la clase și nici să favorizeze vreun școlar. În caz contrar, dascălii ar putea fi sancţionaţi cu avertisment, redu­cerea salariului, suspendarea din funcție sau concedierea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.