• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 21 Martie , 2019

De peste 60 de ani, primăvara, se organizează concursul interna­ţional muzical Eurovision. Erau anii de după cel de-al Doilea Război Mondial, într-o Europă devastată care căuta să se recons­truiască, o comisie ad hoc în­cearcă să găsească idei prin care ar putea să unească ţările Europene de Radio – Televiziune (EBU) în jurul unui „program des­chis de divertisment”.
Directorul general al televiziunii elveţiene, Marcel Bezençon, în anul 1955, bazat pe succesul Festivalului de Muzică de la Sanremo, ţinut anual în Italia, a con­ceput ideea unui concurs mu­zical internaţional în care ţările să participe într-un program televizat care să fie transmis simultan în toate ţările europene interesate, conceptul cunoscut atunci ca „Eurovision Grand Prix”.
Primul concurs a avut loc în pri­măvara anului 1956, la Luga­no, Elveţia, cu participarea a 7 ţări, numărul acestora crescând siste­matic, astfel că în 1993 ajunsese la 25.
Ţările eligibile pentru participare includ membrii activi (nu şi cei asociaţi) ai EBU. Membrii activi sunt ţările aflate în Aria Euro­peană de Transmisie sau în Consiliul Europei. Membrii activi trebuie, de asemenea, să fie capabili să îşi transmită conţinutul către cel puţin 98% din populaţia cu televizoare din ţara pe care o reprezintă.
Eligibilitatea de participare nu este determinată de apartenenţa la continentul european sau la Uniunea Europeană. Mai multe ţări situate geografic în afara Europei pot
participa: Armenia, Cipru, Israel, Ma­roc. De asemenea, Turcia, Azer­baid­jan, Georgia şi Ru­sia, si­tuate doar parţial în Euro­pa, sunt eligibile.
O surpriză a câştigăto­rului / câş­tigătoarei Eurovision din anul 2014 a fost Conchita Wurst, care reprezenta Austria, o cântăreaţă travestită.
Imaginea ei/lui este asemănătoare cu o poza de familie, recent apă­rută pe internet, în care un be­beluş frumos era pozat între doi bărbaţi(??) cu mustaţă şi barbă, din care unul era mama şi celă­lalt, tata. Mama a devenit cum arată deoarece în copilărie, năs­cută fetiţă, a hotărât că ea nu este ce s-a născut, ci este bărbat şi în consecinţă a luat testosteron, crescându-i barba şi mustaţa dorite. La maturitate a hotărât că totuşi este femeie, s-a căsătorit, dând naştere copilului din poză. Mama cu barbă şi mustaţă a menţionat că îi pare rău că a hotărât să devină din nou femeie fiindcă purtarea sarcinii este prea grea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.