• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Joi , 21 Iunie , 2018

„Furia Roja” nu convinge nici după cel de-al doilea meci din grupă

Favorita numărul 2 la Cupa Mondială din Rusia, potrivit bookmakerilor casei de pariuri online Unibet, Spania, a învins la limită (1-0), miercuri seara, reprezentativa Iranului în cea de-a doua partidă din Grupa B, în care mai evoluează Portugalia şi Maroc. Cealaltă reprezentativă a Peninsulei Iberice, Portugalia, a câştigat cu acelaşi scor meciul cu Maroc, în ciuda faptului că Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 4. Aşadar, după primele două runde, clasamentul grupei B se prezintă astfel:

1. Spania         4p

2. Portugalia  4p

3. Iran     3p

4. Maroc        0p

Deşi sunt la egalitate perfectă, Spania este pe locul 1 iar Portugalia pe 2 datorită numărului mai mic de cartonaşe încasate de spanioli. Conform FIFA, criteriile de departajare în caz de egalitate la World Cup sunt următoarele: Golaveraj, meciuri directe, goluri marcate şi cartonase galbene.

Referitor la prestaţia destul de slabă a Spaniei în meciul cu Iran, proaspăt instalatul antrenor Fernando Hierro declara la finalul partidei, conform gsp.ro, următoarele:

„A fost un meci cum ne așteptam, foarte greu. Am jucat foarte bine în prima repriză, dar au fost multe întreruperi apoi. În partea a doua am jucat mai bine, am ținut mai mult de minge. Apoi, am jucat foarte foarte bine în primele 15-20 de minute din repriza secundă. Am marcat și am reușit să nu primim gol, deși nu e ușor să gestionezi un rezultat de 1-0. Nu ne-a surprins cu nimic echipa Iranului, dar știam că e o echipă puternică. Un campionat mondial e dificil pentru toată lumea, nimeni nu-ți face viața ușoară, toată lumea dă maximum. Am întâlnit o echipă puternică, cu un antrenor mare, care lucrează împreună de 7 ani și știam că nu vom avea viață ușoară. Le mulțumesc băieților, care au făcut un sacrificiu uriaș, sunt foarte mândru de ei”.

Singurul gol valabil al partidei a fost marcat de Diego Costa în minutul 54, care a fost din nou la locul potrivit în momentul potrivit, adică atunci când un fundaş iranian a respins mingea direct în corpul lui Diego, aceasta ricoşând în poartă. După primele două partide, atacantul lui Atletico Madrid de 60 de milioane de euro se poate mândri cu 3 reuşite, fiind pe locul secund în topul golgeterilor. În minutul 63, iranienii au reuşit şi ei să înscrie, declanşând isteria în şi pe marginea terenului, însă golul a fost anulat (cu ceva întârziere) pe motiv de offside.

Lăsând un pic la o parte impresia că Spania nu a strălucit în fata Iranului, cifrele meciului arată totuşi destul de bine pentru iberici: 68% posesie, 17-5 la ocazii de gol, 3-0 la şuturi pe poartă şi 6-2 la cornere. În ultimele partide din grupă, Spania are parte de o întâlnire destul de relaxanta cu Maroc iar Portugalia şi Iran joacă cu calificarea în optimi „pe masă”. Alături de Egipt şi Arabia Saudită, Maroc este cea de-a treia naţională care va merge direct la aeroport după runda finală din grupe.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.