• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Martie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Mai , 2018

Guvernul României a mai alocat 15 milioane de lei pentru lucrările la Aeroportul Internațional Maramureș

În ședința de Guvern de miercuri, 16 mai, Guvernul României a alocat județului Maramureș alți 15 milioane de lei pentru lucrările la Aeroportul Internațional. Suma totală primită într-un singur an de județul nostru, pentru plata în continuare a lucrărilor efectuate la Aeroportul Internațional „Maramu­reș” a ajuns, în acest fel, la 75 de mi­lioane de lei. De la începutul anului 2017 și până în prezent, doar pentru lucrările la Aeroportul din Maramureș au fost alocați, de către Guvernul României, peste 16 milioane de euro.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că, în acest fel, își poate ține promisiunea făcută maramureșenilor în anul 2016, aceea de a nu folosi sursele proprii ale instituției județene pentru acest proiect. „Am promis că nu vom folosi resursele proprii ale Consiliului Județean Mara­mureș în cazul acestui proiect și ne ținem de cuvânt. Avem nevoie de banii existenți în bugetul local pentru cofinanțarea altor proiecte europene, iar Guvernul Dăncilă a înțeles și a dat un ajutor neprețuit județului nostru. Același ajutor l-am primit, însă, și de la Guvernul Grindeanu și Guvernul Tudose, fapt pentru care doresc să le mulțumesc tuturor celor care arată interes pentru Maramureș”, a precizat șeful administrației județene.
După doi ani și jumătate de lucrări, Aeroportul Internațional „Maramureș” va fi operațional în această vară, în prima fază urmând să fie reluate cursele interne. Potrivit președintelui Consiliu­lui Județean Maramureș, operațio­na­li­zarea curselor internaționale este mai complicată, fapt pentru care va mai dura câteva luni până când maramu­reșenii vor putea ateriza direct în Tăuții Măgherăuș, din țările europene în care au ales să muncească sau pe care le vizitează. „Suntem însă pe drumul cel bun și, de această dată, nimeni nu mai poate opri transformarea Aeroportului Maramureș într-un pol de dezvoltare a județului. Îi voi mulțumi în mod special vicepremierului României, Paul Stă­nescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a sus­ținut acest proiect săptămâna trecută, în cadrul vizitei sale în județul nostru și care a promovat proiectul de hotărâre în Guvernul României, așa cum a pro­mis”, a subliniat președintele Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.