• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Februarie , 2018

Dialoguri virtuale / The Black Man-ul economiei

Întrebare: Dacă analizăm mai atent cele afir­mate de către B.M. regăsim zvârco­lirile prezentului!?

Răspuns: În acelaşi articol, B.M. a mai adăugat că Europa mai are nevoie urgent de trei condiţionalităţi: putere centrală, emisiuni de titluri de stat şi mecanismul de excludere din zona euro a statelor intrate în faliment. În acelaşi interviu, B.M. a făcut referiri şi la adresa Statelor Unite ale Americii trăgând semnalul că Statele Unite ale Americii este în pragul unei noi crize.

Î.: Ştim că B.M. manipula finanţele lumii printr-un mecanism de hedging?
R.: B.M. spunea: „În acest moment (suntem în 2011), fondul meu de hedging este de neatins de către investitori străini”. Nu-i aşa că este interesant?

Î.: Cred că din cele discutate până în pre­zent răzbate lupta conceptuală dintre o structură de tip Statele Unite ale Europei şi Europa unor ţări suverane?
R.: Nu numai B.M. ci şi Jean-Claude Tri­chet dorea o conducere unitară în Europa, prin care viaţa economică a ţărilor din Uniu­nea Europeană să se conducă mai eficient. Trichet, preşedintele Băncii Cen­trale Europene până la data de 1 noiembrie 2011 (urmaşul lui a devenit Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale a Ita­liei), dorea să impună ţărilor din Uniu­nea Europeană o conducere mai puţin „democratică” .

Î.: Cum trebuia să se traducă voinţa lor, în realitate?
R.: Populaţiei ne mai revenindu-i nicio posibilitate de a interveni în modul în care sunt cheltuiţi banii proveniţi din propriile impozite şi taxe. Normele existente, de exemplu în cazul ajutorului acordat Gre­ciei, toate parlamentele din ţările membre trebuiau să le accepte şi să le ratifice. O asemenea procedură necesita câteva luni. Când nu ai timp, un ase­menea sistem nu mai este îndestulător. Susţineau ei.

Î.: Cine este acest Trichet?
R.: Trichet este un membru de seamă al grupului de la Bilderberg şi este consi­derat persoana de încredere a elitei financiare mondiale (E. F. M.). 
E.F.M. doreşte să slăbească sistemul economic european pentru a permite preluarea puterii de către un guvern mondial, drept soluţie la o lume aflată în derivă. Însăşi Trichet, în calitatea lui de preşe­dinte al Băncii Centrale Europene, printr-o seamă de tranzacţii financiare a pus „bazele” crizei ce a urmat, nu numai în Grecia, ci şi în întreaga zonă euro şi în toate ţările din Uniune.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.