• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 12 Aprilie , 2019
Gazeta de Maramureş (826)
Gazeta de Maramures (826)
Vineri , 12 Aprilie , 2019
„Dosarul Revoluției”, trimis în instanță. Prea târziu, prea puțin, prea revoltător pentru victime
Dreptate, de trei decenii ochii plansi ai victimelor Revolutiei din 1989 si ai familiilor lor, asteapta sa te vada! Și vor astepta in continuare, deoarece Dosarul Revolutiei a fost trimis in instanta cu doar trei inculpati. Peste 50 de inculpati din dosarul initial, s-au „evaporat”. Foarte multe victime nu au fost audiate, desi CEDO le-a dat castig de cauza, le-a stabilit calitatea de victime si le-a acordat despagubiri.   
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Gabriel Zetea: „Peste 74 de milioane de lei vin în județul Maramureș de la Ministerul Apelor și Pădurilor”
In intervalul 4-5 aprilie 2019, in judetul Maramures a fost prezent ministrul Apelor si Padurilor, Ioan Denes. In cursul zilei de vineri, 5 aprilie, cu incepere de la ora 12.00, in Sala „Bogdan Voda” a Consiliului Judetean Maramures, ministrul Apelor si Padurilor a avut o intalnire la care a fost invitata atat presa din judet, cat si primarii unitatilor admi­nistrative teritoriale.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
„Din 2012, de când sunt primar, am atras în Vișeu de Jos circa 300 de miliarde lei vechi.”
Interviu cu Gavrila Șimon, primarul PNL al comunei Viseu de Jos
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Colţu meu. Primăvara în care se bat covoare şi se astupă gropi (unele!)
Primavara a pus stapanire pe oras. Peste tot, copaci infloriti, inmu­gu­riti, frumosi, urati, multe flori, de la panselute, la lalele in intersectii… Ce mai?! Primavara adevarata!
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Jenant, mişeilor! Pilda „strâmbului” Lazăr și a „bogatului milostiv” Iohannis
L-am vazut pe Augustin Lazar, in urma cu doi-trei ani, la un simpozion legat de rezistenta anticomunista. M-a mirat faptul ca se situa, ideologic, in aceeasi tabara cu cei cativa detinuti politici prezenti la eveniment si m-a uluit fermitatea discursului sau anticomunist si modul in care el, fost procuror comunist si fosta parte a sistemului represiv, condamna, radical, comunismul.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Înfrăţire printre lacrimi de emoţie
Barourile din nord si Uniunea avocatilor din Moldova s-au infratit
Vineri , 12 Aprilie , 2019
„Maramureșul este un model pentru Europa”
Interviu cu Crina Chilat, candidat PSD la alegerile europarlamentare
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Biblioteca de idei. Literatura sapiențială
Circula pe internet variante diferite cuprinzand „aforisme din toate timpurile”, cu specificarea „colectie completa”. O imposibi­litate reala si un titlu de mandrie fara niciun rost.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Actualitatea și folosul Rugăciunii Sf. Efrem Sirul
Dupa rugaciunea „Tatal nostru”, un adevarat poem divin care rezuma in cele mai simple si cuprinzatoare cuvinte, raporturile noastre cu Dumnezeu si cu semenii, putem realiza ca, desi imnografia ortodoxa este de o bogatie care sfideaza orice incercare de selectie, totusi Rugaciunea Sfantului Efrem Sirul poate fi considerata printre cele care ar putea candida la primul loc.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Liberalii maramureşeni explică nevoia de referendum
In cadrul unei conferinte de presa, liderii liberali maramureseni au comentat temele propuse de refe­rendumul din 26 mai, teme anuntate zilele trecute de presedintele Klaus Iohannis. Au fost prezenti Cristian Niculescu Tagarlas, purtatorul de cuvant al PNL Maramures, si Calin Bota, presedintele PNL Baia Mare.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Andy Warhol: „În viitor toată lumea o să fie faimoasă pentru 15 minute”
Incerc de aceasta data sa fac o legatura cu articolul de saptamana trecuta, pe marginea definirii personalitatii creatoare a lui Andy Warhol, cu ceea ce a insemnat cultul pentru linie, in pictura lui Sandro Botticelli. Nimeni nu si-a dorit sa fie faimos, „cel mai faimos” in secolul XX, ca artistul american de origine slovaca, ca Andy Warhol, „genul acela de faima in care milioane de oameni iti stiu numele si paparazzi   
Vineri , 12 Aprilie , 2019
50 de ani de învățământ tehnic superior în Baia Mare
Evenimentul „50 de ani de invatamant tehnic superior in Baia Mare” a fost organizat de Facultatea de Inginerie din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures si Camera de Comert si Industrie Maramures. In intervalul 1 – 30 aprilie 2019 au loc nume­roase manifestari cultural-stiintifice si activitati educationale.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Mondo Cane
Ciresul japonez este un copac care infloreste primavara. Florile pomului sunt albe sau roz deschis si sunt mici, recent au fost crescuti si ciresi cu flori verzi. Aceasta specie de copac iubeste lumina si locurile insorite. Nu sunt la fel ca ciresii normali, pentru ca rar fac fructe.
Vineri , 12 Aprilie , 2019
Bugetul propriu al CJ va fi cu 180% mai mare decât anul trecut, la secțiunea dezvoltare și investiții
In prezent, bugetul propriu al Consiliului Judetean Maramures este publicat in transparenta decizio­nala pe pagina de internet a institutiei la adresa www.cjmaramures.ro. Potrivit sefului administratiei judetene, Gabriel Zetea, in anul 2019 a fost propus un buget cu indicatori mult imbunatatiti fata de anul trecut.