• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Marţi , 11 Iunie , 2019
Gazeta de Maramureş (834)
Gazeta de Maramures (834)
Marţi , 11 Iunie , 2019
Președinții de Consilii Județene vor fi aleși, din 2020, prin vot uninominal
Schimbare majora in modul de alegere al presedintilor de Consilii Judetene. Din 2020, desemnarea acestora va reveni la votul direct al cetatenilor. In sedinta de Guvern de luni, 3 iunie 2019, reprezentantii Guvernului Romaniei au adoptat ordonanta de urgenta care prevede ca, incepand de anul viitor, presedintii administratiilor judetene sa nu fie alesi dintre consilierii judeteni, ci acestia sa fie desemnati in mod direct de   
Marţi , 11 Iunie , 2019
Liberalii maramureşeni se pregătesc pentru viitoarele alegeri. Vor să intre în top zece!
Recent a avut loc sedinta Colegiului Director Ju­detean al Partidului National Liberal, filiala Ma­ramures.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Gabriel Zetea (PSD): „Rezultatul referendumului este valid și trebuie implementat de urgență”
Biroul Permanent National al PSD intrunit miercuri, 5 iunie, in sedinta, a votat mandatul delegatiei partidului la consultarile convocate de catre pre­sedintele Romaniei, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Presedin­tele PSD Maramures si vice­pre­sedinte PSD al Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea a aratat ca, in calitate de vicepre­se­dinte al partidului a sus­tinut in cadrul sedintei cateva puncte de vedere.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Cercetarea românească și „barometrul” internațional al revistelor ISI
DDin anul 2006, organismele care administreaza, evalueaza si finanteaza cercetarea in Romania au inceput sa foloseasca indicatori bibliometrici unici.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Calea, Adevărul şi Viaţa. Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic
In Duminica a 7-a dupa Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa praznuieste primul Sinod Ecumenic al lumii crestine, care a avut loc in anul 325 la Niceea, pentru a condamna erezia, adica invatatura gresita, eretica a lui Arie. Sinodul a fost convocat de Sf. Imparat Constantin cel Mare cu mama sa Elena, la cererea Sfintilor Parinti de atunci, fiind primul imparat crestin din lume (306-337).
Marţi , 11 Iunie , 2019
Colţu meu. Tehnica şi vremurile noastre
Dupa alegerile europarlamentare s-a lasat linistea in Baia Mare. Cu putine exceptii, nu s-a mai intamplat mai nimic. Nu au fost ca altadata fel si fel de analize, discutii, chiar dispute politice, semn ca liderii partidelor au inteles ce s-a intamplat la alegeri. Acu nu a mai fost asa.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Jenant, mişeilor! Eroi
Cand eram mica, cuvantul „erou” ma ducea cu gandul la perso­najele cartii „Povestiri istorice”. La fel ca si sfintenia, am consi­derat eroismul o treapta extrem de inalta, pe care nu o pot atinge decat vitejii, domnitorii sau carturarii din veacuri indepartate.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Toxiinfecţia alimentară de la „Teddies” Baia Mare. Preţuri mari, grijă mai mică!
Un caz grav de toxiinfectie alimentara a avut loc la Gradinita particulara „Teddies” din Baia Mare. Cazul a fost prezentat intr-o conferinta de presa de catre directorul DSP Maramures, Rares Pop, la sediul Directiei. Potrivit datelor prezentate, au fost aduse la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare 25 de persoane cu varsta cuprinsa intre 2 si 40 de ani, cu toxiinfectie alimentara. Este vorba despre personal didactic,   
Marţi , 11 Iunie , 2019
În inima vârtejului băimărean, cu Anca Irina Ionescu
Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare a organizat lansarea cartii autobiografice „In inima vartejului” de Anca Irina Ionescu, lucrare aparuta la editura Oscar Print Bucuresti. Autoarea este nepoata cunoscutului filosof Nae Ionescu. La eveniment au participat profesori baimareni, cadre didactice universitare, fosti elevei de-ai autoarei, prieteni, oameni de cultura. Manifestarea a fost moderata de directorul   
Marţi , 11 Iunie , 2019
Patriotul Vasile Șoimaru, declarat persona non grata în Ucraina
Se strange latul in jurul romanismului din Ucraina. Vasile Șoimaru, un aparator al limbii romane si al drepturilor conationalilor nostri din tarile vecine cu Romania, publicist, fotograf, economist, dar si deputat in primul Parlament al Republicii Moldova, a fost declarat persona non grata pe teritoriul Ucrainei, avand interdictie de-a mai intra in aceasta tara in urmatorii trei ani.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Biblioteca de idei. Mitropolitul meu* (II)
Personal, cultiv o mistica esentiala a locurilor si locuirilor! Din aceste considerente, apreciez ca Țara Codrului a fost rasplatita cu demnitatea de Mitropolit pentru un fiu al Ei.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Știați că...? Mituri despre contractul de energie electrică și gaze naturale
Despre schimbarea contractului de energie electrica sau gaze naturale se vorbeste mult, si cel mai adesea oamenii isi imagineaza ca este vorba despre un proces greoi, cu multa hartogaraie, care costa, ori care va atrage diferite probleme tehnice, lipsa citirii contorului, interventiei asupra retelei. Nimic mai neadevarat! Ne propunem in urmatoarele cateva randuri sa atingem cateva dintre cele mai frecvente „mituri” pe   
Marţi , 11 Iunie , 2019
„PORTRETE - din Colecții sătmărene”
Evenimentul expozitional inedit a avut loc marti, 4 iunie 2019, ora 14.00, la Sectia de Arta a Muzeului Judetean Satu Mare, Piata Libertatii nr. 21. Curatorul acestei expozitii este muzeograful Toth Zoltan, care a propus un dialog pe simeze intre colectionari, artisti si public, constituindu-se intr-o provocare tocmai prin lipsa indicatiilor de autor si titlu, a lucrarilor expuse.
Marţi , 11 Iunie , 2019
Întâlnire publică
Intalnirea publica de informare si constientizare a proiectului „Planificarea managementului conservarii biodiversitatii in aria naturala protejata ROSCI0030 Cheile Lapusului impreuna cu aria naturala de interes national 2.583. Cheile Lapusului - cod SMIS 119122”