Bdul Traian, Bloc 23, Ap. 9
Baia Mare, România
0362-401.331; 0362-401.332
office@gazetademaramures.ro
Vineri , 16 Februarie , 2018

Dialoguri virtuale / The Black Man-ul economiei

de Stefan Gonczi

Întrebare: Dacă analizăm mai atent cele afir­mate de către B.M. regăsim zvârco­lirile prezentului!?

Răspuns: În acelaşi articol, B.M. a mai adăugat că Europa mai are nevoie urgent de trei condiţionalităţi: putere centrală, emisiuni de titluri de stat şi mecanismul de excludere din zona euro a statelor intrate în faliment. În acelaşi interviu, B.M. a făcut referiri şi la adresa Statelor Unite ale Americii trăgând semnalul că Statele Unite ale Americii este în pragul unei noi crize.

Î.: Ştim că B.M. manipula finanţele lumii printr-un mecanism de hedging?
R.: B.M. spunea: „În acest moment (suntem în 2011), fondul meu de hedging este de neatins de către investitori străini”. Nu-i aşa că este interesant?

Î.: Cred că din cele discutate până în pre­zent răzbate lupta conceptuală dintre o structură de tip Statele Unite ale Europei şi Europa unor ţări suverane?
R.: Nu numai B.M. ci şi Jean-Claude Tri­chet dorea o conducere unitară în Europa, prin care viaţa economică a ţărilor din Uniu­nea Europeană să se conducă mai eficient. Trichet, preşedintele Băncii Cen­trale Europene până la data de 1 noiembrie 2011 (urmaşul lui a devenit Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale a Ita­liei), dorea să impună ţărilor din Uniu­nea Europeană o conducere mai puţin „democratică” .

Î.: Cum trebuia să se traducă voinţa lor, în realitate?
R.: Populaţiei ne mai revenindu-i nicio posibilitate de a interveni în modul în care sunt cheltuiţi banii proveniţi din propriile impozite şi taxe. Normele existente, de exemplu în cazul ajutorului acordat Gre­ciei, toate parlamentele din ţările membre trebuiau să le accepte şi să le ratifice. O asemenea procedură necesita câteva luni. Când nu ai timp, un ase­menea sistem nu mai este îndestulător. Susţineau ei.

Î.: Cine este acest Trichet?
R.: Trichet este un membru de seamă al grupului de la Bilderberg şi este consi­derat persoana de încredere a elitei financiare mondiale (E. F. M.). 
E.F.M. doreşte să slăbească sistemul economic european pentru a permite preluarea puterii de către un guvern mondial, drept soluţie la o lume aflată în derivă. Însăşi Trichet, în calitatea lui de preşe­dinte al Băncii Centrale Europene, printr-o seamă de tranzacţii financiare a pus „bazele” crizei ce a urmat, nu numai în Grecia, ci şi în întreaga zonă euro şi în toate ţările din Uniune.