• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Septembrie , 2019

Dialoguri virtuale. După 30 de ani, cum înţelegem economia de piaţă?

Întrebare: Mediul antreprenorial este unul din factorii care arată disponibilitatea cetăţenilor unor ţări/zone de a avea capacitatea de a percepe realitatea economică de la un moment dat.  Care este s­i­tua­ţia României conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului?
Răspuns: Răspunsul complet poa­te veni de la înţelegerea com­pe­tenței antreprenoriale care este capacitatea de a identifica și valo­rifica oportunitățile și de a planifica și gestiona procesele creative cu valoare culturală, socială sau financiară. Ea presupune cunoș­tințe despre contexte și oportu­nități, abordări ale planificării și gestiunii, principii etice și con­știință de sine.
Î.: Oficiului Național al Registrului Comerțului a publicat date re­levante care merită să fie ana­lizate în detaliu. Care sunt concluziile de ansamblu ale da­telor comunicate?
R.: După primele 6 luni ale anului 2019, mediul antreprenorial a înregistrat o creștere în ce privește înființarea profesioniștilor și a ra­dierilor, dar o scădere în ce pri­veș­te numărul de dizolvări și sus­pendări, în comparație cu ace­eași perioadă a anului 2018.
Î.: Care sunt formele juridice cele mai des utilizate de antreprenori?
R.: Deşi au trecut atâţia ani de la intrarea României în exerciţiul economiei de piaţă, majoritatea atenţiei se concentrează doar pe două forme juridice:  societățile cu răspundere limitată (SRL) şi Persoanele fizice autorizate (PFA), deşi varietatea acestora este cu mult mai mare, bineînţeles cu răs­punderile şi facilităţile eferente.
Î.: Să ne apropiem mai mult de cele două forme juridice cel mai des utilizate?!
R.: O societate cu răspundere limitată (abreviată curent ca S.R.L. ori SRL) este o formă le­gală de companie, o anumită formă de persoană juridică, care are o răspundere limitată în fața legii și față de proprietarii acesteia (capitalul social subscris). Este o formă hibridă de business având caracteristici atât ale unui parteneriat cât și ale unei cor­porații, fiind mai flexibilă decât alte forme de societăți comerciale și mai adecvată pentru un proprietar unic sau pentru un număr mic de membri.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.