• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Noiembrie , 2013

Banii de înmormântare au devenit fraudă!

Statul român se ia la trântă cu cei mai amărâţi cetăţeni ai săi. În timp ce Fiscul impută banii de concerte ai olimpicilor, Curtea de Conturi le impută pensionarilor banii de încălzire pe motiv că şi-au pus la bancă, după economii de-o viaţă, bani de înmormântare!

 
 

Ţăranii maramureşeni au devenit în viziunea Curţii de Conturi şi ai Fiscului nişte Al Capone care prejudiciază bugetul Statului. După ce s-au chinuit ani buni să adune o brumă de bani pentru zile negre sau pentru înmormântare, o mulţime de săteni din Maramureş s-au trezit că Statul îi consideră bogaţi, drept urmare trebuie să restituie ajutoarele de încălzire pe care le-au primit. Ba mai mult, bătrânele plâng pe la porţi speriate ca nu cumva să fie acuzate de fals în declaraţii, din moment ce au declarat că nu au bani la bancă, în mintea lor, banii de înmormântare n-având nicio treabă cu depozitul bancar.

Iar de aici, până la executări silite, reţineri din pensii şi o penibilitate care a atins cotele absurdului n-a fost decât un pas.

Potrivit legii, cine are o curte mai măricică, peste 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală, maşină, tractor, moară, gater, terenuri agricole sau depozite care depăşesc 3000 de lei nu mai primesc ajutor de încălzire.

 

Evident, oamenii au semnat declaraţiile „ca primarul”, crezând că nimeni nu le va verifica vreodată. S-au înşelat însă. Iar acum, sute de maramureşeni trebuie să dea înapoi banii primiţi.

Comentariile celorlalți

Gogu pe 26.11.2013 la 06:33
Sincer sa fiu nu vad rostul articolului-eu stiu ca daca detii proprietati nu trebuie sa primesti ajutoare, pentru simplul fapt ca ai din ce trai.Daca nu esti in stare sa le intretii si sa te intretii, le vinzi si iti iei ceva mai putin, ceva care sa-ti permita traiul de zi cu zi.Nu inteleg de ce trebuie ca eu sa platesc ajutoare cuiva care sta in case mari, are terenuri, masina, utilaje agricole sau industriale, bani in banci.(peste 3000 lei)

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.