• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 30 Mai 2016

Curs valutar

Euro Euro
4.5074 RON
Dolar american Dolar american
4.0318 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.9133 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4347 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 27 Mai , 2016
Gazeta de Maramureş (683)
Gazeta de Maramures (683)
Vineri , 27 Mai , 2016
Defibrilatorul automat, diferenţa între viaţă şi moarte
Recent a avut loc tragedia de pe stadionul Dinamo in urma careia fotbalistul camerunez Patrick Ekeng, a decedat. Jucatorul s-a prabusit pe teren, fara sa fie atins de cineva. Fotbalistul dinamovist a facut stop cardiac. In zilele care au urmat au aparut mai multe informatii cu privire la cauzele decesului, dar si informatii despre modul in care au avut loc manevrele de resuscitare, de prim ajutor.
Vineri , 27 Mai , 2016
Ţările europene spun da mineritului responsabil, România aruncă o industrie la „gunoi”. Paranoia ecologică!
Revenim cu partea a doua a analizei pe problematica mineritului romanesc. Zilele trecute a fost ministrul mediului, Cristina Pasca Palmer in Baia Mare si a confirmat ca doreste un minerit fara cianuri in procesul tehnologic. In acest context tehnocrat, situatia mineritului romanesc este la fel de nesigur ca in urma cu mai multi ani. In acest timp, tarile europene isi reconsidera pozitia fata de minerit si procedeele de   
Vineri , 27 Mai , 2016
Lista datornicilor de Maramu’
ANAF a publicat lista cu toate persoanele fizice cu datorii de peste 1.500 de lei. In total, circa 180.000 de persoane. Cum multi dintre ei au contestat datele, ANAF a recunoscut ca pot fi erori pe lista, dar a aratat ca, oricat de rusinoasa e masura pentru unii, pe atat de sanatoasa e pentru bugetul statului, deoarece, multi dintre datornicii dati publicitatii au inceput sa plateasca.
Vineri , 27 Mai , 2016
Prefecţii judeţelor Maramureş şi Satu Mare, în vizită la UAC Europe din Dumbrăviţa
Doi reprezentanti ai Guvernului in teritoriu au vizitat saptamana trecuta fabrica Universal Alloy Corporation Europe din Dumbravita, care a devenit un exemplu atat in ceea ce priveste conditiile tehnologice si de munca, standardele calitative cat si implicarea in comunitate.
Vineri , 27 Mai , 2016
Un dezastru transformat într-un triumf: Operaţiunea Dynamo
La 26 mai 1940, trupele germane au declansat ofensiva in vestul Europei. General-colonelul von Rundstedt a primit sarcina de a executa „taierea de secera” decisiva. Atacul, surprinzator pentru trupele franceze si engleze, a continuat rapid.
Vineri , 27 Mai , 2016
Tomograful lui Sabin / Mura 5
... „Comunicarea politica trebuie inteleasa ca fiind ansamblul mijloacelor prin care se urmareste atragerea sau mentinerea fidelitatii publicului alegator fata de un simbol politic si are cel mai larg public dintre toate formele de comunicare similare.
Vineri , 27 Mai , 2016
Calea, Adevărul şi Viaţa / Sfânta Scriptură în Biserica Ortodoxă
S-a spus si inca se mai afirma ca Sfanta Scriptura nu beneficiaza de aceeasi atentie in Ortodoxie ca si in Protestantism sau neoprotestantism. Afirmatia a venit si mai vine inca de la unii care n-au cunoscut Ortodoxia si care nu o cunosc nici astazi.
Vineri , 27 Mai , 2016
Fereastra închisorii / Drumurile noastre cele de toate zilele
Aproape oriunde ai merge in tara asta atat de frumoasa traiesti senzatia celei mai mari neputinte publice postdecembriste. Sunt deja aproape 30 ani de atunci, iar angoasa drumurilor proaste ori inghesuite este tot mai apasatoare.
Vineri , 27 Mai , 2016
Bătălia pe salariile bugetarilor
Ministerul Muncii a propus in discutiile cu partenerii sociali o solutie de corectare a problemelor de incadrare si plata inegala pentru persoane pe aceleasi functii, cu aceeasi vechime si aceleasi atributii in cadrul aceleiasi unitati, cum ar fi spital, scoala, sectie de politie sau primarie.
Vineri , 27 Mai , 2016
LA FRONTIERA CUVÂNTULUI: Zestrea culturală a Sighetului, prezentată într-o antologie
Zestrea culturala a municipiului Sighetu Marmatiei a fost prezentata astazi intr-o antologie cu si despre scriitorii sigheteni. In cele 500 de pagini cat are volumul „La frontiera cuvantului” sunt prezentate poezii, proze, interviuri, traditii, parodii, dar si critica literara.
Vineri , 27 Mai , 2016
Nouă apariţie a revistei Polemici
A aparut un nou numar al revistei Polemici (serie noua, anul I, nr. 3-4, martie-aprilie 2016), de al carui director, Alexandru Buican, aflam, daca mai trebuia sa aflam acest lucru, ca: „Adevarata polemica este a spune, atunci cand „intelighentia” romaneasca ignora (printr-o conspiratie a tacerii, desigur) un lucru de o insemnatate mare cat un orizont cum este exilul perpetuu al dlui Goma si cand se delecteaza cu   
Vineri , 27 Mai , 2016
Ca să îşi recupereze banii, Urbis trebuie să dea în judecată Primăria Baia Mare
Prefectul Sebastian Luput a mediat conflictul dintre societatea Urbis si Primaria Baia Mare. Dupa ce fiecare parte si-a spus punctul de vedere, concluzia la care s-a ajuns a fost ca societatea care asigura transportul in comun in Baia Mare si imprejurimi trebuie sa dea in judecata Primaria pentru a primi subventiile pe lunile octombrie si noiembrie 2015.
Vineri , 27 Mai , 2016
O aventură de neuitat în Delta Dunării pentru 50 de studenţi şi masteranzi
De o experienta de neuitat au avut parte 50 de studenti si masteranzi de la Facultatea de Geografie a Universitatii „Babes-Bolyai” din Sighetu Marmatiei. O adevarata lectie deschisa, distractie si peisaje de neinchipuit, asta le-a oferit Delta Dunarii, obiectivul vizitat o data la trei ani de catre Facultatea de Geografie din municipiu. S-au simtit excelent, atmosfera a fost de nedescris, s-au declarat impresionati de