• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 23 Octombrie 2016

Curs valutar

Euro Euro
4.5068 RON
Dolar american Dolar american
4.1343 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.0576 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4639 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Joi , 20 Octombrie , 2016
La DruRelax preţurile scad odată cu temperaturile!
Toti iubitorii de balaceala si de relaxare sunt asteptati in perioada 21.10.16 - 23.10.16, in incinta mall-ului Gold Plazza din Baia Mare pentru a isi achizitiona mult asteptatele vouchere cu reduceri considerabile, in cadrul Targului de Turism, editia de toamna 2016.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Gazeta de Maramureş (704)
Gazeta de Maramures (704)
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Întrebări halucinante pentru directorii de şcoli: „Ce are măgarul?”
Ca sa fii director de scoala in Romania, trebuie sa stii „Ce are magarul?”, „Ce au in comun ciorapii si manusile?” sau „Dupa ce recunosti o apa ca este rau?” Nu, nu sunt intrebari de la Radio Erevan, ci subiectele de la proba scrisa a concursului pe care candidatii la functia de director de scoala au sustinut-o saptamana trecuta. In Maramures, 80% dintre candidati au promovat prima dintre cele trei probe ale   
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Ionel Bogdan: Cota unică de 16% pentru toate taxele şi impozitele aduce investiţii şi bunăstare pentru maramureşeni
Alegerile din 11 decembrie nu sunt doar despre candidati, sunt si despre programe, despre viziuni si strategii de dezvoltare. PNL si-a propus sa vina cu oameni noi, integri, profesionisti, dar si cu masuri inovatoare si strategii de dezvoltare nationala.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
20 de copii afectaţi de războiul din Ucraina regăsesc în Maramureş bucuriile copilăriei
In perioada 11 – 21 octombrie, la invitatia Ministerului Afacerilor Externe, Institutia Prefectului – Judetul Maramures si Serviciul Public Asistenta Sociala Baia Mare organizeaza o tabara de recreere pentru 20 de copii din Ucraina.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Între obedienţă şi „convingere”, argumentele senatorilor liberali care au votat „Ordonanţa plagiatelor”
Acum o saptamana a trecut de Senat legea botezata „ordonanta plagiatelor”. Desi in sedinta Biroului Politic National al PNL, care a avut loc in aceeasi zi, s-a decis ca votul va fi „impotriva”, 12 senatori liberali au votat „pentru”, cot la cot cu parlamentari din PSD, ALDE, PMP si UDMR. Printre acestia se numara si doi alesi din Maramures: Liviu Titus Pasca si Ciprian Rogojan. Motivul? Unul a votat dupa cum i-a   
Vineri , 14 Octombrie , 2016
În aşteptarea rectificării
In lipsa unei rectificari bugetare, bugetele locale si cel judetean au ajuns la fundul sacului. Pe de o parte, institutii din subordinea CJ Maramures, cum ar fi DGASPC Maramures, nu au bani de salarii pe luna viitoare, iar pe de alta parte, primarii asteapta rectificarea bugetara ca sa acopere lucrarile executate si finantate prin programele guvernamentale.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Invenţie oferită gratuit pentru a salva vieţi
Baimareanul Oliviu Matei, cunoscut pentru inovatiile si inventiile sale din domeniul IT si robotica, a lansat gratuit o inventie menita sa salveze vieti. „Ideea ne-a venit in urma cu cativa ani, pot sa spun ca este destul de veche, si a pornit de la o necesitate.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
CJ Maramureş este pregătit să intervină, în caz de ninsoare, pe drumurile judeţene
Potrivit informatiilor oferite de directorul Societatii de Drumuri si Poduri Maramures, Dorca Gheorghe Popan, societatea de intretinere a drumurilor judetene este pregatita sa intervina in cazul in care se inregistreaza zapada in trafic.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Colţu’ meu / Şcoala, o instituţie politizată, la greu
Concursul pentru fotoliile de directori in scoli au scos la suprafata o parte din mizeriile care se aduna, in general, in astfel de situatii. Nu am crezut ca lucrurile au decazut chiar atat de tare si este trist deoarece vorbim de cei care vor conduce unitati scolare, cele in care invata copiii viitorului nostru. Tot invatamantul este politizat pana la maximum.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Jenant, mişeilor! / Trăiască România birocratică!
In Almanahul „Anticipatia” din 1987 aparea o poveste SF scrisa de Mihnea Columbeanu. Un echipaj de pe o planeta indepartata, intr-o misiune de cercetare in Cosmos, ramane fara provizii… Uraniul! Elementul natural cu cea mai mare masa atomica si sursa de hrana a locuitorilor planetei Ny.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Biblioteca de idei / „Revista română”
Publicatia „Revista romana” a fost fondata, in urma cu 155 de ani, de catre A. I. Odobescu. Astazi este editata de Asociatiunea ASTRA, Despartamantul „Mihail Kogalniceanu” Iasi (presedinte si director prof. Areta Mosu, vicepresedinte pe tara al ASTREI).
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Curtea Constituţională „loveşte” clanurile din cabinetele parlamentare
Curtea Constitutionala, cu majoritate de voturi, a decis ca este neconstitutionala legea care prevede dezincriminarea conflictului de interese in cazul parlamentarilor care si-au angajat rudele la birourile parlamentare pana in anul 2013.
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Liberalii maramureşeni şi colaboratorii
Liberalii maramureseni s-au adunat la Millennium, in Baia Mare pentru o noua conferinta de presa de la care nu este bine sa lipsesti deoarece „nici nu stii ce ai sa pierzi” ce pare noul slogan al liderului liberal Mircea Dolha. In sala mare de sedinte au fost aranjate cateva randuri de scaune, pe partea din fata, de-o parte si de alta a unui mare pupitru pe care scria „Coalitia pentru Baia Mare”. In sala pustiu, nici   
Vineri , 14 Octombrie , 2016
Lansare de carte la Palatul Episcopal din Sighetu Marmaţiei
Evenimentele din decembrie 1989 ne-au oferit mai multe oportunitati. Intre acestea se numara si activitatea de cercetare si documentare istorica asupra unor subiecte care pana la acea data era interzis a fi abordate.