• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 21 Februarie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5244 RON
Dolar american Dolar american
4.2591 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.3091 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4681 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Joi , 16 Februarie , 2017
Profesori din 5 ţări se perfecţionează în domeniul formării profesionale a adulţilor
Agentia de formare RoGePa SRL din Baia Mare implementeaza in calitate de partener, proiectul I.C.T. – I Can Teach Adults. Proiectul se deruleaza pe o perioada de 2 ani, respectiv 01 Septembrie 2016 – 31 August 2018, sub egida programului ERASMUS +, Actiunea cheie 2 (KA2) – Parteneriate strategice. Partenerii proiectului sunt: Gebze Halk Egitimi Merkezi din TURCIA, in calitate de coordonator al proiectului, Kairos Europe   
Vineri , 10 Februarie , 2017
Gazeta de Maramureș (718)
Gazeta de Maramures (718)
Vineri , 10 Februarie , 2017
Cum au ajuns utilităţile un lux
In secolul XXI, cu o tehnologie in continua dezvoltare, aproximativ jumatate dintre romani nu au acces la utilitati de baza, iar cei care au, nu isi permit sa le plateasca I Cum s-a ajuns in situatia in care incalzirea cu gaz sau lemne, apa potabila sau curentul sa fie un lux? I De ce romanii platesc insa facturi estimative, finantand practic, in avans distribuitorii de energie? I Si, mai ales, stim ce si cum platim? I   
Vineri , 10 Februarie , 2017
Ședința în care trădarea a schimbat viceprimarul
Administratia locala din Baia Mare continua sa fie in deriva. Consiliul Local este macinat de dispute intre fractiunile componente, dar si din cauza orgoliilor sau a intereselor de grup. In ultimii 27 de ani nu credem sa mai fi fost vreun Consiliu atat de diluat, faramitat, disipat (cum ar fi spus un cunoscut politician). Consecinta acestei situatii o simt baimarenii. Ei, alesii, nu au treaba cu acest oras si cu cei care   
Vineri , 10 Februarie , 2017
Frământări liberale în Maramureş
Liberalii maramureseni trec prin cea mai neagra perioada de la Revolutie incoace. Organizatia este impartita in mai multe grupuri ce isi revendica dreptul de a conduce destinele unei filiale puternice cu cativa ani in urma, dar vlaguita in ultima perioada. Lipseste liderul carismatic care sa ii adune pe liberalii locului sub o singura idee.
Vineri , 10 Februarie , 2017
Sorina Pintea a renunţat la postul de senator
Sorina Pintea a renuntat la postul de senator, alegand, la finalul termenului legal, sa ramana manager al Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” din Baia Mare. Mandatul de senator la care a renuntat Sorina Pintea va fi atribuit unuia dintre cei aflati pe lista candidatilor cu care PSD s-a prezentat la alegerile din 11 decembrie: Liviu Marian Pop sau Anton Rohian.
Vineri , 10 Februarie , 2017
Apă potabilă și hrană pentru cele 70 de persoane izolate pe Valea Vaserului
In cursul diminetii de 4 februarie, succesiv, au pornit la vale doua zapoare din zona superioara a raului Vaser. La ora 9.30, gheturile din cele doua zapoare au iesit din albie, au acoperit pe o inaltime de circa 3 metri drumul de acces catre gospodariile din zona si au avariat grav 6 gospodarii. Circa 70 de persoane au fost izolate, lipsindu-le apa potabila si hrana.
Vineri , 10 Februarie , 2017
Coltu meu’ / Niculescu revine!
La ceas de seara am aflat de decizia prefectului de a ataca in contencios proiectul de hotarare prin care Niculescu a fost schimbat din functia de viceprimar. M-am bucurat deoa­rece Cristi este un meserias pe partea juridica si a incercat sa le spuna colegilor lui ca nu este legal ce fac.
Vineri , 10 Februarie , 2017
Jenant, miseilor! / No, ce bine!
Zilele acestea, comentariul general valabil, indiferent de anuntul facut sau de persoana care a facut anuntul, a fost „Rusineee!!!”. A scris un de­putat ca s-a adoptat bugetul. „Ru­sine!”. A scris un presedinte de Con­siliu Judetean ca s-au dat bani pentru aeroport si drumuri. „Rusine!”. A ci­tat cineva mesajul Academiei Roma­ne si indemnul la unitate. Iarasi: „Rusine!”.
Vineri , 10 Februarie , 2017
Biblioteca de idei / „Un om cât o țară”
Am primit zilele trecute de la prietenul de o viata Dimitrie Poptamas, din Targu-Mures, nr. XXVI al Almanahului Cultu­ral-Literar „Țara Fagilor”, editat de Societatea Culturala „Arboroasa” de la Cernauti. Este, de fapt, cea mai de seama publicatie anuala a romanilor nord-bucovineni, iar meritul principal al acestei lucrari de mare suflet ii apartine lui Dumitru Covalciuc.
Vineri , 10 Februarie , 2017
Cronica de teatru. Un grec la Săpânţa sau Alegorie despre moarte la teatru
Cronica de teatru. I La ei s-a nascut tragedia, noi radem de moarte. Ei au zeii, noi il avem pe Zamolxis. Ei il au pe Zorba, noi pe Dionysos. Spiritul sarbatorii la noi este viu. Finalul piesei este in cimitir. Asa a vrut regizorul, sa puna o nunta in cimitir. Si, cu toate acestea, in teatru e sarbatoare inaintea sarbatorilor de iarna. Colindatorul e Marcel Top. El a plecat in lume, dar ne-a lasat bucuria unui spectacol
Vineri , 10 Februarie , 2017
Tomograful lui Sabin / M...topia
...„Oare de ce o cerere formulata intr-un anumit mod este respinsa pe cand daca este formulata intr-o alta maniera este imediat acceptata? Oare ce determina o persoana sa accepte solicitarile noastre si oare ce ne impinge pe noi sa acceptam dorintele altora, adeseori fara nicio tragere de inima si chiar impotriva interesului nostru, pierzand timp, nervi si chiar bani?
Vineri , 10 Februarie , 2017
Calea, Adevărul și Viața / Cum înțelegem cinstirea unui eveniment religios?
Suntem de putin timp intrati in perioada Triodului, o perioada care, mai intai, ne pregateste pentru Sfantul si Marele Post, in primele 3 saptamani, iar apoi, prin cele 7 saptamani de postire ne conduce spre marele eveniment al Invierii Dom­nului Iisus Hristos.
Vineri , 10 Februarie , 2017
2016 - Un an plin de acţiuni şi evenimente ziditoare de suflete
Sambata, 4 februarie 2017, sub presedintia Preasfintitului Parinte Justin Hodea, Episcopul Maramuresului si Satmarului, in sala Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul din Catedrala Episcopala Sfanta Treime din Baia Mare, s-au desfasurat lucrarile Adunarii Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, care au ana­lizat intreaga activitate a eparhiei, pe anul 2016, sub aspect economic, administrativ, cultural,   
Vineri , 10 Februarie , 2017
LASER ALEXANDRITE, gold standard-ul în epilarea definitivă Epilarea definitivă – un must-have al frumuseţii de astăzi
Laserul Alexandrite s-a dovedit cea mai eficienta metoda de epilare in studiile publicate in reviste de specialitate, comparativ cu laserul Nd:YAG, cu IPL, sau cu electroliza. Laserul Alexandrite Candela este gold standard-ul in epilarea definitiva, eficient mai ales in cazul unei pieli deschise la culoare si a firelor de par negre dar si in cazul firelor de par mai subtiri, putin pigmentate, cum sunt cele de la nivel facial.