• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Aprilie 2017

Curs valutar

Euro Euro
4.5289 RON
Dolar american Dolar american
4.1565 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.3615 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4483 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 21 Aprilie , 2017
Gazeta de Maramureș (728)
Gazeta de Maramures (728)
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Blestemul bisericii vândute pe o pereche de boi şi transformată în grajd
O biserica voievodala, fiind considerata cea mai veche din Maramures, a fost vanduta de autoritati pe contravaloarea unei perechi de boi si a ajuns grajd. Numai ca vitele au recunoscut ceea ce oamenii nu recunosteau: lacasul de cult era un loc sfant, asa ca au refuzat sa intre in el. Mai mult, toti cei care au contribuit la distrugerea bisericii au avut un destin tragic I Povestea bisericii a fost rescrisa printr-un sir de   
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Marele jaf din domeniul achiziţiilor publice
Anul trecut, Consiliul National pentru Solutionarea Contes­tatiilor a admis contestatii pentru achizitii care ajung la 8,9 miliarde lei (aproape 2 miliarde euro). Maramuresul se afla la mijlocul clasamentului national cu 47 de contestatii.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Dezastru în turismul românesc
Turismul romanesc nu are strategie, investitiile nu sunt monitorizate iar Autoritatea Nationala de Turism nici macar nu stie care este patrimoniul turistic al tarii. Concluzia: dezastru.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Colțu’ meu / O poveste cu drumari fericiţi!
Dintr-o intamplare, zilele trecute m-am aflat in partea de sud a tarii, cu niscai probleme personale. O zona in care nu am fost niciodata. Am plecat de acasa pe vreme buna, soarele zambea prietenos pe un cer albastru de metil, iar coloana de mercur indica in termometru o atmosfera placuta, de primavara autentica. Nici nu am luat haine groase.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Jenant, mișeilor! / Lacrima adevărului
Toti marii ganditori cred ca suferinta e mult mai importanta, pentru sle­fuirea caracterului, decat fericirea. Steinhardt crede ca numai suferinta asumata crestineste te face sa vezi realitatea dezgolita de „trucaje”, sa treci dincolo de „eu” si sa vezi si suferinta celui de langa tine.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Cum a ajuns cercetarea din agricultură o vacă bună de muls
In 2009, Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, in subordinea careia se afla si Statiunea de Cercetare - Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Sighet – SCDCB, avea 1.044 de cercetatori. In 2016, mai erau doar 467. Timp de 7 ani, baza materiala si generica a Academiei s-a distrus sub ochii larg deschisi ai guvernantilor. Proportiile dezastrului sunt cuprinse intr-un raport recent al Curtii de   
Vineri , 21 Aprilie , 2017
DN 18, povestea nesfârşită a unui drum
Dupa ani buni de blocaje, greve si incurcaturi birocratice, in sfarsit se lucreaza pe DN 18, drum botezat, pe buna dreptate, drept „cel mai prost tronson din Romania”. Cele doua firme care si-au adjudecat contractul de executie au promis ca anul viitor drumul va fi finalizat.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Întâlnire cu parlamentarii pentru modificarea legislației privind acordarea despăgubirilor în cazul distrugerilor provocate de mistreți
In urma numeroaselor sesizari primite din judet, in legatura cu pagube importante produse culturilor agricole sau pa­sunilor de catre mistreti, prefectul ju­de­tului Maramures, Sebastian Mihai Lu­put, a convocat recent, la sediul Institutiei Prefectului, o intalnire la care au fost invitati si senatorii si deputatii de Maramures.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Neliniști de poet
„Eu sunt propovaduitor al iubirii de oameni si intre oameni, al iubirii pentru natiunea araba, al iubirii de patrie. Eu sunt predicator al iubirii de natura, al iubirii binelui, al pamantului, al parintilor, al familiei, al vecinilor si prietenilor, al copacului, al marii si al soarelui si, mai presus de toate acestea, al iubirii pentru Creatorul acestei iubiri care inseamna viata, cel care a semanat acest sentiment nobil in   
Vineri , 21 Aprilie , 2017
O jumătate de secol de cercetări arheologice în necropola tumulară de la Lăpuş, sub egida muzeului băimărean
Au trecut cincizeci de ani de la inceperea sapaturilor arheologice sistematice in vestita necropola tumulara de la Lapus, sub egida muzeului din Baia Mare. Nu exista student la arheologie in toata Europa care sa nu invete despre acest sit important din epoca bronzului.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
„Un manager trebuie să fie un bun gospodar și nu poți fi un bun gospodar dacă nu ești un bun profesionist, dacă nu ai onoare, demnitate, disponibilitate, imparțialitate”
Interviu cu Dr. Viorica Marincas, chestor de politie, seful Inspectoratului de Politie a judetului Maramures
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Tomograful lui Sabin / Prioritate
Am constatat, oarecum cu surprin­dere, ca se mai pensioneaza o genera­tie de medici si am sentimente am­bigue despre acest moment, plecate de la faptul ca niciodata nu am acceptat sintagma „nu exista om de neinlocuit”. Poate ca, pentru prestatia profesionala si intelectuala, se pot gasi oricand succedanee, dar „nota personala” este unica si cel mai adesea aceasta, alaturi de talentul medical, este cea care da   
Vineri , 21 Aprilie , 2017
Calea, Adevărul şi Viaţa / Toma credinciosul
Partea a doua a Evangheliei din Du­minica urmatoare Invierii Domnului cuprinde relatarea intalnirii Mantui­torului Hristos cu Toma. De aceea, aceasta Duminica este dedicata Sfantului Apostol Toma, cel intrat in mentalitatea comuna ca Toma „ne­credinciosul”.
Vineri , 21 Aprilie , 2017
La Muzeul Satului Maramureșean din Sighetu Marmației a avut loc a patra ediţie a evenimentului „Paşti în Maramureş”
Conform traditiei, evenimentul a debutat cu un moment religios oficiat de reprezentantii Protopopiatului Ortodox Roman si cuvantul de salut al primarului municipiului Sighetu Marmatiei, ing. Horia Scubli.