• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 25 Septembrie 2016

Curs valutar

Euro Euro
4.4470 RON
Dolar american Dolar american
3.9652 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1592 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4544 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Miercuri , 21 Septembrie , 2016
Sărbătoarea Castanelor 2016
Scena de Sarbatoarea Castanelor
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Gazeta de Maramureş (700)
Gazeta de Maramures (700)
Marţi , 20 Septembrie , 2016
De 700 de ori!
Minunatul nostru saptamanal a ajuns la numarul 700. Nu mai trecem prin multele semnificatii ale acestui numar, o fac magistral colegii nostri, ci spunem ca de 14 ani incercam sa fim ziarul „cel mai” din Maramures si nu numai. In cele 700 de numere aveti dumneavoastra, cititorii nostri, materiale tari, anchete, reportaje, analize, materiale de suflet si cu suflet scrise. In toti acesti ani o parte din trairile noastre, ale   
Marţi , 20 Septembrie , 2016
700 Gazeta de Maramureş!
700 de saptamani, aproape 14 ani, mai bine de 14.000 de pagini, zeci de proiecte. GAZETA de Maramures a ajuns la numarul 700! La ceas aniversar, va propunem un remember al actiunilor, proiectelor, demersurilor care, impreuna, compun ca un puzzle identitatea GAZETEI de Maramures si istoria celor 700 de numere.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Managementul Deşeurilor: soluţii, probleme, termene
Cel mai important si cel mai dificil proiect al Maramuresului - Sistem de Management Integrat al Deseurilor in judetul Maramures - a intrat intr-o noua etapa, de lamuriri si clarificari. Saptamana trecuta, Moisei si Targu Lapus au fost reprimite in Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri (ADI) Maramures. Totusi, mai e un drum lung si anevoios pana la finalizarea proiectului.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Atentat la marile familii maramureşene
Subiectul APIA Maramures este la fel de actual ca in urma cu o luna, un an sau cinci ani. Problemele oamenilor dateaza de mai multa vreme, inca, dar frica si teama de sanctiuni i-au determinat sa inghita si sa incerce sa se descurce prin hatisul institutiei statului.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Inconsecvenţă la APIA central. Sau…?
Asa cum am aratat in mai multe materiale publicate in saptamanalul nostru, ministerul Agriculturii a realizat mai multe controale la APIA Maramures.In urma celui din februarie acest an, ministrul a luat o decizie considerata de multi ca fiind curajoasa. Mai multi sefi de APIA judetene au fost detasati din functii in alte judete.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Colţu’ meu / Cum treci strada în 10 secunde? Test
Am avut neinspiratia de a lua un taxi la o ora de varf, adica pe la 12 ziua. Caldura m-a determinat sa caut salvarea la varianta masina mica. In oras, o circulatie nebuna. A inceput scoala, cu toate drumurile pe care parintii trebuie sa le faca.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Jenant, mişeilor! / Mulţumesc
Lingvistic, „multumesc”-ul romanesc este de-a dreptul special. Este mai mult decat un cuvant de recunostinta. Potrivit unor teorii, multumesc provine de la o urare: la multi ani, devenita ulterior multan – inca utilizata prin Ardeal si apoi a multami si a multumi. De aceea, la 700 de numere ale GAZETEI, n-o sa spun „La multi ani!” nici GAZETEI, nici oamenilor ei, nici colaboratorilor si cititorilor, ci   
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Biblioteca de idei / Literatura succesului!
Bibliotecile publice sunt cele mai importante institutii de cunoastere. Fiind prezent permanent in prima linie a „interpretarilor” lecturii, raman adesea siderat in fata unui fenomen pe care nu-l „salut” in intimitatile mele, dar pe care nici nu am cum sa-l „strunesc”! Se citeste enorm de mult „literatura succesului”! Adica acele carti care ne invata cum sa devenim oameni de succes.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Parlamentari, la raport
Peste cateva luni vor avea loc alegeri parlamentare. In aceasta perioada in care se poarta negocieri dure, se fac liste si propuneri, GAZETA de Maramures va prezinta un bilant al activitatii parlamentarilor maramureseni.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
CJ Maramureş, partener al municipalităţii băimărene în organizarea Festivalului Castanelor
In cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului Judetean, convocata pentru marti, 13 septembrie 2016, la ora 14.00, alesii judeteni au votat in unanimitate proiectul de hotarare privind aprobarea incheierii Protocolului de colaborare intre Judetul Maramures si Municipiul Baia Mare pentru organizarea si desfasurarea „Festivalului Castanelor”.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Legăturile Cetăţii Ardud cu Maramureşul
Vechea Cetate Ardud, din judetul Satu Mare, a reinviat si a intrat in circuitul turistic cu o poveste deosebita. Acest lucru poate fi un exemplu pentru Maramures si nu numai, dar este de interes pentru judetul nostru mai ales ca istoria acestei cetati este strans legata de maramureseni.
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Tomograful lui Sabin / Ştiu
Banuiam de mai multa vreme iar acum am ajuns sa fiu sigur ca, pe langa numeroasele mele slabiciuni, unul dintre cele mai mari defecte (mi-e teama ca cel mai mare) este faptul ca nu ma pot abtine sa gandesc, sa imi pun si sa le pun si altora probleme, sa ma intreb si sa-i intreb si pe altii, sa caut, sa cer explicatii, sa fiu curios...si, mai ales, sa imi spun parerea. Se pare ca azi nu este nevoie de asa ceva, mai mult chiar,   
Marţi , 20 Septembrie , 2016
Calea, Adevărul şi Viaţa / Crucea ca semn
Pana la Hristos, Crucea era socotita nu numai instrument de tortura, ci si obiect de batjocura. In Vechiul Testament se spunea: „Blestemat este cel spanzurat pe lemn”(Deut. 21,13).