• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 26 Iunie 2016

Curs valutar

Euro Euro
4.5366 RON
Dolar american Dolar american
4.0766 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.6686 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4299 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 17 Iunie , 2016
Gazeta de Maramureş (687)
Gazeta de Maramures (687)
Vineri , 17 Iunie , 2016
Forţa de muncă din Maramureş, între criză şi lipsă de oportunităţi
In ultimul sfert de secol, piata fortei de munca din Maramures e sfasiata de un paradox aparent ciudat: tinerii pleaca peste hotare acuzand lipsa de oportunitati, iar angajatorii se plang ca nu gasesc forta de munca. Anual, mii de absolventi ingroasa randurile somerilor fara sa incerce macar sa-si gaseasca un loc de munca, iar scolile profesionale raman, in continuare, un vis frumos, desi alte judete au demonstrat ca se poate.   
Vineri , 17 Iunie , 2016
Romaltynexit sau o poveste adevărată!
Recent s-a dat sentinta definitiva in unul din procesele intre societatea comerciala Romaltyn Mining SRL si Consiliul Local Baia Mare.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Alianţe, negocieri şi protocoale
Dupa alegeri, clasa politica maramureseana a intrat intr-o noua etapa: cea a negocierilor. Se poarta discutii, tratative, se duc negocieri pentru formarea majoritatii in Consiliul Judetean si Consiliile Locale.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Haos legislativ şi dezinteres total
Incredibil! Poate cineva modifica un articol de lege abrogat si, mai mult, in urma unei sesizari in care recunoaste gafa sa tolereze aceasta situatie aproape un an, generand carente in validarea consilierilor judeteni? Raspunsul este dur si sec: poate, mai ales daca se numeste „organ reprezentativ suprem”, adica Parlamentul Romaniei.
Vineri , 17 Iunie , 2016
„Reabilitarea traseului de drum Baia Sprie – Bârsana” – conferinţa finală
Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructura ale judetului Maramures – „Reabilitare traseu de drum judetean Baia Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184) – Ocna Sugatag (DJ 109F) – Calinesti (DJ 185) – Barsana (DJ 185)” a avut azi conferinta de presa finala.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Colţu’ meu / Atunci când se credea bărbat politic!
Rezultatele liberalilor baimareni la actualele alegeri locale au fost slabe, ca si ale social-democratilor, ceea ce este destul de greu de explicat, la prima vedere. De aceea am asteptat ca analistii politici de-ai locului sa explice ce si cum. Si fiind in asa asteptare, intr-o seara butonand telecomanda in cautare de ceva de vazut la televizor, am dat de un post teve la care invitat era unul din liderii locali liberali. Ma   
Vineri , 17 Iunie , 2016
Jenant, mişeilor! / Timp şi timpuri
Steinhardt credea ca omul poate fi definit cel mai bine ca paradox. Suntem in acelasi timp „noi” si contrariul nostru in aceeasi masura. Numai ca, din pacate, omul contemporan ajunge sa confunde prea mult si prea des planurile si, din lipsa de timp sau din proasta lui gestionare e mai mult „contrariul sau” decat „el insusi”.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Biblioteca de idei / Colegiul Naţional de Arte „Ecaterina şi Gheza Vida”
Conducerea Liceului de Arta Baia Mare face demersuri in aceste zile pentru a dobandi „statutul” de Colegiu National. Ar fi o noua certificare a valorii acestei scoli baimarene, judecata sincretic si sintetic in toata diacronia sa. Fiind unul dintre cei carora le-au fost transmise si alte „ganduri de bine” inspre aceasta scoala prestigioasa, imi fac datoria de onoare de a le evidentia.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Festivalul Atelier pregătit pentru gongul de început
La Teatrul Municipal Baia Mare a avut loc o ultima conferinta de presa dedicata Festivalului International Atelier ce se va desfasura in Baia Mare intre 22 iunie si 1 iulie. Managerul Teatrului, Radu Macrinici, a expus ultimele noutati si a vorbit despre ceea ce inseamna acest festival pentru Baia Mare.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Umbra lui Boitor veghează la DGASPC
Recent, Camera de Conturi Maramures a finalizat raportul cu privire la activitatea din cadrul DGASPC Maramures, cea mai mare institutie bugetara din nord. Acest raport a cuprins activitatea pe ultimii patru ani. Din experientele anilor trecuti, raportul auditorilor este interesant deoarece scoate in evidenta multe din lipsurile acestei institutii. Pe vremea fostilor directori au fost multe subiecte de presa care au avut ca   
Vineri , 17 Iunie , 2016
Locul II pe ţară la box la 14 ani
Printre tinerii de azi sunt si exemple pozitive care demonstreaza ca jocurile pe calculator si retelele de socializare nu sunt ceva fara de care nu se poate trai. Ba mai mult, prin ambitie si perseverenta, un tanar de doar 14 ani a ajuns sa fie locul doi pe tara in ceea ce face. Urmeaza o poveste ce demonstreaza ca tinerii de azi pot trai si „altfel”.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Nicoară Timiş - omul spectacol al spaţiului maramureşean
Gazeta de Maramures a initiat un serial cu personalitati despre Maramures, in care prezinta oameni valorosi din judetul nostru, sau care au legatura cu judetul nostru. De aceasta data ne oprim asupra portretului lui Nicoara Timis, care ar merita ca o institutie de cultura din Baia Mare sa-i poarte numele.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Tomograful lui Sabin / Moşule
...„Pneuma akatharton” inseamna in limba greaca „suflet lipsit sau incapabil de catharsis, suflet impur, umbrit”... Am perceput intotdeauna cu extrem de multa durere formularea aceasta, dar nu pentru purtatorul stigmatului care, de cele mai multe ori nu este constient de infirmitatea sa, ci pentru cei din jur care vad fara a putea ajuta.
Vineri , 17 Iunie , 2016
Calea, Adevărul şi Viaţa / Moşii de vară
Mosii de vara sau Sambata de dinaintea Rusaliilor este o zi dedicata pomenirii mortilor. Aceasta pomenire nu are o data fixa, deoarece ea depinde de data Pastilor. Anul acesta Mosii de vara sunt praznuiti pe data de 18 iunie.