• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 26 Ianuarie , 2015

Ziua Unirii Principatelor - sărbătorită la Centrul Cultural Sighet pe 23 ianuarie 2015

Centrul Cultural din Sighetu Marmaţiei a organizat, vineri, 23 ianuarie 2015, de la ora 13.00, în Sala de Spectacole de pe str. Iuliu Maniu nr.31, un spectacol dedicat aniversării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române. Despre contextul european al evenimentului a vorbit prof. Marius Voineaghi.

 

A urmat un spectacol susţinut de Ansamblul Folcloric „TITIANA” de la Şcoala de Artă ,,Gheorghe Chivu”, de solista de muzică populară Ileana Matus şi cantautorul Gheorghe Şteţca.

În fiecare an, instituţiile de cultură au marcat, prin spectacole, Unirea principatelor, Şcoala de Artă ,,Gheorghe Chivu” (coordonator prof. Ioan Tivadar) fiind prezentă în ultimii ani cu programe artistice susţinute de tinere talente din zonă, pregătite la clasele de muzică şi dans, semn că noile generaţii sunt purtătoare a valorilor culturale tradiţionale, participând cu entuziasm la sărbătorile importante din istoria ţării.

 

Centrul cultural Sighet (manager Spiridon Pralea) a iniţiat şi organizat, în luna ianuarie 2015, un program variat de manifestări cultural-artistice de amploare (Spectacol de datini de iarnă, spectacol de muzică rock (caritabil), expoziţie de pictură, spectacol literar-muzical de Ziua Culturii Naţionale, expuneri şi simpozioane, participând şi la evenimentele organizate de românii din dreapta Tisei).

Pentru anul 2015, Centrul Cultural a redactat Calendarul principalelor manifestări culturale-artistice care va fi difuzat zilele următoare pentru marele public.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.