• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 21 Iunie , 2014

Ziua Transportului Public Urban din România, organizată la Teatrul Municipal din Baia Mare

S.C. URBIS S.A. Baia Mare a organizat în data de 13 iunie 2014, ora 12.00, la Teatrul Municipal din Baia Mare, Ziua Transportului Public Urban din România.

 
 

Printre oficialităţile judeţului participante la eveniment s-a aflat şi o delegaţie din Szolnok, Ungaria, formată din: Úti Csaba - Director Regional al Centrului Naţional de Transport Public din Regiunea de Sud-Est a Ungariei, Pozsonyi István - Director General al Transportului Public Urban din oraşul Szolnok, Szabó István - Viceprimarul oraşului Szolnok şi Anikó - Relaţii Internaţionale Szolnok.

“Salut prezenţa la sărbătoarea noastră a delegaţiei din Ungaria şi a reprezentanţilor din Administraţiile publice locale din Zona Metropolitană, precum şi a altor colaboratori. Dorim, în continuare, să avem un util schimb de experienţă cu colegii noştri din Ungaria, care să ne fie de ajutor în activităţile viitoare”, a declarat col (r) Ion Pop, directorul general al S.C. URBIS S.A. Baia Mare.

 

În 2014 s-au împlinit 61 de ani de la înfiinţarea transportului public în municipiul Baia Mare.

 

„Întâlnirea noastră de astăzi se datorează aniversării a 61 de ani de la înfiinţarea transportului public urban în municipiul Baia Mare, dar şi marcării Zilei Transportului Public Urban din România”, a declarat col (r) Ion Pop, directorul general al S.C. URBIS S.A. Baia Mare. Evenimentul a debutat cu o şedinţă festivă în cadrul căreia oficialităţile prezente, respectiv Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare, Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Bondrea, subprefectul judeţului şi Vasile Barbul, preşedintele Consiliului de Administraţie al S.C. URBIS S.A. Baia Mare au susţinut alocuţiuni despre semnificaţia acestei zile, iar col (r) Ion Pop, directorul general al S.C. URBIS S.A., a prezentat un scurt istoric al transportului public din municipiul Baia Mare.

 

Un alt moment mult apreciat din cadrul festivităţii a fost retragerea din viaţa sportivă a polisportivei Adriana Hosu, fostă componentă a lotului naţional de box feminin al României, vicecampioană mondială, campioană europeană, multiplă campioană naţională. Palmaresul Adrianei este impresionant, ea reuşind să câştige, în întreaga activitate sportivă, atât în box, cât şi în atletism, 51 de medalii, din care: 23 de aur, 9 de argint şi 19 din bronz. În prezent, Adriana Hosu este încadrată la S.C. URBIS S.A. Baia Mare ca operator date la Serviciul Legitimaţii de Călătorie.

Ziua Transportului s-a încheiat cu premierea câştigătorilor competiţiilor sportive: pescuit sportiv la crap, gătit “Master Cook 2014”, şah, tenis de masă simplu şi dublu. Aceştia au primit din partea conducerii S.C. URBIS S.A. Baia Mare, diplome, cupe şi flori. Totodată, artiştii Ansamblului Folcloric Naţional „Transilvania” din Baia Mare au oferit un program artistic.

 
 

 „Serviciul de transport local în municipiul Baia Mare a început în anul 1953, când primele două autobuze de fabricaţie rusească, marca «ZIS», circulau pe o singură linie, între fosta gară CFR din zona actualului bulevard al Unirii şi zona industrială IMMUM. În anul 1966, s-a dat în folosinţă actuala bază de exploatare auto pentru transportul în comun, pe Strada 8 martie, nr. 3, în parcul auto existând numai autobuze de capacitate medie, de fabricaţie românească, marca TV. În anul 1975 parcul auto este dotat cu primele autobuze de mare capacitate tip UD 112. 

Până în anul 1980, activitatea de transport în comun în municipiul Baia Mare era organizată ca activitate distinctă în cadrul Exploatării de gospodărire comunală (E.G.C.), subordonată Întreprinderii judeţene de gospodărire comunală şi locativă (I.J.G.C.L.), după care, în anul 1980, ia fiinţă Întreprinderea judeţeană de transport local (I.J.T.L.). Obiectul de activitate al unităţii era executarea transportului de călători şi mărfuri cu mijloace auto în judeţ. În anul 1991, din I.J.T.L. se desprinde Regia Autonomă de Transport Local Baia Mare, care asigura serviciul de transport persoane în municipiul Baia Mare şi comunele limitrofe, precum şi în oraşele Târgu Lăpuş, Cavnic şi Ulmeni”, a mai precizat col (r) Ion Pop, directorul general al S.C. URBIS S.A. Baia Mare.

 
 

RETRAGERE DIN ACTIVITATEA SPORTIVĂ

Adriana Hosu - Disciplina box

 

Adriana Hosu s-a născut la data de 1 februarie 1986 în Municipiul Baia Mare. Are 28 de ani şi a început boxul la vârsta de 17 ani, în cadrul Clubului Sportiv Municipal Baia Mare, la categoria supergrea 86 de kilograme şi a fost antrenată de Gheorghe Man şi Vasile Ungur. Director al Clubului Municipal Baia Mare este profesorul Andrei Sorin.

Fosta componentă a lotului naţional de box feminin al României din perioada 2003-2010 este încadrată la S.C. URBIS S.A. Baia Mare ca operator date la Serviciul Legitimaţii de Călătorie.

 
PALMARES

Campionate naţionale şi Cupa României în perioada 2003-2010 – 16 medalii toate din aur

Campionate europene – 7 medalii: 1 aur, 1 argint şi 5 bronz

- 1 Medalie de aur - 2005 Norvegia

- 1 Medalie de argint - 2007 Franţa

- 5 Medalii de bronz - Ungaria - 2003, Polonia - 2006, Italia - 2006, Danemarca - 2007 şi Anglia – 2008

Campionate mondiale – 2 medalii: 1 argint şi 1 bronz

- 1 Medalie de argint - 2008 China

- 1 Medalie de bronz - 2006 India

Turnee internaţionale - 7 medalii: 1 aur, 1 argint şi 5 bronz

- 1 Medalie de aur - 2006 Ungaria

- 1 Medalie de argint - 2007 Tunisia

- 5 Medalii de bronz - 2003, 2004, 2005, 2008 - Turcia şi în anul 2007 – Danemarca

 

De-a lungul activităţii, sportiva Adriana Hosu a adunat în palmares un total de 32 de medalii în competiţii naţionale şi internaţionale de box feminin.

Înainte de a începe boxul feminin, Adriana Hosu a practicat atletismul în cadrul Clubului Municipal Sportiv Baia Mare, unde a fost antrenată de doamna profesoară Viorica Tarţa.

 

PALMARES – 17 medalii: 3 aur, 6 argint şi 8 bronz

- 3 Medalii de aur la Campionatele Naţionale - Aruncarea greutăţii - 2000-2001

- 3 Medalii de argint la Campionatele Naţionale - Aruncarea greutăţii - 1999, 2000 şi 2002

- 3 Medalii de argint la Campionatele Naţionale - Aruncarea discului - 2000, 2001 şi 2003

- 2 Medalii de bronz la Campionatele Naţionale – Aruncarea greutăţii - 2001-2003

- 6 Medalii de bronz la Campionatele Naţionale - Aruncarea discului - 2001, 2002 şi 2003

Turneu internaţional – 2 medalii de aur

- 2 Medalii de aur - Ungaria 2001 la Aruncarea cu discul şi aruncarea greutăţii.

 

În cei cinci ani de activitate în cadrul atletismului, Adriana Hosu a obţinut 19 medalii: 5 aur, 6 argint şi 8 bronz.

Pe parcursul întregii activităţi sportive atât în box cât şi în atletism, Adriana Hosu a adunat în palmares un număr de 51 de medalii din care: 23 de aur, 9 de argint şi 19 medalii din bronz.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.