• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Februarie , 2022

Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare

Data de 15 februarie a devenit oficial Ziua Națională a Lecturii. Această zi a fost sărbătorită într-un cadru solemn de către elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, director prof. Caltea Amalia.


S-au organizat activități culturale, sociale și educaționale inedite pentru marcarea importanței lecturii în dezvoltarea armonioasă a perso­nalității copiilor, respectiv pentru cultivarea plăcerii de a lectura, raportându-ne la contextul social actual în care trăim.
Au fost implicați atât elevii din clasele primare, cât și elevii din nivelul gimnazial. Astfel, în unitatea noastră școlară au fost organizate activități de lectură sub îndrumarea profesorilor, a profesorului documentarist și a profesorilor din învățământul primar, iar în pauzele dintre orele de curs elevii au avut ocazia să citească, în versiune online, povești ale scriitorilor din literatura română și din literatura universală, scanând codurile QR pregătite special și lipite pe holurile școlii. De asemenea, s-a amenajat și un stand propriu de carte în incinta Centrului de Documentare și de Informare, elevilor fiindu-le dezvăluite curiozități din minunata lume a cărții și a lecturii.
Un moment semnificativ la care au participat elevii școlii noastre a fost vizitarea Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, Secția pentru copii, instituție cu care s-a inițiat și un Parteneriat educa­țional. În cadrul acestui parteneriat, s-au desfășurat activități de vizionare a unui film educațional despre drumul cărții și au fost descoperite o parte din tainele cuvintelor. De asemenea, elevii au participat la o expoziție de carte, special organizată pentru ei, iar elevii din clasa a IV-a B au lecturat fragmente din „Aventurile lui Habarnam și ale prietenilor săi”.
O zi cu o încărcătură emoțională deosebită ce ne responsabilizează pe noi, cadrele didactice, cei care încercăm să insuflăm celor mici o părticică din dragostea noastră pentru carte și care evidențiem continuu rolul acesteia în viața noastră.
Adresăm felicitări tuturor celor implicați și suntem convinși că fiecare carte lecturată ne deschide noi și noi orizonturi, ne face să devenim mai buni și mai încrezători.


Prof. Carmen Lenghel


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.