• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Septembrie , 2019

„Ziua Mondială a Siguranței Pacientului” marcată și la Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

Începând din acest an, data de 17 septembrie a fost decla­rată „Ziua Mondială a Siguranței Pacientului”.


Și Spitalul Jude­țean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Ma­re a ales să marcheze această zi prin iluminarea clădirii instituției în por­to­caliu, culoare desem­­na­tă de Organizația Mon­­­di- ­ală a Sănătății ca simbol al acestui eveniment.
Mai mult, reprezentanții unității sanitare au decis ca pe 17 septembrie 2019, de Ziua Mondială a Sigu­ranței Pacientului, să poar­­te o cocardă portocalie în timp ce discută deschis cu bolnavii des­pre ce înseamnă „sigu­ranța pacienților”. La primele ore ale dimineții, asistenții și medicii șefi s-au întâlnit în ședință pentru a stabili programul întregii zile, dar și pentru a asculta mesajele transmise de Organizația Mon­­dială a Sănătății (OMS) și Autoritatea Na­țională de Management al Calității în Să­nătate (ANMCS).
Campania „Ziua Mondi­ală a Siguranței Pacientului” este organizată pen­­tru prima dată în România și are ca temă „Îngrijirile medicale în condiții de siguranță”. Scopul acestei campanii este acela de a conștien­tiza profesioniștii din do­meniul furnizării ser­vi­­- ciilor de sănătate, dar și pacienții, despre impor­tanța îngrijirilor medicale de calitate și în condiții de siguranță, prin utilizarea corectă de către re­pre­zentanții sistemului me­dical a tehnologiilor și instrumentelor, în vede­rea realizării unui act medical sigur și cu efecte secundare reduse, dar și informarea pacienților și aparținătorilor asupra im­por­tanței implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.