• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 1 Octombrie , 2013

Ziua Limbilor Europene

A devenit o tradiţie ca la Şcoala gimnazială „Alexandru Ioan Cuza „ din Baia Mare – director prof. Grigore Mureşan – Ziua limbilor europene să fie marcată de către profesori şi elevi prin activităţi specifice.

 
 

Anul acesta, evenimentul s-a desfăşurat în CDI-ul şcolii, unde au fost premiaţi elevii Leş Tudor, Mărieş Monica, Dragoş Denisa, Bizău Ştefania, Lucaci Cătălin, Mureşan Daniel, Kovacs Ruben – clasa a VI-a B – şi Mureşan Diana, Vlaicu Antonela, Crişan Radu, Pop Alexandra, Lakner Diana, Iluţ Denisa, Bîrle Gabriela, Oşan Ioana – clasa a VIII-a A, participanţi la proiectul e-Twinning „ E(e)st@ry „ care s-a derulat în colaborare cu elevi din Spania, Grecia, Turcia, Franţa, Polonia, Norvegia.

 

Perioada de desfăşurare a proiectului a fost anul şcolar 2012-2013, iar tema de bază a fost alegerea unei poveşti de către fiecare şcoală participantă , povestea aleasă de elevii noştri fiind „Ursul păcălit de vulpe”. Poveştile au fost traduse în limba engleză, s-au realizat ilustraţii cuprinse într-o carte de colorat, rebusuri, au fost formulaţi itemi care vizau înţelegerea textului în ansamblu şi detaliu.

Apoi, prin transpunerea textului în dialog, fiecare partener a dramatizat povestea din ţara care i-a revenit prin tragere la sorţi şi pe această bază s-a realizat un filmuleţ precum şi un CD audio ce conţine lectura elevilor în limba engleză a poveştii.

 

Toate activităţile menţionate mai sus au fost postate pe portalul proiectului.Ca activitate de socializare, în prima parte a proiectului, şcoala noastră a organizat şi desfăşurat o videoconferinţă cu şcoala Hovseter skole din Norvegia.Proiectul a fost apreciat de Centrul Naţional eTwinning din România şi Franţa cu Certificatul Naţional de Calitate, acordat cadrelor didactice coordonatoare, în cazul şcolii noastre, d-nei prof. Monika Bandi, care, în cadru festiv, a înmânat certificatele elevilor.

 

Activitatea dedicată Zilei limbilor europene a continuat cu lansarea a încă două proiecte eTwinning la nivel de şcoală, unul coordonat de profesor bibliotecar Bedean Doina şi învăţătoarea Ierima Maria – cls. a IV-a B - cu titlul „What is growing there ?”, propus de o şcoală din Polonia şi altul coordonat şi propus de prof. de limba engleză Monika Bandi, cu titlul „St@ryboard” în colaborare cu şcoli din Italia, Franţa, Grecia, Polonia, Ungaria, Norvegia, Cehia, Letonia.       

Aceste activităţi au fost menţionate şi pe site-ul oficial al Consiliului European dedicat Zilei Europene a Limbilor.

Toate proiectele se vor desfăşura în limba engleză şi vor viza apropierea de cultura şi civilizaţia fiecărei ţări participante.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.