• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 01 Decembrie 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Octombrie , 2021

Ziua Europeană a Limbilor la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare

Prof. limba engleză
Monika Bandi

La Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”  Baia Mare (director, prof. dr. Marius Ciprian Vasile Cucuiat) s-au desfășurat și în anul acesta școlar, în perioada 23-28 septembrie,  acti­vități deosebite, cu prilejul Zilei Europene a Limbilor.
Cadrele didactice organizatoare, prof. de limba engleză Monika Bandi și prof. documentarist Car­men Lenghel, au propus colegelor de la învățământul primar activități care să implice elevii în aprofundarea limbii en­gleze și în deprinderea de noi limbi și limbaje. Au răspuns provocării elevii din clasa I A, coordonați de prof. pentru învă­țământ primar  Cristina  Șimf  și elevii din clasa I B, îndrumați de prof. pentru învățământ primar Mihaela Farcaș. Activitățile s-au centrat în jurul poveștii „Ana învață o limbă nouă” și au constat în lectura model a poveștii în limba română cu expresii în lim­ba engleză, în activități lingvistice și de înțelegere a textului în limba engleză, învățarea unui cântec antrenant în limba engle­ză și informații despre diverse tipuri de limbaje utilizate de europeni, precum limba păsărească – fluieratul ca mijloc de comunicare la distanță. Elevii au învățat bazele formării cuvintelor în această limbă secretă și au expe­rimentat cu plăcere modelele de expresii propuse în activități.

Elevii clasei a V-a B, îndrumați de prof. de limba engleză Monika Bandi, au lecturat poves­tea „My Little Polyglot – Dylan’s Birthday Present” în ca­drul cursului opțional „Lectura și abilitățile de viață”, au desfășurat activități de recunoaștere de cuvinte în limbi europene și de înțelegere a textului citit, activități ce implică folosirea corectă a dicționarului. Elevii din clasa a V-a au creat propoziții simple folosind limba păsărească, spre amuzamentul tuturor.
Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul de Documentare și Informare al Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare, în condiții de siguranță sanitară.
Elevii din ciclul gimnazial care anul trecut școlar au participat în regim de voluntariat la proiectul eTwinning „Think Outside the B@x”, proiect realizat în colaborare cu o școală din Letonia, au sărbătorit primirea Certificatului Național de Calitate, cu ocazia Zilei Europene a Limbilor. Proiectul dublu premiat (atât în România, cât și în Letonia) s-a desfășurat în integralitate online, pe platforma Zoom, oferindu-se astfel o nouă dimensiune proiectelor de colaborare internațională în școala noas­tră. Elevii premiați sunt: Bunyi Ingrid, Boț Ariana, Lenghel Alessia, Petrovan Gabriel (acum elevi în clasa a IX-a la licee și colegii din Baia Mare), Avram Daria, Pop Alexandra, Variciuc Roberta – eleve în clasa a VIII-a B.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.