• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 5 Iulie , 2021

Ziua Drapelului Național la Baia Mare. Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - gazda unui eveniment marcant

Cu purtarea de grijă a Preasfintitului Iustin, Episcopul Mara­mu­reșului și Sătmarului si cu prezența Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, a fost oficiată slujba de sfințire a Dra­pelului Național al României în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare începând cu ora 9.00.
Drapelul Național arborat la Instituția Prefectului Județului Maramureș a fost coborât de pe catarg în data de 25 iunie și depus în Catedrala Episcopală.
Autoritățile locale și coman­danți ai structurilor militare cu res­ponsabilități în domeniul si­guranței și securității naționale au fost prezenți în data de 26 iunie 2021 pentru slujba de sfințire, în conformitate cu pre­vederile legale specific militare.
Reprezentanții primei generații de absolvenți ai Colegiului Național al Afacerilor Interne au fost prezenți la acest moment solemn și festiv dedicat cinstirii înaintașilor noștri. Colegii domnilor ofițeri care au trecut în veșnicie nu au fost uitați, motiv pentru care au organizat ofi­cierea unei slujbe de pomenire a acestora oficiată de la ora 8.30 în Catedrala Episcopală.
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a transmis prin Preasfin­ția Sa, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, mesaje de apre­cie­re pentru  personalul din Ministerul Afacerilor Interne precum și ofițerilor activi pre­zenți în demna ținută militară specifică armei sau specialității profesiei domniilor lor, și li s-au conferit Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul” pentru: general locotenent (r), prof. univ. dr. Nemeș Liviu Viorel; colonel (r) prof. univ. dr. Țical George Marius; chestor de poliție,
Minoiu Valentin; ge­neral de brigadă (r) lect. univ. dr. Tăut Ioan Liviu și general de brigadă (r) Gavrilă Angelica Costel.

Organizatorul întâlnirii acestei generații și promotorul acestei frumoase prezențe este domnul general în rezervă Ion Pop, coleg și absolvent al cursurilor insti­tuției sus menționate.
În semn de apreciere pentru frumoasa și fructuoasa slujire a binelui moral și săvârșirea faptelor bune plăcute lui Dumnezeu și benefice întregii so­cietăți au fost înmânate diplome de excelență din partea Cole­giu­lui național al Afacerilor Interne pentru Preasfințitul Pă­rinte Epis­cop Iustin, pentru Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, pentru părinții slujitori ai Catedralei: Arhim. Casian Filip și Arhid. Nifon Motogna precum și preotului militar Gabriel Băban, prefectului Județului Ma­ra­mureș, domnul Vlad Ema­nuel Duruș, comandantului garnizoanei Baia Mare, domnul col. Coste Costel Vasile și comandantului Batlionului 612 Artilerie Antitanc Maramureș, lt. col. Ioan Alexandru Orban.
O sărbătorire cu adevărat demnă de toată aprecierea, marcată de prezența în ținuta festivă a intregului corp de ofițeri în re­zervă, în retragere sau în acti­vitate dedi­cată cinstirii Drapelului Național al României.
Drapelul României este simbol național care beneficiază de onoarea și cinstea cea mai dem­nă de care suntem fiecare dintre noi capabili în semn de apre­ciere sinceră pentru eforturile consistente reale depuse în slujirea țării și a neamului românesc. De la ora 10.00 Drapelul Național al României a fost arborat pe catargul din fața Instituției Prefectului Județului Maramureș de către Garda de Onoare a Drapelului în prezența reprezentanților institu­țiilor militare si civile cu onorul acordat de către militari activi din garnizoana Baia Mare și cu participarea Fanfarei Municipale.

Gavril Vasile Băban
Preot militar al garnizoanei
Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.