• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 28 Octombrie , 2013

Zilele Ulmeniului într-o Toamnă Someşeană de poveste

La începutul lunii, oraşul Ulmeni a fost gazda evenimentelor derulate în cadrul zilelor oraşului şi a Toamnei Someşene, ediţia a IV-a. Cu acest prilej, Liceul Tehnologic Dr. Florian Ulmeanu (dir. Rus Anca, dir. adj. China Maria) s-a implicat într-o serie de activităţi deosebit de interesante, în care spiritul şi creativitatea copiilor au fost ingredientul necesar pentru ca o sărbătoare de o asemenea amploare să cucerească interesul tuturor.

 

S-a muncit foarte mult, iar elevii au primit cu bucurie îndemnul cadrelor didactice de a participa la programele artistice desfăşurate atât în şcoală, cât şi în mijlocul comunităţii. Şi pentru că tema acestei sărbători este toamna, elevii s-au folosit de talentul lor artistic şi au creat numeroase lucrări plastice şi literare, în care au surprins cu mult drag şi deosebită sinceritate anotimpul cel mai nobil al anului.

În scurt timp, şcoala a fost împodobită cu desene, picturi (prof. Pop Lucian), descrieri literare (coord. Prof. Covaci Gina), care mai de care mai frumoase, toate având un succes nemaipomenit.

Sărbătoarea a debutat cu numeroase lansări de carte, la Casa de Cultură Ulmeni. Tot aici, prin iscusinţa prof. de educaţie plastică Pop Lucian şi prin sensibilitatea prof. de religie Botiş Sorina şi prof. Teremtuş Oana, s-a organizat un colţ tematic, unde cele mai bune lucrări plastice şi un aranjament deosebit au făcut mare cinste literaţilor demni de laudă.

Pe lângă literatură, s-a organizat o frumoasă prezentare a lucrărilor de artă realizate în tabăra de creaţie plastică „ARS CAMPUS”, lucrările aparţinând atât elevilor Liceului Dr. Florian Ulmeanu, cât şi celor din alte şcoli şi localităţile din împrejurimi.

 

Clasele mici, respectiv a III-IV-a, coordonaţi de înv. Covaci Lăcrămioara şi prof. Luca Raluca, au susţinut un program artistic deosebit, cu cântec şi dans, menit a aduce voioşia numerosului public, plăcut surprins de toate aceste evenimente.Liceul Tehnologic Dr. Florian Ulmeanu se mai mândreşte şi cu un titlu obţinut la concursul de miss “Eu mi-ss de pe Someş”, concurs la care au participat frumoasele liceului : Ochiş Ioana, Ochiş Claudia, Pop Timeea, eleve în clasa a IX-a şi Gurguţă Ioana, elevă în clasa a XI-a, câştigătoarea concursului de Miss.

Toamna Someşană s-a încheiat cu o serie de concerte, spre bucuria tinerilor care au avut plăcerea să îşi vadă idolii îndeaproape. Şi de această dată, elevii Liceului Dr. Florian Ulmeanu au dovedit că sunt interesaţi de artă, muzică, dans şi literatură, iar cadrele didactice ale Liceului i-au sprijinit cu materiale, sfaturi şi multă răbdare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.