• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 06 Decembrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 28 Iulie , 2019

Zilele Rohiei – Ediția a XXI-a, 20-29 iulie 2019

În cadrul Anului Omagial al Satului românesc și Anul Comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești, cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Președinte de Onoare a Fundației „N. Steinhardt”, în perioada 20-29 iulie 2019, se desfășoară a douăzeci și una ediție a Zilelor Rohiei.

 

 

În cadrul Anului Omagial al Satului românesc și Anul Comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești, cu binecuvântarea și participarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Președinte de Onoare a Fundației „N. Steinhardt”, în perioada 20-29 iulie 2019, se desfă­șoară a douăzeci și una ediție a Zilelor Rohiei, după următorul program:

În perioada 20 – 29 iulie, la Mă­năstirea „Sfânta Ana” Rohia și la Mănăstirea Rohița au loc două tabere de pictură, la care participă peste 30 de tineri iconari din toată Transilvania.

Duminică, 28 iulie, de la ora 9.30, va fi oficiată la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, sfânta și dumnezeiasca Liturghie de către Prea­sfin­țitul Părinte IUSTIN, Episcopul Mara­mu­reșului și Sătmarului.
De la ora 11.45 va avea loc slujba Parastasului de pomenire pentru Monahul Nicolae Steinhardt, la împlinirea a 107 ani de la nașterea sa.
La ora 12.00, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin al Maramureșului și Sătma­rului, va oficia slujba de sfințire a trei noi clopote, care au fost turnate anul acesta la turnă­toria Blotor, pentru Mănăstirea „Sfân­ta Ana” Rohia.
De la ora 15.00 se va întruni Colectivul redacțional al Integralei N. Steinhardt, cu repre­zentantul Editurii Polirom pentru a discuta despre editarea ultimelor trei volume din Seria Steinhardt.
De ora 17.00, la Mănăstirea Rohița va avea loc Masa rotundă cu tema: Civilizație și spiritualitate mara­mure­șană în viziunea Monahului Nicolae Delarohia.

Luni, 29 iulie, de la orele 11.30, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, în Muzeul „Sfinții Martiri Brâncoveni” va avea loc vernisajul expoziţiei de icoane realizate în tabăra de la Mănăstirile Rohia și Rohița. Apoi, în Sala „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” va avea loc lansarea celui de-al optsprezecelea volum din Integrala N. Steinhardt: „VARIA Vol. I”. Cartea este îngrijită de către Conf. Dr. Florian Roatiş și a apărut la Editura Polirom în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia.
De la ora 12.30 va avea loc Masa rotundă cu tema: Tânărul N. Stein­hardt: afi­nități și polemici.
Pe această temă, vor lua cuvântul: Preasfin­ţitul Părinte Episcop Iustin, Preşedinte de Onoare al Fun­daţiei „N. Steinhardt”, Prea­sfințitul
Pă­rinte Timotei Sătmă­reanul, Ar­hiereu Vicar al Epis­co­piei Ma­ra­­mu­reșului și Săt­marului, Conf. Univ. Dr. George Ardeleanu, Conf. Univ. Dr. Florian Roatiș, Pr. Prof. Univ. Dr. Ștefan Iloaie, Adrian Botez, redactor al Editurii Polirom, precum şi alţi invitaţi. Evenimentul va fi moderat de către Arhim. Macarie Motogna, starețul mănăs­tirii Rohia și Președinte al Fundației „N. Steinhardt”.
Sunt invitaţi şi aşteptaţi, la acest eveniment, membrii Fundaţiei „N. Steinhardt”, oameni de cultură, preoţi şi monahi.


Arhim. Macarie Motogna, Președintele Fundaţiei „N. Steinhardt”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.