• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 August , 2016

Zilele oraşului Seini – cetatea Zynyr, la editia a XIX-a

Consiliul Judeţean Maramureş sprijină organizarea evenimentului „Zilele oraşului Seini – cetatea Zynyr ediţia a XIX-a” prin finanţarea acordată proiectului cultural depus de Consiliul Local Seini prin primar Gabriela Tulbure, în cadrul Programului cultural prioritar al Consiliului Judeţean Maramureş pentru anul 2016 – Conservarea şi punerea în valoare a cântecului, dansului şi portului popular din Judeţul Maramureş.

 

Sâmbătă 16 iulie, după o serie de competiţii sportive, pe terenul de tenis din centrul oraşului, a avut loc dezvelirea plăcii comemorative Aurel POP, moment emoţionant la care, pe lângă oficialităţile oraşului, oaspeţi de seamă au onorat cu prezenţa acest eveniment.

 

„Apreciez eforturile depuse în ultimii ani de doamna primar, care a demonstrat că foarte multe lucruri nu mai rămân la nivel de vis, cu efort susţinut ele putând să se transforme în realitate. Pentru că sportul înseamnă sănătate şi pentru că suntem interesaţi de sănătatea copiilor noştri, suntem hotărâţi să demarăm un proiect ambiţios pentru Seini, şi anume construirea unui bazin de înot, pe care ştiu că seinenii şi-l doresc şi, consider eu, că merită să îl aibă”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, prezent şi el la acest eveniment.

 

Galeria de artă a Casei Orăşeneşti de Cultură a fost neîncăpătoare pentru publicul numeros amator de artă, prezent la vernisajul expoziţiei de pictură intitulată „Vibraţia culorii”, autor Nicolae Pop şi la lansarea cărţii „Accesul publicului larg la patrimoniul cultural muzeal” autor dr. Rodica Pop.

 

Preşedintele Consiliului Judetean Maramureş, Gabriel Zetea, vicepreşedintele Lucian Morar, senatorul Sorin Bota, deputatul Călin Matei, consilieri judeţeni, primari din localităţile învecinate, primari ai unor localităţi din Republica Moldova şi din Israel, înfrăţite cu oraşul Seini, directori ai instituţiilor deconcentrate din judeţul Maramureş, oameni de cultură de-ai locului, cetăţeni de onoare ai oraşului, cu toţii au participat la evenimentele culturale premergătoare deschiderii oficiale a sărbătorii.

 

Un moment emoţionant a fost depunerea de coroane comemorative la monumentul eroilor, de unde oficialităţile însoţite de fanfara „Stibina” şi de mulţimea de participanţi, s-au îndreptat spre scena unde urma să aibă loc deschiderea oficială a evenimentului „Zilele oraşului Seini – cetatea Zynyr ediţia a XIX-a”.„Am fost la sărbătorile Seiniului, în ultimii ani, de fiecare dată, dar în special în ultimii patru ani am văzut această sărbătoare crescând de la an la an.Tot mai mulţi oameni vin să fie alături de noi, alături de seineni, să se bucure cu noi de aceste zile minunate!Am văzut şi oameni care stau jos şi se uită aici pe scenă şi văd din ce în ce mai mulţi oameni importanţi pentru judeţul Maramureş, oameni care au un cuvânt de spus la Bucureşti şi care vin alături de Seini din ce în ce mai mulţi în fiecare an, ne ajută şi tocmai de aceea Seiniul a crescut ca oraş, iar proiectele cele mai multe s-au finalizat în aceşti patru ani.

 

E loc de mai mult, e loc de mai bine! Tocmai de aceea, împreună cu doamna primar, cu domnii parlamentari, cu domnii vicepreşedinţi şi cu domnii consilieri judeţeni dorim să facem o promisiune: ceea ce am făcut în ultimii patru ani e doar începutul! Vom continua, iar următorii patru ani vor fi mai buni, pentru că avem o administraţie harnică, serioasă, cinstită şi onestă aşa cum şi-o doresc oamenii.

Consiliul Judeţean va încerca să pună la dispoziţia Seiniului toate resursele necesare pentru ca acesta să devină, aşa cum e şi normal, bijuteria judeţului Maramureş”, a declarat Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean, la deschiderea oficială a sărbătorii.

După discursurile oficialităţilor, primarul oraşului, doamna Gabriela Tulbure, a premiat performanţele seinene din acest an şi a invitat seinenii să petreacă, cum ei ştiu mai bine, cele două zile de sărbătoare.

Artişti precum: Delia, Horia Brenciu, trupa INCOGNITO, trupa TODAY, trupa ROLLING PAPERS, trupa LYMO, trupa THE PHOENIX SM vor concerta pentru seineni în aceste două zile.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.