• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 19 Iulie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Iunie , 2017

ZILELE COMUNEI DUMBRĂVIŢA: ,,Festivalul Portului, Dansului şi Cântecului de pe Fisculaş”. EDIȚIA a XI - a, 02 iulie 2017

Pentru autorităţile locale din comuna Dumbrăviţa, în frunte cu primarul Felician Ciceu, păstrarea tradiţiilor străbune şi transmiterea lor către tânăra generaţie reprezintă o datorie de onoare, pe care o respectă cu mândrie şi responsabilitate. Acesta este şi motivul pentru care, în urmă cu mai bine de un deceniu, a luat naştere un eveniment inedit, care a crescut de la an la an, devenind unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale judeţului: Zilele comunei Dumbrăviţa - Festivalul portului, dansului şi cântecului de pe Fisculaş.

Evenimentul începe cu o paradă a portului popular, când comuna devine o adevărată scenă în aer liber, pe care sunt etalate costumele populare de o frumuseţe nemaipomenită. Un alt moment festiv este premierea tinerilor care au împlinit 18 ani şi a cuplurilor care au sărbătorit nunta de aur. Pro­gramul cuprinde numeroase momente artistice, culturale şi folclorice şi se încheie cu un foc de artificii.
Primarul Felician Ciceu spune că în acest an evenimentul va avea loc du­minică, 2 iulie: „Pe această cale adre­săm o invitaţie tuturor celor care doresc să ne fie alături la acest mo­ment deosebit din viaţa comunităţii noastre şi sper că va fi o ediţie la fel de reuşită ca şi în anii trecuţi”.
Ca în fiecare an, UAC Europe este partener al evenimentului. Daniel Vărzaru, Chief Financial Officer UAC Europe a declarat că: „ne bucurăm că putem fi alături de comunitatea locală cu ocazia organizării acestui eveniment. UAC Europe sprijină păstrarea şi promovarea tradiţiilor locale, a identităţii şi culturii tradiţionale, elemente care, împreună, fac această comună un loc cu ade­vărat deosebit, de care toţi locuitorii ei pot fi mândri”.

 

 

Program

10.00 – 12.00 - Slujba religioasă la Biserica Ortodoxă din Dumbrăvița;
12.00 - Parada portului popular;
12.30 - Deschiderea oficială a ,,FESTIVALULUI CÂNTECULUI ȘI DANSULUI DE PE FISCULAȘ” urmată de:
Înmânarea  în  cadru  festiv a diplomelor de cetăţeni ai comunei, tinerilor care împlinesc 18 ani şi familiilor care serbează nunta de aur.
13.30 - Programe artistice prezentate de ansamblurile: Leordina,Copalnic Mănăştur, Șișești, Baia Sprie, Cehu Silvaniei, Recea, Săcălăşeni, Cerneşti, Groşi, Ciolt, Dumbrăvița.
Tineri solişti din comună cu formaţiile lor, Bianca Bîrda, Paula Mociran, Marcela David, Nicoleta Petrehuş.
Recital susţinut de Lăutarii din Ardeal, Ansamblul Tulnicul şi soliştii: ADRIANA PRELUCAN, VARI DAIANA, GABRIELA ARDUSĂTAN, VICTORIA ŞI BOGDAN BIZĂU, ANUŢA IUGA.
18.30 - INVITAȚI DE ONOARE AI FESTIVALULUI: ROBERTA OPRE, VLĂDUŢA LUPĂU, ANA ILCA MUREŞAN, LELE CRĂCIUNESCU.                   
22.00 - Foc de artificii;
22.10 - DANŢU SATULUI  cu FORMAŢIA DINAMIC.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.