• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Decembrie , 2019

Zece zile de manifestări artistice și culturale în cadrul evenimentului „Crăciun în Maramureș”

Evenimentul cultural-tradițional „Crăciun în Maramureș” ajunge anul acesta la cea de-a XI-a ediție, urmând să se desfășoare în perioada 18 - 28 decembrie 2019. În agenda acțiunii se regăsesc vernisaje, confe­rințe, concerte de colinde, spectacole și alte activități specifice sărbătorilor de iarnă, care vor avea loc atât la Muzeul Satului din Baia Mare cât și în alte locații din cele patru zone etno­gra­fice ale județului Mara­mureș: Țara Codrului, Țara Chioarului, Țara Lăpușului și Maramureșul Voievodal.

 

 

Scopul principal al acestui eveniment îl constituie angrenarea autorităților pu­blice locale și instituțiilor de cultură din întreg județul, în ve­derea punerii în valoare a tradițiilor și obiceiurilor de Crăciun transmise de la strămoșii noștri, a frumuseții portului popular, a colindelor maramu­re­șene și, nu în ultimul rând, a gustului bucătăriei tradiționale din zonă. „Crăciun în Maramureș” este un eveniment tradițional al județu­lui, un eveniment al tuturor mara­mu­re­­șenilor. „Consiliul Județean Mara­mureș conlucrează la organizarea acestei ample acțiuni cu An­samblul Folcloric Național «Transilvania», Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii «Liviu Borlan», instituții cărora vreau să le mulțu­mesc pentru toate eforturile depuse pentru a ne putea bucura cu toții de reușita unei noi ediții a acestui eveniment major pentru Maramureș, dar și pentru promovarea brandului județului nostru, a tradițiilor și obiceiurilor care ne fac cinste”, a arătat Gabriel Zetea, pre­ședinte al Consi­liului Județean Ma­ramureș.
Cele mai așteptate manifestări ale acestei ediții vor avea loc în data de 21 decembrie 2019, în Muzeul Sa­tului din Baia Mare, unde cei prezenți se vor bucura de colinda copiilor, de interpretarea „Viflaimului”, de umblatul cu „Steaua”, „Sorcova” și „Plu­gușorul”, precum și de pre­zentarea gastronomiei specifice sărbătorilor de iarnă din Maramureș. Gazde în Muzeul Satului vor fi Consiliul Județean Maramureș, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Po­pulară, Ansamblul Folcloric Naţional „Transilvania”, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș și unități administrativ teritoriale din județ.

 

 

Programul complet al acestui eveniment care oferă publicului posibilitatea de a lua contact cu au­ten­ticitatea sărbătorilor de iarnă din Maramureș va fi publicat în curând pe site-ul web al Consiliului Jude­țean Maramureș – http://www.cjmaramures.ro, pe pagina web dedicată evenimentului -
www.craciuninmaramures.cjmaramures.ro, dar și pe pagina Facebook a instituției.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.