• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 29 Ianuarie , 2016

Zece blocuri urmează să fie reabilitate termic

10 blocuri din Sighetu Marmaţiei urmează să fie reabilitate termic cu sprijin de la Ministerul Dezvoltării Regionale, precum şi prin susţinerea de la bugetul local a acestor lucrări. Primăria Sighet atrage atenţia asupra faptului că orice bloc poate beneficia de astfel de lucrări, cu condiţia să fie cuprins într-o asociaţie de locatari.

 

Lucrările sunt cuprinse în programul privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, reglementat de Ordonanţa 18/2009. Demersurile au fost deja înaintate, iar pe listă să regăsesc 10 blocuri din cartierele Cuza Vodă, Independenţei şi Unirii.

 

„Pot să fie incluse în acest program de anvelopare numai blocurile care fac parte din asociaţii de proprietari care cuprind cel puţin un condominiu, nu tronson. Sperăm ca în cel mai scurt timp actele trimise spre reactualizarea preţurilor din documentaţie să revină de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi să se demareze licitaţia”, a spus Petru Botiş, inspector în cadrul Biroului de sprijin şi îndrumare asociaţii de proprietari din cadrul Primăriei Sighet.

 

Finanţarea lucrărilor prevede cote părţi pentru Ministerul Dezvoltării Regionale, pentru unitatea administrativ-teritorială şi asociaţia de proprietari. Astfel, ministerul alocă 50% din valoarea lucrărilor, primăria 30% şi 20% asociaţia de proprietari. Pentru aceste blocuri din municipiu s-a întocmit deja documentaţia tehnică, care a fost trimisă spre reactualizare după ce s-a reconfirmat de către asociaţiile respective.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.