• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Iunie , 2020

Vor demara lucrările de construcție ale gazoductului pe o distanță de 86 de kilometri, de la Sarasău – Sighetu Marmației – Borșa

În ședința de Guvern de miercuri, 27 mai 2020, s-a decis ca proiectul conductei de gaze Sarasău - Sighetu Marmației - Borșa să devină un proiect de importanță națională. Astfel, o promisiune lansată încă din toamna trecută de Mihai Leontin Leahu, directorul Departamentului de Proiectare și Cercetare al Transgaz, în cadrul ședinței de Consiliu Județean Maramureș care s-a desfășurat în Vișeu de Sus, devine realitate.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a precizat faptul că actuala administrație jude­țeană a fost atentă la nevoile locuitorilor din Maramureșul Voievodal, iar una dintre problemele arzătoare ale zonei, respectiv construcția magistralei de gaz între Sarasău, Sighetu Marmației și Borșa este un proiect extrem de important pentru dezvoltarea viitoare a comunităților. „În paralel cu acest proiect al Transgaz, care va investi sume importante, vom avea și un parteneriat în cadrul Asociației de Dezvoltare pentru introducerea gazului în județ, între Consiliul Județean și restul administrațiilor publice locale”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Deputatul Gheorghe Șimon, de loc din Vișeu de Sus, s-a implicat foarte mult în construcția acestei conducte de gaz între Sighetu Marmației și Borșa, încă din vremea în care a fost ministru al Economiei.

„Gazoductul de la Sarasău la Borșa pe Valea Izei și Valea Vișeului este un proiect pe care l-am demarat imediat după ce am fost numit ministru, când am detronat vechea conducere de la Transgaz, numind o nouă echipă sub conducerea directorului general, Ion Sterian. Imediat am făcut toate demersurile legale pentru a demara acest proiect, iar Transgaz a transmis specialiști în teritoriu încă din anul 2018. Proiectul a fost foarte amplu, pentru că discutăm despre zona de parc Natura 2000, discutăm de parcuri naționale, de anumite zone unde găsim șisturi arheologice, de terenuri agricole și silvice, despre mediu. Toate acestea au necesitat o muncă foarte laborioasă în timp din partea fiecărei instituții a statului pentru a obține avizele. Astăzi, Guvernul PNL, prin ministrul Virgil Popescu, a trebuit doar să cons­fințească un proiect la care s-a lucrat vreme de mai bine de doi ani. Acesta nu este un proiect al liberalilor, ci un proiect personal al meu. De-a lungul acestor trei ani, am invitat reprezentanții Transgaz în Mara­mureș pentru a cunoaște admi­nistrația județului, primarii lo­cului, i-am invitat oficial la ședințele Consiliului Județean atât în Baia Mare, cât și în Vișeu de Sus. La acel moment, oameni remarcabili din PNL Maramureș, consilieri județeni ca Gheorghe Mihai Bârlea sau Marinel Kovacs nu doar că m-au felicitat, ci chiar au afirmat că această conductă ar trebui să poarte numele meu. La acel moment au recunoscut fără umbră de îndoială că nu au niciun merit iar astăzi, așa-ziși lideri politici ai partidului aflat la guvernare se laudă cu un proiect des­pre care sunt convins că nu cunosc aproape nimic. Eu pot doar să mă bucur că promisiunea pe care mi-a făcut-o directorul general al Trans­gaz, Ion Sterian, devine realitate și vor demara, în cel mai scurt timp, lucrările de construcție ale gazoductului pe o distanță de 86 de kilometri, de la Sarasău – Sighetu Marmației – Borșa”, a subliniat de­putatul Gheorghe Șimon.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.