• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Iunie , 2021

„Vom iniția parteneriate de colaborare în domeniul managementului deșeurilor cu oficiali spanioli care au experiență în domeniu”

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, împreună cu Gabriel Ștețco, consilier județean, au avut, în cadrul vizitei oficiale la Madrid, mai multe discuții și întâlniri pe tema managementului deșeurilor, în contextul în care problema deșeurilor este una de maxim interes pentru Maramureș. Președintele CJ Maramureș a vizitat Stația de Sortare din Colmenar Viejo și a discutat cu Vincente Galvan Lopez, directorul general al Direcției Generale Economie Circulară, pe tema managementului deșeurilor și modul în care spaniolii gestionează întreg procesul de selectare și compactare a deșeurilor.

Procesul de selectare și compactare a deșeurilor utilizat de către spanioli este unul practic, care implică reciclarea a peste 50% din totalul deșeurilor. Acest proces va fi aplicat și în cadrul stației de sortare care va fi construită în zona municipiului Baia Mare, înainte de finalizarea proiectului SMID de la Fărcașa, pentru a crește cantitatea de deșeuri reciclate.
 
„Mă bucur că am găsit deschidere la nivelul oficialilor spanioli pentru colaborare în domeniul Eco­nomiei Circulare, inclusiv pentru parteneriate cu finanțare euro­peană în domeniul managementului deșeurilor.
Exemplele de bune practici de la nivel european sunt importante pentru noi și ne dau certitudinea că suntem pe drumul cel bun pentru a rezolva probleme importante pentru maramureșeni, cum este gestionarea deșeurilor, o problemă care m-a preocupat încă din prima zi de mandat”, a declarat Ionel Bogdan, la finalul discuțiilor cu oficialii spanioli.

O altă întâlnire importantă în agen­da vizitei a fost cu Ignacio Vas­quez Casavilla, primarul localității Torrejon de Ardoz, un oraș în care trăiește o comunitate importantă de români.

Consolidarea unei bune colaborări între Consiliul Județean Mara­mureș și un oraș cu o populație mare de români stabiliți în Spania reprezintă o prioritate pentru exe­cutivul CJ, fiind vizate colaborări  în domeniu  economic, prin atra­gerea investitorilor spanioli în vii­toarele parcuri industriale din județ,  și cultural, cu implicarea românilor din zonă.

 

„Sunt mândru că românii din Torrejon de Ardoz se bucură de respectul autorităților și îmi doresc să reușim să realizăm cât mai repede proiectele de dezvoltare pe care ni le-am asumat, astfel încât o bună parte din acești români harnici să se întoarcă acasă și să aibă parte de o viață la fel de bună ca în Spania”.
Ionel Bogdan

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.