• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Septembrie , 2018

Volumul „Scrisori de dragoste expediată” semnat de Ioan Romeo Roşiianu a luat premiul pentru „Cea mai bună carte de poezie a anului 2017”

Ioan Romulus Şter

În perioada 23 – 25 septembrie 2018 s-a desfăşurat la Bacău cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Creaţie Lite­rară „Avangarda”, deja unul dintre cele mai prestigioase de acest gen din ţară.
Ziaristul şi scriitorul băimărean Ioan Romeo Roşiianu a câştigat premiul pentru „Cea mai bună carte de poezie a anului 2017”.
Volumul premiat este „Scrisori de dragoste expediată”, o ediţie bilingvă, româno-engleză, „Letters of Delivered Love”, a apărut la Editura „Grinta” din Cluj-Napoca, în cadrul Colecţiei „eCreator”, iar traducerea îi aparţine poetei timişorene Patricia Lidia.
Portretele din interior ale autorului sunt semnate de Ioan Marchiş şi Emanuel Luca, ilustraţia lui Ioan Marchiş, iar tehnoredactarea şi coperta au fost făcute de Adalbert Solticzki.
Pentru acelaşi volum, Ioan Romeo Roşiianu a primit, imediat după apariţia acestuia, la ediţia de anul trecut a Festivalului Internaţional de Poezie de la Sighetu Marmaţiei, Premiul Revistei „Familia” din Oradea.
Vă mai reamintim că în primăvara acestui an, acelaşi Ioan Romeo Roşiianu a mai obţinut locul I şi Premiul pentru proză scurtă la cea de-a V-a ediţie a Festivalului Concurs de Literatură „Ale­­xandru Macedonski”, dar şi Premiul „Centenarul Marii Uniri” la Chişinău, la prima ediţie a Uniunii Oamenilor de Creaţie, al cărui preşedinte pe Maramureş şi este.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.