• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 08 Mai 2021

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 16 Noiembrie , 2020

Vizita lui Klaus Iohannis în Maramureș

În urmă cu o săptămână, președintele României, Klaus Iohannis a fost într-o vizită în Maramureș. Președintele a fost la Băsești, la redeschiderea Casei Memoriale „George Pop de Băsești”, după care a fost la Consiliul Județean pentru a participa la discuțiile pe proiectele pentru zona de N-V. Iohannis a participat și la o conferință de presă organizată în fața Palatului Administrativ din Baia Mare.

 

Președintele României a vorbit despre situația sanitară a României și despre măsurile care se vor lua. „Pandemia, din păcate, este o îngrijorare din ce în ce mai mare pentru noi. Ați văzut cu siguranță datele, din păcate astăzi am trecut efectiv de 10.000 de persoane nou infectate și am prevăzut această situație încă de aseară. Împreună cu Guvernul am decis noi măsuri, noi măsuri care au fost bine gândite, măsuri ferme, care vor fi aplicate începând de luni, deci de săptămâna viitoare. Măsuri care sunt gândite pentru a încetini semnificativ extinderea pandemiei, deci care sunt gândite pentru a încetini efectiv răspândirea virusului în populație.
Sunt măsuri care cu siguranță vor duce la o încetinire a răspândirii virusului, măsuri care ne afectează pe toți, dar în astfel de circums­tanțe de pandemie trebuie să fim uniți, noi toți să fim o echipă, toți românii să fim o echipă, și, în final, să trecem cu bine peste această pandemie. Astăzi am venit în judeţul Maramureș având în vedere că mai sunt puține zile până la 1 Decembrie, Ziua noastră Naţională, și am vrut să subliniez chiar și în condiţii de pandemie importanța românilor care au luptat pentru Unire.
Am redeschis muzeul care se găsește în Casa lui George Pop de Băsești, un mare român, un mare luptător pentru drepturile româ­nilor din Transilvania, fost Preșe­dinte al Marii Adunări de la Alba Iulia. Aceste lucruri trebuie să le știm și trebuie să ne amintim de ele, fiindcă Ziua Națională semni­fică acea zi glorioasă în care Transilvania s-a unit cu țara și s-a format România Mare.
În final, dați-mi voie să vă rea­mintesc că astăzi este prima zi de campanie electorală. Cu această ocazie, mă adresez candidaților, voluntarilor, echipelor de campanie în general și le solicit să res­pecte cu sfințenie măsurile care au fost impuse pentru a face posibilă și în pandemie această campanie electorală. Le solicit să fie exemple pentru toți românii de cum să se poarte în pandemie, cum trebuie respectate normele, norme care sunt gândite pentru a ne proteja reciproc.
Eu sunt foarte bucuros că am ajuns astăzi, aici, în județul Maramureș. În afară de vizita la muzeul care a fost redeschis, am fost la Consiliul Județean. Aici, în Maramureș, ați ales un nou președinte, un om tânăr, competent, energic, domnul Ionel Bogdan, care este foarte hotărât să transforme județul în sensul cel mai pozitiv. Am cunoscut și echipa de vicepreședinți, oameni tineri, dedicați muncii și le doresc tuturor, pentru Maramureș, mult succes”.

Președintele a fost întrebat dacă după alegeri este posibil să intrăm în lockdown.
„Eu cred că măsurile pe care le-am decis împreună cu Guvernul sunt măsuri destul de ferme, ca să permită și să avem campanie, să avem o viață cât de cât apropiată de normalitate, să avem alegeri în siguranță și să continuăm după alegeri fără să intrăm în faze de așa-numit lockdown. Deci, încă o dată: fără să intrăm după alegeri într-o fază mai gravă de lockdown”.
Legat de subiectul sensibil al piețelor și târgurilor, președintele României a spus că există o preocupare pentru a susține și nevoile țăranilor.
„Aseară am vorbit despre măsuri mai degrabă generic, mai ales eu, în deschiderea ședinței de Guvern. Și, într-adevăr, am vorbit despre închideri de piețe și târguri. Însă, discutând mai în detaliu cu Guvernul aceste chestiuni, am ajuns la concluzia că probabil soluția cea mai înțeleaptă ar fi să se închidă piețele care sunt în spații închise și să se lase să funcționeze, dacă lucrurile nu se agravează, piețele în spații deschise, fiindcă este toamnă. Sunt mici agricultori care acum vor să vină să își vândă produsele, este perioada în care foarte mulți români își fac proviziile pentru iarnă și atunci piețele în spații deschise, deci piețele tradiționale țărănești, vor rămâne deschise. Sigur, și aici trebuie respectate cu sfințenie toate normele. Vor fi, evident, verificări și, acolo unde vedem că nu se poate, vom lua măsuri mai dure”.
 

 

 

„Eu cred că măsurile pe care le-am decis împreună cu Guvernul sunt măsuri destul de ferme, ca să permită și să avem campanie, să avem o viață cât de cât apropiată de normalitate, să avem alegeri în siguranță și să continuăm după alegeri fără să intrăm în faze de așa-numit lockdown. Deci, încă o dată: fără să intrăm după alegeri într-o fază mai gravă de lockdown”.
Klaus Iohannis

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.