• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 15 August 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 10 August , 2018
Gazeta de Maramureș (794)
Gazeta de Maramures (794)
Vineri , 10 August , 2018
Codul care schimbă radical administrația publică
Pensii speciale pentru alesi, o noua filosofie a conflictelor de interese si incompatibilitatilor, reglementarea transferului terenurilor si cladirilor, a folosirii limbii materne in institutiile publice, posibilitatea ca parlamentarii sa fie numiti in functia de prefect, introducerea prefectilor si sefilor de deconcentrate in categoria demnitarilor. I Sunt doar cateva dintre preve­derile noului cod administrativ, adoptat   
Vineri , 10 August , 2018
Şedinţa de CL Baia Mare, între cvorum şi majoritate calificată
Zilele trecute a avut loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local Baia Mare, convocata de primarul baimarean Catalin Chereches. Au fost cateva proiecte de hotarare importante ce urmau a fi dezbatute de alesii baimarenilor. Este un fel de-a spune, multi consilieri au lipsit, unii motivat, altii nemotivat.
Vineri , 10 August , 2018
Moment de reculegere în memoria maestrului Dumitru Fărcaș
Ședinta extraordinara de Consiliu Judetean programata pentru joi, 9 august 2018, ora 11.00, a inceput cu un moment de reculegere soli­ citat de presedintele Gabriel Zetea, in memoria maestrului Dumitru Farcas. Ulterior, cei 26 de consilieri prezenti din totalul de 35 au aprobat proiectul ordinii de zi, iar cele 15 proiecte de hotarare aflate pe borderou au fost adoptate prin vot.
Vineri , 10 August , 2018
Cercul vicios al epurării apelor de mină
Risc de poluare, autorizatii expirate sau pe punctul de expira, amenzi si, mai ales, lipsa de fonduri. Problema epurarii apelor de mina a devenit o problema stringenta la care, singura solutie salvatoare ar fi alocarea de fonduri de la Guvern in bugetul Conversmin, companie de stat care a preluat problema spinoasa a inchiderilor de mine cu toate problemele care o insotesc.
Vineri , 10 August , 2018
Colțu’ meu / Noua lege a pensiei şi legea Zoicaş
Cea mai asteptata lege, legea pensiilor, a fost, in sfarsit, publicata in spatiul pu­blic. O lege care a fost anuntata de mai bine de un an si care face parte din programul politic al pesedistilor.
Vineri , 10 August , 2018
Jenant, mișeilor! / Scara
Exista oameni care se catara pe umerii altora, iar atunci cand „fun­datia” se prabuseste, fac totul pentru a se salva, uitand de cei care le-au folosit drept scara. E categoria „cata­ratorilor”, din care fac parte cei mai multi dintre politicienii si opor­tunistii vremii.
Vineri , 10 August , 2018
În sfârșit: Guvernul României alocă bani pentru finalizarea DN 18 Baia Mare – Iacobeni
In sfarsit! Dupa 7 ani de asteptari, tergiversari si masini facute praf pe cel mai prost drum din tara, Guvernul aloca fonduri pentru finalizarea DN 18 Baia Mare – Iacobeni, pe toate cele trei tronsoane aflate in lucru.
Vineri , 10 August , 2018
S-a stins voievodul taragotului, Dumitru Fărcaș
A crescut pe altarul artei si tot ei i-a daruit cele opt decenii de viata. A fost numit maestru, geniu, „omul-taragot”, o perso­nalitate complexa care a imbinat harul primit de la Dumnezeu cu mult studiu si multa munca. Dumitru Farcasa s-a stins in 7 august, trecand in istorie si legenda.
Vineri , 10 August , 2018
Biblioteca de idei / „Frumoșii nebuni ai marilor cauze”
As indrazni sa ma mandresc putin cu expresia din titlu, pe care am folosit-o de zeci de ori in discursuri publice. La ori­gi­ne a stat conceptul utilizat de Apos­tolul Pavel circumscris esential in formula „a fi nebun dupa Hristos”.
Vineri , 10 August , 2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Părinţii pustiei - modele vii pentru toată viaţa noastră
Noi, acum, stim multe despre caile desavarsirii, dar le stim pe toate din stiinta si experienta celor vechi. Ei nu le stiau de la nimeni. Pentru dansii totul era inedit. Ei invatau totul din lupta cu ispitele, cu demonii, cu propria natura omeneasca pacatoasa. Ei descopereau din mers metodele de lupta si tocmai de aceea, experienta lor duhovniceasca este atat de importanta, de interesanta si plina de invataminte pentru noi cei   
Vineri , 10 August , 2018
Maramureșul, gazda Academiei de vară ARE 2018
Consiliul Judetean Maramures este membru in organizatia Adunarea Regiunilor Europei - ARE inca din anul 1997, participand activ la intalniri ale Comisiilor ARE, conferinte si proiecte derulate de aceasta organizatie paneuropeana. Una din cele mai importante activitati anuale organizate de Adunarea Regiunilor Europei este Academia de vara ARE care reuneste politicieni regionali, functionari publici si reprezentanti ai tinerilor   
Vineri , 10 August , 2018
Robert Glinţă, vicecampion european la 50 metri-spate
Inotatorul pitestean Robert Glinta a obtinut medalia de argint in proba de 50 m spate din cadrul Campio­natelor Europene de nata­tie 2018, care s-au desfasurat la Glas­gow, fiind cronometrat in 24 sec 55/100. Aurul a revenit rusului Kliment Kolesnikov, cu timpul de 24 sec 00/100, nou record mondial, imbunata­tind cu 04/100 vechiul record al britanicului Liam Tancock, vechi de 9 ani. Bronzul a intrat in posesia irlandezului   
Vineri , 10 August , 2018
Parcare şi drum de acces la Teiul Unirii din Băseşti
Localitatea maramureseana Basesti are o rezonanta istorica datorita lui George Pop de Basesti. Aici s-a nascut si a trait marele om de stat, cel care a condus Marea Adunare de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. Conacul lui George Pop de Basesti se afla intr-o situatie de degradare si necesita lucrari ample de reabilitare. Recent s-au primit de la gu­vern 5 milioane de lei pentru aceste lucrari.
Vineri , 10 August , 2018
Mare sărbătoare la Liceul Teoretic „George Pop de Băseşti” din Ulmeni
Sarbatoarea absolventilor promotiei 1956 de la Scoala Pedagogica Mixta Cluj-Napoca