• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 21 Februarie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 16 Februarie , 2018
Gazeta de Maramureș (769)
Gazeta de Maramures (769)
Vineri , 16 Februarie , 2018
Extraordinara poveste a unui erou contemporan: Ciabua, prinţul georgian „necuminţit”
Un print georgian si un roman s-au cunoscut in gulagul sovietic si au contribuit la marea revolta de la Norilsk, prima astfel de miscare impotriva gulagului I Primul, aristocrat de sange si de spirit, un fel de Soljenitin al Georgiei, evadat de sase ori din lagarele sovietice si condamnat de doua ori la moarte, scriitor de mare talent, in doua randuri nominalizat pentru Premiul Nobel, este un reper moral pentru intreaga Europa   
Vineri , 16 Februarie , 2018
Istoria se repetă: Basarabia votează din nou Unirea cu România
La fel ca in 1918, „tavalugul” Unirii porneste de jos in sus I La initiativa platformei Actiunii 2012, circa 20 de localitati din Republica Moldova au votat in consiliile locale, unirea cu Romania I Iar avalansa declaratiilor de Unire, continua! I In timp ce autoritatile Republicii Moldova ii ameninta pe unionisti, in Romania gestul lor extraordinar a ramas deocamdata fara nicio reactie.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Fermieri maramureșeni sub lupa europarlamentarului liberal Daniel Buda
Recent a avut loc o vizita in Maramures a europarlamentarului PNL, Daniel Buda. Membru in Comisia pentru Agricultura a Uniunii Europene, Buda a venit in nordul tarii pentru a se intalni cu fermierii maramureseni si pentru a afla problemele pe care le au cei care lucreaza in agricultura. Europarlamentarul roman a spus ca a avut astfel de intalniri in mai multe zone, iar problemele ridicate de fermieri, de agricultori, vor fi   
Vineri , 16 Februarie , 2018
Izidor Ruckel, orfanul sighetean care l-a impresionat pe Morgan Freeman
Din orfelinatul groazei, din Sighetu Marmatiei, in America. Destinul incredibil a lui Izidor Ruckel, unul dintre copiii care au reusit sa scape din orfelinatele groazei, din perioada comunismului, a devenit subiect pentru un documentar realizat de Morgan Freeman! Interviul a fost difuzat recent si in Romania.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Coltu’ meu / Dictatură, totalitarism… putere absolută. Iar noi?
Zilele astea am vazut la televizor tele­novela cu DNA. Am urmarit si conferin­ta de presa a lui Kovesi, curios sa vad ce spune sefa DNA. S-a prezentat bine, a fost chiar surprinzatoare. A vorbit cu calm si a raspuns la toate intrebarile zia­ristilor, ceea ce e un lucru rar in viata publica de azi.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Jenant, mișeilor! / Ruşine şi onoare
Nu va mirati de alaturarea din titlu. Rusinea e a noastra, a romanilor din Romania si onoarea e a lor, a roma­nilor din Basarabia.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Biblioteca de idei / Trăind cu adevărat sentimentul românesc al ființei
De la momentul in care l-am savurat pe D. D. Rosca, am prins a intelege ca filosofia este domeniul ce mi se potriveste cel mai bine ca structura cognitiva personala si am urmat acest drum al fascinatiei conceptelor. Nu stiu daca m-am orientat bine sau nu, micul filosof din mine neputandu-se impune transant fata de provocarile vietii ce m-au impins spre multe pragmatisme culturale, dar am ramas cu „dorul de filosofie”, pe   
Vineri , 16 Februarie , 2018
Calea, Adevărul şi Viaţa / Semnificația Săptămânii albe
Incepand de luni am intrat in ultima sap­tamana care preceda Postul Mare, nu­mita si Saptamana alba sau a branzei. In aceasta saptamana nu se mai consuma carne, in zilele de miercuri si vineri se face dezlegare la oua, lapte, branza si pes­te, iar programul liturgic incepe sa doban­deasca elemente specifice postului.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Orașele-magnet și Baia Mare
Un fost specialist la Banca Mondiala face o analiza pertinenta cu privire la dezvoltarea Romaniei, a oraselor din tara. Specialistul roman incepe analiza cu o constatare interesanta, mai ales pentru noi, romanii. In perioada 2000-2013 orasele din UE cu cel mai ridicat ritm de crestere a PIB-ului per capita, ajustat la puterea de cumparare, au fost Timisoara, Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova, acestea fiind urmate de Sofia   
Vineri , 16 Februarie , 2018
Bota critică atitudinea constructorilor de autostrăzi
Parlamentarul maramuresean Sorin Bota a primit in audienta, in urma cu doi ani (luna martie 2016), o parte din cetatenii afectati de construirea parcarilor de pe DN18. Atunci, cetatenii impreuna cu primarul localitatii Giulesti si-au exprimat revolta fata de modul in care CNADNR (de la acea vreme) a procedat in cazul acestui proiect si fata de maniera in care s-au realizat exproprierile fara a exista o instiintare prealabila   
Vineri , 16 Februarie , 2018
Targuri internationale de turism
In perioada 19 - 28 ianuarie 2018, la Berlin (R. F. Germania) s-a organizat Targul International „Saptamana Verde”. Targul Agriculturii, Horticulturii si Industriei Alimentare este evenimentul care deschide anul agricol in Europa si care se bucura de o participare la nivel inalt: presedinti de stat, prim-ministri, ministri ai agriculturii si alti demnitari.
Vineri , 16 Februarie , 2018
MediSpa - specialistul în sănătate şi frumuseţe. Chirurgia lobului urechii
Orice tesut afectat sau deteriorat al lobului urechii, se poate indeparta chirurgical. Lobul urechii este reconstruit cu atentie la marime, forma si simetrie. Inciziile sunt meticulos inchise cu suturi chirurgicale subtiri, ce vor fi indepartate in 7-10 zile.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Jubileu aniversar: Liviu Suhar ’75 „Meditații și metafore picturale”
Luna februarie 2018 constituie pentru iubitorii de arta ai Iasului si nu numai, bucuria de a se intalni cu universul creatiei picturale a artistului Liviu Suhar. Jubileul aniversar al domniei sale este evocat prin deschiderea unei veritabile „retrospectiva a intregului parcurs pictural” la Muzeul de Arta din Iasi, pe 1 februarie 2018.
Vineri , 16 Februarie , 2018
Mari personalități din istoria românilor. Constantin Brâncuşi
Constantin Brancusi s-a nascut la 19 februarie 1876, la Hobita, in judetul Gorj. Sculptorul roman a avut contributii covarsitoare la innoirea limbajului si a viziunii plastice in sculptura contemporana. Postum, a fost ales membru al Academiei Romane.