• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 23 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Gazeta de Maramureş (814)
Gazeta de Maramures (814)
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
100 de ani de la stabilirea primei administrații românești în Maramureș
In urma cu un secol, la inceputul lui ianuarie 1919, Maramuresul a fost ocupat de trupe ucrainene. Drept urmare, la Sibiu a fost trimisa o delegatie condusa de Vasile Filipciuc pentru a solicita Consiliului Diligent sa intervina pe langa Armata Romana pentru a intra in Maramures si a-l elibera. La 16 ianuarie a intrat in Maramures Regimentul nr. 14 din Roman, sub comanda colonelului I. Gheorghiu, iar in ziua urmatoare a invins   
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Terenul Aeroclubului a trecut în administrarea Aeroportului Internațional „Maramureș” prin Hotărâre de Guvern
Dupa ani de asteptari si lupte duse in hatisurile birocratiei, judetul Maramures a repurtat o noua victorie extrem de importanta. Este vorba despre Hotararea adoptata in sedinta de Guvern de joi, 20 decembrie 2018, unde reprezentantii administratiei centrale au decis ca terenul aflat in domeniul public al statului sa treaca in domeniul public al judetului Maramures, pentru a putea fi administrat de Aeroportul International   
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Școala Românească din Heidelberg, o fărâmă de suflet românesc în Germania
Razele soarelui se strecoara printre frunzele galbene si rosii ale copacilor de pe marginea soselei. Eu le privesc admirativ din masina, unde stau langa fratele meu mai mic, David, care abia asteapta sa ajungem. Suntem in drum spre Heidelberg, la Școala Romaneasca. Ajungem cu putin inainte de ora zece. Mama parcheaza masina in fata unei cladiri cu o arhitectura foarte frumoasa, din secolul XVI. Acesta este castelul   
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Tudorel Ilie, o nouă expoziţie foto de excepţie
Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu”, Asociatia „Millennium” Baia Mare, Asociatia EuroFotoArt Oradea si Uniunea Artistilor Plastici au organizat vernisajul expozitiei de fotografie „Romania – repere culturale”, a artistului fotograf Tudorel Ilie. Expozitia va putea fi vizitata la Salonul Artelor, din cadrul Bibliotecii Judetene.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Angela Crăciun revine în Baia Mare cu o posibilă investiţie
Un monument istoric construit in anul 1834 cu destinatie Cazinou in Baia Mare va deveni Clinica oncologica si de cercetare a cancerului. Anuntul a fost facut de Angela Craciun, investitor si proprietar al imobilului, monument istoric de categorie B, aflat langa Turnul Stefan. Anuntul posibilei investitii a produs cateva valuri, mai ales ca nu prea se stia care este casa in care ar urma sa functioneze viitoarea Clinica.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Colțu’ meu / Un nou început
Asa a fost sa fie inceputul noului an. Un nou inceput! Redactia minunatului nostru sapta­ma­nal are o noua redactie. Pe bulevardul Unirii, fata in fata cu minunata noastra Catedrala.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Jenant, mișeilor! / Badea George, prototipul românului absolut
In februarie se implinesc 100 de ani de la moartea marelui patriot Gheorghe Pop de Basesti. De la un capat la altul, viata si biografia lui reprezinta un model de onoare, curaj si jertfa. Sunt multe, extrem de multe exemple despre cum a inteles Gheorghe Pop de Basesti misiunea si menirea sa.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Biblioteca de idei / O sută de oameni „binecuvântați” dintr-un veac zbuciumat *(V)
Am fi putut sa botezam lucrarea noastra si cu titlul „Maramures. 100 de chipuri din Icoana Centenarului”. Cand oscilezi, insa, intre mai multe variante, foarte bune toate, iese mai mult in evidenta „calitatea” simplitatii. Asa incat am mers pe varianta de fata, chiar daca, prin aceasta cercetare, in fapt, noi am asezat Centenarul Marii Uniri chiar in icoana.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Calea, Adevărul şi Viaţa / Pocăiți-vă, că s-a apropiat Împărăția cerurilor!
Continuand pe Ioan Botezatorul, care isi sfarsea destinul profetic si invatatoresc prin chemarea la pocainta, Mantuitorul Hristos va incepe si El prin a propovadui pocainta si a vesti Imparatia cerurilor. Despre aceasta va vorbi mereu, sub diferite forme, in decursul celor trei ani cat a propovaduit.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
„Copiii Marii Uniri” cinstiți în cadrul proiectului „Crăciun în Maramureș”
Evenimentul „Copiii Marii Uniri”, organizat vineri, 21 decembrie, in Sala Maramures a Palatului Administrativ si vernisajul expozitiei de fotografie „Romania din carute” au fost momentele special prevazute de catre autoritatile judetene in cadrul programului „Craciun in Maramures”, pentru a marca faptul ca a X-a editie a acestui proiect se desfasoara in anul in care sarbatorim Centenarul Marii Uniri.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Pictorul Dan Hatmanu - „un chip pe marahma vremii”
Sfarsitul anului 2018 mi-a adus o veste trista, colegii de facultate din Iasi anuntandu-ma de decesul pictorului si profesorului Dan Hatmanu pe care l-am avut profesor si mentor in parcursul devenirii mele didactice si artistice.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Mircea Pop, omul care a transformat pasiunea în știință
Se spune ca singurul mod de a face lucruri extraordinare este sa iubesti ceea ce faci. Pentru Mircea Pop, cactusii au fost dragoste la prima vedere si, de atunci a trecut o jumatate de secol in care a transformat pasiunea sa in arta si stiinta, a invatat tot ceea ce se putea despre plantele cu tepi si si-a adunat in sera din Chereusa cactusi din toate colturile lumii, peste 3.200 de specii.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
A fost lansată cartea „100 de ani de la Marea Unire: 100 de personalități maramureșene care au făcut istorie”
Joi, 20 decembrie 2018, incepand cu ora 10.00, in Sala de conferinte a Bibliotecii Judetene „Petre Dulfu” Baia Mare, director Teodor Ardelean, a avut loc lansarea cartii „100 de ani de la Marea Unire: 100 de personalitati maramuresene care au facut istorie”.
Vineri , 18 Ianuarie , 2019
Reprezentanți ai Maramureșului prezenți la a doua ediție a Festivalului „Vasylya” din Ucraina
In intervalul 10 - 13 ianuarie 2019, o delegatie a judetului Maramures alcatuita din prefectul judetului, Vasile Moldovan, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Ioan Doru Dancus, consilierul judetean Ni­colae Misulec si Cosmin Drulea, directorul de Cabinet al presedintelui Consiliului Judetean, Gabriel Zetea, a onorat invitatia guvernatorului Regiunii Transcarpatia din Ucraina, Hennadiy Moskal, de a participa la a