• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Mai , 2022

Vizită inedită la Consiliul Județean Maramureș

La inițiativa Fundației Hope and Homes for Children România, săptămâna trecută, a fost în vizită la Consiliul Județean Maramureș un grup de tineri din Casa de Tip Familial Hollosi Simon din Baia Mare, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș.


Vicepreședintele Radu Trufan a discutat cu ei despre organizarea județului, precum și despre activitatea angajaților ­structurilor și direcțiilor din cadrul instituției pe care o reprezintă.
„A fost o experiență interesantă, având în vedere că, pentru o zi, copiii instituționalizați au avut posibilitatea să voteze, să ia decizii pentru ei. Deși totul a fost un exercițiu de imaginație, am rămas plăcut surprins de faptul că toți știu deja domeniul de activitate în care își vor construi o carieră. Ei au fost interesați să afle cât mai multe informații despre instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Mara­mureș, dar și despre cum sunt aleși în funcții consilierii județeni, primarii și despre cum decurge procesul electoral”, susține Radu Trufan.
Pentru că unii dintre ei au împlinit 18 ani, vor avea posibilitatea să aplice ce au învățat azi la următorul proces electoral. Până atunci, însă, vicepre­șe­dintele Radu Trufan i-a încurajat să învețe, să aibă încredere în ei, pentru că doar așa, în­dru­mați corect, vor reuși să pă­șească pe drumul pe care și-l doresc în viață.

Tinerii, însoțiți de Sorina Moldovan, storyteller Hope and Homes for Children România, și Sorina Palcău, instructor educativ DGASPC Mara­mureș, au promis că se vor strădui să învețe și, de ce nu, într-o zi să ocupe funcții importante prin care să aibă posibilitatea să schimbe viețile altor tineri care cresc în sistemul de stat.


 


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.