• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 06 Decembrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 28 Iulie , 2019

Vizită în Maramureș în cadrul a Festivalului Fotografic organizat de Global Photography Union în România

În intervalul 13 – 21 iulie 2019 a avut loc a V-a ediție a Festivalului Fotografic organizat de Global Photography Union (GPU) în Romania. GPU, înființată în anul 2007 este cea mai mare asociație de acest tip din lume, având membri în lumea întreagă. La ediția din acest an au participat 122 de persoane din 23 de țări, iar pe parcursul a trei zile, respectiv între 17 – 19 iulie, participanții au vizitat județul Maramureș.

 

 

Prima zi pe meleagurile maramure­șene a fost dedicată vizitei organizate la bisericile de lemn UNESCO, în timp ce joi, 18 iunie 2019, cursanții s-au deplasat la Vișeu de Sus. La plimbarea cu Mocănița, aceștia au fost însoțiți de Dan Carpov, șeful Biroului de Promovare Turistică, Serviciul Relații Publice și de Marius Mureșan, consilier în cadrul aceluiași birou din cadrul Consiliului Județean Maramureș.

Ultima zi în Maramureș, respectiv vineri, 19 iulie, toți participanții au vizitat Muzeul Satului din Sighetu Marmației, unde a fost organizată o clacă de coasă.

„Față de edițiile anterioare ale festiva­lului, ediția din România s-a bucurat de participarea cea mai nu­­me­­­roasă, iar participanții au reușit să surprindă fotografii inedite prin care Mara­mureșul va fi promovat în în­treaga lume”, a declarat Flavian Să­vescu – reprezentant GPU România.
Claudio Calosi, vicepreședintele GPU s-a declarat încântat de ale­gerea locației pentru acest an. „Am fost siguri că Maramureșul este un loc impresionant pentru fotografie. Este uimitor să vedem că parti­cipanții s-au declarat entuziasmați de faptul că au avut oportunitatea de a vedea aceste minunate meleaguri”.

Și Manolis Metzakis, președintele GPU a subliniat că „fiecare zi a fost diferită din punct de vedere a frumuseților locurilor, iar traseul Mocăniței a fost minunat”.    
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.