• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 24 Februarie , 2015

Vizită în Israel

Primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Ovidiu Nemeş, a răspuns invitaţiei primarului localităţii Kiryat Yam (Israel), Dl. David Even Tzur, de a efectua o vizită de lucru în localitatea pe care o conduce, astfel că în aceste zile s-a aflat în Ţara Sfântă.

 

În cadrul acestei vizite, oprirea la Ierusalim s-a dovedit a fi una dintre cele mai emoţionante experienţe: „După întâlnirea cu primarul oraşului Ierusalim, Nir Barkat, am avut ocazia de a vizita unul dintre cele mai tulburătoare muzee ale memoriei - muzeul Yad Vashem, un loc dinamic şi vital, în care cel care intră are posibilitatea de a retrăi trecutul, istoria, suferinţa, dar şi o vizită la Zidul Plângerii.

Toate acestea au construit o parte din imaginea Ierusalimului de azi şi de ieri; oraşul despre care nu se poate spune decât atât, este sfânt. Urmând itinerariul vizitei în Israel, am avut plăcuta surpriză să descopăr una dintre cele mai inedite locaţii artistice israeliene, satul artiştilor Ein Hod. Un sătuc fermecător la poalele muntelui Carmel, o lume aparte de oameni înzestraţi de Dumnezeu mai mult decât alţii. Acest loc este cu atât mai important, cu cât a fost iniţiat şi păstorit de marele artist român Marcel Iancu, în acest sat existând şi un muzeu elitist cu numele său”, a explicat Nemeş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.