• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Martie , 2024

Vizita de lucru a delegației Consiliului Județean la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a avut miercuri, 6 martie 2024, o vizită de lucru la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București. Excelența Sa, Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, alături de  doamnele Toumil Reza Allen, ofițer economic, Ambasada SUA, Laura Gimenez, ofițer comercial, Ambasada SUA și Dana Stănescu, specialist economic, Ambasada SUA, au primit delegația Maramureșului din care au făcut parte și Gheorghe Paul Szaniszlo, șeful Serviciului Diaspora și Relații Internaționale și Daniela Stamatoiu, directorul Aeroportului Internațional Maramureș.

 

„Îi mulțumesc din suflet Excelenței Sale Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, pentru ospitalitate, dar mai ales pentru sprijinul constant și parteneriatul solid. Avem certitudinea unor noi parteneriate care întăresc relațiile de prietenie și susțin dezvoltarea economică a Maramureșului, fapt care ne onorează.

 

Ne-am simțit ca acasă la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și sunt recunoscător pentru asta. În curtea ambasadei este expusă o poartă maramureșeană sculptată de meșterul Toader Bârsan din Bârsana, iar asta mi se pare cel mai frumos gest de apreciere și prietenie!” - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

În cadrul întâlnirii, județul nostru a fost invitat să participe la două evenimente economice majore, unde vor fi prezenți investitori americani interesați să se dezvolte în România. Este vorba despre „Select USA”, care se va desfășura la Washington DC în perioada 23-26 iunie, respectiv la Romexpo, în București, în perioada 9-10 mai. 17 companii din SUA vor avea o misiune economică pentru a căuta locuri unde să investească în România.

 

„Cu certitudine vom fi acolo să prezentăm oportunitățile pe care le putem oferi în Maramureș! În ultimii doi ani, am reușit să avem o reprezentare excelentă a Maramureșului în SUA. La Washington D.C., în cadrul evenimentului cultural organizat de Ambasada României în SUA - Weekend Românesc pe Wharf, Maramureșul a fost singurul județ prezent din țara noastră. Am avut onoarea să promovăm valorile și cultura maramureșeană și să reprezentăm cu cinste țara noastră. Evenimentul cultural are loc anual în săptămâna în care se celebrează semnarea Parteneriatului Strategic SUA-România, 11 iulie” - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

Anul trecut, în cadrul delegațiilor economice desfășurate în Florida, Washington și New Jersey, președintele administrației județene a stabilit relații cu cele mai importante companii din SUA care au filiale și în România, Camere de Comerț și Banca Mondială. În perioada următoare, va fi semnat primul acord dintre Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie New Jersey.

„Îmi doresc să sprijinim maramureșenii care vor să se întoarcă acasă. Deja există această tendință, a întoarcerii acasă, iar toate eforturile noastre, la nivelul administrației județene, de a oferi locuri de muncă bine plătite, acces la educație, sănătate și infrastructură modernă, vin să îi susțină și pe ei.

 

Pentru prima dată după 20 de ani natalitatea este mai mare în județul nostru decât mortalitatea. Asta ne bucură și ne îndeamnă să accelerăm investițiile și proiectele majore de dezvoltare. Pe lângă cele șapte parcuri industriale, construim un campus pentru învățământ dual care să susțină nevoile elevilor, să ofere dotări moderne, iar pe viitor vom implementa și un program de burse pentru elevii care doresc să rămână în Maramureș” - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

 

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.