• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Mai , 2014

Visul european

Astăzi, de Ziua Europei e necesar mai mult ca oricând să înţelegem valul revoluţionar al universalităţii europene şi al existenţei în paralel a conştiinţei naţionale şi a celei europene. Identitatea europeană se împleteşte cu Uniunea Europeană, ambele dezvoltându-se în timp prin unitate.

 

Visul American s-a stins. S-a conturat însă în vieţile noastre ideea Visului European - care oferă totul diversităţii, calităţii vieţii, durabilităţii, împlinirii personale, egalităţii şi drepturilor universale ale omului. Visul european exercită o atracţie din ce în ce mai mare asupra unei generaţii avidă de dezvoltare şi conexiuni interplanetare.

Cred că ascensiunea Visului European e una cât se poate de normală, întrucât esenţa Uniunii Europene este cetăţeanul. E momentul să acceptăm faptul că Uniunea Europeană are la bază elemente ideologice social-democrate şi că acestea sunt cheia succesului. Aşadar, discursul european merge către cetăţean, cu accent pe diversitatea culturală. Dovadă face faptul că azi sărbătorim cu toţii bucuria de a sta alături de celelalte ţări europene sub aceeaşi umbrelă protectoare - Uniunea Europeană.

Să nu uităm că România acum 10 ani încheia negocierile cu Uniunea Europeană, iar azi facem parte din cea mai mare piaţă internă din lume. Fundaţia bine construită pe un sistem de legi aplicate în toate statele Uniunii Euro-pene este condusă spre prosperitate de motorul economic folosit la capacitate maximă în folosul tuturor cetăţenilor. Perspectiva Uniunii Europene în prezent cred că pune un accent deosebit pe dezvoltarea durabilă şi sustenabilă. Personal, susţin că nu este prea îndrăzneţ să considerăm că deja se conturează „Statele Unite Europene”: un set legislativ comun tuturor statelor membre, care însă se bucură şi de independenţa economică şi de autonomie naţională. 

 

Coincidenţă sau destin, noi românii sărbătorim, tot azi, nu numai Ziua Europei, ci şi Ziua Independenţei de Stat a României, proclamată în Adunarea Deputaţilor în 9 mai 1877.

 

Românii au înrădăcinată o conştiinţă naţională puternică ce trebuie apărată de oameni politici demni şi curajoşi, Mândri să fie români! Formula de succes a Uniunii Europene este comunicarea între naţiuni şi coordonarea europarlamentarilor cu guvernele naţionale.

Social-democraţii garantează respectarea principiilor naţionale şi europene pe care le preţuiţi. Avem nevoie de reprezentanţi care să faciliteze integrarea economică şi politică a României!

Sunt convins că stă pe umerii noştri, ai PSD-ului, să prevalăm valorile naţionale în „Statele Unite Europene şi să transformăm în realitate pentru dumneavoastră Visul European.

 

Alegem PSD-UNPR-PC pe 25 mai pentru a ne bucura în fiecare zi, împreună, de solidaritate şi prosperitate şi pentru o Românie Puternică în Europa! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.