• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 25 Octombrie , 2019

Vineri s-au aprins „Un Milion de Stele”

Organizația Caritas a desfășurat, în Sighetu Marmaţiei, evenimentul de solidaritate „Un Milion de Stele”, aflat la a X-a ediție. 

 

Scopul acțiunii de solidaritate „Un Milion de Stele” a Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare este, an de an, în fiecare toamnă, tocmai să atragă atenția asupra faptului că este foarte important să ne purtăm de grijă reciproc, să ne aducă aminte că avem puterea de a face mai bună viața semenilor noștri, care se confruntă cu probleme sociale.
În cadrul acțiunii, localnicii devotați comunității s-au întâlnit să își exprime solidaritatea, prin aprinderea unei candele, sentiment ce astfel – cu atât de mulți oameni buni laolaltă – devine mai puternic. Lumina candelelor, căldura iubirii față de aproapele pătrund de fiecare dată
inimile celor prezenți.
Anul acesta, Caritas a organizat evenimentul în Parcul Central din Sighetu Marmației.

„Un Milion de Stele” are o tradiție de 11 ani în România. Acțiunea internațională de solidaritate a organizațiilor Caritas a fost marcată pentru prima dată în țara noastră în anul 2009, iar Caritas Dieceza Satu Mare s-a alăturat în același an inițiativei, organizând acțiunea, în 2009, la Satu Mare și în 2010, la Sighet. Ideea evenimentului este însă mai veche, s-a născut cu 35 de ani în urmă, în localitatea Annecy din Franța.

Inițial, acțiunea a purtat denumirea de „Zece Milioane de Stele”, și, în cadrul acesteia, voluntari ai orga­nizației Caritas au împărțit lumânări trecătorilor, colectând astfel donații. În 1997, Caritas Franța a organizat pentru prima dată acţiunea la nivel național. De atunci, în tot mai multe țări europene sunt aprinse candelele solidarității, în cadrul evenimentului care azi se intitulează „Un Milion de Stele”.
Din donațiile colectate la fața locului, Organizația Caritas va oferi pachete de Crăciun vârstnicilor bolnavi și singuri, beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu „Sfântul Carol” din Sighet.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.