• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Februarie , 2016

Video-bronhoscop donat de familia Vlaşin Spitalului Judeţean din Baia Mare

Recent, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a avut loc preluarea unui echipament medical de video-bronhoscopie, în valoare de aproximativ 40.000 de euro.

Video-bronhoscopul a fost achiziţionat ca urmare a campaniei demarate de Cristina şi Vasile Vlaşin, părinţii lui Luca, băieţelul care s-a stins din viaţă anul trecut, în 11 noiembrie. În 23 februarie s-au împlinit exact cinci luni de la teribilul accident când Luca s-a înecat cu mâncare, el părăsind această lume 49 de zile

mai târziu.

 

 

Video-bronhoscopul a fost predat în prezenţa conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, a companiei germane Karl Storz, producător al echipamentului medical, a consultantului Stela Săsăran şi a partenerilor proiectului, respectiv HHC România, prin Ştefan Dărăbuş şi portalul Sprijină.ro, reprezentant Remus Pakei.

 

La conferinţa de presă organizată cu această ocazie  a fost prezentă şi echipa de resuscitare de la UPU, care a intervenit pentru salvarea lui Luca şi cărora Cristina Vlaşin le-a adus cele mai fierbinţi mulţumiri pentru faptul că, vreme de 49 de zile s-a agăţat de speranţa infimă că Luca îşi va reveni.

 

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare a arătat faptul că există medici băimăreni care s-au înscris deja la un curs de specializare pentru a lucra cu noul echipament medical, în prezent existând doar doi specialişti, la Cluj şi unul la Oradea. Totodată, s-a amintit şi de cursurile de resuscitare cardio-respiratorie a copiilor, pe care Spitalul Judeţean le organizează începând cu data de 1 martie 2016.

 

„Există doar doi specialişti în nordul ţării, la Cluj. Este o îmbinare fericită între ceea ce familia Vlaşin a făcut şi nevoile de servicii medicale pe care spitalul încearcă să le rezolve şi ne-au impulsionat prin acest gest pe care

l-au făcut pentru noi”, a spus Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare.

 

Un aport extrem de important în demersul iniţiat de familia Vlaşin l-a avut şi Asociaţia HHC România, dar şi platforma on-line sprijină.ro

Soţii Vlaşin nu vor să se oprească aici. În amintirea lui Luca, Cristina şi Vasile au început deja demersurile pentru achiziţionarea, tot din donaţii, a unui video-bronhoscop pediatric mobil pentru Ambulanţa Baia Mare, dar şi pentru organizarea de cursuri de prim ajutor.

 

Vasile Vlaşin a declarat că va continua în derularea acestui proiect început în urma unei tragedii.

„De azi, Spitalul Judeţean Maramureş se află pe harta României, ca unul din puţinele spitale unde există un video-bronhoscop de înaltă performanţă, pentru copii. Dar copiii din Botoşani? Dar cei din Bihor, sau Covasna sau Vaslui? Dar cei din Ialomiţa sau Caraş-Severin?

Putem noi să cumpărăm echipamente pentru toate spitalele din ţară? Nu!

Putem în schimb să arătăm celor care gestionează banii ţării că nevoia aceasta este mare, nu doar în Maramureş, ci în toată ţara. Memoriul către primul-ministru al României va pleca şi am credinţa că nu va dura mult până vom obţine un răspuns favorabil. În jur de 2 milioane de euro ar fi efortul bugetar pentru a dota toate spitalele judeţene cu asemenea echipament!

E mult, e puţin... pentru o viaţă de copil? Dacă va fi nevoie, vom iniţia o petiţie publică şi vom strânge oricâte milioane de semnături va fi nevoie”, a spus Vasile Vlaşin.

 

 

„În jur de 2 milioane de euro ar fi efortul bugetar pentru a dota toate spitalele judeţene cu asemenea echipament!

E mult, e puţin... pentru o viaţă de copil? Dacă va fi nevoie, vom iniţia o petiţie publică şi vom strânge oricâte milioane de semnături va fi nevoie”

Vasile Vlaşin

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.