• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 2 Septembrie , 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea a predat cheile celor 15 microbuze şcolare trimise în Maramureş

Luni, 25 august 2014, de la ora 9.00, în Centrul Millennium din Baia Mare s-au adunat primari, viceprimari, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi ai Prefecturii Maramureş, oameni politici, parlamentari şi presă, prezenţi cu toţii pentru a asista la momentul în care vicepremierul României, Liviu Dragnea, a predat cheile celor 15 microbuze şcolare repartizate în judeţul nostru, în primul val.

 
 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), Liviu Dragnea, a înmânat personal cheia fiecărui microbuz şi a mapei aferente, discutând cu fiecare primar în parte. Alături de vicepremier s-au aflat preşedintele PSD Maramureş şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Gabriel Zetea, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi secretar executiv al PSD Maramureş, Dragoş Titea, prefectul de Maramureş, Anton Rohian, preşedintele Consiliului Judeţean, Zamfir Ciceu, subprefectul Alexandru Bondrea, parlamentarii Liviu Marian Pop, Florin Tătaru şi Călin Bota, primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, viceprimarul municipiului, Gabriela Hofer, inspectorul şcolar general, Ana Moldovan, primarii din comunităţile beneficiare precum şi reprezentanţii administraţiei publice locale din Maramureş, care beneficiază de proiecte semnate pe OUG 28.

 

58 de contracte pentru 58 de obiective semnate de ministrul MDRAP

 

La o distanţă de numai zece zile de la vizita sa în Maramureş, vicepremierul Liviu Dragnea a revenit în judeţul nostru pentru a marca două evenimente majore pentru comunitate. Astfel, un prim punct a fost atins prin predarea cheilor celor 15 microbuze şcolare, după care a urmat semnarea a 58 de proiecte de finanţare pentru localităţile din Maramureş. ”Am venit şi pentru a semna câteva zeci de contracte de finanţare pentru locuitorii din judeţul Maramureş, programe de dezvoltare locală esenţiale pentru comunitate. Vorbim de 58 de contracte pentru 58 de obiective, cărora le-am alocat peste 200 de miliarde de lei vechi. În partea a doua a lunii septembrie, judeţul Maramureş va mai beneficia de o sumă cel puţin egală cu cea pe care o semnăm azi. Rugămintea mea şi a primului ministru, Victor Ponta, către primarii din judeţ este aceea de a cheltui banii cu folos, prin discuţii serioase cu executanţii. Vom verifica fiecare obiectiv cu maximă atenţie şi nu acceptăm să se facă rabat de la calitatea lucrărilor. Dorinţa Guvernului este aceea ca aceste obiective chiar să fie utile, fiindcă vor urma controalele Inspectoratului de Stat în Construcţii şi ale reprezentanţilor Ministerului Dezvoltării”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.

 

Liviu Dragnea: „Încep lucrările la DJ 186, DJ 187 şi podul dintre Seini şi Pomi”

 

Ministrul MDRAP a arătat că trei proiecte aprobate şi finanţate vor demara chiar săptămâna viitoare. Este vorba despre reabilitarea drumului judeţean DJ 186, de pe Valea Izei, a DJ 187, drum aflat pe Valea Ruscovei, precum şi podul între Seini şi Pomi. ”Urmează să avem discuţii cu preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, pentru a vedea planul de dezvoltare a judeţului şi pentru a stabili priorităţile”, a concluzionat vicepremierul Liviu Dragnea.

 

„Maramureşul nu prea a fost ajutat de guvernele care s-au perindat pe aici, în ultimii peste 20 de ani. Lumea a venit, a văzut locurile minunate, a făcut fotografii, a băut o pălincă, a promis şi a plecat. Au revenit pentru a face noi fotografii, pentru a mai bea o pălincă, pentru a mai promite... dar totul a rămas la fel. Guvernul Ponta vrea să facă un altfel de politică, să facem tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a oferi serviciile publice vitale unei comunităţi. Vorbim aici despre canalizare, infrastructură, aducţiuni de apă, reabilitare de şcoli şi spitale, tot ceea ce e necesar pentru ca oamenii să aibă un minim de confort. Ne-am luat angajamentul public că acest judeţ va beneficia de dezvoltare şi ne vom ţine de cuvânt. Programele de dezvoltare vor fi finanţate”, a subliniat vicepremierul României, Liviu Dragnea.

 

Primarii şi aleşii locali vor putea schimba partidul fără a-şi pierde mandatul

 

Un proiect de act normativ care aşteaptă aprobarea Guvernului este acela care va permite ca primarii şi aleşii locali să aibă posibilitatea de a-şi schimba opţiunea politică, fără a-şi pierde mandatul. „PNL şi PDL au dat dovada unui furt administrativ generalizat, cea mai mare campanie de batjocorire a populaţiei de după alegerile din iunie 2012. PNL a vândut încrederea şi votul românilor celor de la PDL, iar Guvernul vrea să intervină pentru a da şansa primarilor, consilierilor locali şi judeţeni să decidă dacă vor să respecte o hotărâre luată de un grup de lideri, la centru, în spatele uşilor închise, sau merg pe voinţa electoratului, care a fost elocventă în 2012. Tot mai mulţi primari au transmis mesaje clare prin care au arătat că nu sunt de acord cu alipirea PNL-PDL, iar consilierii locali arată că sunt ameninţaţi că şi-ar putea pierde mandatul. Cetăţenii au votat masiv, în 2012, USL. Nu s-a votat PSD sau PNL, dar e clar că s-a votat împotriva PDL. Există tot mai multe majorităţi furate în consiliile locale datorită trădării PNL, proiecte care sunt blocate. Riscăm să apară un blocaj generalizat în administraţia locală, cu efecte tragice pentru români”, şi-a arătat îngrijorarea vicepremierul Liviu Dragnea.

 

Dragnea: „Klaus Iohannis este un ipocrit, care a migrat la PNL”

 

Cei de la PNL şi PDL au avut un proiect normativ asemănător, în 2006, prin care au dat posibilitatea aleşilor locali să aleagă un alt partid. „Este o ipocrizie să acuzi un act normativ pe care tu l-ai adoptat odată. Oamenii sunt tot mai nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă azi, de faptul că PDL a luat 20% în 2012 şi USL peste 60%, iar acum, datorită trădării şi a alianţei PNL, PDL are peste 50% în consiliile locale şi judeţene, deşi alegătorii au votat împotriva lor. În ceea ce-l priveşte pe Klaus Iohannis, care-şi doreşte să fie preşedintele României, mă întreb de unde atâta ipocrizie? Acesta acuză un proiect de act normativ promovat de PSD, când el a fost ales în 2012 pe lista Forumului Democrat German (FDR), iar apoi a migrat la PNL. Totodată, e preşedinte al PNL şi membru în FDR. De ce este normal pentru Klaus Iohannis să migreze şi ar fi imoral ca alţi primari să aibă o asemenea opţiune?

În ceea ce priveşte dorinţa primarilor, este vital pentru noi, ca şi Guvern responsabil, să reglementăm acest haos în administraţia din România. Nu putem spera să începem anul 2015 cu o administraţie care să fie capabilă să absoarbă fonduri europene, dacă nu avem majorităţi în consiliile locale şi judeţene. Suveranitatea se poate exprima doar de către popor, nu de către un grup de interese. 2015 nu trebuie să fie un an plin de blocaje”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea. Ministrul MDRAP a arătat că, în Maramureş, au fost semnate 58 de proiecte, însă ar fi putut fi şi mai multe, dacă în consiliile locale ar fi majorităţi care să-şi dorească să ajute populaţia. Revenind la PNL, el a subliniat că nu este normal să primeşti un vot atât de mare din partea cetăţenilor, iar apoi să-i înşeli, şi acesta este motivul pentru care, odată adoptat actul normativ, aleşii locali şi judeţeni vor avea la dispoziţie 15 zile pentru a migra spre un alt partid.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.