• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Februarie , 2016

Vameşii de la graniţa cu Ucraina lucrează cu măşti din cauza gripei porcine depistate peste Tisa

În urma avertismentului emis de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş cu privire la virusul de gripă porcină AH1N1 din Ucraina, la Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetu Marmaţiei s-au dispus mai multe măsuri. La sfârşitului anului trecut a fost aprobată suplimentarea vaccinurilor antigripale, iar luna trecută au fost distribuite medicilor de familie.

 

Pentru prevenirea cazurilor de gripă porcină din ţara noastră, DSP Maramureş a cerut medicilor în această perioadă să trateze cu atenţie orice caz de gripă.

 

 „Am transmis medicilor de familie să încheie până astăzi vaccinarea antigripală pentru că, aşa cum se ştie, la sfârşitul anului s-a primit o suplimentare a dozelor de vaccin antigripal care au fost distribuite în preajma sărbătorilor şi vaccinarea a început în luna ianuarie. Este vorba despre un număr de 7.000 de doze, care până astăzi trebuiau să fie administrate categoriilor de risc. Am atenţionat toţi furnizorii de servicii medicale, indiferent că sunt cu sau fără paturi asupra apariţiei epidemiei în Ucraina, ca să fie atenţi la definiţia de caz şi să gestioneze cazurile în consecinţă”, a declarat Carmen Sima, director executiv adjunct DSP Maramureş.

 

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat ca în această perioadă să se evite deplasările în ţara vecină şi să se facă vaccinurile antigripale.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Ucraina că autorităţile locale au anunţat apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul AH1N1, ceea ce a determinat închiderea instituţiilor de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv în Kiev. Este recomandată evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, în perioada imediat următoare”,  arată MAE într-un comunicat de presă.

Deşi Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat prin care atenţionează populaţia asupra epidemiei de gripă cauzată de virusului AH1N1, sighetenii nu se consideră în pericol atâta timp cât în România nu a fost depistat nici un caz de gripă porcină. Cetăţenii ucraineni susţin că nu au fost avertizaţi asupra periculozităţii acestui virus şi, deşi au fost depistate mai multe persoane infestate cu virusul AH1N1, oamenii nu se grăbesc să îşi facă vaccinul antigripal.

 

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş a trimis un comunicat şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighet prin care cere să informeze populaţia de epidemia de gripă AH1N1. În urma avertismentelor emise la Punctul de Trecere a Frontierei din Sighet, personalul lucrează cu măşti.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.