• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Februarie , 2013

VADU IZEI, primii paşi spre modernizare

După două decenii de aşteptare şi dezamăgiri, comuna Vadu Izei face primii paşi spre dezvoltare şi modernizare. Petru Vlaşin, noul primar al localităţii, a reuşit deja să implementeze o serie de proiecte şi a pregătit o listă de obiective care întocmesc strategia de dezvoltare a comunei, practic paşaportul ei spre un viitor european.

 
 

După două decenii, în sfârşit, comuna Vadu Izei se îndreaptă spre schimbarea europeană pe care o aşteptau toţi locuitorii ei. Odată cu alegerea lui Petru Vlaşin în funcţia de primar al localităţii, în vara anului trecut, Vadu Izei începe să se transforme încet dar sigur într-o comună prosperă, iar visele şi aşteptările localnicilor prind contur.

Petru Vlaşin a fost un candidat atipic, care nu s-a grăbit să facă promisiuni pe care să nu le poată onora. Le-a promis doar atât cetăţenilor: că va face tot ce îi stă în puteri pentru a dezvolta localitatea şi a nu-i dezamăgi. Iar de mai bine de 6 luni se ţine de cuvânt în fiecare zi. Biroul său este totdeauna plin de lume. Nu există ore de audienţă. Primarul îi primeşte şi îi ascută pe toţi şi încearcă să le rezolve problemele.

În acelaşi timp, a început un amplu proiect de dezvoltare a comunei. Obiectivele locale sunt „atacate” pas cu pas şi bifate cu realizări. Iar lista albă a promisiunilor îndeplinite e deja una lungă. Astfel că, mai în glumă mai în serios, oamenii îi spun primarului că e suficient ce a făcut în 6 luni pentru întreg mandatul.

Mai mult, primarul are o lungă listă de proiecte în curs de realizare. Astfel, a fost realizat proiectul pentru reabilitarea clădirii primăriei, iar primarul spune că are promisiuni de sprijin de la parlamentarii Negruţ şi Pop pentru găsirea de finanţare. De asemenea, primarul doreşte reabilitarea căminului cultural, a centrului civic, amenajarea unui teren de sport pentru tinerii din comună. Din primăvară vor începe şi lucrări de regularizarea pe tot teritoriul comunei, unde este necesar. Apoi este în implementare proiectul de realizare a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare. Şi ulterior, se doreşte asfaltarea tuturor străzilor, până la finele acestui an. De asemenea, au început demersurile pentru alimentarea cu gaz a celor două localităţi.

Primarul Petru Vlaşin şi-a dorit să fie apropiat de oameni. Aşa că nu a uitat nici micile evenimente care aduc zâmbetul pe faţa localnicilor ca şi organizarea unei petreceri de Revelion sau cadouri pentru toţi copiii din comună, pentru prima dată în ultimii 20 de ani:

 

„Am rămas aproape de oameni şi mă înţeleg foarte bine cu ei. Nu le vine să creadă, zic nu mai faceţi nimic, ajunge pentru 4 ani ce aţi făcut în 6 luni. Din puţin poţi face mult. Oamenii sunt săritori la muncă, în jumătate de oră, pot aduce 50 de oameni pentru orice acţiune. Dacă există voinţă se poate, şi oamenii sunt alături de tine dacă eşti şi tu alături de ei. Am împăcat mai multe familii care aveau divergenţe cu terenuri, cu delimitările mejdelor. Am reuşit să-i împăcăm să nu meargă pe la instanţe. În fiecare zi am câte o reclamaţie de genul ăsta, dar le rezolvăm. Şi cu ajutorul lui Dumnezeu o să le facem toate” - Petru Vlaşin.

 
Realizări
 
Vadu Izei

- Asfaltat uliţa bătrână

- S-au alocat 10 000 pentru biserică

- Au fost reabilitate străzile comunale din Vadu Izei

- Reabilitare intrare uliţa Scobai.

- Betonare la intrarea în cimitir şi a şanţurilor adiacente

- Realizarea instalaţiei de iluminat la sala de festivităţi.

- Reabilitarea iluminatului public.

- Reabilitarea sălii profesorale.

- Reabilitarea drumului de pe Dumbravă.

- Decolmatat râul Mara în amonte de podul Mării.

- Reabilitat sala de sport

- Împroprietărirea primăriei cu 120 de hectare de pădure.

 
Valea Stejarului
 

- Asfaltat drum Valea Stejarului 4 km

- Reabilitat drum centru-Valea Stejarului pe porţiunea pe care nu e asfaltat.

- Betonat sala de mese de la biserică şi platoul la căminul cultural.

- Declasificarea drumului Valea Stejarului din drum judeţean în drum comunal. 

- Transferarea a 4000 de lei şi pentru biserica din Valea Stejarului.

 
 
A trecut la PSD!
 

Petru Vlaşin a câştigat alegerile locale ca şi independent, dar a trecut la PSD, partid cu care familia sa a simpatizat încă din anii ”90. Dacă mai luăm în calcul şi faptul că fiul său, Sorin Vlaşin, este consilier local de Sighetu Marmaţiei de 12 ani, în partea PSD, avem lista completă a argumentelor care l-au determinat pe Petru Vlaşin să se înscrie în acest partid, prin care speră să poată face bine şi celor necăjiţi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.