• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 08 August 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Rezultatele căutării:

Luni , 1 August , 2022
GAZETA de Maramureș (982)
GAZETA de Maramures (982)
Luni , 1 August , 2022
Despre raționalizarea consumului de gaze, cu milă și cu groază
Saptamana trecuta, a avut loc la Bruxelles reuniunea Extraordinara a Consiliului Energiei, care a „transat” subiectul fierbinte al rationalizarii consumului de gaze. In final, reducerea consumului cu 15% in aceasta iarna va fi voluntara, dar Regulamentul Consiliului European prevede posibilitatea declansarii unei „alerte la nivelul Uniunii” privind securitatea aprovizionarii, caz in care reducerea cererii de gaze ar   
Luni , 1 August , 2022
Ionel Bogdan: Tabere de vară pentru 282 de olimpici maramureșeni, parte a programului „Susținem excelența”
In sedinta de joi, 28 iulie, a Consiliului Judetean Maramures, alesii judeteni au adoptat proiecte importante pentru dezvoltarea judetului, printre care si cel care prevede organizarea unor tabere de vara in Maramures pentru elevii olimpici care au obtinut rezultate foarte bune la olimpiadele judetene, nationale si chiar internationale.
Luni , 1 August , 2022
Vizită inedită la Parlament
Asociatia „Aripi pentru Ingeriˮ din Țara Lapusului si Consiliul Judetean Maramures au pus bazele proiectului ,,Prima vacanta la mareˮ, in cadrul caruia 10 copii cu rezultate scolare bune vor ajunge pe litoral si vor participa la nenumarate activitati interactive.
Luni , 1 August , 2022
Românii sunt îngrijorați de prețuri, pandemia, ultima grijă
Desi nu sunt alegeri decat peste doi ani, partidele politice au inceput sa se pregateasca pentru un ciclu electoral mai complicat, probabil, din cauza contextului economico-politic international. Poate de aceea sunt organizate sondaje de opinie la marile case de sondare de pe piata. Iar rezultatele sunt interesante si arata o directie in care merg partidele politice, dar si alegatorii.
Luni , 1 August , 2022
Covid revine, primele măsuri
Municipiul Baia Mare pune la dispozitie doua locatii unde baimarenii cu simptomatologie specifica se pot testa GRATUIT pentru covid. In baza protocolului incheiat intre municipiul Baia Mare, prin Directia de Asistenta Sociala (DAS) si Spitalul de Boli Infectioase Baia Mare, se asigura TESTAREA GRATUITA, prin intermediul testelor antigen, a locuitorilor cu domiciliul pe raza municipiului Baia Mare. Este vorba despre cetateni   
Luni , 1 August , 2022
Dragomirești: „Veghetori la obârșii”, 2022 - încă o ediție de colecție
In a doua decada a lunii iunie 2022, Centrul de Cercetari Teologico-Filosofice al Obiceiurilor Populare Romanesti din Maramures, din orasul Dragomiresti, a organizat cea de-a sasea editie a simpozionului national „Veghetori la obarsii”.
Luni , 1 August , 2022
Colțu' meu. Despre pensii speciale. Degeaba
Mi-a trimis un prieten un material despre pensii. Imi sugera sa scriu de problemele pensionarilor amarati pe care nu ii baga nimeni in seama. Nu sunt noutati. Se stie ca majoritatea pensionarilor au o pensie de „rahat”, dupa cum spunea prietenul. Pe de alta parte, se vorbea, in materialul primit, de pensiile speciale.
Luni , 1 August , 2022
Ședința de CL Baia Mare, caniculă, secetă, război...Big Mac
Ultima sedinta de Consiliul Local Baia Mare va avea loc la sfarsitul lunii iulie in plina canicula si seceta. Vor fi peste 30 de proiecte de hotarare pe borderoul de sedinta. Probabil vor exista si proiecte de hotarare suplimentare. Alesii baimarenilor sunt chemati sa dezbata si sa aprobe aceste proiecte. Intre ele sunt multe care au o importanta mare pentru mai binele celor din Baia Mare.
Luni , 1 August , 2022
Jenant mișeilor! Sindromul Buhnici
Ca sa te simti jignit de un om presupune sa ai asteptari si sa pui pret pe parerea lui. Nu te poate jigni un om despre care nu-ti pasa ce crede. Și, totusi, noi, romanii, ne suparam usor din lucruri mici si le trecem cu vederea pe cele mari
Luni , 1 August , 2022
Biblioteca de idei. Arhitectul Dorel Cordoș – un veritabil Homo aedificans!*
In marea sa lucrare de creatie Dumnezeu a lasat randuiala buna in folosirea legilor date, pe baza informatiei incifrate in coduri genetice sau functionale. Cred cu convingere ca daca nu ar fi decazut din gratia divina, primii oameni ar fi putut exercita orice activitate, fara sa uceniceasca timp indelungat.
Luni , 1 August , 2022
Final de tabără în Maramureș pentru copiii din Ucraina proveniți din zonele de conflict
Zilele trecute, s-a incheiat tabara destinata copiilor ucraineni proveniti din zonele de conflict: Donetsk, Karhkiv, Mykolaiv, Bucha si celor refugiati in Maramures, organizata de Consiliul Judetean Maramures, la propunerea Comitetului European al Regiunilor, alaturi de Asociatia Oraselor din Ucraina si impreuna cu Institutia Prefectului Maramures, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maramures, YMCA.
Luni , 1 August , 2022
Întâlnirea de 30 de ani a promoției 1988 - 1992
Marti, 26 iulie 2022, de la ora 9.00, Inaltpreasfintitul Parinte Nicolae, Mitropolitul ortodox roman al celor doua Americi, si Preasfintitul Parinte Iustin, Episcopul Maramuresului si Satmarului, au slujit la Catedrala Episcopala „Sfanta Treime” din municipiul Baia Mare, cu ocazia implinirii a 30 de ani de la finalizarea studiilor de licenta.
Luni , 1 August , 2022
Mondo Cane. Rețeta nemuririi a fost descoperită
Specialisti din intreaga lume au cercetat zeci de ani fiecare particica a vietii noastre si au ajuns la concluzia ca nu doar „genele bune” ne tin sanatosi pana la 100 de ani, ci si cateva alte mici obiceiuri.
Luni , 1 August , 2022
Gabriel Zetea, deputat PSD: „La Cupșeni se vor finanța lucrări de canalizare și reabilitări de drumuri”
Sambata 23 iulie si duminica, 24 iulie 2022, comuna Cupseni a imbracat straie de sarbatoare, iar localnicii s-au bucurat sa se regaseasca in cantec, joc si voie buna, dupa trei ani de la ultima editie a festivalului „Traditii si obiceiuri la poalele Muntelui Șatra”.