• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 8 Iulie , 2014

Unifight de Baia Mare, revanşa femeilor poliţist

În perioada 23 – 28 iunie a.c., în oraşul Medyn (Kaluga) din Rusia a avut loc Campionatul European de Unifight. La competiţie au participat peste 200 de sportivi din mai multe ţări, aproximativ 80% dintre ei fiind angajaţi ai armatei, poliţiei şi jandarmeriei.

 

Federaţia Română de Unifight a fost reprezentată de trei sportivi care au obţinut două medalii de aur, una de argint şi două de bronz.

 

Toate categoriile, atât la masculin, cât şi la feminin au fost dominate şi câştigate de reprezentanţi ai Rusiei, exceptând categoria 78 kg, unde agentul de poliţie Brata Rebeca, din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare, a obţinut medalia de aur atât la stilul Light, cât şi la stilul Full.

 

Lupta universală - universal fight - UniFight, desprinsă din pentatlonul militar, reprezintă un sistem sportiv care se caracterizează prin manifestarea complexă a tuturor calităţilor fizice. Acest sistem cuprinde două etape consecutive, bazate pe întrecerea fizică:

- Prima etapă constă în parcurgerea pistei cu obstacole şi proba de tir (tras cu arma, aruncarea cuţitului);

- A doua etapă constă în lupta corp la corp pe ring, la un minut după parcurgerea primei probe, eliminatorie. De la început concurenţii se întrec în parcurgerea pistei cu obstacole (pe trasee paralele).

Primul concurent ajuns la finish este anunţat câştigătorul primei faze (reprize) şi primeşte 1 punct. După 1 minut de la finish câştigătorul primei faze/etape este chemat pe ring pentru lupta corp la corp în faza/etapa a doua. Obstacolul nedepăşit din trei încercări atrage după sine descalificarea sportivului.

 

Numărul reprizelor din faza a doua se stabileşte în funcţie de categoriile de vârstă (copii, juniori, seniori, băieţi şi fete) şi calificarea concurenţilor, la fel şi durata, în corelaţie cu faza competiţiei şi nivelul acestor concurenţi, conform prevederilor regulamentului.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.