• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 2 Mai , 2022

Un vis devenit realitate: Podul peste Someș

În 15 aprilie, a avut loc inaugurarea unui proiect foarte important, care leagă Maramureșul de județul Satu Mare: Podul peste Someș de la Seini.

Recent, în fața unui număr impresionant de seineni și de locuitori din Pomi, copiii au tăiat panglica inaugurală, deschizând circulația pe podul de peste râul Someș.

Gabriela Tulbure, primarul ora­șului Seini, a arătat că: „Mult aș­tep­tatul eveniment ne-a readus alături de proiectant, SC VLAD DESIGN PROJECT SRL, constructori, SC TEHNODOMUS SRL și SC HEFEX SRL, care a asigurat structura metalică, de foarte mulți alți oameni dragi, care au dăruit o părticică de suflet, multă pricepere, dăruire și determinare, la construirea podului. Am fost înconjurați de prieteni, de mulți copii și tineri, de înțelepții comunităților, care au venit să împartă cu noi satisfacția unei admirabile reușite. Am avut bucuria și onoarea de a ne fi alături domnul Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii, însoțit de domnul deputat, Gabriel Zetea, al nostru seinean, cel care ne-a oferit tot sprijinul în obținerea finanțării. Au fost prezenți domnii prefecți de Maramureș, seineanul nostru Rudolf Stauder, alături de doamna subprefect Fiorela-Crina Chilat, respectiv, Satu Mare, domnul Radu-Tiberiu Roca. Din partea consiliilor județene, ne-au onorat cu prezența domnul președinte, Bogdan Ionel Ovidiu, și domnul vicepreședinte Ioan Rus, partea sătmăreană. Domnul senator Sorin Vlașin, domnul deputat Gheorghe Șimon, doamna Antoaneta Bol­chiș, secretar de stat la Ministerul Educației, domnul Butuza Cosmin, vicepreședinte al ariilor protejate, primarul localității Pomi, Krișan Cosmin-Ionel, foarte mulți primari din Maramureș și Satu-Mare, consilieri județeni, locali, reprezentanți de inspectorate, insti­tuții, firme, oameni de afaceri, presa și mulți alții au răspuns invitației noastre.
Au fost prezenți managerul de proiect, domnul Vasile Barbul, ar­hitectul-șef al orașului, Raul Bog­­dan, colegi din primărie. Ne-a asigurat siguranța desfășurării evenimentului Poliția Orașului și Poliția Locală. Oas­peților, celor implicați la realizarea podului, le-am oferit o plachetă cu podul în miniatură și, de asemenea, magneți personalizați. Localitatea Pomi a asigurat cozonaci tuturor celor prezenți. Am păstrat un moment de reculegere și am înălțat baloane albe, comemorând personalitatea și dăruirea inginerului Viorel Jorza, din partea constructorului, care, din păcate, ne-a părăsit mult prea repede. Un sobor de preoți din Seini, Săbișa, Viile Apei, Pomi - format din pr. Gheorghe Pop, Bogdan Codre, Tomel Pop, Radu Cozma, Daniel Andreica, Ionel Timiș, Gabriel Chereji, pr. prot. Ioan Sălăgean - au oficiat slujba de binecuvântare și sfințirea podului. Prof. Mircea Patovan a intonat Imnul Național de Stat. Am însoțit copiii la tăierea panglicii inaugurale, au fost înălțate sute de baloane colorate cu tricolorul nostru, am traversat podul unde am format o horă a Unirii de suflet și prosperitate a zonei, am răspuns întrebărilor puse de jurnaliști, televiziuni. Am trăit cu toții un moment înăl­țător, de bucurie imensă, de sentimentul dat de o fericită împlinire, în folosul comunității și a ce­lor care vor folosi această nouă oportunitate de călătorie, care scurtează drumul spre importante localități din regiunea NV a țării. Mulțu­mesc tuturor celor mulți care au ales să fie împreună cu noi, echipei care s-a implicat în desfă­șurarea evenimentului”.

De asemenea, deputatul Gabriel Zetea a arătat că: „Un vis de zeci de ani al seinenilor a devenit realitate: podul peste Someș care leagă orașul Seini de comuna Pomi a fost inaugurat în prezența vicepremierului Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și Infrastructurii. Al doilea pod peste Someș este reabilitat în Maramureș sub marca PSD și sunt mândru că finanțarea a fost obținută încă din anul 2018, în mandatul meu de președinte al Consiliului Județean.
Am luptat alături de primarul Gabriela Tulbure pentru îndeplinirea acestui vis al nostru, al tuturor, pentru că PODUL UNIRII de la Seini leagă comunitatea maramu­re­șeană de cea sătmăreană dar unește, în același timp, oameni și afaceri pe ambele maluri ale podului. O felicit în mod special pe Gabriela Tulbure și întregul aparat al Primăriei Seini care a muncit la acest proiect și aduc calde mulțu­miri vicepremierului României, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, că a dorit să ne fie alături într-un moment cu o însemnătate deosebită”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.