• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Septembrie , 2019

Un tablou cu Voievodul Bogdan I a fost oferit vicepremierului Moldovei de către reprezentanții Județului Maramureș aflați la Strășeni

Vicepremierul Repu­blicii Moldova, Andrei Năstase a vizitat standul de produse tradiționale a județului Maramureș, care a fost amenajat la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni desfășurat la Strășeni.

 

 

Demnitarul moldovean a fost primit cu căldură și ospitalitatea specific maramureșeană de către vicepre­ședintele Consiliului Jude­țean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș, de directorul Muzeului de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Monica Mare, dar și de o delegație a consilierilor județeni maramu­reșeni prezenți la acest festival cultural.

Vicepremierul moldovean, Andrei Năstase a primit cadou din partea delegației maramureșene un tablou reprezentându-l pe Voievodul Întemeietor al Moldovei, Bogdan I, o creație a artistului ceramist Adrian Bledea. Vizibil emoționat, vicepre­mierul moldovean a mulțumit delegației maramureșene pentru gestul patriotic și atenția acordată, promițând că va vizita Maramu­reșul în viitorul apropiat.

Festivalul s-a încheiat cu recita­lurile artiștilor maramureșeni, parte com­ponentă a Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, și cu un discurs caracteristic actorului român Florin Piersic.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.