• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Miercuri , 24 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Iulie , 2019

Un spectacol excepțional susținut de artiști de renume din Ucraina!

Sub genericul „Cântecul nostru - destinul nostru” (ediția a II-a) a avut loc un spectacol excepțional susținut de artiști de renume din Ucraina. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul prietenos al terasei Hotelului Restaurant Grădina Morii. Inițiatori și organizatori Nicolae Miroslav Petrețchi - deputat în Parlamentul României și Miroslav Petrețchi reprezentând Uniunea Ucrainenilor din România - Sighetu Marmaţiei.
Prezentatorii, din partea Centrului Cultural Sighetu Marmaţiei, Ioan Dorel Todea și Carmen Sorocan împreună cu Oksana Drobotenko (regizor, actriță de film, cântăreață și prezentatoare a unor festivaluri internaționale din Ucraina) au contribuit la îmbogățirea conținutului evenimentului artistic.
Indiscutabil, vedeta spectacolului a fost artistul poporului din Ucraina, Marian Hadenko - compozitor, poet, cantautor și redactor de televiziune, dovedindu-se un adevărat showman! Repertoriul acestuia este unul extraordinar, cuprinde peste 700 de cântece. Marea majoritate a melodiilor sunt scrise pe propriile versuri. Cântecele sale sunt ca o gură de aer proaspăt, izvor de apă, o revelație.

Au încântat prin talent, prin calitățile vocale și prin repertoriul prezentat, solistele: Vanda Drinevska - Artist Emerit al Ucrainei, solista principală a Ansamblului Academic Național de Cântece și Dansuri ale Gărzii Naționale a Ucrainei, Lector universitar la Universitatea Națională de Cultură și Arte (Kiev); Anastasiya Nechaeva - drd. la Academia Na­țională de Concursuri în Cultură și Arte, laureată la concursuri naţionale și internaționale, director muzical al colectivului artistic de elită al teatrului cântecului „Ladonki” Kiev; Naina Doroshenko cântăreață - banduristă, studentă la Universitatea Națională de Cultură și Arte; Zoia Tymchenko - artist emerit al Ucrai­nei; Elena Pantyleeva, o adevărată perlă în coroana muzicală a Vinniţei, laureată a festivalurilor interna­ționale și naţionale, „Soarta, Destinul”, „Rendezvous de Toamnă”, „Premiera cântecului”, „Mama mea dragă”, câștigătoarea titlului de „Cel mai bun cântareţ al anului”.     

Spectatorii prezenți s-au bucurat de un recital muzical excepțional, într-un cadru plăcut, luminat de soarele strălucitor.

Felicitări organizatorilor și succes în spectacolele care vor avea loc
în Maramureșul istoric!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.