• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 28 Octombrie , 2016

Un proiect de 5 milioane de euro pentru Ocna Şugatag

Demersurile pentru ca Ocna Şugatag să capete statutul de staţiune balneoclimaterică sunt în plină desfăşurare. Un proiect în valoare de 5 milioane de euro a fost lansat, săptămâna trecută, spre consultare publică de către primărie. „ETOS - Excelenţă în turism la Ocna Şugatag” vizează dezvoltarea infrastructurii suport pentru creşterea potenţialului turistic al staţiunii. Documentaţia este depusă la Ministerul Sănătăţii, s-au purtat discuţii cu secretarul de stat şi urmează să se elibereze avizul, iar mai apoi reprezentanţii instituţiei vor depune proiectul la Guvern.

 

Tot în cadrul proiectului este inclus şi mobilierul urban, precum şi amenajarea a două spaţii de agrement.

„Unul va fi în zona lacurilor, destinat mai mult adulţilor, iar unul va fi amenajat în zona Sălii Polivalente, pentru tineret”, mai explică edilul local.

 

Proiectul va fi propus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, axa prioritară 7. Valoarea totală a investiţiei este de 5 milioane de euro, 98% provenind din finanţare nerambursabilă, iar 2% reprezentând contribuţia localităţii.

 

„Pe hârtie, aşa, proiectul arată foarte frumos. Am lucrat cu trei echipe, o echipă de proiectanţi, o echipă de arhitecţi de la Cluj şi cu o echipă de la Bucureşti care ne-a oferit soluţii pentru iluminatul public şi ambiental. Arată foarte frumos şi, dacă o să ajungem cândva să arate aşa Ocna Şugatag, atunci chiar o să fie o staţiune balneoclimaterică”, este de părere Ioan Oanea, inspector în cadrul Primăriei Ocna Şugatag.

 

Consultarea publică pentru acest proiect se va încheia în data de 25 noiembrie, când va avea loc o întâlnire cu entităţile implicate în dezvoltarea locală. Este vorba despre structurile asociative, reprezentanţi ai societăţii civile, dar şi mediul de afaceri. Întâlnirea are ca scop obţinerea susţinerii cu investiţii a proiectului.

 

În ceea ce priveşte turismul pe perioada verii în sezonul estival 2016, primarul Mihai Ivaszuk susţine că unităţile de cazare din Ocna Şugatag au avut un grad de ocupare de 100%, iar pentru sezonul de iarnă din acest an se aşteaptă, de asemenea, un număr mare de turişti atât din ţară, cât şi din străinătate.

 

 

„E un proiect de 5 milioane de euro, nu este glumă, şi cuprinde pistă de cicloturism, amenajarea centrului civic, eficientizarea iluminatului public, asfaltarea tuturor străzilor. E vorba de 27 de străzi. Vineri avem şedinţă de Consiliu Local în care va fi supus la vot proiectul cu asfaltarea în distanţe, deoarece noi avem în metri pătraţi, dar consultantul ne-a cerut în kilometri, fapt pentru care trebuie să refacem. Vom anula hotărârea existentă şi la această şedinţă o să aprobăm o hotărâre vizavi de distanţa în metri”.

Mihai Ivaszuk, primar Ocna Şugatag

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.