• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 4 Noiembrie , 2013

Un parteneriat de succes. Ramira şi Tos Varnsdorf

La sediul Ramira Baia Mare a avut loc o întâlnire de afaceri, între firme din România şi firma Tos Varnsdorf, din Cehia, renumit producător de maşini unelte cu o tradiţie de peste 100 de ani. A fost prezentată cea mai recentă achiziţie a uzinei din Baia Mare, o maşină de alezat şi frezat orizontal, o bijuterie tehnică de peste 750 de mii de euro.

 
 
 

Au fost prezente firme din ţară. Potenţiali clienţi, firme care au nevoie de astfel de utilaje. Ramira Baia Mare, devenind un cap de pod între cunoscuta firmă din Cehia şi industria românească, din categoria celei care doreşte să progreseze, să capete plus valoare.La Ramira sunt trei astfel de maşini unelte. Una este din anii ’70, a doua a fost achiziţionată în urmă cu câţiva ani şi cea care lucrează de câteva luni. Maşina de alezat şi frezat orizontală este folosită de Ramira pentru platformele auto ce sunt realizate în Baia Mare, sau diverse componente ce sunt executate cu mare precizie.

 

Au fost de faţă Pavel Bajusz, reprezentantul firmei din Cehia în Europa Centrală şi de Est şi Grunstein Tibor, director executiv RomTos, reprezentanţa pentru comercializarea maşinilor-unelte din Cehia şi Slovacia.

„Ne aflăm în Baia Mare pentru a reînnoda tradiţiile mai vechi de afaceri cu firme din Cehia. Suntem aici ca reprezentanţi ai fabricanţilor de maşini unelte din Cehia, care au o tradiţie de peste 30 de ani în livrarea de maşini unelte pe teritoriul României. Firme a căror denumire Tos este cunoscută atât în Baia Mare, cât şi în toată ţara. La Ramira există mai multe unităţi achiziţionate în urmă cu mai mult de 30 de ani, o unitate în urmă cu cinci ani şi cea mai nouă în acest an.

Unitatea pe care o prezentăm acum execută produse, ansambluri şi subansambluri destinate industriei auto, firme consacrate precum BMW, Audi şi altele. Produse care pe liniile de montaj necesită o precizie deosebită. Aceste maşini asigură componentelor prelucrate pe ele precizia cerută chiar dacă vorbim de subansambluri de până la 6 metri”, a spus Grunstein Tibor.

 

Sediul firmei din Cehia este într-un oraş aflat la graniţa cu Germania. „Firma Tos a luat fiinţă în 1895. În acel secol, în Cehia au apărut majoritatea fabricilor de maşini unelte. La început au fost fabricate utilaje pentru fabricarea maşinilor agricole. Prima maşină unealtă fabricată la Tos Varnsdorf a fost o maşină de găurit cu coloană. La începutul secolului trecut, firma a început să producă strunguri şi maşini de frezat. Odată cu trecerea anilor, firma Tos Varnsdorf a devenit un furnizor de tradiţie pentru astfel de maşini unelte, de mărimi diferite. Maşinile de frezat cu ax orizontal au devenit atât de utile, încât fabrica de la Tos Varnsdorf s-a axat pe producerea şi dezvoltarea acestora. Din 1946, având în vedere şi necesităţile industriei, firma a devenit un fabricant masiv de maşini de frezat cu ax orizontal. Această tradiţie în conlucrare cu dezvoltarea bazei ştiinţifice a devenit valabilă şi în zilele noastre. Media anuală de unităţi produse, în ultimul deceniu, este de 120-140 bucăţi. Cea mai mică unitate poate fi încărcată pe o maşină de transport de cinci tone, iar cea mai mare maşină de alezat şi frezat necesită şase camioane speciale de mare tonaj”, a spus Pavel Bajusz.

Cei doi specialişti au subliniat bunele relaţii cu Ramira, un partener serios, cu specialişti de clasă. Firma din Cehia doreşte să revină în atenţia întreprinderilor din România cu o ofertă foarte bună de maşini de alezat şi frezat cu ax orizontal.

În cursul anului viitor, la Ramira se va realiza un proiect în care maşinile vechi ale Tos Varnsdorf vor fi reabilitate, aduse la nivelul de performanţă de acum. Specialiştii cehi şi maghiari afirmă că succesul firmei din Cehia este datorat perseverenţei şi profesionalismului.

 

Deşi economia mondială a trecut prin perioade dificile, în cei peste 100 de ani de existenţă, Tos Varnsdorf a ştiut să se reinventeze şi să se adapteze la cerinţele pieţei. În momentul de faţă. Fabrica din Cehia este unul din marii producători de maşini de alezat şi frezat cu ax orizontal, pe plan internaţional.

Miklos Holakovsky, director comercial al Tos Varnsdorf a spus că firma din Cehia este între primele trei firme de profil, în lume. Oraşul Varnsdorf este în nordul Cehiei, pe graniţa cu Germania, de fapt o parte a oraşului se găseşte în Germania. Uzina Tos are 550 de muncitori, şase hale de producţie. În 2012, Tos Varnsdorf a avut o cifră de afaceri de 82 milioane de euro. O cifră de afaceri pentru fabrica din Varnsdorf. Tos are o unitate de producţie şi în China, unde se execută circa 40 de unităţi pe an. Aceste maşini sunt produse pentru piaţa din China.

 
 

„Ne aflăm în Baia Mare pentru a reînnoda tradiţiile mai vechi de afaceri cu firme din Cehia. Suntem aici ca reprezentanţi ai fabricanţilor de maşini unelte din Cehia, care au o tradiţie de peste 30 de ani în livrarea de maşini unelte pe teritoriul României”.

 
Grunstein Tibor

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.