• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Februarie , 2014

Un număr de excepţie al revistei Memoria Ethnologica

Ultimul număr al revistei de patrimoniu ethnologic şi memorie culturală - Memoria Ethnologica – apărut sub egida Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş – este dedicat memoriei prof. univ. dr. Petru Ursache.

 
 

Revista cuprinde de asemenea, o serie de articole şi studii realizate de antropologi şi etnologi de pe întreg mapamondul, dar şi colinde, obiceiuri, eresuri şi tradiţii din Ţara Chioarului şi Fisculaş, adunate sub genericul „Colecţii de folclor”.

 

Cititorii pot afla informaţii despre gospodăriile organizate pe bază de rudenie în Orientul Apropiat, despre deruralizarea în Munţii Sibilini (Italia), despre gospodăria familială ca locus privilegiat pentru schimbul social, dar şi despre Zona Codrului ca o străveche oază de identitate şi spiritualitate românească.

 

În Cuvântul către cititor, dr. Ştefan Mariş, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş apreciază: „Marea încercare de astăzi a antropologiei este aceea că are în faţă alte forme de diversitate pe care trebuie să le analizeze şi să le interpreteze în mod comparativ. Într-un fel, putem concluziona spunând că antropologia tinde să se transforme într-o antropologie a lumilor contemporane, adică a acestui nou status în istoria omenirii: contemporaneitatea lumilor.”

 

Apărută în condiţii grafice de excepţie, cu un colectiv redacţional format din nume de referinţă ale antropologiei, etnologiei şi etnografiei româneşti şi universale, revista este o lectură utilă şi interesantă atât pentru cititorul avizat, cât şi pentru publicul larg.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.